Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Mislim da čak ni on ne može da organizuje izbore za manje od metar dana...

На крају крајева, људи који нису вољни да предају власт ни не заслужују да је имају у једној демократији
Kakav spin jbt - pa ti si stvarno šampion.

"da predaju vlast" - kome? Ulici?
"ne zaslužuju da je imaju u demokratiji" - what?

Dakle, Vučić nije demokrata, jer neće na ulici da preda vlast koju je na izborima osvojio, i ne može više da vlada u demokratiji, čak ni da dobije neke buduće izbore?

:)

Wau - priznajem da si me zatekao sa ovim biserom, obično levom rukom ismevam gluposti koje ovde prosipate, ali ova me je baš uposlila.

A znaš šta je posebno smešno u toj logici?
Niko od vas da se zapita - a koji moj kvalifikuje tu ulicu, i te na ulici, da preuzmu vlast?
Evo koliko vidim, studenti pljuju Mariniku, ovi neće jedne, drugi neće druge...
Ko je sad taj koji ima mandat, legitimitet da preuzme?
U čije ruke se mi to kolektivno stavljamo?

Evo, hoću da Vučić meni preda vlast.
Što da ne - na tu vlast imam pravo ko i bilo ko drugi u ovoj zemlji.
Jel može tako? Naravno da ne može.

Najbolje bi bilo da studenti proglase da vladu Srbije smatraju nesposobnom da obezbedi postovanje zakona, i da se ista zameni vladom nestranckih eksperata koja bi to obezbedila.

Treba biti jako oprezan. SAD ne vole ovakve demokratske procese iz straha za svoje interese. Ne sto ce stvarno da nesto izgube, nego se plase kad nemaju kontrolu.
SAD kontrolise deo naseg pravosudja, deo vojske i policije.
Imaju istorijat vrlo krvavih intervencija u ovakvim slucajevima preko proksija.

Neko, valjda, iz opozicije, bi trebao da preko kontakata koje ima objasni da je ovo cisto nasa unutrasnja stvar.

Poslednja izmena:
i da se ista zameni vladom nestranckih eksperata
A ko će da utvrdi "ekspertizu" dotičnih?
Pera je za mene ekspert, za tebe nije... šta ćemo onda..

Najbolje bi bilo da studenti proglase da vladu Srbije smatraju nesposobnom da obezbedi postovanje zakona
A ko je studente ovlastio da bilo šta proglašavaju?
Šta su mi sad pa oni - svete krave?
Što ne KUD Abrašević da proglasi da je vlada nesposobna da poštuje zakon.
Ili lovačko društvo iz Dobanovaca.

Neverovatne ideje čitam ovde, prosto da odrasli ljudi ovako infantilno razmišljaju, prosto je neverovatno.

Српска православна црква (СПЦ) оградила се од ставова изнетих у тексту на свом званичном сајту, у ком је оцењено да студенти "живе у паралелним универзумима", наводећи да текст одражава једино лични став потписника, и ни на који начин не одражава став патријарха Порфирија.​

Чак и да се јесу његови (а јесу вероватно), то је он, а не СПЦ. Историја ће судити да ли су били достојни! Зато нек о'лади мало дежурна форумашка 6. личка.

Готов је!

Profesori i akademici, kažeš?
Može. Evo:

Profesor Ković,
Profesor Antonić,
Profesor Lompar
Profesor Ćirjaković
Akademik Bećković

Taman da očiste Srbjju.
Jel se slažete kolege?

Kakav spin jbt - pa ti si stvarno šampion.

"da predaju vlast" - kome? Ulici?
"ne zaslužuju da je imaju u demokratiji" - what?

Dakle, Vučić nije demokrata, jer neće na ulici da preda vlast koju je na izborima osvojio, i ne može više da vlada u demokratiji, čak ni da dobije neke buduće izbore?

Али ја стварно не желим да се бакћем са овом дискусијом када је основна премиса исте да је Вучић легитимно на власти што просто није истина. Да има демократску подршку не би морао да краде изборе као што сви знамо да јесте. Што ће рећи, не пада ми на памет да трошим своје време на неке хипотетичке сценарије о томе да ли је фер да мандат изгуби неко ко тај мандат има легитимно када то просто није истина.

Wau - priznajem da si me zatekao sa ovim biserom, obično levom rukom ismevam gluposti koje ovde prosipate, ali ova me je baš uposlila.

A znaš šta je posebno smešno u toj logici?
Niko od vas da se zapita - a koji moj kvalifikuje tu ulicu, i te na ulici, da preuzmu vlast?
Evo koliko vidim, studenti pljuju Mariniku, ovi neće jedne, drugi neće druge...
Ko je sad taj koji ima mandat, legitimitet da preuzme?
U čije ruke se mi to kolektivno stavljamo?

Evo, hoću da Vučić meni preda vlast.
Što da ne - na tu vlast imam pravo ko i bilo ko drugi u ovoj zemlji.
Jel može tako? Naravno da ne može.

А реци ти мени, ко то тачно на улици покушава да преузме власт? Ја сам просто рекао да је револуција сасвим легитимна када сви остали демократски процеси буду прегажени и суспендовани, из простог разлога што они постоје као алтернатива револуцији. Нити сам позивао на било какво насиље нити подржао икакву опцију која би да на улици преузме власт већ просто рекао да је то сасвим очекивано и политички легитимно када се демократија уруши од стране диктатора.

Ово је сад ниво "ко је дао италијанским партизанима легитимитет да убију Мусолинија и сликају се са његовим лешом као са уловљеним прасетом?". Па, Мусолини им је дао тај легитмитет самим тим што је био аутократа. Не можеш да се позиваш на изборни легитимитет покрадених избора.

Но ајде, пошто си запео са том улицом, реци ти мени ко тачно покушава насилно да Вучићу преузме власт? Једино што су студенти рекли у контексту Вучића јесте да он нема уставних овлашћења да се меша у рад тужилаштва. Опозиција жели прелазну, аполитичну владу што је сасвим легитимно када је СНС оборио ову коју је имао. Где ти видиш ту "улицу" у овом тренутку?

Ниједан правник, економиста у списку Перкане....Нама су потребни сада људи од интегритета и искуства са обе стране да врате институције назад на ноге.
Једини функционалан историчар који има јасну свест и који би могао да предложи модалитете како се враћа држава на ноге је проф. Чедомир Антић.

Једини функционалан историчар који има јасну свест и који би могао да предложи модалитете како се враћа држава на ноге је проф. Чедомир Антић.

Moja veeelika greška, zaboravih ga u žaru diskusije, evo ispravljam se.

Premijer: Čedomir Antić
Profesor Ković,
Profesor Antonić,
Profesor Lompar
Profesor Ćirjaković
Akademik Bećković

Evo vam eksperata - jel može sad, drage kolege?
Eto, pade Vućić, imamo eksperte umesto njega.... može?

Ниједан правник, економиста у списку Перкане....Нама су потребни сада људи од интегритета и искуства са обе стране да врате институције назад на ноге.
Kakve obe strane?
SNS su teroristi.

Прво имамо две завађене стране стране на овом полу против Вучића, онда када се то обједини, имамо СНС на другој страни.
Постоји неки део вероватно међу њима (веома неострашћена умерена струја СНС), типа онај бивши градоначелник, или бивша министарка здравља - стручњак за лечење рака, итд. са којом би у теорији био могућ разговор, да се организују у будућности нормални избори.

Ljudi ovo je borba protiv fašista. Nemojte fašiste predlagati.
Aaaaaa.... vidi vidi...
Sad se ne slažemo oko eskperata...

Pa meni su "tvoji" eksperti fašisti.

Šta ćemo sad?
Ko će da vlada?

Ovo je samo mala pokazna vežbica da vidite koliko je ideja "ekspertske" vlade glupava i neizvodiva.
Izvodiva je da neko nametne "svoje" eskperte. Ali ako nema konsenzusa ili većinskog prihvatanja jedne takve varijante, onda to nije ništa drugo nego puč.
Namećeš neizabranu i ničim legitimnu grupu ljudi da mimo zakona i procedure zasedne na vlast i vlada.

Sjajni ste!
Prosto sjajni!

Ljudi ovo je borba protiv fašista. Nemojte fašiste predlagati.
MIslim da u slucaju raspisivanja izbora treba samo nastaviti proteste.
Izbori nisu bili u spisku zahteva. To nisu nasi izbori.
Verujem da ce izbori biti na brzinu, da niko nema sanse i da fasisti opet imaju preko 50%.
Ne treba nasediti da je rejting Hulje pao, on je po Vukadinovicu pao samo 2%.
Da sada pobiju 1000 studenata on ne bi pao, jer kako je Sarovic snimio, oni koji su za Hulju podrzavaju gazenja studenata.

Ovo je teska borba, borimo se sa bolesnim i pokvarenim umom Hulje.

A vidim, sad su i fašisti.... kakva progresija.... peder, hulja, fašista.

Nego, šta bi sa tom ekspertskom vladom?
Ovaj hoće fašiste, ovaj neće fašiste, ima li još ko neku sjajnu ideju, sad kad nas ovako dobro ide sa branistormingom?

Прво би било логично да се у среду опколи Скупштина. Желе да провуку неки закон или допуне закона о Експу. У тим допунама је маса с...а.

Ja bih to prepustio studentima i njihovim plenumima, jer da nije bilo njih ne bi bilo ničega od ovoga što se događa. Tačka. Kako će oni to izvesti ne znam i ne treba da znam jer su pametniji od mene. Eto jedan moj predlog: inženjer Đajić za ministra građevine.

Idemo na izbore već u martu? Šta čeka Srbiju posle ostavke Miloša Vučevića - Stručnjaci uvereni u samo jednu stvar!
Predsednik države Aleksandar Vučić obratiće se ovim povodom u 20 sati, odmah nakon vanredne sednice Vlade Srbije koja je zakazana za 19 časova, na kojoj će prisustvovati.
Poslanik SNS Dejan Bulatović kaže da odluke koje su pred nama treba da donese čovek koji ima najveći autoritet i najsnažniju podršku našeg naroda.
- Taj čovek je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svaka odluka koju je do sada predsednik donosio pokazala se ispravnom. Nema niti jedan razlog da neko sumnja u budućnost njegovih odluka. Predsednik Srbije, ono što znam, uvek će svaku odluku donositi u interesu naše države i našeg naroda - naglašava Bulatović.

vec u martu izbori, bez oslobodjenog RTS-a?
Ko ide na takve izbore je radikal.

SNS dobija svake izbore koje organizuje.
Izborna kradja ce biti ogromna, ali ce strane sile priznati rezultate izbora, kao i do sada.

Poslednja izmena:
Sanitizacija u punom jeku.
Kao što sam vam pisao juče.
A vi mislite da ste pobedili.... e jeste naivni.

Idemo na izbore već u martu? Šta čeka Srbiju posle ostavke Miloša Vučevića - Stručnjaci uvereni u samo jednu stvar!
Predsednik države Aleksandar Vučić obratiće se ovim povodom u 20 sati, odmah nakon vanredne sednice Vlade Srbije koja je zakazana za 19 časova, na kojoj će prisustvovati.
Poslanik SNS Dejan Bulatović kaže da odluke koje su pred nama treba da donese čovek koji ima najveći autoritet i najsnažniju podršku našeg naroda.
- Taj čovek je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svaka odluka koju je do sada predsednik donosio pokazala se ispravnom. Nema niti jedan razlog da neko sumnja u budućnost njegovih odluka. Predsednik Srbije, ono što znam, uvek će svaku odluku donositi u interesu naše države i našeg naroda - naglašava Bulatović.

vec u martu izbori, bez oslobodjenog RTS-a?

Ko ide na takve izbore je radikal.
Taj čovek je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svaka odluka koju je do sada predsednik donosio pokazala se ispravnom. Nema niti jedan razlog da neko sumnja u budućnost njegovih odluka. Predsednik Srbije, ono što znam, uvek će svaku odluku donositi u interesu naše države i našeg naroda.
Веома интересантан одабир речи. Покушавају да спасу слику о исправности и будућности његових одлука. Ово је мени порука да се тамо код њих веома дрма, више него што сам и способан да помислим.

Aaaaaa.... vidi vidi...
Sad se ne slažemo oko eskperata...

Pa meni su "tvoji" eksperti fašisti.

Šta ćemo sad?
Ko će da vlada?

Ovo je samo mala pokazna vežbica da vidite koliko je ideja "ekspertske" vlade glupava i neizvodiva.
Izvodiva je da neko nametne "svoje" eskperte. Ali ako nema konsenzusa ili većinskog prihvatanja jedne takve varijante, onda to nije ništa drugo nego puč.
Namećeš neizabranu i ničim legitimnu grupu ljudi da mimo zakona i procedure zasedne na vlast i vlada.

Sjajni ste!
Prosto sjajni!

Не брини Перкане, неће више никада квазиелитна празилук грађанштина узети власт у Србији, али неће ни црвено-црна пошаст! Ја лично немам ништа против твојих интелектуалаца, идеолога, исто тако не бих имао ништа против ни да неки искрени идеолошки левичари буду ту (Бакић нпр), али мора неко и да ради у областима у којима је стручан, то нам је најпотребније. Поновићу опет, кад једног дана увидимо ко је гласао у скупштини на звонце, схватићемо у каквом матриксу смо живели и то доживљавали као нормално.

Никави избори сад не долазе у обзир, неће их бити, блокирано ће бити све. Само Влада експерата и студенти као надзорни орган, ослобађање медија и наравно лустрација! Па кад све то прође, онда да се пребројимо.

... ili ćemo imati najavu novih izbora, pa onda opoziciono-studentski karambol oko toga "izlazimo ili ne", par makljaža sa navijačima prilikom upada u institucije i onda konačno izbore na kojima će neke opozicione partije prihvatiti, neke ne... i konačno, nastavak vlasti SNSa do momenta dok ih neko stvarno ne pobedi na izborima.

ljudi, radi vas čovek, ali ono, šampionski, a vi se ložite ko hepo kocke i palite ražanj, a zec u šumi.

naivni ste do koske.
ali stvarno!

To sad tako izgleda Ljubo.
Ali za dva meseca svašta može da se desi.
Neće ova energija i ova tenzija večno da bude na strani opozicije.

Shvati, igrate meč protiv teniskog Đokovića na pet setova, imate prednost posle 40:40 u prvom setu, na vaš servis, i proglašavate pobedu.
Pa to je naivno, Ljubo moj dragi - da ne kažem nešto drugo.

Ali ajd... biće ovde mnogo smušenih ljudi na kraju... videćeš.

Vrh