Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Ja svakako nisam govorio o privatnim fakultetima đuture 😊 nego o Megi konrketno. 🙂

Tu je jasno kao dan kako se završava, tj. završavao... Što ne znači da su studenti tamo glupi, samo žele brži prolaz...

ja sam rešio da neskromno sebe stavim na ovu temu, jer sam prilično ponosan na to što sam još ranije prepoznao potencijale mladog luke babića, a i predvideo njegov aktivističko-politički put. mada moram da priznam da nije bilo teško, ovo je već ko zna koja iteracija ovakvih mladih u poslednje dve decenije. da vidimo šta sada već poslovični mladi luka babić, bivši učenik valjda III bgd gimnazije, kaže na konferenciji budućnost obrazovanja u srbiji, koju je priredio... pa, nije teško da pogodite ko.

Spremaju nas za kvizove. Časovi se nekad pretvaraju u pripreme za Slagalicu, Poteru i ostale kvizove na RTS-u, a neki kontekst i šira slika nam se ne daje. Sestra moja živi u Merilendu i ja znam kako se crta i koja je formula asparaginske kiseline, ona ne zna, ali mislim da njoj ništa ne fali. Ja znam da je Manojlo I Komnin došao 1143. godine nove ere na vlast, i šta sad? Mislim, ja ne znam koja je uopšte tu politička situacija bila, ja nemam kontekst toga uopšte. Ja znam godinu, ja znam šta se desilo i to je to, dok kod njih to nije tako, ona ne zna da nacrta asparaginsku kiselinu i ja njoj zavidim zato što ona ne zna da nacrta asparaginsku kiselinu, pošto ja s tim ne znam ništa da uradim u životu, majke mi. Onda to gradivo postaje teško, zato što se uče podaci. Da se daje kontekst bilo bi u redu učiti sve te podatke, ali ih povezivati.

mladi aleksandar vučić je već pokušao da ispuni ove želje - davanjem konteksta kroz tzv. dualno obrazovanje. avaj, nešto im se nije svidelo to ni tada, kažu nema ni tamo šireg konteksta za asparaginsku kiselinu. ali evo, neformalno dualno šljaka savršeno kod mladog luke babića, odvojila ga je prava ekipa i brusi od njega prekaljenog aktivističko-praznogovornog ratnika. evo, ja sam voljan i da se od moje plate finansira njegova stipendija za tamo u merilendu, da dobije bre i taj kontekst.

SVB banka u Americi je dobila A par dana pre bankrota. Lehman Brothers je dobila potvrdu A rejtinga neposredno pred bankrot. Radio sam na velikom projektu u istocnom delu EU u koji je bio ukljucen EBRD tim iz Londona za finansiranje od 9 cifara.. Obzirom da su znali odakle sam na jednom rucku se povela prica o Agrokoru i te ode odusevljenja o Todoricu su bile meni neverovatne. Rekao sam da ne poznajem biznis i detalje ali da mi je neverovatno kojim tempom se on siri i da znam profite iz tih vrsta biznisa i da ne vidim kako ce se to finansijski zatvoriti. Oni su pricali nekakve svoje price, rezultat je poznat. Zalosno je da se sve mora proveravati, ali je vreme takvo da se nikome ne moze na blanko verovati. Ocigledno je Mali lepo slozio cifre i eto ga rejting. Sta je u ciframa i sta je istina, vreme ce pokazati

Potpuno razumem konfuziju izazvanu ovom histerijom i propagandom. Preporucujem kurs Finance for non finance people od 5 dana za pocetak pa onda malo pogledati ono sto je javno dostupno o kompanijama koje daju rejting i problemima koje su vezane za njihove metode. Sve pohvale za Malog koji je upeglao cifre. Tri bambija za njega.

defke, nije to lik rekao, sto si defanzivan :D
Pa ne nego je implicirao slicno.

I sportista moze umreti od infarkta ali je to daleko manje verovatno nego kod lika koji sedi na kaucu ceo dan i ima 150kg.

Koliko je cest bankrot kod BB+ i nize kompanija a koliko u BBB- i vise? Da li ti kao stabilnije ekonomije deluju ove do BB+ ili BBB-?

Da nismo dobili rejting bila bi prica kako smo medju jedinima u Evropi koji nisu investicioni nivo, sad kad smo dobili, ma ko zna kako oni to boduju, Mali se igrao u Excelu pa ih zeznuo sve.

Al zato kad izadje neki democracy ili corruption perception index, koji imaju daleko vise ofrlje metodologiju od kreditnog rejtinga, e to je cista nauka. Dok ne zabelezimo rast, onda je to politicka odluka, guraju Vucka gazde sa Zapada.

jok, vidi se da je uplasen :D
IMG_8876.jpeg

IMG_8877.jpeg

IMG_8878.jpeg

Sta je ovo samo mi se nesto pricinjava danas.

znamo da smo dobili kreditni rejting jer imamo jako dobru gudru. imamo zadovoljne korisnike i dobro placaju. sto je bitno cesto i predvidljivo placaju

Evo nama svima drage Grcke, zemlje lepog mora i sjajne hrane, visokog indeksa korupcije i sive ekonomije (more na zalost nemamo ali smo po ostalom braca rodjena). S&P rejtinzi
B stabilni 12.12.2014.
B negativan 06.02.2015.
CCC negativan 10.06.2015.
CCC-negativan 29.06.2015.
Grcka ne isplacuje rate svojih obaveza i time se je presla u tzv djubre 30.06.2015. (nije se zvanicno desilo jer EU nije to mogla sebi da dozvoli zbog Eura, da je bila Drahma ostavili bi ih da crknu)
B-stabilan 22.01.2016.
Svinjac koji je bio u Grckoj je delom povezan za laznim podacima koje je Grcka koristila u svojoj i EU statistici o vecini finansijskihi paametara.
Pakao od zivota u Grckoj koji je bio u 2016 nema nikakve veze za rejtingom jer su rejting dobili posle dogovora sa poveriocima ali je u znacajnom delu stanovnistva (penzioneri i drzavna uprava) nastupilo siromastvo i kompletan slom trzista nekretnina koji je trajao duze od 5 godina.
Ko hoce da vidi, videce. Ko nece, ne mora.

Grcka 25 godina nije spala ispod dug/bdp odnosa od 100%, trenutno su na 150%, Srbija na 50% ali da, braca najrodjenija.

i zamisli, imamo isti kreditni rejting sada BBB - stabilni oni sa njihovim zaduzenjem i mi sa nasim. Braca, bice ono duzan ko Grcka i Srbija :love:

Divno drustvo sa istim kreditnim rejtingom. Ovo je kao kad ocajan student dobije 7 na pola studiranja i govori o sebi da je sledeci dekan fakulteta a vidi se i potencijal za SANU.

Nista za slaviti. Pogotovo sto je bilo malkice i na foru. Posto taj student ne zna i ne zeli nista da uradi temeljno i bez fore. Nema mu car prosto.

Vrh