A da je taj mali pisar unapred upozoravao da, ako krenu putem revolucije, biće mnogo mrtvih glava, jel bi bio u pravu? Zamisli kako bi mu se smejali kada bi rekao da će revolucija pojesti i svoju decu...Oвај Перкан има вајб неког трагичног малог дворског писара уочи француске револуције који се шокира и узрујава што револуционари вређају круну и цркву противно Вољи Божијој ™
Da su slušali taj glas razuma, francuski narod bi nastavio da jede kolače, dok bi kralj u 2024. godni bio Luj 32.Iz današnje perspektive, "tragični mali dvorski pisar" bio bi glas razuma u tom narastajuće haosu.
Evo ga jedan revolucionar koji preferira giljotinu...Da su slušali taj glas razuma, francuski narod bi nastavio da jede kolače, dok bi kralj u 2024. godni bio Luj 32.
Vi vise ne smete ni da prdnete. Nece biti mrtvih glava.A da je taj mali pisar unapred upozoravao da, ako krenu putem revolucije, biće mnogo mrtvih glava, jel bi bio u pravu? Zamisli kako bi mu se smejali kada bi rekao da će revolucija pojesti i svoju decu...
A šta kaže istorija, šta je bilo na kraju?
Je li radila giljotina overtime godinama posle toga?
Jesu li glave padale ko jabuke sa grana u avgustu?
Kako je završio Robespjer?
Iz današnje perspektive, "tragični mali dvorski pisar" bio bi glas razuma u tom narastajuće haosu.
Ovo je baš zvučalo zlokobno... or else, moj dragi kolega?Vi vise ne smete ni da prdnete. Nece biti mrtvih glava.
Nema else, nema potrebe. Pobedjeni ste.Ovo je baš zvučalo zlokobno... or else, moj dragi kolega?
Šta ćete da radite ako se neistomišljenici ne umire, nego nastave da ukazuju na svu pogibeljnost tog glupavog infaltinog revolucionarnog zanosa koji vas je sve zahvatio?
Or else?
Ajd ne sviraj čoveče, ne prizivaj zlo...
Pobedjeni ste.
Ослобађање Француске од феудализмаA da je taj mali pisar unapred upozoravao da, ako krenu putem revolucije, biće mnogo mrtvih glava, jel bi bio u pravu? Zamisli kako bi mu se smejali kada bi rekao da će revolucija pojesti i svoju decu...
A šta kaže istorija, šta je bilo na kraju?
Je li radila giljotina overtime godinama posle toga?
Jesu li glave padale ko jabuke sa grana u avgustu?
Kako je završio Robespjer?
Iz današnje perspektive, "tragični mali dvorski pisar" bio bi glas razuma u tom narastajuće haosu.
Nije čkapi kao burazer mu tako da se od njega vec moze svasta ocekivati pogotovo jer zna da kad mu burazer ljosne - i njega ceka mardelj...Mislim da ga Andrej opasno loži na pogrešne poteze.
O ovome ja pričam sve vreme.Да је среће да је код нас радила гиљотина 2000. не би сад били у овом проблему
Znaci ono sto govore za studente da su strani placenici i ustase, to nije dehumanizacija.O ovome ja pričam sve vreme.
Kad pustiš revolucionarnu pravdu, šta može da se desi.
Dakle, ubistvo se normalizuje kao sredstvo političke borbe.
I ovaj kolega nije jedini ovde na temi koji, otvoreno ili implicitno, izražava ovakve stavove.
Svaka dehumanizacija političkog neistomišljenika, svaka uvreda, prozivka, sve je to korak do... giljotine.
E da ovo bolest ne bi uzela maha, vlast ne treba menjati na ulici.
Jer, na kraju krajeva, poenta demokratije nije KO VLADA, nego KAKO SE SMENJUJE.
To vi nikada izgleda nećete naučiti.
Ili ono što su uradili Đinđiću?Ili ono sto su radili Oliveru Ivanovicu?
Možda sam propustio ali ja nisam primetio da je neko studente zvao ustašama.naci ono sto govore za studente da su strani placenici i ustase, to nije dehumanizacija.
Time si sve rekao.Revolucionarna pravda, u izvedbi J. Bakica je pravi lek za radikale.
Када ниједна друга врста правде није распложива добра је и револуционарнаO ovome ja pričam sve vreme.
Kad pustiš revolucionarnu pravdu, šta može da se desi.
Намерно сам поредио са француском револуцијом јер ти заступаш феудалистички менталитет, по коме живот владајуће класе вреди више од живота кметоваDakle, ubistvo se normalizuje kao sredstvo političke borbe.
I ovaj kolega nije jedini ovde na temi koji, otvoreno ili implicitno, izražava ovakve stavove.
Svaka dehumanizacija političkog neistomišljenika, svaka uvreda, prozivka, sve je to korak do... giljotine.
E da ovo bolest ne bi uzela maha, vlast ne treba menjati na ulici.
Jer, na kraju krajeva, poenta demokratije nije KO VLADA, nego KAKO SE SMENJUJE.
To vi nikada izgleda nećete naučiti.
Vlast vise nista ne moze da uradi.Banke zamrzavaju račune NIS-u 26. februara.
Ne znam da li će uspeti da organizuje izbore pre tog datuma.
Voleo bih da postoji miran izlaz iz ove situacije, jer će nasilje samo eskalirati ako studenti sabotiraju izbore a vlast posegne za vanrednim stanjem.