Krađa bi mogla da se suzbije sa dovoljno kontrolora.
Do narednih redovnih izbora ima dovoljno vremena da se opozicija formira i organizuje.
SNS je pobedio na redovnim izborima i do narednih imaju legitimitet.
Zašto bi dozvolili prelaznu vladu?
Procitaj ovo dole.
To je iz Varvarina.
Hulja vredja invalida. najverovatnije svog simpatizera. Pokazao nam je Hulja svoju mracnu dusu, svoju odvratnu lopovsku i sibicarsku dusu.
Ako idemo na izbore, priznajemo da Hulja jos uvek nesto znaci u Srbiji.
А онда је микрофон, како се представио, затражио Милоје Сарић из села Тољевац у општини Варварин.
„Хтео сам да питам нешто о свим инвалидима у Србији. И сам сам инвалид рада, без десне руке и добијам тачно 8.750 динара месечно од државе за телесно оштећење, цео износ (то би било нешто мање). него 75 евра, оп.а.) Понављам вам – 8.750 динара, не само ја, него сви инвалиди који су умрли на радном месту.
Иако је хтео да заврши питање, Вучић се убацио у његов ток мисли и – као и сваком припаднику „народа” – одмах почео да му се обраћа са „ви”.
„Која су ваша друга примања?“
„Имам пензију, па ја сам радио“, одговорио је пензионер.
„Наравно да сте радили. Имате приход за оно што сте урадили. А имате и приходе за физичку штету. Па шта друго да радимо?“, шокиран је Вучић.
„Само да вам кажем. Стално говорите и ви и Ана Брнабић и остали, како је борба за сваког човека, за социјалну правду, брига за свакога… Па је л то социјална правда, од 8.750 динара? Кажите нам када на тај износ повећате 11 одсто, то није 900 динара“, рекао је он.
„Повећавам пензију за 11 одсто“, поново га је прекинуо Вучић. „А када вам је неко у животу повећао пензију за 11 одсто? Када? Реците које године?“, загрејао се први човек Србије.
Милоје је покушао да објасни шта је заправо хтео да пита, али није било повратка.
„Пусти, пусти, сад причам!“, лагано је викао Вучић. „Седамдесет пете? Осамдесет пете? Деведесет пете? Две хиљаде и пете? Петнаесте? Кад ти је неко повећао пензију за 11 одсто?
На разуман одговор Милоја Шарића да „тада није био у пензији јер је имао 58 година“, Вучић је кроз смех и аплауз масе ставио додатну поенту – „а нисте тада били у пензији, аха, па…“.
„Сад ће вам доћи и сваке године то повећавати за 11 одсто“, рекао је Александар Вучић алудирајући на „оне људе“ који ће вероватно да му сруше режим и онда крену да уништавају Србију.
„Слушајте ме председниче“, одбио је Шарић, „кад тај износ повећате за 11 одсто, нема 900 динара“.
„Али ти причаш о инвалиднинама, а не о пензијама, само буди прецизан, да људи знају о чему причаш“, замерио му је владар Србије.
„Па, то сам и рекао…”, рекао је пензионер и наставио да су одмах након тога узели „харач од 300 динара за телевизијску претплату (око 2,5 евра, оп. а.)”.
„Мислим да сте у праву, видите“, почео је с цинизмом српски председник. „Мислим да то треба укинути, државну телевизију и све“, рекао је Вучић.
„Па зар ће РТС да пропадне због тих 300 динара од инвалида?“, упитао је човек, на шта је Вучић потом тотално побеснео: „Не, него ћеш пропасти за 300 динара! Па да ти ласкам за 300 динара!“ „ћути, зар треба да се додворавам целој Србији за 300 динара?