Šta je novo?

Stadion Crvene zvezde (Rajko Mitić)

Pa tek što je otišao Eraković za lepe pare, a mislim da ni Nedeljković, Mijatović npr. neće biti uopšte jeftini.

Moja poenta je bila da pristojna utakmica protiv Mančester sitija ne može biti povod za kuknjavu na temu Zvezde, jer bismo onda svaki bogovetni dan mogli da kukamo, i samo da kukamo, na sve teme, ne tražeći uzrok. A kuda je rasprava dalje otišla... otišla je.
 
ovaj dug koji pominjete jel to dug fudbalskog kluba ili kao celog sportskog drustva, kako to funkcionise uopste?
 
Vrednost igraca Kopenhagena je niza od Zvezde za 7 miliona pa su prosli grupu sa Bajernom, Man Utd i Galatasarajem cisto da se zna. I Young Boys vrede cak 15m manje od Zvezde. Ostale ekipe su daleko bogatije.
 
Pa, i tim Njukasla vredi više od 600 miliona funti, Junajtedov skoro milijardu, pa su opet ispali poput Zvezde :D

Jedan od problema Zvezde je i gomilanje igrača kojih ne uspeva da se ratosilja. Pa mi još plaćamo Viga i Falka, ako se iko još uvek seća ko su oni. Godinama su jurili Adoa iz Šerifa, i na kraju ga doveli preko kombinacije sa Spartakom, da bi se vrlo brzo uvidelo da su mu moldavski mafijaši uništili karijeru odstranivši ga svojevremeno iz tima, i da je danas teško upotrebljiv igrač.

Nekada neki igrači iz ko zna kakvih razloga, jednostavno "ne kliknu" u Beogradu. Barkosa smo zvali Varkos, a on je kasnije dogurao do toga da zaigra i za reprezentaciju Argentine. Dioni je u Zvezdi bio neradnik i alkos, a sad se u Francuskoj preoprodio.
 
Ма, то су све биле чаршијске глупости, нема ниједан лош играч међу поменутима. Нисмо ми баш (фудбалски) интелигентна средина, то важи и за навијаче, а онда богами и за оне који раде са играчима. Потребни су лидери-кликераши, ако је могуће сасвим изван фудбалског света - али нажалост, у конкретном случају, и њима ће судити навијачке групе са Запада и Севера, што значи да бих, лично, са милијарду евра спремних инвестиција, радије купио ИМТ него Звезду :)
 
Pa tek što je otišao Eraković za lepe pare, a mislim da ni Nedeljković, Mijatović npr. neće biti uopšte jeftini.

Moja poenta je bila da pristojna utakmica protiv Mančester sitija ne može biti povod za kuknjavu na temu Zvezde, jer bismo onda svaki bogovetni dan mogli da kukamo, i samo da kukamo, na sve teme, ne tražeći uzrok. A kuda je rasprava dalje otišla... otišla je.
Pa? Treba kukati i na K Distrikt svaki dan. Da sam nalozen kao nekada na Zvezdu i pisem na RSB forumu, kukao bih svaki dan tamo.

Pozitivne stvari koje je Terzic uradio za klub su jednake tome kao da kazes da K Distrikt ima dobru izolaciju u stanovima.

U oba slucaja se radi o sprezi drzave i kriminala gde ce se posledice tek videti u godinama i decenijama ispred nas.

Utakmica protiv Sitija nije jedna utakmica nego poslednja utakmice grupe gde si osvojio jedan bod.

Tu se podvlaci crta.

Napredak u igri ne postoji, sta vise, rezultatski napredak ne postoji, stvaranje kontinuiteta ne postoji, stvaranje mladih igraca je slabo da kao i da ne postoji, pare nestaju, a dug raste.

Sve ok.
 
Za početak cenim da je evro titula 1991. koliko god bila najveći blagoslov za navijače Zvezde, toliko i najveće prokletstvo, jerbo je letvicu očekivanja podigla na najviši mogući nivo koji više nikada ne može biti dosegnuti, i stoga će svaki rezultat posle Barija biti "meh".

Jedna od užasnijih posledica te "kletve" je i to što zvezdaška javnost jednostavno više nema strpljenja i sve što i miriše na neuspeh se ne prašta. Dosta igrača i trenera koji su prošli kroz Zvezdu proteklih decenija kaže da im nigde nije bilo toliko stresno raditi i igrati kao ovde. Evo ga Deki Stanković poslednji primer - veli da mu ni u Sampdoriji, ni u Fradiju nije toliko stresno kao što mu je bilo u Zvezdi.
Barem meni nije letvica podešena na očekivanja da se završi kao četvrti u grupi na način na koji je završeno, da se Borjan zameni jer je kiksara, sa golmanom koji nije bolji od Borjana, da igra izgleda bezidejno a trener nezainteresovano (još pre početka rata u Izraelu), da se u domaćem šampionatu u većini mečeva muči tim da pobedi...​
 
U porazima od Jang Bojsa i sestog tima Sitija? Ok. Neka bude, napredak sa ocajnog na jako lose.

Posle decenije jednog rukovodstva gde bi se sad morale dizati stvari na visi nivo.

Crta je podvucena sad za Evropu - jedan bod u sest meceva.

U domacem prvenstvu delimo prvo mesto sa Partizanom koji se raspada.

A dug raste...
 
Gledao sam onaj prvi meč protiv Sitija, doživeo da vidim rekordan broj odbrana golmana, super! Juče bio zaludan, ko velim ajde da pogledam. Kafica, kolačići, opuštenost. Gledam sport radi lepote igre, nisam jak navijač. Već posle deset minuta osetim gorušicu i stres od dosade, engleski komentator počinje da klonja duhom, pa onda onaj momak zakuca golčinu i tu pritisnem isklj. Morao sam malo da tuknem, da izbrišem epizodu. Kasnije odgledao drugo poluvreme Porto - Donjeck. Vrh pikanje, egzibicije, 5 golova, toeto! :)

Domaći klupski fudbal je beznadežan.

Drugo je bilo i više nego zanimljivo.
Ako ne ništa, drago mi je zbog "magika" makar, zaslužio je.
 
Barem meni nije letvica podešena na očekivanja da se završi kao četvrti u grupi na način na koji je završeno, da se Borjan zameni jer je kiksara, sa golmanom koji nije bolji od Borjana, da igra izgleda bezidejno a trener nezainteresovano (još pre početka rata u Izraelu), da se u domaćem šampionatu u većini mečeva muči tim da pobedi...​
Ja sam iskreno očekivao da ćemo biti bolji od YB i proći u Ligu Evrope, i mislim da smo se sa njima sapleli pre svega u Beogradu. U Bernu smo odigrali mnogo bolje, i prosto mi je neverovatno da je to jedina utakmica u grupi u kojoj nismo dali gol!?

Ali očekivao sam ranijih sezona i da eliminišemo Omoniju, Šerif i Makabi, pa nismo. Verujem da na kompetan utisak ove godine utiče i to što nismo igrali kvalifikacije sa nešto slabijim timovima, nego smo odmah išli u grupe LŠ, u vatru, sa najjačima. I u našim najboljim godinama u Ligi Evrope smo gubili bodove od slabijih timova od YB, ali u takvom takmičenju imaš komfor da prospeš te bodove, jer ćeš utakmicu protiv sledećeg tima možda i dobiti, a ovde te sačeka šapion Evrope sa najskupljim timom na planeti :D

Inače, ne znam zašto si od svih igrača izvukao baš dovođenje Glazera da kritikuješ!? Momak je realno odličan golman, i u najmanju ruku bolji od Borjana koliko je mlađi od njega. Glazer je "prospekt" i realno dobra kupovina, Borjan je prošao svoj zenit, kao i Sale Katai ili ludi Gejlor Kanga, koje i dalje jako volim, ali vidi se da im ponestaje snage za fudbal na ovom nivou.

Pritom, Borjan nije otišao samo zato što stari i što nismo smeli da propustimo priliku koja ase ukazala da dovedemo adekvatnu zameni, već i zato što je precenio svoju ulogu kapitena i počeo da malo šefuje u slvačionici. Imao je on i konflikt sa Dekijem zbog toga, pa je tražio transfer. Tabloidi su to kasnije pumpali da je bilo i tuče, ali sumnjam u to. Isto tako, nije fer što su preko njega, tj. preko bliskog člana njegove porodice, informacije iz kluba išle u javnost, i to preko društvenih mreža. Za tako nešto bi u ozbiljnijem klubu bio žešće kažnjen.

No, what goes around, comes around - nepromišljenost Kataijeve supruge na društvenim mrežama nam je, s druge strane, omogućila da vratimo "Magika" kad nam je trebao kao bu**** šamar!

I moram još jednu stvar da pomenem, a to su klinci. Bahar se mnogo manje suzdržava da rizikuje s njima u odnosu na svoje prethodnike, i klinci su nakupili fine minute, čak i u Ligi šampiona. Ali moraju i oni da ozbiljno shvate priliku koja im je pružena. U jednom trenutku me je čak nerviralo preveliko poverenje koje je Izraelac imao u Mitrovića, ali kada više nije bilo napretka u igri, momak se vratio na klupu. Isto sada važi za Lučića, zaista dobija lepu minutažu, ali onakve stvari kao što je ono driblanje u šesnaestercu Sitija ne smeju da mu se ponavljaju. Bojim se da se prerano opiju hvalospevima buregdžija iz sportskih redakcija i bajkama o milionskim transferima u Evropu. Neka im prethodnici budu lekcija!

I samo još jedna stvar, o klubovima koji su prošli dalje u LŠ, odnosno kao treći otišli u LE. Ovdašnji mediji pišu zaslužene hvalospeve Kopenhagenu, ali ne pominju da su trenutno treći na tabeli u Danskoj i da niko tamo ne piše kako im je sezona propala, kako mogu da se oproste od titule, i kako je to sramota. Šahtjor je trenutno četvrti u Ukrajini! Benfika treća, a Braga četvrta u Portugalu (obe ekipe prošle u LE). Hoću reći, nema baš tolikog pritiska javnosti da sve utakmice stalno moraju da se pobede, i mnogo je više strpljenja nego ovde sa Partizanom i Zvezdom.
 
Poslednja izmena:
Davno pre 10tak godina za potrebe jednog simpatizersko-navijackog sajta je drugar molio kljuc od komsije da se popne na krov tog solitera kako bi hvatao kadrove za snimanje. Secam se vetra kad mi je spominjao kako se to cujec na kameri :) divne uspomene, jos se secam da sam poslao neku lovu da castimo tog komsiju :)
 
Ова џукела и његов газда су се заиграли много:

“stadion. Dugoročno smatram da moramo rešiti strateško pitanje naše lokacije, odnosno modernog stadiona i novog i većeg trening centra koji bi gradili na lokaciji blizu beogradskog aerodroma. Naš stadion se nalazi na zemljištu površine 16,5 ha čija tržišna vrednost iznosi više od 100 miliona evra (nakon usvajanja urbanističkih uslova i rešenja imovinskih pitanja). Ceo prostor oko stadiona je mrtav i neiskorišćen kapital koji nije u funkciji razvoja našeg kluba. Duboko sam uveren da Crvena zvezda mora imati novi moderan stadion i da je održanje postojećeg statusa dugoročno neodrživo ukoliko želimo da se klub razvija.

Klub aktivno radi na ispunjenju svih preduslova, s tim što je za implementaciju istih potreban jedan opšti širi konsenzus kompletne zvezdaške javnosti.”


 
Poslednja izmena:
Jesu oni svesni da njihov klub nema kapital? Oni su isključivo korisnici državnog zemljišta.

Sa druge strane, apsolutno se slažem da ih treba šutnuti u Surčin, prodati zemljište i uložiti u infrastrukturu na Voždovcu npr.
 
оставићу ово овде, па ви закључите даље

Hvataj.JPG
 
Значи национални стадион ће бити Звездин стадион?
Ма јок...прича глупости. Једини начин је да се привремено игра на новом националном стадиону током реконструкције Маракане.
 
оставићу ово овде, па ви закључите даље

Pogledajte prilog 188982
Одлично, сјајна вест. С обзиром на квалитет фудбала, фудбалера (читај хохштаплера) и управе (читај хохштаплера на квадрат) тамо им је одавно место. Нек пикају на сурчинској ледини , а ову сјајну локацију оставе за градњу. Још да то схвате и ови морони навијачи.
 
Terza je pogrešno interpretiran. Trening centar treba da se gradi kod Aerodroma, o tome pričaju već godinama.

Novi stadion bi se gradio na Autokomandi, samo malo severnije gde je sada pomoćni teren, a stari bi se srušio i prodao kao građevinsko zemljište. To je skroz racionalno poslovanje. Zato i neće uspeti :D
 
Vrh