Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Ali sam uveren da sa ovim baksuzima što gledaju da ugrabe vlast na ulici neće biti "bolje", nego samo "gore".
Možeš li nam reći ko su ti ljudi?

Imaćemo nekoliko godina razdiranja između različitih opozicionih opcija koje su trenutno zajedno samo iz mržnje preme Vućiču.
Kad njega više ne bude, tek će onda klanje da bude... za fotelje, fondove, resurse...
Biće teško svakako. Treba razdvojiti žito od kukolja, a to u politici kod nas teško da će moći lako.

Ja neću da nam bude "gore". Hoću da nam bude "bolje".
Ako treba i sa novim ljudima - samo ne sa ovim šalabajzerima iz opozicije.
Kako da nam bude bolje? Imaš li odgovor? Sa kojim ljudima? Čekamo Isusa?

Možeš li nam reći ko su ti ljudi?
Metastaze pokojnog DSa u svim njenim destruktivnim oblicima.
A preko njih, desktruktivni elementi iz nevladinog sektora, pa razni slučajnosrpski elemnti iz kruga dvojke itd.
Biće teško svakako. Treba razdvojiti žito od kukolja, a to u politici kod nas teško da će moći lako.
Može samo protokom vremena. To ne može AD HOC. Zato su revolucije pogrešan put.
Uvek najgore izbace na površinu.
Zbog toga je mir bitan - samo mir nekoliko decenija prirodno dovede do ovakve filtracije.
Uopšte nije bitno ko je na vlasti. Revolucije i drugi diskontinuiteti samo nas teraju da počinjem iz početka, sa svim negativnim posledicama.

Kako da nam bude bolje? Imaš li odgovor? Sa kojim ljudima? Čekamo Isusa?
Nemam odgovor.
Ne vidim trenutno nikoga.
Naivno sam se nadao da će onaj Nestorović nešto da pokrene, ali izgleda da je i to prazna priča.
Imao je mog glas na prethodnim izborima, više ga neće imati. Ovo ti sad iskreno kažem, boli me g.. da li ko veruje ili ne veruje.
A glasao sam za njega samo zato što je rekao da će da podrži vlast u slučaju obojene revolucije. Smatrao sam to odgovornim ponašanjem, jer sam protiv promene vlasti na ulici.
Sad vidim da je izgleda i on obrnuo i hvala, više se nećemo družiti na glasačkom mestu. Nek nađe druge budale.

Jedini garant da će se u Srbiji vratiti normalnost jeste potpuno razvlašćivanje Vučićevog režima. Rešenje nije ni Vučićeva nova vlada, ni Vučićevi prevarantski izbori.

Neophodno je formiranje prelazne vlade sa oročenim trajanjem i mandatom da 1) zaustavi nasilje prema studentima i nepodobnim građanima, 2) obezbedi procesuiranje i krivičnu odgovornost, 3) obezbedi slobodu medija i 4) slobodne izbore.

Da s' ti meni živ i zdrav Perkane, u omraženom krugu dvojke je svake godine sve manje Srba. To su ti sad Crnogorci, Bosanci, hosteli, firme, investicioni stanovi itd.

Još malo pa će i da ukinu taj krug. Biće zanimljivo čitati na koga ćete onda da svaljujete sve svoje frustracije i besove, kako ćete da određujete i oslovljavate sve koje ne volite. Možda centraši ili tako nešto. Biće zanimljivo slušati vas.

A možda će i režim da vam baci novu kosku i osmisli novi rezon i priču ko je kriv za sve loše u Srbiji. Možda će da usledi neki novi vid podela i lokal-patriomajmunisanja.

Mada znam da sve ovo pišem uzalud, al ajd...

P.S.
Za kog Titovog blizanca navijaš? Zvezdu il' Partizan?

Metastaze pokojnog DSa u svim njenim destruktivnim oblicima.
A preko njih, desktruktivni elementi iz nevladinog sektora, pa razni slučajnosrpski elemnti iz kruga dvojke itd.
Nisam video da su oni preuzeli zasluge za proteste niti da se mešaju. Kako si to zaključio?

Može samo protokom vremena. To ne može AD HOC. Zato su revolucije pogrešan put.
Uvek najgore izbace na površinu.
Zbog toga je mir bitan - samo mir nekoliko decenija prirodno dovede do ovakve filtracije.
Uopšte nije bitno ko je na vlasti. Revolucije i drugi diskontinuiteti samo nas teraju da počinjem iz početka, sa svim negativnim posledicama.
Kako da nateramo vlast da se promeni ako ona ne želi? Koji su to mirni putevi? Da sedimo i čekamo da se smiluju dok mi ginemo, a oni pune džepove? Vlast mora da zna da radi za narod, a ne obrnuto i da mora da snosi posledice za svoje odluke i (ne)rad, a to bez pokazivanja snage naroda teško da može u Srbiji bar.

Nemam odgovor.
Ne vidim trenutno nikoga.
Naivno sam se nadao da će onaj Nestorović nešto da pokrene, ali izgleda da je i to prazna priča.
Imao je mog glas na prethodnim izborima, više ga neće imati. Ovo ti sad iskreno kažem, boli me g.. da li ko veruje ili ne veruje.
A glasao sam za njega samo zato što je rekao da će da podrži vlast u slučaju obojene revolucije. Smatrao sam to odgovornim ponašanjem, jer sam protiv promene vlasti na ulici.
Sad vidim da je izgleda i on obrnuo i hvala, više se nećemo družiti na glasačkom mestu. Nek nađe druge budale.
Ako nemaš odgovor kako znaš da je tvoj put ispravan? Da li to znači da sadašnja vlast treba vladati doveka kako god dok se ne pojavi pravi? Znači čekamo Isusa?

Dragi Perkane, ti nisi znao ko je državni tužilac u Srbiji i kakve veze ima sa tekućim dešavanjima i krizama.

Takođe, teze i teorije su ti prepune kontradikcija i nelogičnosti.

Samim tim, sva tvoja dalja pisanja na ovu temu su prosto ništavna i nebitna. 🙂

Dobro Bendere,
U pravu si. Nemoj me čitati onda.
Siguran sam da imaš pametnija posla od mog matorog pro...seravanja po temi.
Sve ti najbolje želim! ;)

Da li ste culi gromove malopre?

"Grom zagrme na svetoga Savu, u sred zime, kad mu vreme nije".

Pocetak bune protiv dahija.

Znak.

“Pa kako možemo uopšte da razgovaramo o izborima ako se vrlo malo pomerilo oko promene izbornih uslova? Znači i to je jedno po meni vređanje inteligencije javnosti kada ti stalno vrtiš iste stvari, nudiš ista rešenja. Znači mi nemamo više vremena da prihvatamo takva rešenja, što znači da mislim da taj naš zajednički napor svih onih koji žele da se angažuju mora biti dugotrajan i da, nažalost, moramo da se spremimo da to neće tako brzo da se desi“,

Vratimo se na kratko decembarske izbore 2023. godine, koji su bili obeleženi optužbama za organizovana preseljenja glasača i neregularnostima. Tada je usledio i niz protesta i apela građana i opozicije, a izborni uslovi u Srbiji ostali su suštinski nepromenjeni.

Tada je oformljena i Radna grupa za unapređenje izbornih uslova, koja je osnovana sa ciljem da se primene preporuke ODIHR-a (OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava), ali nije imala prevelikog udela.

Sastav Radne grupe čine po dva predstavnika poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini, političke stranke nacionalnih manjina koje nemaju poslaničku grupu u Narodnoj skupštini, te organizacije civilnog društva, udruženje CRTA, Centar za slobodne izbore i demokratiju i Transparentnost Srbija.

„Uprkos nominalnom opredeljenju vlasti, iskazanom pre svega pred očima međunarodne zajednice, da se posveti primeni preporuka ODIHR i stvaranju uslova za izbore koji bi istinski mogli da reflektuju volju građana, konkretnih pomaka nema ni na jednom planu“, rekao je Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE.

Kako je dodao, pitanje revizije biračkog spiska je i dalje na dugom štapu.

„Mediji su i dalje više posvećeni agitaciji za vlast nego objektivnom informisanju javnosti, građani i dalje trpe političke pritiske, institucije inercijom omogućavaju da vinovnici izborne korupcije i počinioci krivičnih dela u vezi s izborima budu zaštićeni nekažnjivošću. Takvi problemi ne mogu da se reše u mesec ili dva uoči izbora“, istakao je on.

Nisam video da su oni preuzeli zasluge za proteste niti da se mešaju. Kako si to zaključio?
Pa ja bih mogao da te pitam, a kako ti NISI zaključio?
Nisi primetio da su radili ranije?
Nisi primetio da traže da zasednu u prelaznu vladu?
Što da sede u vladi neizabrani? itd itd...
Migolje se i čekaju šansu da preko studentskog i građanskog bunta zasednu gde su planirali.

Kako da nateramo vlast da se promeni ako ona ne želi? Koji su to mirni putevi? Da sedimo i čekamo da se smiluju dok mi ginemo, a oni pune džepove? Vlast mora da zna da radi za narod, a ne obrnuto i da mora da snosi posledice za svoje odluke i (ne)rad, a to bez pokazivanja snage naroda teško da može u Srbiji bar.
Miran put je protest, bez traženja promene vlasti bez izbora.
Blokiraj raskrsnicu, ciči, lupaj u lonce, demonstriraj tako da ne zehebavaš celi grad... i to bi imalo efekta. Ne mora da se čeka dok oni pune džepove.
Sve može da se postigne bez da zapalimo kuću u kojoj živimo.
Tako ćeš vlast naterati da bude odgovornija.
Evo, demonstriraj dok se ne imenuje tužilac koji radi svoj posao. Na primer... imaš fore od 19:00 do 21:00 da blokiraš šta hoćeš osim ključnih arterija.
A ne AK na 24 sata, što nikom nije trebalo, ni Beograđanima, ni Srbiji, a ni tim studentima. Znam da treba vremena da se prase ispeče, ali mogli su da donesu pečeno prase, da ga krcnu do kraja i odblokiraju raskrsnice. itd itd... sve se može kad se hoće... ali se neće, potrebno je praviti HAOS, a ne popravljati stvari. To imamo danas.
Ako nemaš odgovor kako znaš da je tvoj put ispravan? Da li to znači da sadašnja vlast treba vladati doveka kako god dok se ne pojavi pravi? Znači čekamo Isusa?
Nisi čitao moje postove od ranije... prelistaj malo pa ćeš videti.
Zabranjeno mi je od strane admina da ponavljem već iznesne stavove, pod pretnjom isključenja sa teme.
Sorry, više ti ne mogu reći. Radije bih da ostanem i nerviram ove entuzijaste što misle da su pobedili.

Decenijama traje borba za moral, poštenje, čast, hrabrost. Da se crno nazove crnim, belo, belim, sivo....,sivim. Šta god se od danas, nadalje bude dešavalo, pobeda je osvojena.

Vrh