Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne branim ja nikoga. Bio sam delom ironičan, a delom sarkastičan. Putin, na stranu moje mišljenje o njemu, koje nije poenta ovog posta, se spominje više kao zločinac nego li što se Albanci tretiraju kao isto to. Čitajući neka pisanja, stiče se utisak je veći zločin to što Putin radi u Ukrajini, nego li ono što su Albanci radili i rade na Kosovu.​

Sole,
Na forumu postoje ljudi koji misle da će kačenjem slika ili provokacija na određene teme (Putin, SPC, Srbija, šta god još, ne znam ni sam...) isprovocirati izvesnog Peru, Miku i Lazu. A ono što ne kapiraju je da one zbog kojih to kače, takve stvari odavno više ne provociraju. A ono malo ljudi koji bi se našli isprovocirani time (npr član Užice, sa teme Izbori) oni ovakve teme najvernovatnije ni ne posećuju.

Tako da ovim kačenjem provokacija samo dePr u prazno misleći d su bog zna kako vickasti i lukavi, a u realnosti njihove ''mete'' ili više nemaju osećanja prema takvim stvarima, ili neke od meta nikada ni ne vide njihove provokacije.

Na primer, jedan član koji me nominalno ignoriše a opet mi svaki drugi dan puni inbox porukama (jer izleda da ne može bez mene), je više puta pokušavao da me uvredi i isprovocira pišući svašta na račun SPC ili Rusije. A mene za SPC baš briga već godinama unazad, a što se Rusije tiče, ako sam i imao neke naklonjenosti prema njoj ili Putinu, to je sve nestalo od 24.2.2022. Pošto si verovatno i sam video da sam više puta pisao da širom sveta sede psihopate i da su mi se zgadili svi.
Ali u ograničenim glavicama ovih forumskih SJ i PC provokatora, svako ko nije uz njih, mora da je uz Putina, SPC, ili neke fašiste i ekstremiste. I onda tako kače razne provokacije na račun svega i svačega misleći da će nekoga potresti i pogoditi, a u realnosti, kao što rekoh, većina njihovih meta ni ne primeti njihove provokacije.

Ali dobro sad, da im ne kvarimo iluzije. Pustimo ih da misle kako su nas bog zna kako isprovocirali, kao što ovaj što me spamuje u PP misli da me provocira što proziva SPC.
Mene npr čudi da me za sve ove godine nisu doveli u vezu sa Strojem, ili Naši ili Obrazom. Više su pikirali na SPC i sve oko nje, niko da me poveže sa ovim pravim ultradesničarima. Doduše jesu me povezivali i nazivali Boškom Obradovićem. Ali nikako da me neko konkretno prozove da sam Strojevac ili Obrazovac...

Pa mora da se pomeri tema u PP da ne mučim ljude više ovde razgovorima o tebi i tvom žrtvovanju i hrabroj borbi protiv političke korektnosti. Ne moraš da pišeš 55 hiljada puta o svom inboxu kao neka Agata Kristi, evo, ja sam mu pisao.
A sad, odoh da obrišem šifru i napustim opet forum na duže vreme. Mnogo teški ljudi, bre. :)
I ne odgovori mi na kraju, šta ti smetaju trans osobe?

Ne branim ja nikoga. Bio sam delom ironičan, a delom sarkastičan. Putin, na stranu moje mišljenje o njemu, koje nije poenta ovog posta, se spominje više kao zločinac nego li što se Albanci tretiraju kao isto to. Čitajući neka pisanja, stiče se utisak je veći zločin to što Putin radi u Ukrajini, nego li ono što su Albanci radili i rade na Kosovu.​

Radili smo i mi nešto na tom Kosovu što ne treba. Hladnjače nisu nastale same od sebe. Ipak, voleo bih da zastava Srbije bude adekvatno postavljena tamo gde treba i u drugim državama...

Nema naroda koji nije činio zlo. Jedino da zabranimo sve zastave...

Radili smo i mi nešto na tom Kosovu što ne treba.
E vidiš ja ovo pre tri dana izrekoh onom starijem prijatelju što sam pominjao (onaj zadrti Rusofil i nacionalista) i dobio sam reakciju ko da sam rekao ne znam ni ja šta.
Eh, kad bi samo taj čovek znao da mene na forumu etiketiraju da sam desničar, rusofil, nacionalista i šovinista... 😄 (ne govorim o tebi)

Kao što rekoh, jednima sam EvroBalvan, drugima sam rusofil. Jednima sam komunjara, drugima sam kapitaljara. Jednima sam nacionalista drugima sam izdajnik. Za jedne sam konzervativac, za druge sam progresivac... i tako... skupljam etikete i presude uzduž i popreko. 😁 Ali nema veze, meni je i draže tako jer onda znam da sam tačno u sredini, čim takvim graničnima i ekstremistima nikad nisam po volji.

Inače, upao sam tad u svađu sa tim prijateljem Rusofilom i nacionalistom. Toliko je otišao u zadrtost da mu smeta i kad kažem da su sve strane u aktuelnom ratu i krizi podjednako ogavne i pokvarene i da više nemam afiniteta ni prema kome i da mi se svi ekstremisti gade. Pa kad je video dokle je sve došlo, dogovorismo se da ponovo nastavimo da ne govorimo o geopolitici, jer očigledno se nećemo složiti a glupo je da zbog jedne ili dve teme kvarimo ostatak odnosa. Ali eto npr, kažem, dok sam ja ovde nekima rusofil i nacionalista, za njega sam verovatno evrobalvan i progresivac...

Poslednja izmena:
Radili smo i mi nešto na tom Kosovu što ne treba. Hladnjače nisu nastale same od sebe. Ipak, voleo bih da zastava Srbije bude adekvatno postavljena tamo gde treba i u drugim državama...

Nema naroda koji nije činio zlo. Jedino da zabranimo sve zastave...
Znači pošto smo i mi činili zlo na Kosovu, u redu je da se sližemo sa Albancima, da im omogućujemo slobodan promet robe na teritoriji našše države, da Putina nazivamo dobrotvorom i / ili zločincem, kako kad nam odgovara, da uzdižemo u nebesa Erdogana, da nam je Si Đi ping veći brat od rođenog brata, da stvaramo kult novog Tita (može i drugi Kim Džong Un), da Arape nazivamo braćom, pa samim tim i da su migranti iz tih zemalja dobrodošli da rade ovde šta žele, da dajemo postojećim ulicama imena Arapa koji nama ništa ne znače i za koje malo ko i u svetu je čuo, da dižemo spomenike predsednicima bivših Sovjetskih republika, samo zato što su nam dali pare da nešto sagradimo / obnovimo...​

Хладњаче су намештаљка, што би рекли американци false flag operation, са циљем да се пред нашим народом оправда НАТО агресија.
Што се тиче слика Путина, јбг то је сад део фолклора, прост народ њега види као великог вођу православља против запада, и ако је у суштини он далеко од тога. Укратко жвака за сељака.

OGLAS

Prodajem srebrnu Plaketu za podvig godine Večernjih novosti i Povelju "Kapetan Miša Anastasijević". Iako ih nisam isključivo sama zaslužila, imam odobrenje da ih prodam. To je podrška i pomoć lično meni.

Kod mene se nalaze jer smo tada odlučili da će biti najmudrije da ih nasledi moj sin Dragor i sačuva svedočanstvo o tome koliko je humanosti i napora uloženo u pomoć osobama sa invaliditetom sa teritorije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine... Trebalo je i da ga podseća na to šta je mama radila dok nije bila uz njega i njegovog brata sa autizmom. Biće veći, više će razumeti, pa ću mu o tome sve ispričati u pismu koje će ostati posle mene.

Novac od prodaje ću upotrebiti da njemu kupim udžbenike i pribor za ovu školsku godinu, za Micassa boje i platna za slikanje, a sebi obezbedim deo školarine i tako ne budem primorana da prekinem studije okupacione terapije. Razlog je i to što moj sin sa autizmom godinama nema ličnog pratioca, pa ja ne mogu da radim jer samog ne mogu da ga ostavljam.

Molim vas da delite objavu, možda će nekome značiti da poseduje ova priznanja, a ne bavi se humanitarnim radom.
Sva ostala priznanja poklanjam kupcu.

Jelena Marković,
predsednica Humanitarne organizacije za regionalnu pomoć osobama sa invaliditetom Srbija velikog srca

Fb

Хладњаче су намештаљка, што би рекли американци false flag operation, са циљем да се пред нашим народом оправда НАТО агресија.
Што се тиче слика Путина, јбг то је сад део фолклора, прост народ њега види као великог вођу православља против запада, и ако је у суштини он далеко од тога. Укратко жвака за сељака.
Циљ те пропаганде је да се прикрије истина о злочину у Рачку, који је био повод за НАТО агресију. За тај исти злочин је коју годину касније хашка тужитељка Карла дел Понте признала да га нису починили Срби, већ Шиптари. То је она иста тужитељка, која ће деценију касније дати интервју "Недељнику", где је отворено изјавила да је "НАТО спречио истрагу о жутој кући". Западни медији су ћутали о овоме, баш као што данас ћуте о Украјини, спомињући само руске злочине, а ћутећи о злочинима украјинским. На крају испадне да ниједан српски цивил није погинуо у десетогодишњим ратовима СФРЈ, баш као ни један руски у овом шестомесечном рату са Украјином. Тако каже БиБиСи. Тако мисли већинско јавно мњење запада.

Фан фект: званично је више Албанаца страдало у Нато бомбардовању (73) него у Рачку (45) који је узет као повод за Нато бомбардовање

Sta je ovo majko moja, kakav je ovo Black Mirror 🤣

Фан фект: званично је више Албанаца страдало у Нато бомбардовању (73) него у Рачку (45) који је узет као повод за Нато бомбардовање
U bombardovanju je stradalo mnogo više od 73 Šiptara. Tačnije tih 73 je stradalo u napadu aviona na izbeglicku kolonu kod Đakovice https://en.m.wikipedia.org/wiki/NATO_bombing_of_Albanian_refugees_near_Gjakova
Циљ те пропаганде је да се прикрије истина о злочину у Рачку, који је био повод за НАТО агресију. За тај исти злочин је коју годину касније хашка тужитељка Карла дел Понте признала да га нису починили Срби, већ Шиптари.
Račak su ipak očistile naše snage, ali eleminacija terorista naravno nije zločin. Mada jesmo napravili veliku grešku time što nismo obezbedili mesto događaja. Kasnije su Šiptari sklonili oružje, pokupili i preobukli tela i sve ih nabacali na jedno mesto i pred kamerama prdestavili ka egzekuciju nevinih civila.

Poslednja izmena:
Fbwfr81X0AAKAq5.jpeg

Zanimljivo mi je koje vesti Voxu privlače pažnju... 😊

Prvo Marinova koja luduje na žurkama, onda Zaharova liže jagodu i sad široki dekolte seksi udovice... 😁

Pa reklo bi se da je seksista, ali avaj, ne preterujmo... Samo ima nešto protiv tih žena.

Njegovo podsvesno je tu najzanimljivije 😉

Svašta mu zapadne za oko 😊

Pa kao da to što drugi rade ne govori nešto o njima ili što ja radim da ne govori o meni... 😊 Kad 3 puta naiđeš na otpad od članka i imaš želju da podeliš, to je sa razlogom ;)

Samo što ja ne vidim neki loš razlog i za osudu razlog, nego potpuno ljudski mi je bilo simpatično šta sve kači...

Pa moram da priznam da i ja cesto delim stvari, odnosno previse. Cak sam i svestan nekih razloga zasto, no to je naravno druga tema i moja stvar.

Ali hocu da kazem da ima ljudi koji kada vide nesto upecatljivo i izazove im emocije (bilo lose bilo lepe) oni pozele da to podele sa drugima.

Isto npr kao sto neki forumasi nalete na rupcage od trotoara i slikaju i podele ovde. Ili npr kada neko vidi ruznu kriminalnu nadogradnju zgrade i pozeli da to podeli ovde. Opet, iz raznih brojnih razloga.

Pa meni je zaninljivo društvo.. pa tako i forumsko društvo... Nekome je zanimljiva rupa na putu zbog same rupe a meni je pored same rupe koju bih svakako želeo da zaobiđem, zanimljivo (ako je forumaš redovni posetilac, viđeniji) da razumem i razloge i afinitete, šta ga pokreće i tome slično... jer je ovo vid virtuelnog druženja...

Naravno ima forumaša koji imaju maksimalno zatvoren i sterilni pristup temama, njih se i ne trudim da dokučim...

Ovi koji su otvoreniji, meni su zanimljiviji, od nekih faktografskih nabrajanja, jer mi je društvo zanimljivo kao takvo... Zato sam najviše ovde na relaxu, a ne na temi o nekoj magistralnoj saobrajnici, šta ću ;)

Stvar je afiniteta...

Vrh