Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Samo da se osvrnem na arogantnost radikala kako su sve ovo “deca” i da se “deca vrate na učenje” - to su mladi ljudi iste starosti kao vojnici VJ koja je branila državu za vreme NATO agresije.

Ako su nam ovo deca, nema zime za nas ❤️

Ova stranka na vlasti sama sebi puca u nogu, tako da sve šta im se dešava su sami izazvali.
Наравно да су само изазвали. Ја бих у причу убацио и смрт целе породице под точковима оклопњака.

У реду, возач. А командна одговорност? Ко је наредио да се оклопњацо возикају по целој Србији? Испитати и кривично процесуирати.

Spisak za procesuiranje radikala je podugacak,
tu je odgovornost za pad helikoptera, savamala, 2min snimka sa stare naplatne kod doljevca, o.ivanovic i kampanja protiv njega na pinku, itd...
Lažni atentat sa 89 razbojnika, ubistvo Cvijana, ubistvo Olivera Ivanovića, afera Krušik i trgovina oružjem, sramotna kazna za ubistvo koje je počinio Mitrovićev sin, pranje novca preko BG-a na vodi, nelegalna gradnja širom oboda grada Beograda, umešanost države u organizaciji i delovanju kriminalne grupe Belivuk, EXPO, tri puta skuplji putevi od realne cene, Radojičićev klan sa Kosova, državni kriminalci koji zidaju po Srbiji, plantaža droge u Jovanjici...

Samo da se osvrnem na arogantnost radikala kako su sve ovo “deca” i da se “deca vrate na učenje” - to su mladi ljudi iste starosti kao vojnici VJ koja je branila državu za vreme NATO agresije.

Ako su nam ovo deca, nema zime za nas ❤️
Onda nisi bili deca. Slali momke od 20 godina u smrt, ali je zato predsednikov konj od 26 godina dete.

I stvarno je bilo ovako, u 8 je već veći deo otpadaka i barikada bio sklonjen sa kolovoza. 👌
Zato je prva vest na Informeru:

1000022975.jpg

Pa posle nek ljudi pricaju - nemojmo to, ako to uradimo, oni ce reci da smo mi...

Koga, bre, briga sta ce oni reci? Oni ce reci uvek isto, sta god mi radili.

Vreme je za oslobadjanje od straha sta ce Informer reci.

Pa posle nek ljudi pricaju - nemojmo to, ako to uradimo, oni ce reci da smo mi...

Koga, bre, briga sta ce oni reci? Oni ce reci uvek isto, sta god mi radili.

Vreme je za oslobadjanje od straha sta ce Informer reci.
Ja to odavno pričam, šta god da mi "nemojmo",
njihovi fekalni blatoidi će baš to da nakarikaju a maloumnici koji im veruju će biti ubeđeni u to!

Naravno čisto sumnjam i u iskrenost tih "zabrinutih" dusebrižnika koji ovde iskaču...

Slažem se, to sam i ja rekao kolegi koji je za proteste i protiv sekte ali zamera što, kao, nisu svi studenti bili svih 24 sata na Autokomandi. Jer će kao mašinerija da napravi priču da nije toliko masovno, da slika pa da prenosi po Deformerima i Pinkovima.

Reko čoveče koga briga šta će mašinerija da kaže, bio si ti, bio ja, bilo još XY hiljada ljudi, videli svojim očima, videlo još 100.000 ljudi u Beogradu i još 5 puta toliko širom Srbije. Šta koga briga šta će reći sekta i njeni, pa ti njima šta god da prezentuješ oni će moći da iskrive ili da odbiju da veruju. Da pokažeš nekima od njih slike sa 100.000 ljudi na Slaviji i na 24.1. oni će ti reći "ma to Đilas montiiiir'o". Da im pokažeš slike i videe iz drugih 102 mesta po Srbiji oni će negirati i reći "ma to je samo mala manjina, Šolakovi neki". Zato koga briga bre, sad je više nego dovoljno ljudi po Srbiji koji znaju istinu i suštinu.

Smeta mi što je kod nas toliko ljudi sklono toj nekoj strogoći prema drugim ljudima koji se trude i rade kako znaju i umeju. Pogotovu kod ovako velikih i kompleksnih poduhvata. To viđam i ovde po forumu a i uživo. Ljudi koji su protiv sekte i za reforme ali uvek im nešto smeta ili im nisu svih 100.00% uslova idealno da bi glasali, protestovali, podržali... Tjeeeebt... 🙄

Mnogo je u Srbiji čekača savršenih izbora, savršene opozicije, savršenih revolucija, protesta, aktivizama... Lično mislim da to ima veze sa generalnim mentalitetom i sklonosti ljudi na ovom podneblju da uvek sebi i drugima nalaze neke izgovore. I da beže od preuzimanja na sebe nekih zadataka i odgovornosti. Jer kao šta ako se iscimam/iscimamo, pa sve bude uzalud i ne postigne se cilj, pa se razočaram, pa budem tužan pa kme kme... Pa dobro jbt, ništa, ideš dalje pobogu... Ko veruje u bajke u kojima dobro pobedi jednom i svi žive srećno zauvek, njemu stvarno nena pomoći.

Poslednja izmena:
Bukvalno su ustali ljudi u mestima gde je sns uzimao preko 80% (i to kad nije bilo bojkota) što znači da je sve do sad urađeno dobro i čak i da se (ne daj boze pu pu pu pomerim se smesta) sve umiri sutra - opet je veliki posao urađen i priamidalna sekta se više nikad neće oporaviti od ovog!

Ovi što i dalje posle svega pljuju studente i smatraju ih za zapadne/soroseve/ustaske/vatikanske plaćenike - takvim maloumnicima nema pomoći a sto je najbitnije takvih uopste vise nema toliko (kao sto smo videli u jagodini preko šarovića),
tako da je od sad jasan profil onih koji govore o "autogolovima" (kao zabrinut šatro za proteste) tipa nemojte crkvu, nemojte maloumnike koji bi da kolju sopstvenu decu ako izađu na blokade (kako smo imali prilike da vidimo na jednom klipu), nemojte "mariniku" (iako je vec sklonjena), itd...

Onda nisi bili deca. Slali momke od 20 godina u smrt, ali je zato predsednikov konj od 26 godina dete.
tata mu je je sa 28 postao ministar a vec sa 29 zaduzio 105m2 stan (za vreme bombardovanja), iste godine je sproveo i zakon da svi ministri automatski dobijaju nacionalnu penziju, tako da je postao i jedan od najmladjih penzionera u srbiji bez dana radnog staza u realnom sektoru

To viđam i ovde po forumu a i uživo. Ljudi koji su protiv sekte i za reforme ali uvek im nešto smeta ili im nisu svih 100.00% uslova idealno da bi glasali, protestovali, podržali... Tjeeeebt... 🙄

Mnogo je u Srbiji čekača savršenih izbora, savršene opozicije, savršenih revolucija, protesta, aktivizama... Lično mislim da to ima veze sa generalnim mentalitetom i sklonosti ljudi na ovom podneblju da uvek sebi i drugima nalaze neke izgovore. I da beže od preuzimanja na sebe nekih zadataka i odgovornosti. Jer kao šta ako sve bude uzalud, pa se razočaram, pa budem tužan pa kme kme... Pa dobro jbt, ništa, ideš dalje pobogu...
Takvi realno i nisu protiv sekte do kraja, i njima je sekta u nekom ishodu ipak bolja za razliku od nas koji smo za momentalno i bezuslovno skalnjanje monopola ove sekte

tata mu je je sa 28 postao ministar a vec sa 29 zaduzio 105m2 stan (za vreme bombardovanja), iste godine je sproveo i zakon da svi ministri automatski dobijaju nacionalnu penziju, tako da je postao i jedan od najmladjih penzionera u srbiji bez dana radnog staza u realnom sektoru
Bukvalno sam juče dobio odgovor da je 2012te to bio "bušan" argument protiv glasanja za dotične... lol

Kod nekih je to, a kod nekih i nije da bi da tolerišu sektu nego stvarno mislim da ili 1) su navikli i vaspitani da vide trn u tuđem oku a ne vide deblo u svom, ili 2) su navikli da beže od akcija, odgovornosti i od prepuštanja životu da tako kažem, sa svim razočarenjima i rizicima koje on donosi.

Meni mnogo govori taj fenomen kod pojedinih ljudi da proteste, borbe za ciljeve, aktivizme, građanske akcije... vide i predstavljaju kao iz bajki. Kao, ako pobedimo zlo jednom, to mora da ostane tako za vjek i vjekova, i da bude ko u bajci, da živimo srećni zauvek. A ako ne pobedimo sada (bilo kad, kažem generalno) ja ću da se smorim i više nikad neću učestvovati ni u jednim izborima, akcijama, bojkotima, protestima, aktivizmima...

Ko kaže da zlo mora da se pobeđuje samo jednom??? Ko kaže da će sve trajno biti savršeno i idealno ako pobedi dobro??? Pa pobogu bre pa ne funkcioniše život tako. 🙄

Tu se vidi taj jedan vid nezrelosti i uplašenosti jednog broja ljudi. Ta nesposobnost da prihvate da neke stvari moraju da se rade više puta, da neke borbe traju hiljadama godina i trajaće još toliko, i da život nije bajka ili igrica gde sve obaviš jednom i miran si večno.

Raspisah se sad, nego sam samo hteo da iznesem i taj fenomen, koji mi sve više bode oči. To neko očekivanje da život, a pogotovu život u zajednici i društvu, bude kao u bajkama. 🙄

lik je snalazljiv

Bukvalno sam juče dobio odgovor da je 2012te to bio "bušan" argument protiv glasanja za dotične... lol
ne pisem ovo kao predizborni argument vec kao poredjenje deteta od 26 godina i oca mu kad je imao 28. eto, tata mu je sa 26 bio direktor pinkija, mada mali je probao da obrne Micu na strejt stranu tako da ni mali nije mutav 🤣
zaboravih da navedem jos jedno od dostignuca maldog ministra informisanja - najsramniji medijiski zakon u kome su novinari ginuli kao da su deo ekipe "vidimo se u citulji"

ne pisem ovo kao predizborni argument vec kao poredjenje deteta od 26 godina i oca mu kad je imao 28. eto, tata mu je sa 26 bio direktor pinkija, mada mali je probao da obrne Micu na strejt stranu tako da ni mali nije mutav 🤣
zaboravih da navedem jos jedno od dostignuca maldog ministra informisanja - najsramniji medijiski zakon u kome su novinari ginuli kao da su deo ekipe "vidimo se u citulji"
Ma naravno nego sam se setio priče od juče u vezi tome koji je isto inkasirao stan od jednog ipo ara za vreme bombardovanja....
Te stvari u vezi tog dvojca 2012te nisu smetale u svrhu menjanja vlasti a danas se gleda u sitna crevca ko je ko u sadasnjoj opoziciji a zlo na vlasti danas mnogostruko veće a danasnja opozicija sa sve riđem su anđeli božiji u poređenju sa radikalskom bagorm presvucenom u sns te godine..

A ako ne pobedimo sada (bilo kad, kažem generalno) ja ću da se smorim i više nikad neću učestvovati ni u jednim izborima, akcijama, bojkotima, protestima, aktivizmima
E moj brate Bendere, dobro došao u moj svet.
Moli boga da NE POBEDIŠ i razočaraš se.... zamisli mene 2000te..... ja sam POBEDIO pa sam se razočarao.... duplo gore.

Uzgred, dobra ti ona karikatura!
Svaka čast! :)

I još nešto da znaš, pošto si mlad, paljevina, ne razumeš.
Milion puta moraš da padneš... da nešto iz toga naučiš... da smogneš snage da se pridigneš i da nastaviš da se boriš.
Ne treba odustajati posle prvog većeg razočarenja. Dug je život, ima vremena...

Ko bre spinuje?
Koga je briga da li je predstava IZVOĐENA pred studentima ili je PRIKAZAN SNIMAK od pre deset godina?
Sadržaj je problematičan, a ne tehnologija prikazivanja/izvođenja...

Umetnička sloboda neće vas sačuvati od gneva javnosti, ukoliko pravite ovakve stvari!
Budite hrabri, izdržite reakciju - sami ste je izazvali! Znali ste unapred šta vas čeka sa plasiranjem ovakvog ogavnog sadržaja.
Šta sad cvilite i tražite zaštitu?

I pitam se - koja je svrha prikazivanja ovog đubreta studentima, u ovakvoj situaciji?
Kome je to palo na pamet?

Imali ste na raspolaganju Pigmalion, Očevi i oci, Majstor i Margarita i desetine drugih predstava da prikazujete deci, da ih obrazujete, da stasaju u stamene i obrazovane ljude.
I vi ste našli da im prikazujete predstavu u kojoj se povraća po srpskoj zastavi sve sa gej zagrljajem sveštenika i vojnika, nakon što sveštenici kalašnjikovom upucaju nekoga.

I to je vaša umetnička sloboda?
Sramno!

I još nešto da znaš, pošto si mlad, paljevina, ne razumeš.
Zapravo, ti si taj koji je paljevina i ložana.
Mada naravno da ne očekujem da se složiš sa time.

Inače bio sam i ja te 2000. na ulici, a bio sam i mnogo pre toga. Sećam se protesta 96' i 97', kad smo šetali protiv onog đubreta tada. Sećam se i suzavca 5. oktobra, koji je dopreo sve do zgrade Skupštine grada. Sećam se manje više svega što i ti. Tako da ne razumem šta hoćeš da kažeš, da te je jedno razočaranje u životu obogaljilo do te mere da si digao ruke od života i politike ili ne znam ni ja šta... Ili možda da Slobu nije trebalo ni menjati, jer nam je baš bilo super pod njim... Da, znajući tebe i tvoje loženje, verovatno je to.

Sloba Srbin. Fak jea.

Ali u redu je, misli ti i da sam paljevina, i da imam 13 godina, i da sam na Rokfelerovom platnom spisku, i da spremam ovde građanski rat i cepanje Srbije, i šta god ti još treba. Tvoji rezoni i narativ me podsećaju na onog lika što u Jagodini kaže kako bi čestitao čoveku koji bi mu ubio ćerku ako bi to bilo dok je ona na blokadi. Mislim, na stranu šta ko misli o kome, ali jasno je iz aviona da smo dva (odnosno tri) potpuno različita tipa ličnosti i da se nikad nećemo složiti, tako da nema ni poente da se tu nešto mnogo priča.

Nijedan pravi petooktobarac nije razočaran, naprotiv. Ti što su razočarani su bili zbog interesa ili ko zna čega. Ni sada nećemo biti razočarani. Naprotiv, srećni smo što je mladost Srbije ustala i mi matori podžavamo ih maksimalno. Ono što se sada dešava veće je od 5 oktobra !

Nijedan pravi petooktobarac nije razočaran, naprotiv
Zaista ne bih rekao da je tako, ali dobro...

i da spremam ovde građanski rat i cepanje Srbije
Pa ne vrti se sve oko tebe Bendere, niko tebe ne optužuje za to.
Ja tvrdim da je to logična posledica događaja. Ja ne tvrdim da ti to radiš ciljano. Ali nisi svestan posledica i to je to.
Kao što ni studentarija nije svesna opasnosti ljuljanja zemlje koja je u polukolonijalnom položaju, i koja se jedva koprca da ostane na površini.
A svi znakovi su već tu. Moje mišljenje.

Prosečan student na Autokomandi više šacuje koleginice levo i desno, nego što dublje razmišlja o "plenumu", ko ga je smislio, ko tamo sedi, odakle dolaze pare, ima li tu neke agende koja se provlači ispod površine itd.

i da se nikad nećemo složiti
Dvadeseti put ti kažem, nema potrebe da se slažemo.
Treba da civilizovano suprostavljamo argumente, i to je sasvim dovoljno.
Bez obzira što ti s vremena na vreme onako lepo opleteš po meni ad hominem, nema veze, simpatično je.
Ja biram da ne uzvraćam jer, verovao ili ne, cenim tvoj doprinos ovde. A i nije fora mator čovek da se spušta na taj nivo u priči sa mlađim od sebe.

Vrh