Пантограф":1iujkaww je napisao(la):
Што је најцрње, ја мислим да би тровале мање.
Bojim se da ces se uveriti u suprotno.
tragac":1iujkaww je napisao(la):
Bolje da smo ulagali u nuklearku. Ali kod nas ima previše pametnjakovića.
I ulagali smo u nuklearku, valjda ti je to poznato.
A to sto vise nikad necemo ulagati u nuklearku je posledica odluke 'velikih' a ne nasa odluka.
Inace Sibencani nisu kupovali iz Obrovca jer su na berzi kupovali visestruko jeftinije, a imali su 'jeftine' devize.
Obrovac jeste bio jedan od vecih promasaja podstaknut megalomanijom, slicno FENI-ju.
No na temu "srbija, ekonomski tigar" ...
Glupo je da uopste postoji ovakva tema, kada vec imamo mnogo smisleniju industrija srbije, kojoj smo eto mogli dodati i 'ekonomija'
Ova tema sa naslovom poput predizbornog pamfleta, sama po sebi dovodi do ne analiticnosti.
Ne moze ekonomski tigar biti zemlja koju ciju bi ekonomiju razorno delovalo
-losa godina u ratarstvu
-losa godina u malinarstvu
-izlazak fiata (po recima ministra finansija, premijera, i predsednika)
I jos bitnije...
NIKADA ekonomski tigar nece postati zemlja koja (primer)
novcem naplacenih poreza od domacih privatnih IT kompanija, daje stimulacije i subvencije Continental-u !
To naprosto niko pametan ne radi, niti je radio, ali mi ovakvih primera imamo mnogo.
Postoji po meni jos jedan razlog zasto mi, (mozda ne nikad, ali ne u skorije vreme) necemo biti ekonomski tigat, vec cemo i dalje tavoriti i stednjerocno propadati.
To je OBRAZOVANJE na koje su izgleda svi zaboravili.
Mi umesto da radimo na tome da skolujemo kadrove po svetu, pa da njihovo znanje donesu u Srbiju, radimo upravo obratno. I ovo malo skolovanih pustamo olako da idu iz Srbije.
Neko ce reci da nema nacina, sto nije istina.
Ako se ima po 12-20k€ po zaposlenom motacu kablova za subvenciju Juri i slicnima, moze i MORA se imati i za strucnog i skolovanog strucnjaka.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk