Pa valjda je poenta da se kupuje u manjim prodavnciama taj dan, a ne da dan pre ili posle odes u tipa Maxi i nakupujes za dva dana.Jedan dan manji za 4min, drugi dan veći za 8milali dobro od nečeg mora da se krene, najbitnije je osvešćavanje potrošača.
Potrosaci treba prvo da prestanu da razmisljaju kao zivotinje i zive od danas do sutra iako to ne morajuPa pisao sam na drugoj temi, dan posle je gužva bila katastrofa, kao da prodavnice nisu radile 5 dana. Treba bolja organizacija ali prvo trebaju potrošači da se osveste.
Bilo nekad, od militantne grupe do Evroparlamenta. Sada svoje političke ciljeve sprovode na drugačiji način.Političko krilo Sinn Feinn, mi stariji se sećamo šta je taj naziv značio 70-ih, 80-ih....
Ne mogu da prestanem da mislim na ovaj tvoj post.Sve zavisi ko je u kojoj situaciji. Dosta mojih bliskih prijatelja su roditelji, ali ti sada da ih vidiš, i njega i nju ti ne bi pomislio da su roditelji, niti po izgledu niti po oblačenju niti po lajfstajlu. Činjenica da su to sve jako uspešni ljudi u poslovnom smislu (ili u privatnom biznisu ili profesionalni sportisti) i žene su im isto top ribe iako su keve.
Evo najskoriji primer, pre godinu i po dana jedan od kumova dobio dete. Net worth u 7 cifara u eur (privatni biznis). 2 dadilje full time zaposlio u svojoj firmi na vrhunske plate (2.000 eur neto + svi plaćeni doprinosi + bonusi), i dodatno treća dadilja part time ako zatreba jer kada im je dete u fazonu da ne spava jako im je bitno da neko bude tu sa detetom celu noć da bi on i žena mogli spavaju bez prekida i da sutradan budu kako treba sa energijom.
Oboje treniraju, svakog dana, i ne bi mogli da idu na trening da recimo ne spavaju tokom noći kako treba. Plus žena redovno sve full kozmetiĉke tretmane, nokti, frizer, masaže, i tako ti tretmani. Žena mu je riba i po, iako je 84 godište.
Inače pored dadilja imaju i 2 zaposlene žene koje rade nabavku i čišćenje stana, i takođe imaju saradnjom sa jednim dobrim kuvarom koji svakog dana za njih sprema zdravu i fitness hranu (plus bebeće obroke šta već treba)
Njihov životni stil je vrhunski. Mali je sa njima dosta putovao kao beba (na put se obavezno vodi i jedna od dadilja koja im je uvek na usluzi, ali ne spava sa njima u sobi već ima posebnu sobu i sve), ali pored toga pošto su i ona i on i avanturisti i party manijaci u ovih godinu i po dana su i sami išli dosta puta negde dok im dadilje ĉuvsju dete. Na primer na Ibicu i Mikomos prošlo leto su išli sami, kao 2 tinejdžera iako su 84 godište i ona i on.
Da ti sad ovde pustim njihove slike od pre 5g i od ove godine nema pojma da bi provalio koja je slika od kada su bili roditelji, a koja kad su bili sami. Jednostavno žive ga u full-u, i svi su srećni, i ona i on i dete.
Da vidiš nju, pa ona je na porođaju imala full nadogradnju nokte, 2 nedelje posle porođaja vratila se full na trening, jednostavno nastavili su sa životom kao i pre deteta.
Ali jasno mi je da normalci koji rade za platu puno radno vreme i vode neki standardni život dosta teže će im biti da vode ovakav žviot kao taj moj kum i njegova žena, pa shodno tome verovatno nemaju ni ambicije da kao roditelji žive na taj naĉin.
Zato i ja svima savetujem da prvo naprave ozbiljan biznis i uđu u lovu, pa tek tada porodica ako žele da i kao roditelji zadrže lajfstajl koji su imali pre nego što su postali roditelji, jer uz normalan posao to nema pojma da se desi.
Ja sam u fazonu 1 ili max maksimuma 2 dece i to je to. Ne zanima me velika porodica, a mislim da je 1 do 2 dece optimum za mene i moj životni stil.
Nije mi bitna, al mi prija.
Јесу мало сутра. У поненутој Француској нпр. повелик део цивилизацијских тековина 20. века потиче из Петенове квислиншке творевине, од једнообразних саобраћајних знакова, до пензионог система. Комплетан полицијски апарат им је преживео рат (и код нас је Тито нпр. оставио комплетну предратну дипломатију на радном месту, осим посланика у Мадриду, који је одбио да затвори посланство), а тај апарат (први на свету) је из времена Лујева. О Западној Немачкој да не говоримо, то је један од најспорнијих примера изостанка дисконтинуитета од постанка света.На крају крајева и Немачка и Француска су у протеклих 200 година бар једном морали да формирају државу "од нуле" јер им стара није ваљала, Французи сами тврде да су тренутно у "петој републици"
ma prepicao je epizodu Real housewives of Beverly Hills ili WAG wifesNe mogu da prestanem da mislim na ovaj tvoj post.
Zar je ta žena zbilja bila trudna?
![]()
Pa kako ne iznajmi surogat majku? Pa tu su strije, celulit, mamile ko bebeća glava, pa rez gore ili rascep dole. Sreća ako nije dobila i hemoroide ili prolaps?! A tek linea alba! Kakav danak neiskustvu!
Nadam se da su dete do sada već smestili u neki internat ili kloster, pa šta će im sve to? Kapiram: dete je bilo potrebno da ga skinu sa liste To Do ili možda za pozadinu smart tel. eventualno za slike na instaću/fejsari. Jest, to si u pravu: najveći problem kod nespavanja deteta nije to što je ono ne daj Bože bolesno, već čoveče problemčina kao takva: ne možeš da izguraš trening kako treba! To su brige, a ne ovi neki što se brinu te dal je dete zdravo, te dal je srećno, da li ima krivu kičmu, da li mu treba logoped, kako se uklapa sa ostalom decom, lokomotorni razvoj...ma to sve ne treba: samo unajmiš sve sobodne žene: za pre podne, posle podne, uveče, noću, godišnje odmore, vikende, užine, pauze itd.ma šta da te smara to dete da ne možeš lepo da živiš ko i bez njega! Eto: da ga nije rodila ne bi morala ni tih 15 dana da pauzira u fitnesu, pedikiru, manikiru, masažama, čoveče ko zna koliko je iventa propustila?! I dobro je ta živa kad je '84 godište. Vrv je uletela u teretanu sa pelenama u sportskom brusu (jer mlečne žl.) ili je možda ubrizgavala inhibitore prolaktina i oksitocina?
Jedino za šta sigurno nisi u pravu je sreća ona je relativna i to jadno dete izvesno ne zna da li je srećno ili ne (kapiram, unajmiće nekog da mu kaže). Nadam se da će mu se na vreme pomoći, da će roditelji u pauzama fitnesa i jurenja tokom svog sazrevanja naći adekvatnog psihologa koji će pokušati da mu pomogne da izađe na kraj sa činjenicom da su roditelji plaćali drugima da bude sa njim i da im sve je drugo bilo važnije tokom njihovog lajfstajla od tog deteta.
Alan Fordovske replike neću komentarisati, samo ću te zamoliti: dok ne sazriš u pravom smislu te reči NEMOJ FORMIRATI PORODICU I IMATI DECU! Ne treba ti to, ne treba tvojim vrednostima, ne uklapa se sa tvojim uzorima. I nikako nema veze sa novcem: najviše novca sam u životu imala kada sam bila najnesrećnija i taj novac nije mogao da mi vrati ono(g) što sam zauvek izgubila!
Formiraj porodicu kad budeš spreman da uživaš dok ti beba spava na grudima i slatko uzdiše dok joj dah miriše na sokić od breskve, dok ti gricka bradu i obraze onako trapavo sa sve jezikom, dok puzi po tebi u rano jutro nakon tvoje neprospavane noći, dok ga/je uspavljuješ a ona te mazi maketom bolida, formule 1 a ti se topiš ko puter dok ti tom igračkom čupa kosu, iznemogao od umora klone na tvom ramenu a neće da spava sve dok ti konačno ne zaspi oslanjajući glavicu na tvoj vrat dok temperamentno igrate tango! To su samo segmenti koji ti ne mogu dočarati uživanje u odrastanju deteta, formiranju kakvo će biti je odgovornost isključivo na tebi i dok nisi spreman da uđeš u to 100% nemoj ga imati samo zato što to tako treba! Tada će moj Re: biti u potpunom saglasju sa Srbijom-zlatnom stranom medalje.
E da, još nešto: nema ništa lepše od prizora takve žene (sa svim tim hormonima koji su prostrujali kroz njen organizam sa svim posledicama koje je trudnoća ostavila po njeno telo) koja uspavljuje bebu koju je podojila dok ih uz bezmerno puno ljubavi gleda njen muž, bebin otac.
Bravo Avgi.Ne mogu da prestanem da mislim na ovaj tvoj post.
Zar je ta žena zbilja bila trudna?
![]()
Pa kako ne iznajmi surogat majku? Pa tu su strije, celulit, mamile ko bebeća glava, pa rez gore ili rascep dole. Sreća ako nije dobila i hemoroide ili prolaps?! A tek linea alba! Kakav danak neiskustvu!
Nadam se da su dete do sada već smestili u neki internat ili kloster, pa šta će im sve to? Kapiram: dete je bilo potrebno da ga skinu sa liste To Do ili možda za pozadinu smart tel. eventualno za slike na instaću/fejsari. Jest, to si u pravu: najveći problem kod nespavanja deteta nije to što je ono ne daj Bože bolesno, već čoveče problemčina kao takva: ne možeš da izguraš trening kako treba! To su brige, a ne ovi neki što se brinu te dal je dete zdravo, te dal je srećno, da li ima krivu kičmu, da li mu treba logoped, kako se uklapa sa ostalom decom, lokomotorni razvoj...ma to sve ne treba: samo unajmiš sve sobodne žene: za pre podne, posle podne, uveče, noću, godišnje odmore, vikende, užine, pauze itd.ma šta da te smara to dete da ne možeš lepo da živiš ko i bez njega! Eto: da ga nije rodila ne bi morala ni tih 15 dana da pauzira u fitnesu, pedikiru, manikiru, masažama, čoveče ko zna koliko je iventa propustila?! I dobro je ta živa kad je '84 godište. Vrv je uletela u teretanu sa pelenama u sportskom brusu (jer mlečne žl.) ili je možda ubrizgavala inhibitore prolaktina i oksitocina?
Jedino za šta sigurno nisi u pravu je sreća ona je relativna i to jadno dete izvesno ne zna da li je srećno ili ne (kapiram, unajmiće nekog da mu kaže). Nadam se da će mu se na vreme pomoći, da će roditelji u pauzama fitnesa i jurenja tokom svog sazrevanja naći adekvatnog psihologa koji će pokušati da mu pomogne da izađe na kraj sa činjenicom da su roditelji plaćali drugima da bude sa njim i da im sve je drugo bilo važnije tokom njihovog lajfstajla od tog deteta.
Alan Fordovske replike neću komentarisati, samo ću te zamoliti: dok ne sazriš u pravom smislu te reči NEMOJ FORMIRATI PORODICU I IMATI DECU! Ne treba ti to, ne treba tvojim vrednostima, ne uklapa se sa tvojim uzorima. I nikako nema veze sa novcem: najviše novca sam u životu imala kada sam bila najnesrećnija i taj novac nije mogao da mi vrati ono(g) što sam zauvek izgubila!
Formiraj porodicu kad budeš spreman da uživaš dok ti beba spava na grudima i slatko uzdiše dok joj dah miriše na sokić od breskve, dok ti gricka bradu i obraze onako trapavo sa sve jezikom, dok puzi po tebi u rano jutro nakon tvoje neprospavane noći, dok ga/je uspavljuješ a ona te mazi maketom bolida, formule 1 a ti se topiš ko puter dok ti tom igračkom čupa kosu, iznemogao od umora klone na tvom ramenu a neće da spava sve dok ti konačno ne zaspi oslanjajući glavicu na tvoj vrat dok temperamentno igrate tango! To su samo segmenti koji ti ne mogu dočarati uživanje u odrastanju deteta, formiranju kakvo će biti je odgovornost isključivo na tebi i dok nisi spreman da uđeš u to 100% nemoj ga imati samo zato što to tako treba! Tada će moj Re: biti u potpunom saglasju sa Srbijom-zlatnom stranom medalje.
E da, još nešto: nema ništa lepše od prizora takve žene (sa svim tim hormonima koji su prostrujali kroz njen organizam sa svim posledicama koje je trudnoća ostavila po njeno telo) koja uspavljuje bebu koju je podojila dok ih uz bezmerno puno ljubavi gleda njen muž, bebin otac.
I kameno doba je bolje od otelotovrenog zla.Јесу мало сутра. У поненутој Француској нпр. повелик део цивилизацијских тековина 20. века потиче из Петенове квислиншке творевине, од једнообразних саобраћајних знакова, до пензионог система. Комплетан полицијски апарат им је преживео рат (и код нас је Тито нпр. оставио комплетну предратну дипломатију на радном месту, осим посланика у Мадриду, који је одбио да затвори посланство), а тај апарат (први на свету) је из времена Лујева. О Западној Немачкој да не говоримо, то је један од најспорнијих примера изостанка дисконтинуитета од постанка света.
Свако цивилизовано друштво је кумулативног карактера, прекиди значе повратак у камено доба.
To smo čekali!!!Danas sam doziveo da pijacni nakupci pljuju Hulju.
Neka.
ovaj student druge godine je genijalan.Prc prc
Ali kako cemo bez Lazovica, Aleksica i ekipe?