Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Gi8jh_cXAAAGclT.jpg

Veoma divan koktel izjava normalnih ljudi si postavio. Ali psiholozi i psihijatri...još se smejem...

Ovo je odlična vest za pobunu jer je pokazala da NIS i država nemaju rešenje.

Ceo argument oko NIS-a je i dalje taj da ne sme propasti jer drži naftni sektor Srbije za taoca.
Što pre se otarasimo tih okova, pre će nam biti bolje.

Suvišno je reći da ne očekujem pozitivan odgovor OFAC-a jer je smisao uvedenih sankcija smanjenje prihoda Rusije od nafte i nova administracija nije promenila stav po tom pitanju.

1738760377060.png

True that! Bratovljeva OŠ.

A za naredno sam malo sumnjičava (možda zato što povezujem sa sedačima u prizemlju):
1738760562718.png

:D:D:D
Mama je bila "opasan" snevač i tako mi je ostalo 🥹
Poz. za zapažanje.

Sad svi u glas: IPAK NISU SVI PENZIONERI IZLAPELI I DA GLASAJU ZA OVU VLAST!
Bravo!

jer:
Pogledajte prilog 228433

Pogledajte prilog 228430
Pošto forumaši sa Čukarice ne pokrivaju adekvatno svoj rejon, evo ja ću umesto njih:
Požeška
Pogledajte prilog 228429
Bravo Banovobrđani!
На конту овога:

1738761758947.png

Најбржи и најефективнији начин да се ово спроведе јесте да се неиронично направи нови државни апарат. На народном референдуму се изабере аполитична технократска Влада и да им се ауторитет да граде једну по једну институцију и пуне је квалитетним људима из старе државе / приватног сектора. Што се више људи пуни у нову државу то се проширује број оних који селектују кадрове наравно, по струци и знању (нова Влада изабере врховне судије који даље имају примат у селекцији судија итд.).

У принципу ово само да се формализује и развија

За то време стара држава функционише као зомби организација за спровођење неопходних процедура за функционисање земље. Све то док у старом државном апарату не остане само апсолутни шљам и та стара држава се угаси као што змија одбацује стару кожу да би изашла млада и здравија. Да имамо нов државни апарат без фантомских агенција, завода, лажних функција, дуплих овлашћења, преклапања одговорности комуналних предузећа и сл. већ лаку и јаку државну конструкцију где се тачно зна ко је за шта одговоран, нема вишкова и постоје јасни правни механизми контроле корупције и безвлашћа.

Знам да је честа фраза да је систем лакше реформисати него правити из корена али у неком тренутку то престаје да важи и ми смо лакше и брже оформили сваку претходну државу него што овај леш "реформишемо" задњих 45 година. На крају крајева и Немачка и Француска су у протеклих 200 година бар једном морали да формирају државу "од нуле" јер им стара није ваљала, Французи сами тврде да су тренутно у "петој републици"

Vrh