Šta je novo?

Stadion Crvene zvezde (Rajko Mitić)

Да, да, то је предвиђено да иде тим тунелом, али обзиром на то колико се планови поштују, реко' можда неко нешто зна...мада и ја тако размишљам да би се хвалили да су пустили топлу воду...:D

...Što se grejanja tiče ono će biti jačine 1.2 MW i ići će iz kotlarnice kroz budući tunel koji se radi paralelno sa starim zbog potreba Univerzijade....
Извор: Сајт Црвене звезде
Адреса: http://www.crvenazvezdafk.com/zvezda-dobija-najmoderniji-teren-u-regionu-716-c1-content.htm
 
ink":2w060m6y je napisao(la):
Moguce je da sam preostro odreagovao u vatrenoj odbrani ugleda kluba... Ali cinjenica da "Ofka" ima iza sebe dugu i prestiznu istoriju stoji.

Kao sto rece jedan navijac OFK Beograda: "Mi smo bili visestruki prvaci Kraljevine Jugoslavije dok su se Zvezda i Partizan muckali u mudima druga Tita!"
Uz dužno poštovanje OFK-i (nije fraza), ako oni sebe smatraju naslednicima "onog" BSK-a, onda ne mogu da spore da je Zvezda naslednik one "Jugoslavije".
 
Kao što je i Dinamo "naslednik" Građanskog. :/

Slažem se da stadione treba rušiti jedan po jedan i ponovo graditi ali se ne slažem za atletsku stazu, bar što se tiče Marakane i JNA jer i Zvezda i Partizan imaju atletske klubove.

Ponovo se vraćamo na staru temu, dva najveća sportska kolektiva treba da budu ustrojeni kao Real i Barselona dok ostali mogu da se privatizuju uz zabranu menjanja delatnosti. Tek tada će neko imati interes da ulaže i u klub i u staione.
 
Mislim da bi atletski klubovi(i Partizana i Zvezde) bili sasvim srecni da dobiju cisto atletski stadion potpuno opremljen sa kapacitetom od 5-10K nenatkrivenih mesta na nekoj drugoj napustenoj lokaciji (pada mi na pamet staza na Bez. Kosi preko puta 11. aprila) sto bi sa potpunim opremljanjem i izgradnjom tribina kostalo 2-3 miliona eura(normalno grad donira zemljiste sa namenom isljucivo za atletski stadion). A ta je cifra zanemarljiva u izgradnji nekog modernog fudbalskog stadiona.
Generalno, nikome a pogotovo nama ne treba veliki atletski stadion. Veliki atletski stadioni bilo gde u svetu mogu najvise 1-2 puta godisnje da se napune.
Opet ne mislim da je potrebno rusiti Marakanu vec je samo ozbiljno rekonstruisati sa sve postavljanjem krova, zadrzavanjem staze, izgradnjom parkinga okolo i jos neki detaljima koji bi je konacno kvalifikovali kao ozbiljan stadion (nesto kao stadion u Berlinu). Naravno i za ovo je potrebna ozbiljna suma novca, najmane 100 miliona eura.
Za stadion Partizana treba aktivitrati onaj plan ako se moze jer bi bilo lepo da imamo u gradu jedan moderan, veliki i cisto fudbalski stadion (Partizan) i jedan kao sto je Marakana(obnovljen, modernizovan, multifunkcionalan).
Svim ostalim stadionima u gradu pri renoviranju treba zadrzati tu multifunkcionalnu crtu jer su to uglavnom mali lokalni klubovi koji pored Zvezde i Partizan u Beogradu nikad nece stvoriti veliki navijacku bazu pa da opravdaju cisto fudbalski stadion. Bolje je kod njih zadrzati stazu(koje se normalno moraju obnoviti) i time stvoriti bolje uslove treninga za bazicni sport kao sto je atletika
 
Lista veb sajta Goal.com
Crvena zvezda treći najbolji klub na svetu u oktobru
Autor: Blic online | Foto:M.Đurica | 10.11.2009. - 17:03

delije-x.jpg


Poznati fudbalski veb sajt Goal.com izašao je sa najnovijom rubrikom koja će se baviti mesečnim učinkom klubova širom planete, a posle vrlo dobrog starta u Jelen Superligi, Crvena zvezda zauzela je treće mesto na listi deset najbojih za mesec oktobar.


Goal. com se s pravom zapitao da li se neka bolja vremena vraćaju na Marakanu nakon što je ekipa Vladimira Petrovića u prvih 11 kola u ligi zabeležila deset pobeda i jedan remi i nakon što je posle dve godine dominacije Partizana pokazala da je spremna za povratak na vrh.
Posebnu pažnju kolegama iz inostranstva skrenuli su Vladimir Bogdanović i Slavko Perović.

Ispred Crvene zvezde mesta su zauzeli Arsenal i prvoplasirani Čelsi, a Evropu predstavljaju još Milan, Barselona i Rubin.
Ostatak liste pripada klubovima iz Azije, Južne Amerike i Afrike.

Gol.com lista deset najboljih u oktobru:
1. Čelsi (Engleska)
2. Arsenal (Engleska)
3. Crvena zvezda (Srbija)
4. Milan (Italija)
5. Rubin Kazanj (Rusija)
6. Banfild (Argentina)
7. Mazembe (DR Kongo)
8. Barselona (Španija)
9. Pohang (Južna Koreja)
10. Liverpul Montevideo (Urugvaj)

Izvor:Blic
http://www.blic.rs/sport.php?id=119980

Ne znam da li da se smejem ili da plačem. :rolleyes:
 
Privatizacija klubova
Grad Beograd vlasnik stadiona, Zvezda i Partizan kao zakupci
Autor: B. Marković | Foto: M. Đ., J. V., D. D. | 11.11.2009. - 05:00

Da li će privatizacijom klubova, najavljenom za iduću godinu, u ruke akcionara preći i „Marakana“, odnosno stadion u Humskoj? Pitanje naizgled apsurdno kad se zna da ih je gradila država, moglo bi da postane bespredmetno ako Nacrt zakona o sportu bude usaglašen među ministarstvima, a zatim usvojen i u Skupštini Srbije.

Dilema je oživela najavom direktora Agencije za privatizaciju Vladislava Cvetkovića da će 2010. biti u znaku transformacije fudbalskih klubova. Oglasio se i državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović izjavom da će proces početi posle evidentiranja imovine klubova, odnosno utvrđivanja šta sve čini njihov kapital.
Ideja da stadioni pripadnu lokalnoj samoupravi, dakle Beogradu na čijem su zemljištu izgrađeni, dobija sve više pristalica.
- Svi znamo da je država podigla stadione Crvene zvezde i Partizana, pa bi bilo normalno da u transformaciji pripadnu njoj. Sa aspekta običnog građanina Beograda, to je jedino racionalno - kaže konsultant za privatizaciju Branko Pavlović.

stadion-x.jpg


Stadion Crvene zvezde

Nadimak: „Marakana“

Izgradnja: 1960-1963.

Otvoren: 1. septembar, 1963.

Kapacitet: 55.000

Teren: 110 x 73 m


U tom slučaju objekti bi bili izuzeti od privatizacije klubova:
- Onaj ko hoće da kupi stadion pristao bi i da ga zakupi, a država bi uzimala prihod od rente. Jasno je koliko vredi samo zemljište na kojem se prostiru objekti koje su ova dva kluba uknjižila kao vlasništvo - 16, odnosno 10,4 hektara! Umesto da se bavi procenom šta je čije, Zakon o sportu polazi od toga da je to već rešeno. Čim se prodaja poveri pojedincima, stvara se prostor za zloupotrebu!
Generalni sekretar Partizana Darko Grubor, inače član radne grupe za izradu zakona, ima suprotan stav:
- Naš stadion je vlasništvo Sportskog društva, ali nije sporno da ga je gradila država. Izgrađen je pre 60 godina, a država je odavno prestala da ulaže u njega i održava ga isključivo fudbalski klub. Logično je da joj pripadne i određeni procenat akcija prema ulaganju, ali to treba precizno utvrditi. Zato je Sportski centar „Teleoptik“ sto posto u našem vlasništvu.
Operativac crno-belih smatra da privatizacija mora da obuhvati i postojeći stadion.

stadion1.jpg


Stadion Partizana

Nadimak: JNA

Izgradnja: 1946-1949.

Otvoren: 9. oktobra 1949.

Kapacitet: 32.710

Teren: 105 x 68 m


- U okviru Sportskog društva tačno se zna koji deo pripada fudbalskom, koji ostalim klubovima, ali naše investicije nisu valorizovane kroz vlasnički udeo na stadionu. Zauzvrat, skupština Društva je odlučila da novi stadion koji će biti izgrađen bude samo naš - objašnjava Grubor.
Gradski sekretar za sport Beograda Aca Kovačević kaže da je na tvorcima novog zakona o sportu velika odgovornost:
- Gledajući samo sa aspekta troškova, objekti poput „Marakane“ ili stadiona Partizana bili bi veliki balast za gradsku kasu. Iz iskustva znam da imamo probleme i sa održavanjem mnogo manjih objekata, da ne pominjem „Arenu“. Druga je stvar ako se iznađe model po kome bi grad ili država mogli stadione da rentiraju i na taj način ostvaruju prihod. U tom slučaju korist bi imali i oni koji su ih gradili i oni koji ih održavaju. Tako bi bila izbegnuta zamka u koju su upala neka preduzeća pri privatizaciji kada su se okoristili samo pojedinci.
Bukvalno shvaćena privatizacija, po Kovačeviću, mogla bi da ugrozi suštinski cilj sporta - masovnost.
- U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, upravo razrađujemo plan izgradnje jeftinih sportskih hala kako bi bavljenje sportom postalo jeftinije i za aktere i za grad. Zato ponavljam, od zakona mnogo zavisi - zaključuje Kovačević.

Cepter hoće da zna šta kupuje

stadion.jpg


Ugledni biznismen Filip Cepter ostaje pri nameri da postane većinski akcionar Crvene zvezde kad za to dođe vreme, kaže direktor „Cepter fonda“ u Srbiji Siniša Krajčinović.

Po njegovim rečima, kupovina deonica crveno-belih dolazi u obzir samo u potpuno jasnim uslovima.
- Ako gospodin Cepter reši da uđe u Zvezdu, logično je da želi i objekte. Ne da bi iselio klub i igrao, recimo, na Karaburmi ili u Zemunu, nego da učestvuje i u održavanju i unapređivanju stadiona. U tom slučaju morao bi da se pita i odlučuje o svemu, a ne da bude jedan od nekolicine sa pravom glasa. Ne odbacujemo unapred ni rešenje da stadion pripadne nekome drugom, ali onda taj mora i da kreči zidove, sređuje prilaze i stazu, menja sedišta… Naravno, sve mora da bude zakonski precizirano.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/sport.php?id=120061

Stvarno, da li je loše da grad bude vlasnik stadiona? Da li Arena sada posluje pozitivno i može da se sama izdržava?
 
Ovo je glupost.

Drzava treba da prodaje Partizan i Zvezdu(i ostale gde ima logike tj.postoji interesovanje) sa uslovima da se pravi novi/renovira postojeci stadion. Jedino na taj nacin se moze poboljsati infrastruktura. Drzava ako postane vlasnik sigurno nece ulagati u te stadione u meri kojij oni zahtevaju. I ko su oni da odluce gde ce ulagati u Zvezdu, Partizan, OFK? Nije Beograd varosica od 50K ljud,i pa ima se jedan stadion i hala.
drzava=lokalna samouprava

I da, mislim da sam negde procitao(ali ne mogu sad da nadjem) da se Arena ipak dotira iz gradskog budzeta, kao sto se u ostalom dotira i Pionir(tj.Tasmajdan pod kojim je).

edit:

"Ideja da stadioni pripadnu lokalnoj samoupravi, dakle Beogradu na čijem su zemljištu izgrađeni, dobija sve više pristalica."
Neka zesca mutlljavina. Koje pristalice? Ja sam za ovo pri put cuo sad. Bar sto se tice Beograda.

- Svi znamo da je država podigla stadione Crvene zvezde i Partizana, pa bi bilo normalno da u transformaciji pripadnu njoj. Sa aspekta običnog građanina Beograda, to je jedino racionalno - kaže konsultant za privatizaciju Branko Pavlović.
Pavlovicu ne bi verovao ni kad bi mi rekao da je Zemlja okrugla. Dokle se neko moze zvati konsultantom?
 
Ja sam protiv davanja stadiona Gradu...zna se kome su stadioni namenjeni, znas e za koga su sagradjeni, zna se ko ce ih najbolje odrzavati, zna se ko od njih ima najvise koristi. Ukoliko grad dobije stadione, sta ga kosta da kaze npr OFKi "E nemamo vise para da odrzavamo vas stadion, zatvoricemo ga, igrajte na Oblicu" npr...
To je kao da prodas preduzece, a ne prodas i proizvodni pogon. Jeste, klub moze da postoji i bez stadiona, ali koliko je takvo stanje odrzivo?

Lepo, uz klub ide i stadion i cao zdravo. Klub placa gradu raznorazne takse, kao sto i svako drugi placa i mirna backa.

Moje misljenje, naravno :D
 
Situacija da stadion bude u jednom vlasnistvu a klub drugom nije neuobicajena. Ovim valjda pokusavaju da sprece da neko kupi Partizan i Zvezdu samo zbog zemljista, pa da srusi stadion i gradi stanove ili soping centar. Oba kluba (kao i svi nasi klubovi generalno) su u losoj finansijskoj situaciji i pitanje da li ce privatizovani uspeti da se uzdignu ili ce otici posle 5-10 godina u stecaj. Onda bi opet sva njihova imovina bila na licitaciji pa bi lako grad ostao bez sportskih objekata...e da, sto se tice analogije s fabrikom, to nije kao da ne prodas proizvodni pogon, vec kao da ne prodas hale i zemljiste, jer su proizvodni pogon u klubu igraci, treneri, oprema a ne sam stadion. To je trebalo raditi i sa fabrikama pred privatizaciju, tj. promeniti odnos da fabrika ne bude korisnik (de fakto vlasnik) zemljista vec da to bude drzava, grad a fabrika da placa mesecno kiriju - pa onda privatizovati. Onda bi kupio onaj koji kupuje zbog fabrike a ne zbog zemljista.
 
Pa to je bar jednostavno zabrani in se bilo kakva gradnja tj nedas im dozvole za gradnju.A ako oce da izgradi novi stadion onda pod posebnim uslovima i sa strogom kontrolom.Mada konkretno nebih dao Marakanu koju bi ostavio da ostane drzavi gdje ce da igra reprezentacija. :kafa:
 
Ekonomski je idiotski imati dva velika stadiona na 500m jedan od drugog koji se napune u vr' glave 5 puta godisnje.

Sa cisto ekonomskih gledista Zvezdi i Partizanu bi bilo najbolje da dopusti da neko oba stadiona srusi i sagradi novi (a ostatak prostora iskoristi za profitabilne sadrzaje) i da u ceo dil udje izgradnja dva manja stadiona kapaciteta max. 10k na drugim lokacijama koji ce biti u vlasnistvo Partizana i Zvezde. Ovaj jedan veliki novi bi bio u vlasnistvu grada i Partizan i Zvezda bi ga iznajmljivali po potrebi (LS, LE, derbi, utakmice na kojima se ocekuje posecenost veca od 10k) kao i drugi klubovi kada im to zatreba (npr. kada neki Borac nema stadion sa uslovima za evr. takmicenje). Sve ostalo, tj. vecina meceva domace lige, prve runde evr. kvalifikacija i sl. bi se igralo na privatnim stadionima ova 2 kluba. U terminima kada ih ne koriste mogli da ih iznajmljuju (npr. kada nekom klubu sa stadionom od 5k treba stadion od 10k). Na velikom novom stadionu bi igrala reprezentacija, bio bi koriscen i za druge dogadjaje i bio bi objekat prve klase, kao sto je BG Arena.

Naravno ovo je samo sa ekonomskog stanovista, koje nije jedino, jer tu uvek sto se sporta tice postoji tradicija, rivaliteti, itd.
 
Фудбалски клуб Црвена Звезда уводи нови електронски систем уласка на стадион(систем такозваних чешљева), који планирају да пусте у функцију већ од марта месеца следеће године.
http://www.redstarbelgrade.com/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=2454&News=2454

По мени једно скроз глупо и непотребно улагање, које ће у овом тренутку донети више проблема него користи..
 
- kao prvo, ne ulaže Crvena zevzda, nego je to investicija kompanije koja se bavi tim sistemima (sad, kakav je aranžman iza toga, za to smo ostali uskraćeni)

- ne vidim kako može da napravi više štete nego koristi. i dalje možeš da kupiš kartu na blagajni, ali možeš i preko neta. kada ulaziš na stadion niko ne mora da ti cepka kartu, već samo je prisloniš uz skener bar koda i upadaš. jedino što neke možda brine je što više neće moći x puta da se upda na istu propusnicu ili za dž.

- naročito će laknuti onima koji su kampovali ispred stadiona čekajući u redu za karte za reprezentaciju ili evropske utakmice zvezde. naravno, tu je argument da je takvih utakmica malo, ali imajući u vidu kako reprezentacija igra, a i da će zvezda od naredne godine postati konstantni učesnik lige šampiona ( :gobb: ) moramo da se naviknemo na činjenicu da će takvih utakmica biti sve više.

- naši stadioni su kante i bukvalno na rubu proposa UEFA i ako ne bude nekih ulaganja u narednom periodu preti nam ponovno igranje evropskih utakmica u Budimpešti i Sofiji. Tako da je svaka informacija o modernizaciji stadiona u ovakvoj situaciji dobrodošla. Pritom dodajmo da su iz klupske uprave poslednjih nekoliko dana više puta najavili da zvezda sigurno dobija novi semafor do prolećnog dela šampionata.

- ne mogu, a da ne primetim tendenciju da svaka vest mora da se prenese tako intonirana da ispadne loša ;)
 
-te pare ce sigurno biti vracene onome ko postavlja taj sistem. Prosto ne verujem da se tamo nekim severnjacima svidela zvezda pa ce sve to za dz da odrade. Mozda zvezda nece dati na ruke 2 miliona, ali ce kroz odredjeni period ostati bez tog novca.

-marakana se napuni jednom godisnje, mozda ni tada, tako da sve price o izbegavanju guzve padaju u vodu. Iza tih cesljeva i bar-kod citaca ce ponovo biti redari i policija(a poznato je da oni uvek izazivaju guzvu) tako da se nista nece promeniti.

-koliko masini treba da ucita bar kod toliko i treba coveku da pocepa kartu. Masina ce se pre ili kasnije suociti sa nekom greskom posle ceka ce ljudi uzeti da pizde(kupis kartu i par minuta pre utakmice zbog greske neces moci da udjes). Na stranu sto ce dobar brolj ljudi ostati bez posla zbog necega sto uopste nije potrebno.

- ko hoce da kupi kartu moze da kupi na blagajni za ostale uvesti online rezervaciju karata i gotovo. Opet se vracamo na pricu o broju utakmica sa popunjenim stadionom.

-cemu bar kod?? Mozda ce nam traziti i za par godina da provucemo licnu kartu kada krecemo da spavamo i kada se budimo, da nam obracunaju kubike utrosenog vazduha..

-i sami priznaju da je ovo instalirano na svega 10 stadiona u svetu, pa bas mora i kod nas koji nemamo osnovne uslove za odigravanje utakmica. Sigurno uefa nece reci: "nema veze sto nemate prilaze stadionu ni parking ni svlacionice, e-ticket je dovoljan da igrate svoje evropske utakmice.."

-prica o novom semaforu je krajnje smesna(inace nije u pitanju video bim nego opet obicni elektronac). Prosto ne znam, dal je zeka vise puta obecao nov stadion ili ovi nasi nov semafor..

-ovo me podseca na pricu o coveku koji nema krov na kuci al se hvali da je uveo grejanje, ili na coveka koji se u ruskom sibiru hvali da je u svoju ladu uveo air-condition. Sve u svemu , beskorisno i nepotrebno.
 
whatever :kafa:

ostajem pri onome sto sam rekao gore, pa ne zelim da smaramo ljude vrteci se u krug.
 
Modernizacija najvećeg sportskog objekta u Srbiji
Dva miliona evra investicije u stadion Zvezde
Autor: Beta | 20.11.2009. - 15:01

marakana-v.jpg


Fudbalski klub Crvena zvezda uvešće za prolećni deo sezone novi sistem prodaje ulaznica za utakmice tima, ali i novu proceduru ulaska na stadion.

Potpredsednik Zvezde Aleksandar Antić na konferenciji za novinare istakao je da vrednost te investicije, koju će realizovati švedska kompanija "Ajtiket" (Iticket) i domaća firma "Džindžer" (Ginger RCA), iznositi oko dva miliona evra.
"Posle dugog niza teških godina krize koju smo preživeli, vreme je da uđemo u novu fazu... Pored sređivanja teške finansijske situacije, a i na tom planu pokazujemo znake života, vreme je i da ozbiljno investiramo u naš stadion i stanemo rame uz rame sa stadionima kakvi su Alijanc Arena i Old Traford", rekao je Antić.
Potpredsednik Zvezde je najavio i da bi klupski stadion početkom prolećnog dela sezone trebalo da dobije i novi semafor. Direktor kompanije "Džindžer" Milan Begić pojasnio je da će ulaznice za utakmice Crvene zvezde od proleća moći da se kupuju putem interneta, mobilnih telefona, bankomata, ali, kao i sada, i preko distributera i na blagajnama.
"Zvezda će dobiti najmoderniji sistem koji trenutno postoji i koji je ugrađen na sedam od 10 stadiona na kojima će se sledeće godine igrati Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi", istakao je Begić i dodao da takav, pa čak i zastarelije sisteme imaju i stadioni Čelsija, Seltika, Šahtjora, Benfike, Porta i drugi moderni stadioni Evrope.

Investicijom u stadion Zvezde kompanija "Ajtiket" ući će na tržište jugoistočne Evrope, pošto je do sada radila samo na Skandinavskom poluostrvu, gde je najveći distributer ulaznica, kojih godišnje proda više od 15 miliona.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/sport.php?id=121583



-koliko masini treba da ucita bar kod toliko i treba coveku da pocepa kartu. Masina ce se pre ili kasnije suociti sa nekom greskom posle ceka ce ljudi uzeti da pizde(kupis kartu i par minuta pre utakmice zbog greske neces moci da udjes).

u kom paralelnom univerzumu? Ako se i desi da na jednom ulazu otkaže mašina, što je krajnje neverovanta situacija,na ostalim će raditi.

Na stranu sto ce dobar brolj ljudi ostati bez posla zbog necega sto uopste nije potrebno.
Da, a ne trebaju nam ni traktori, najbolje je da svu zemlju okopavamo ručno, ne bi bilo nezaposlenih. Sad, što bi u tom slučaju prinosi bili deset puta manji je sporedna stvar, važno je da nikog ne otpustimo.

Ovo je dobra vest, nadam se da će dovesti bar do smanjenja troškova ako ništa drugo.
 
Video bim je valjda platno sa projektormo, ovo je mozda jedan veeeeeliki LCD (ili tako nesto) ekran? ili pak, po starinski, mnogo mnogo mnogo LEDica na jednom mestu :D
 
Meni se svidja ovaj nacin ulaska na stadion, preko kartica, sa bar kodom. Pre svega bolja je kontrola ulaska u stadion i mogucnost identifikacije neke osobe koja cini sranja ako se po ulasku na stadion i uslika ko je u tom trenutku provukao kartu(znaci zna se ime i zna se kako je taj dan bio obucen). Normalno nije lose imati ni novi semafor.
Ono sto mi nije po volji da je ova cifra od dva miliona prenaduvana i da je ovo 99% pranje para ili narucivanje necega sto je za tebe trenutno preskupo(semafor od 100m2), a sve to preko neke ortacke fime
 
Mene samo čudi da su radili sa skandinavcima za preterane pare, kada postoje barem tri domaće firme sa već instaliranim takvim rešenjima.
 
E pre neki dan sam gledao emisiju, kako su Portugalci krenuli u rekonstrukciju svih vecih stadiona u zemlji, prodali su ih, a obavezali vlasnika da napravi novi stadion po standardima,u okviru kog ce biti shoping mall hotel itd itd...
 
GOJE":1v4o56ie je napisao(la):
Mene samo čudi da su radili sa skandinavcima za preterane pare, kada postoje barem tri domaće firme sa već instaliranim takvim rešenjima.
Neko se ugradio™
 
Naravno da se neko ugradio. Zivo me zanima koliko ce ti citaci i resetke da izdrze, ozim ako nemaju armiju ljudi koji ce svako par dana razmontiravatii prenositi iste u neko skladiste. Ja im dajem jedno mesec dana, i to im je previse.

Ima mnogo bitnijih stvari koje trebaju da se odrade:

-cevi ispod terena da se prikljuce na toplanu, koja tek treba da se izgradi

-da se postavi novi semafor, ali stvarno pravi semafor, a ne neka prelazna resenja koja najavljuju

-resiti problem svlacionca, odnosno udaljenosti od terena(zbog cega je sam klub vise puta dobijao upozorenja od uefe)

-srediti prilaze stadionu i resiti problem parkinga(kako god to znali i umeli)

-zameniti osvetljenje koje ne zadovoljava odredjeni broj luksa za odigravanje evropskih utakmica
 
Vrh