Људи, треба нам озбиљна игра, да се дође до медијски изолованог дела популације, прича која звучи свежином и ентузијазмом. Ево, ја сам за Палилулу поменуо "план Дунавски венац".
Хајмо овако:
1) Палилула, план Дунавски венац са мерама дефавелизације, формирање локалних центара локалног (на Зрењанинском путу) и ширег значаја (уз пругу).
2) Земун, Земунски булевар спајање Михајла Пупина и Новосадског аутопута, повратак трамваја у Земун.
3) Вождовац, петље на аутопуту, Спољна магистрална тангента, формирање "природног" центра Вождовца на Трошарини. Формирање озбиљног сателитског града у Рипњу са БГ:ВОЗ, булеваром ка Раковици, индустријом, средњом школом...
4) Раковица, Топчидерски булевар са повратком пруге ка Сајму, а на југ до Рипња, са формирањем на том правцу индустријско-складишне зоне, зоне радних места. Петља Ресник са обилазницом. Повратак трамваја. За то време уз саму Железничку станицу Раковица формирање реонског центра.
5) Чукарица: петља Железник, уређење целовитог правца Ибарске са продужењем трамваја, БГВОЗ за Остружницу, којем гравитира цела периферија, али преиспитати и социјалну инфраструктуру, комуналну, треба дубље анализирати. Обавезно, очување водоизворишта, забрана градње у зони истог
6) Звездара и Гроцка, правац Булевар - Смедеревски пут са ширењем, ту Вучко боље познаје ситуацију како формирати релевантни програм и тим. У урбанистичко-функционалном смислу сматрам да је то једна целина.
7) Барајево, Младеновац, Сопот, Лазаревац, Обреновац, ићи ка функционалном планирању сателитских градова, са БГВОЗ као кичмом, али нисам дуго био тамо. На неки начин им се мора доказати да их не сматрају људима нижег реда. Ту је СНС "купио" подршку неким пројектима који тамо живот чине уљуднијим, и потребна је добра анализа. Мислим да и поред тога и тамо постоји незадовољство мерено неколико десетина процената, али то тренутна песница храбрости и антииздајништва у у овом тренутку кукавичком народу, краће, опозиција која излази на изборе, мора да нађе и искоординише.
Неке општине сам прескочио, зато што су чисто урбане, и где је назадовољство традиционално високо, али и ту треба имати добро препознавање локалних тема.