Medjutim, ne znam zasto si tako uveren da SNS lagano opet dobija izbore?
Defke, kad malo bolje razmislim, moram prizati da si u pravu za ovo.
Ovo jeste ozbiljan udar na SNS, Bogu hvala.
Na da bi zbog toga pučem došao na vlast neko drugi, nego da bi se arogantni balvan dozvao pameti da SAM SEBI NE PRAVI SRANJA kad neki uvezani sa njim napravi sranje, nego da ga lepo pusti niz vodu, kako zakon propisuje, da se pravda namiri.
Tako da, moraću da malo modifikujem taj stav "dobijaju izbore" uvođenjem drugačije odrednice - "dobiće većinu, ali neće biti onakve ubedljive pobede kao ranije". Sve će biti komplikovanije sa pravljenjem koalicija, u svakom slučaju stvari neće biti iste, više nikad.
I dalje verujem da imaju najveću podršku koja će da raste što se ovo ludilo više bude rastezalo.
Verujem i da će izaći iz nokdauna i nesnalaženja u ovoj situaciji i da će početi ozbiljan propagandni kontraudar korišćenjem svih sredstava, baš kako protesti počnu da otupljuju. Mislim da ta ulična energija ima svoj peak i da ne može večno da dreči ovim intenzitetom, pogotovo ne zbog dece i škola i ostalog, da se ne ponavljam. To je prilika za kontru i verujem da će da je iskoriste. Videćemo sa kojim ishodom.
otera u defanzivu gomila omladine i obicnog naroda, dok se cak i opozicija pravi mrtva
Sve je ovo plemenito i divno, ali pre ili kasnije gomila omladine i običnog naroda moraće da se skloni, a politički akteri za koje smatram da su opasni za budućnost zemlje, na lovorikama i uspesima ove omladine, počeće da deluju. Nedostatak programa i suštinske podrške u glasačkom telu nadoknadiće rezultatima ulice. Kad zasednu na vlast, garantujem ti, nastupa haos, osveta, udar na Crkvu, na identitet, na spoljnu politiku, Vojsku. Znam ja da vama ovo smešno zvuči, ali to nije zato što sam ja u krivu, nego vi niste svesni šta se šunja u grmu. Niste svesni opasnosti.
E zbog svega toga ja ne mogu da podržim sve ovo što se dešava.
Da je opozicija sabrana oko nacionalno orjentisanih stranaka, ne bih imao čak ni problem da podržim proteste, iako principijelno mi se gadi ulica i revolucija. Znam da revolucije NIKADA ne donose efekte željene od strane onih koji su ih na svojim leđima izneli kroz demonstracije i otpor. Ko god malo pročita neku knjigu, može u to da se uveri. Ja sam to na svojim leđima na teži način shvatio.
Uvek fukara na kraju zasedne na lovorikama dobronamernih. Uvek! I zato je meni demokratski proces bolja, ili da kažem, manje loša alternativa. Sve i da su izborni uslovi loši, kako se tvrdi, što je takođe po mom mišljenju jedno obično pro....seravanje gubitnika koji ne može da animira narod normalnim putem, pa kuka na uslove trke - sve i da je tako, svejedno, opet su izbori bolja opcija, po milion kriterijuma.
E pa, i taj prijatelj je juce bio na Autokomandi. Samo jedan od milion znakova da je sad ipak nesto drugacije.
Odlično. Dva miliona glasova PROTIV Vučića i problem rešen.
Ako je to narodno nezadovoljstvo toliko koliko kolege ovde tvrde da jeste, čemu pro....seravanje o izbornim uslovima. Pa ne može izborna krađa da anulira milione nezadovoljnih. Ona ima smisla samo kad je gusto, pa par desetina hiljada glasova prevagne ovako ili onako. Ovde se priča da je narod ustao, da su u SNS pukli, bla bla.... pa šta sviraju onda, idite na izbore i pobedite ga.
Samo pokušavam da ti pokažem koliko ovde licemerja postoji.
Defke, oni neće izbore jer znaju da ne mogu da dobiju. Hoće vlast bez izbora, hoće da lustriraju konkurenciju i onda da vladaju bez ozbiljne alternative. Hoće tutorstvo nad narodom, kako Antonić kaže u svom članku, koji ti preporučujem da pročitaš.
Sve što se dešavalo posle prvog novembra jasno je pokazalo koliko je ovaj narod željan pravde. Ali i koliko je on, u suštini, dobar i prostodušan. No, pošteni i dobrodušni ljudi lako mogu biti prevareni – jer polaze od sebe. Upravo to političari i prevaranti odlično znaju
standard.rs
Eto, to je neka moja logika, pogrešna ili ispravna, vreme će pokazati.
Neslaganje mene i većine ovde svodi se na prostu stvar:
- njima je rizik promene putem ulice prihvatljiv, jer nema ništa gore od Ovoga
- meni je rizik promene putem ulice neprihvatljiv, jer to što ćemo dobiti, po stepenu zla, Ovome nije ni do kolena.
Ako se ispostavi da sam promašio, modifikovaći stav i priznati grešku. Ali ne mislim da grešim. Naprotiv.