Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Oвај Перкан има вајб неког трагичног малог дворског писара уочи француске револуције који се шокира и узрујава што револуционари вређају круну и цркву противно Вољи Божијој ™

A ti si Perkane išao među te studente pa znaš šta je njima u glavama?

Ovim tempom i ovim smerom, ti ćeš za par godina da postaneš i ravnozemljaš, i živećeš ubeđen da su tragovi iza aviona raspršeni otrovi, da nam sipaju svašta u vodovode, da nam daljinski šalju suše i oluje i slično. U svemu ćeš videti neku zaveru, imaćeš izgovor za sve, pričicu za svaku situaciju i krenućeš da toneš u deluzije i paranoju. Pisao sam svojevremeno na ovom forumu da su Srbija i Balkan puni ljudi koji uvek sve gledaju crno-belo (u psihologiji to je jedan simptom graničnog ponašanja), za sve moraju da imaju neki izgovor i nekog spoljnog krivca ili zaslužnika. Kada njiva rodi dobro, kažu hvala Vučiću i Bogu. Kada padne grad i sve potamani, kažu j... ti onog Đilasa premijera, j... ti HAARP, Vatikan, CIA...gp

Ja tebe zamišljam kao takav tip ljudi. Mož ti da pričaš da si bio na 5. oktobru i za demokratiju i svašta, ali ti trenutno ovde i sada zvučiš kao neki ljudi koje znam a kojima su mozgovi potpuno isprani do te mere da više ne mogu sami ni da razmišljaju. I ima tu i onih koji su nekad krenuli kao ti, pa su malo po malo došli do stadijuma da u svemu vide zaveru, u svemu lošem subverziju zapada i opozicije a u svemu dobrom Vučičevo ili Božje delo.

I šta onda ja tebi da pišem kada znam, iz ličnih iskustava, da ljudi kao što si ti neće nikad promeniti ni jedan atom nekog svog stava ili rezona?

Uostalom, ti si, kad je SNS krenuo da se ljulja, uleteo u ovaj podforum, posvađao se ili raspravljao sa 10 ljudi i krenuo da učestvuješ u velikoj i kompleksnoj temi o tekućim događajima i problemima, a da pritom nisi znao ni ko je državni tužilac i zašto je on kao funkcija bitan u celoj ovoj priči.

I šta onda ja da ti napišem?

Ja ti napišem da ovo sve mora da stane - ti mi odgovoriš da se sprema cepanje Srbije.

Ja ti napišem da nema poente da zapad cepa Srbiju kroz građanski rat kada može da je baci na kolena samo tako što zatvori granice za par proizvoda - ti mi odgovoriš da nije to, jer ne smeju, nego hoće prvo da nas oslabe pa onda da nas bombarduju pa da nas i okupiraju.

Ja ti napišem da priča o izborima ne pije više vodu jer je SNS više puta potkradao izbore - ti mi kažeš da to nije tačno i da je zapadnjačka propaganda

Ja ti napišem da nema nikakve subverzije i tajnog plana, jer ako ništa drugo, i zapadu i istoku odgovara ova smradina, tako da te vaše priče da neko sprema cepanje Srbije ne piju vodu - ti ćeš da mi kažeš da ne znam, ne sprema to zapadnjačka tajna vlada, nego Kurti i Rama i neki random Edo iz Novog Pazara...

Ja ti napišem da će ovo da traje dokle god g..no od javnog tužioca ne krene da radi svoj posao - ti mi pišeš ko je ta i kakve veze ima sa ovim?

I šta onda? Ja u klin, ti u ploču, ja u klin, ti u ploču... i dokle tako? I koja je poenta toga?

Poslednja izmena:
Oвај Перкан има вајб неког трагичног малог дворског писара уочи француске револуције који се шокира и узрујава што револуционари вређају круну и цркву противно Вољи Божијој ™
A da je taj mali pisar unapred upozoravao da, ako krenu putem revolucije, biće mnogo mrtvih glava, jel bi bio u pravu? Zamisli kako bi mu se smejali kada bi rekao da će revolucija pojesti i svoju decu...
A šta kaže istorija, šta je bilo na kraju?
Je li radila giljotina overtime godinama posle toga?
Jesu li glave padale ko jabuke sa grana u avgustu?
Kako je završio Robespjer?

Iz današnje perspektive, "tragični mali dvorski pisar" bio bi glas razuma u tom narastajuće haosu.

„A patrijaršijski tekstopisac neka bira svoj univerzum. Studenti i mi smo svoj davno izabrali“.

A da je taj mali pisar unapred upozoravao da, ako krenu putem revolucije, biće mnogo mrtvih glava, jel bi bio u pravu? Zamisli kako bi mu se smejali kada bi rekao da će revolucija pojesti i svoju decu...

Iz današnje perspektive, "tragični mali dvorski pisar" bio bi glas razuma u tom narastajuće haosu.
Vi vise ne smete ni da prdnete. Nece biti mrtvih glava.

Vi vise ne smete ni da prdnete. Nece biti mrtvih glava.
Ovo je baš zvučalo zlokobno... or else, moj dragi kolega?
Šta ćete da radite ako se neistomišljenici ne umire, nego nastave da ukazuju na svu pogibeljnost tog glupavog infaltinog revolucionarnog zanosa koji vas je sve zahvatio?
Or else?

Ajd ne sviraj čoveče, ne prizivaj zlo...

Ovo je baš zvučalo zlokobno... or else, moj dragi kolega?
Šta ćete da radite ako se neistomišljenici ne umire, nego nastave da ukazuju na svu pogibeljnost tog glupavog infaltinog revolucionarnog zanosa koji vas je sve zahvatio?
Or else?

Ajd ne sviraj čoveče, ne prizivaj zlo...
Nema else, nema potrebe. Pobedjeni ste.

Ослобађање Француске од феудализма

Далеко је више људи погинуло у претходним гладима и беди која се десила због корумпиране и неспособне аристократије, и много више би страдало да нису. Да је среће да је код нас радила гиљотина 2000. не би сад били у овом проблему

Но оно што је посебно смешно у овом шатро саблажњавању због "свете српске заставе" што је у питању ненародна застава од пре 14 година, наметнута у стилу германске вексикологије и донета без икаквог народног референдума због чега је толико презрена да људи масивно и даље користе претходну а ову зову "папагајском"

Да је среће да је код нас радила гиљотина 2000. не би сад били у овом проблему
O ovome ja pričam sve vreme.
Kad pustiš revolucionarnu pravdu, šta može da se desi.

Dakle, ubistvo se normalizuje kao sredstvo političke borbe.
I ovaj kolega nije jedini ovde na temi koji, otvoreno ili implicitno, izražava ovakve stavove.
Svaka dehumanizacija političkog neistomišljenika, svaka uvreda, prozivka, sve je to korak do... giljotine.

E da ovo bolest ne bi uzela maha, vlast ne treba menjati na ulici.
Jer, na kraju krajeva, poenta demokratije nije KO VLADA, nego KAKO SE SMENJUJE.
To vi nikada izgleda nećete naučiti. :)

I ovaj kolega nije jedini ovde na temi koji, otvoreno ili implicitno, izražava ovakve stavove.
Svaka dehumanizacija političkog neistomišljenika, svaka uvreda, prozivka, sve je to korak do... giljotine.

Znaci ono sto govore za studente da su strani placenici i ustase, to nije dehumanizacija.
Ili ono sto su radili Oliveru Ivanovicu?
Sad, kad je doslo vreme da platite za vase zlocine, sad ste odjednom humani.

Revolucionarna pravda, u izvedbi J. Bakica je pravi lek za radikale.

1945. sirom Evrope bilo je revolucionarne pravde.
U Francuskoj su sisali do glave zene koje su bile s Nemcima.
Vucevicu nista ne bi mogli jer je celav.

naci ono sto govore za studente da su strani placenici i ustase, to nije dehumanizacija.
Možda sam propustio ali ja nisam primetio da je neko studente zvao ustašama.
Ali da ima indicija o aktivnostima hrvatskih obaveštajnih službi u organizaciji i rasplamsavanju haosa, to da... ali to ne znači da su studenti ustaše, daleko bilo.
Ako je neko to direktno izjavio, taj je bu**** i nemam više šta da komentarišem na tu temu.

@Ar4 nemoj toliko zazirati od Zapada. EU će se najlakše okrenuti. Danas je grupa socijaldemokrata poslala odlično pismo podrške studentima. Nisu vlast u Briselu, ali to tamo se okrene lagano. Pogotovo kad vide da ne mogu više skrivati da je njihov konj diktator u rangu Lukašenka. Postaju sve apsurdniji i svesni su da ne mogu to da guraju dugo.

A da ne pričam tek u slučaju da ovaj ostavi ruse u NIS.

Možda je zato i požurio sa izborima da završi to pre katastrofalne odluke o rusima, jer zna da posle podršku neće imati. Ili neće imati ovoliku kao sad.

Dakle izbore treba sprečiti na sve načine ako treba i 24/7 blokadom skupštine. Ali studenti sve to već znaju i pre nas.

Banke zamrzavaju račune NIS-u 26. februara.

Ne znam da li će uspeti da organizuje izbore pre tog datuma.

Voleo bih da postoji miran izlaz iz ove situacije, jer će nasilje samo eskalirati ako studenti sabotiraju izbore a vlast posegne za vanrednim stanjem.

Еколошки устанак поднеће Уставном суду предлог за забрану рада Српске напредне странке, навели су из ове организације.​

Ovo je jedno od resenja. Novi zahtev.
Zlocinacka organizacija mora da bude zabranjena zbog terorizma.

Када ниједна друга врста правде није распложива добра је и револуционарна :)

Намерно сам поредио са француском револуцијом јер ти заступаш феудалистички менталитет, по коме живот владајуће класе вреди више од живота кметова

Чуј почеће да људи губе животе, људи већ губе животе само што их ти не доживљаваш као људе. 15, 150 и 1550 кметова може да помре кога брига али немој случајно да неко из владајуће класе изгуби главу

Тај менталитет је пропо, ако режим не буде пристао да казни одговорне за убиства људи наставиће да ескалира и да, онда ћемо можда и имати насилну револуцију. Али ће за њу бити крив искључиво режим.

И онда ћете видети кад 15 министара или 150 или 1550 снс-оваца прође онако како призивате да обични људи прођу

Демократија постоји да замени револуцију, када механизми којим треба да ради не постоје онда је револуција сасвим природно и логично решење. На крају крајева, људи који нису вољни да предају власт ни не заслужују да је имају у једној демократији

Banke zamrzavaju račune NIS-u 26. februara.

Ne znam da li će uspeti da organizuje izbore pre tog datuma.

Voleo bih da postoji miran izlaz iz ove situacije, jer će nasilje samo eskalirati ako studenti sabotiraju izbore a vlast posegne za vanrednim stanjem.
Vlast vise nista ne moze da uradi.
Vazno je spreciti izbore.

SNS je kao copor pavijana. Najjaci majmun muzjak dobija naveci komad hrane i j..be najvise zenki.
Ako u jednom trenutku pokaze slabost svi znaju da je slab.
Hulja je pokazao slabost. Sada ga sam copor napredjackih majmuna smatra slabim.
Vreme je da svako od njih pocne da spasava sopstvenu g..zicu.

Српска православна црква (СПЦ) оградила се од ставова изнетих у тексту на свом званичном сајту, у ком је оцењено да студенти "живе у паралелним универзумима", наводећи да текст одражава једино лични став потписника, и ни на који начин не одражава став патријарха Порфирија.​

Ovo saopstenje pokazuje da se i radikalskipop us.rao.

Sada ce svi da pocnu da se ogradjuju od Hulje.

Poslednja izmena:
Vrh