Barem meni nije letvica podešena na očekivanja da se završi kao četvrti u grupi na način na koji je završeno, da se Borjan zameni jer je kiksara, sa golmanom koji nije bolji od Borjana, da igra izgleda bezidejno a trener nezainteresovano (još pre početka rata u Izraelu), da se u domaćem šampionatu u većini mečeva muči tim da pobedi...
Ja sam iskreno očekivao da ćemo biti bolji od YB i proći u Ligu Evrope, i mislim da smo se sa njima sapleli pre svega u Beogradu. U Bernu smo odigrali mnogo bolje, i prosto mi je neverovatno da je to jedina utakmica u grupi u kojoj nismo dali gol!?
Ali očekivao sam ranijih sezona i da eliminišemo Omoniju, Šerif i Makabi, pa nismo. Verujem da na kompetan utisak ove godine utiče i to što nismo igrali kvalifikacije sa nešto slabijim timovima, nego smo odmah išli u grupe LŠ, u vatru, sa najjačima. I u našim najboljim godinama u Ligi Evrope smo gubili bodove od slabijih timova od YB, ali u takvom takmičenju imaš komfor da prospeš te bodove, jer ćeš utakmicu protiv sledećeg tima možda i dobiti, a ovde te sačeka šapion Evrope sa najskupljim timom na planeti
Inače, ne znam zašto si od svih igrača izvukao baš dovođenje Glazera da kritikuješ!? Momak je realno odličan golman, i u najmanju ruku bolji od Borjana koliko je mlađi od njega. Glazer je "prospekt" i realno dobra kupovina, Borjan je prošao svoj zenit, kao i Sale Katai ili ludi Gejlor Kanga, koje i dalje jako volim, ali vidi se da im ponestaje snage za fudbal na ovom nivou.
Pritom, Borjan nije otišao samo zato što stari i što nismo smeli da propustimo priliku koja ase ukazala da dovedemo adekvatnu zameni, već i zato što je precenio svoju ulogu kapitena i počeo da malo šefuje u slvačionici. Imao je on i konflikt sa Dekijem zbog toga, pa je tražio transfer. Tabloidi su to kasnije pumpali da je bilo i tuče, ali sumnjam u to. Isto tako, nije fer što su preko njega, tj. preko bliskog člana njegove porodice, informacije iz kluba išle u javnost, i to preko društvenih mreža. Za tako nešto bi u ozbiljnijem klubu bio žešće kažnjen.
No,
what goes around, comes around - nepromišljenost Kataijeve supruge na društvenim mrežama nam je, s druge strane, omogućila da vratimo "Magika" kad nam je trebao kao bu**** šamar!
I moram još jednu stvar da pomenem, a to su klinci. Bahar se mnogo manje suzdržava da rizikuje s njima u odnosu na svoje prethodnike, i klinci su nakupili fine minute, čak i u Ligi šampiona. Ali moraju i oni da ozbiljno shvate priliku koja im je pružena. U jednom trenutku me je čak nerviralo preveliko poverenje koje je Izraelac imao u Mitrovića, ali kada više nije bilo napretka u igri, momak se vratio na klupu. Isto sada važi za Lučića, zaista dobija lepu minutažu, ali onakve stvari kao što je ono driblanje u šesnaestercu Sitija ne smeju da mu se ponavljaju. Bojim se da se prerano opiju hvalospevima buregdžija iz sportskih redakcija i bajkama o milionskim transferima u Evropu. Neka im prethodnici budu lekcija!
I samo još jedna stvar, o klubovima koji su prošli dalje u LŠ, odnosno kao treći otišli u LE. Ovdašnji mediji pišu zaslužene hvalospeve Kopenhagenu, ali ne pominju da su trenutno treći na tabeli u Danskoj i da niko tamo ne piše kako im je sezona propala, kako mogu da se oproste od titule, i kako je to sramota. Šahtjor je trenutno četvrti u Ukrajini! Benfika treća, a Braga četvrta u Portugalu (obe ekipe prošle u LE). Hoću reći, nema baš tolikog pritiska javnosti da sve utakmice stalno moraju da se pobede, i mnogo je više strpljenja nego ovde sa Partizanom i Zvezdom.