Bio sam danas u centru i stvari stoje ovako.
Roda je kompletno zavrsena i bukvalno bi sutra mogla da krene sa radom. Hodnici su kompletno gotovi izuzev poslednjeg sprata gde prokisnjava fudbalski teren pa su morali da skidaju gipsane plafone i da ih menjaju. Liftovi u atrijumu su 95% gotovi, ostalo je da se postave zastitna stakla oko liftova jer su liftovi panoramski.
A sada sto se tice radnji stvari stoje ovako. C&A je skoro kompletirana, unose se rafovi, i nakon toga se ceka samo unos robe. Newyorker je koliko sam primetio odradio pod i plafon, ostalo je jos nesto sa zidovima i da se unesu rafovi i roba. knjizara vulkan je takodje pri kraju. Iz daljine mi je delovalo da je i fud kort u dobrom stanju. Jos par ranji je u zavrsnoj fazi izgradnje dok je sve ostalo jako daleko od zavrsetka. Jedna velika radnja na dva sprata je i dalje goli beton ( vrlo verovatno da je u pitanju H&M pa se nece ni radi jos uvek). Ostale radnje imaju samo pregradne zidove i buklvano nista vise. U vecini radnji jos nisu sprovedene instalacije za grejanje hladjenje, ventilaciju. Tamo gde je to uradjeno rade se gipsani radovi, a nakon toga i plocice.
Sve u svemu ako bi radili dan i noc, mozda bi stigli da ga otvore do 28.03. Iskreno se nadam da ce tako i biti, mada me ne bi zacudilo da i odloze otvaranje.
Inace sto se tice enterijeja, drasticno se razlikuje od ostalih trznih centara. Holovi nemaju prirodnog svetla, ali su zado jako prostrani i siroki. Koncept je takav da je srednisnji deo centra prostran i u njemu se nalaze stepenice i liftovi, dok su po obodu postavljene radnje. Plafoni nisu sterilni kao u uscu vec ima puno spustenih izbocenih delova ( primera radi spustena gipsana kocka koja svetli u bojama, stepenasti plafon,...= i sve to je osvetljeno raznim bojama. Gelenderi su koliko se secam od kovanog gvozdja. Takodje noseci stubovi su odradjeni tako da nisu okrugli nego su u oblicima.