Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Bas mu je dobro poredjenje, a jos bolje kako mediji spinuju razne lazne vijesti da su ovi sto protestuju uradili ovo ono, citam kako su tobos prebili i opljackali covjeka danas sto se bunio u Pancevu ili pancevacko mostu..

Inace ona lista goriva gore nije bas tacna, https://autotraveler.ru/en/spravka/fuel ... xmgiyCxXE8 ova je preciznija, znam npr konkretno u CG da nije toliko a i skoro sam isao u neke druge zemlje.

I sta sad, mediji spinuju lazne vesti, iako je objavljen snimak te tuce?
Dal smo mi zaista postali narod koji smatra da cilj opravdava svako sredstvo?
Potseticu vas samo da su pre 18 godina neki isto tako razmisljali, pa na kraju par godina kasnije izgubili zivot od tih koje su tolerisali.
Jedno je izrazavati gradjanski protest i pokusati da se na taj nacin izvsi pritisak na drzavu da smanji svoja (velika) zahvatanja po litru naftnog derivata.
No iskreno, po svemu vidjenom u proteklih par dana, ovo je najmanje gradjanski protest i protest potrosaca.
O cinjenici da kroz blokade nisu/nismo propustali vozila hitne pomoci, ne znam sta reci, osim da smo pali na ispitu covecnosti :(

CENE naftnih derivata
(I pisanje o istima po portalima)
(Totalno proizvoljno od portala do portala koji objavljuju neke totalno proizvoljne cene.

Istine radi:

0c256370f2011f58eeeb26c654f3817b.jpg

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

To neke opšte cene, sad za svaki grad treba posebno tražiti. Za Beč je 1.169 eura, Prag 29,50 kruna (prošle godine oko 26 kruna) što je oko 1,15 evra.

Јутрос је Дрецун у Јутарњем програму довео у директну везу протесте због цена горива и активности албанских политичара за признање Косова.
Изгубио сам сваки аргумент у објашњавању људима да како год да је грозно стање у медијима и медијским активностима власти још увек нису достигли по бруталности Слобину машинерију 90-их. Ово је као да гледам покојну Милу Штулу поново на РТС-у.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=544240#p544240:3de60b1g je napisao(la):
laki72 » Uto Jun 12, 2018 2:21 am[/url]":3de60b1g]I sta sad, mediji spinuju lazne vesti, iako je objavljen snimak te tuce?
Dal smo mi zaista postali narod koji smatra da cilj opravdava svako sredstvo?
Potseticu vas samo da su pre 18 godina neki isto tako razmisljali, pa na kraju par godina kasnije izgubili zivot od tih koje su tolerisali.
Jedno je izrazavati gradjanski protest i pokusati da se na taj nacin izvsi pritisak na drzavu da smanji svoja (velika) zahvatanja po litru naftnog derivata.
No iskreno, po svemu vidjenom u proteklih par dana, ovo je najmanje gradjanski protest i protest potrosaca.
O cinjenici da kroz blokade nisu/nismo propustali vozila hitne pomoci, ne znam sta reci, osim da smo pali na ispitu covecnosti :(
Prvo, baš naprotiv, ovo je najgrađanskiji protest u poslednjih 18 godina. Ona paljenja i majmunisanja 2008. godine koja su donela samo štetu pod izogovorom ''Borbe za Kosovo'' (al iz komfora Beograda i Zemuna) su finansirali i rukovodili tadašnji Radikali (pre nego što se izrodio SNS), uz jake političke napade prema tadašnjoj vlasti. 2010. godine kad su bili protesti zbog gej parade, šteta se popela na milion evra zato što su tada razne struje izvele svoje paravojske da prave svinjarije. Isto tako, u ovih prethodnih par godina, gomila onih protesta zbog BnV, bili su uvek održavani uz slikanja političara na čelu kolone, korišćenje propagande i antipropagande i izvrtanje činjenica. A sve pod vođstvom političkih vođa. Ko zna koliko bih još primera mogao da navedem kad bih uzeo da motam unazad taj neprijatan film zvan ''Politika u Srbiji''.

A ovaj protest protiv goriva za sad nije imao niti jednu jedinu političku konotaciju, scenu ili ličnost koja bi to predvodila. Sticajem okolnosti imao sam prilike da pratim dešavanja još pre nego što se sve ovo zahuktalo, dok je to još bilo na nivou ideje. Najobičniji ljudi su se našli i dogovorili preko društvenih mreža i započeli bunt protiv nečega što predstavlja vrhunski bezobrazluk i pohlepu gangrenozne tvorevine zvane država. To su videli drugi kojima je isto tako do****ilo i odlučili su da se pridruže. I sve to najviše preko društvenih mreža, jer vlast i država ovde drže sve javne medije, tako da je sve ovo uspelo iako se baziralo na najprostijim porukama i Radio mileva sistemu. Što je još jedan pokazatelj koliko je ljudima prekipelo.

A što se tiče priča o nepropuštanju vozila hitnih službi, to su najobičnija podmukla sranja fabrikovana od strane horde SNS botina i slina, koje su u nedostatku drugih argumenata našli najprimitivniji, najbedniji i najljigaviji trik kojim će da pokušaju da okrenu javnost protiv sebe same i opet predstave gangrenoznu državu i vlast kao nepogrešive, a sve druge sa drugačijim mišljenjem kao Sotone. Štaviše, na netu postoje i snimci i svedočenja, kako ljudi koji su učestvovali, tako i ljudi koji su samo prošli pored, da su se vozila hitnih službi na intervencijama itekako propuštala. To što Hitna pomoć priča kako je imala blokade je samo njen izgovor da ne radi svoj posao. Pričam pošto ih znam dobro šta su i kakvi su, pa tako kad sam ih zvao u pola noći da dođu da krpe izbodenog čoveka nasred ulice u centru grada gospoda nisu htela ni da podignu slušalicu, pa je na kraju policija morala Voki tokijem da ih dovlači na lice mesta. Na kraju je čovek umro u bolnici par dana kasnije. Jer dok su oni došli, pa dok su otkrili ubod, pa dok su ga smestili, pa dok su ga odvezli... ode dragoceno vreme.

Tako da Hitna pomoć bolje da se ne javlja, jer su se ionako već bezbroj puta pokazali šta su, kome pripadaju, i koliko (ne)rade. Sve sa onom prodanom podaničkom kokoškom na čelu. Pardon, na mestu ''PR-a Hitne pomoći'', kako se to danas zove...

Jutros je moderator fb grupe koja organizuje proteste napisala poduži post u kojoj se pominje "petooktobarska okupacija Srbije". Post je u međuvremenu obrisan, ali dovoljno, ne zanimaju me dverjanski protesti.

Ko očekuje radikalne promene u nekom društvu bez uplitanja politike, taj se u startu zeznuo. To se u svetu desi možda jednom u 100 slučajeva. Za Balkan važi pravilo jednom u 10.000 slučajeva.

Tako da uverenje da se tu, kad tad, politika neće umešati, bar trunku, je iluzija. Naravno da će se umešati, tj. da će razni pokušati da se umešaju. Pitanje je samo koliko će im se to dozvoliti. I šta će na kraju to doneti. Kakav će biti odnos dobijenog i izgubljenog, odnosno odnos prednosti i mana. A to je opet odluka na samim ljudima.

Za mene je situacija vrlo jednostavna - 1) ostaviti sve kako jeste, održavati opšte sektašenje i jednoumlje koje je zavladalo zemljom i čekati narednu otimačinu od strane garniture koja poznaje jedan jedini način da održava ekonomiju i budžet - dranjem naroda i rasprodavanjem svega onoga što njeni prethodnici nisu stigli... ili ... 2) pokušati nešto, pa gledati kako se to kreće i kuda vodi.

Znam samo da ova prva opcija ne samo da nikuda ne vodi, nego čak pomaže političarima i kriminalcima na duge staze, jer preoblikuje narod i mentalitet tako da se naviknu da se ne bune ni za šta i samo ćute i trpe šta god da se desi. Što znači da će naredne generacije koje dođu posle biti još tunjavije i jadnije, i dozvoljavati još 5 puta gore pljačke i muljaže.

P.S. Iznenadio me Svevišnji vađenjem na najjeftiniju cenu hleba u regionu. Šta bi sa ''ali imamo najjeftiniju struju u regionu™ '' ? To im je do skora bio džepni izgovor za sve svinjarije...
A što se tiče tog hleba, tog što košta 40 kinti, mislim da je suvišno komentarisati to. Štaviše, apsurdno je uopšte nazivati to hlebom.

Vadio se i na jeftinu struju-rekao je što se ne uhvatimo za bandere i kažemo da nećemo tako malo da plaćamo.. :blah:

Nije da nije pomenuo cenu struje. Ovo je valjda cela recenica iz obracanja plebsu.
"Kako niko da kaže: - Alal vera, Vučiću, imamo najjeftiniji hleb u regionu?Ili da pogleda cenu struje. A o gorivu nam govore oni koji su prodali Naftnu industriju Srbije."

Jedino sto je prevideo da je cena struje u Srbiji 17.82 eurocenti a ne 6,64 centi po kilovat satu kako on laze :)
ako ja potrosim za mesec dana 100 KW hocu li platiti 100 kw x 6.64= 6.64 evra tj 783 din na kraju meseca ili spiskam 10000 kw x 6.64=664 evra tj treba da platim 78 350 din ili ce pre racun da bude 1500 evra tj 177 000 din?

Sto se tice NIS-a tu ga je zaj.bao i preduhitrio tadic pa je topnuo rusima NIS pre nego sto se on dokopao vlasti tako da mu je malo sta ostalo da rasproda.. (eventualno jos EPS)

Апсолутно је небитно да су умочили своје присте Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Тачи, ЦИА, МИ6, МОСАД, КГБ или било ко другу. До овога не би дошло да нема огорчења у народу као што не би дошло ни до 5. октобра.

A smrad nije rekao kako se na tu istu struju placa akciza? Cuj struja luksuz. Sram ih bilo sve.

A za to vreme nekoliko hiljada radnika EPS-a radi na privremenim i povremenim poslovima bez prava na bolovanje i godišnji odmor.
Baš juče je bio protest tih radnika koji su elektromonteri i koji guraju glavu u torbu za 33.000 dinara.

Protest radnika EPS-a zbog privremenih i povremenih poslova

EPS-11.jpg

Stotinak radnika protestovalo je danas ispred upravne zgrade “EPS Distribucije” u Beogradu jer, kako tvrde, godinama rade bez prava na bolovanje i godišnji odmor jer imaju ugovore o privremenim i povremenim poslovima, dok neki radnici rade i preko agencije za zapošljavanje „Sequester employment“.

Povod za protest radnika je to što su elektromonterima u ovom preduzeću ponuđeni aneksi ugovora kojim im se od prvog juna smanjuju zarade sa 45.000 na oko 30.000 dinara, kaže predstavnik radnika koji je zbog straha od otkaza zahtevao da bude anoniman.

Više na:

http://radnik.rs/2018/06/protest-radnik ... h-poslova/

@vucko
Bilo bi zanimljivo videti koliko EDB placa tim "agencijama" tipa agencije za zapošljavanje „Sequester employment“ preko kojih ti monteri rade.

I GSP je izbacio ponudu za lovce na vozače.

GSP je pokrenuo javnu nabavku za uslugu traženja, selekcije i dokvalifikacije vozača D kategorije, a izabrani ponuđač će biti poznat sledeće nedelje. Detalji ponude su poznati, pa je tako potrebno obezbediti ukupno 200 vozača autobusa i trolejbusa.

Izabrani ponuđač će morati da obezbedi 10 vozača D kategorije u roku od 45 dana od zaključenja ugovora, dok će ostalih 190 morati da obezbedi najkasnije do marta 2019. godine. Vozači moraju imati SSS i važeću vozačku dozvolu D kategorije. Od sertifikata: stručnu kompetenciju za profesionalnog vozača u drumskom saobraćaju i sertifikat za bezbednu i eko vožnju. Pored toga, moraju da imaju i tahografsku karticu ili potvrdu da su podneli zahtev za njeno izdavanje, važeće lekarsko uverenje, prebivalište na teritoriji grada Beograda, kao i da zadovoljavaju kriterijume psihološke selekcije za obavljanje ovog posla.

Vozači će morati da rade minimum dve godine, plata je 45.000 dinara. Ukoliko otkažu ugovor o radu ili dobiju otkaz svojom krivicom, firmi će morati da nadoknade štetu u iznosu od 150.000 dinara.

Iz GSP-a kažu da su se odlučili na ovaj korak jer je slab odziv kandidata na oglase za zapošljavnaje, kao i to što je ovu firmu napustilo puno vozača prošle i ove godin

https://www.ekapija.com/dokumenti/tCsh_ ... tacija.pdf

https://www.ekapija.com/dokumenti/tCsh_ ... Ponuda.pdf

Pola završilo u Minhenu druga polovina u Frankfurtu na Majni.

A dobro, Sarapu su ispustili na pod kad je bio beba. Nije on kriv što je takav.

Nego ostatak Pinka... kao i njegove desne ruke dezInformer i Studio B... e to su sve ljiga do ljige.

Ne znam kako ljudi kao Gajšek, Velja Pavlović, Ivon...mogu i dalje da rade tamo. Jeste da su im emisije ostale nezavisne i da je očigledno da im se niko ne meša u posao, ali gledaju li oni, recimo, vesti televizije na kojoj rade?

Izgubio sam svako poštovanje za njih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=546027#p546027:17vxeiji je napisao(la):
Beki » 19 Jun 2018 04:56 pm[/url]":17vxeiji]Ne znam kako ljudi kao Gajšek, Velja Pavlović, Ivon...mogu i dalje da rade tamo. Jeste da su im emisije ostale nezavisne i da je očigledno da im se niko ne meša u posao, ali gledaju li oni, recimo, vesti televizije na kojoj rade?

Izgubio sam svako poštovanje za njih.

Kako mogu? Tako što ne postoji ni jedna druga televizija, osim RTS, koja pušta takve emisije... što je takođe deo "crne strane medalje".

Ne znam, ja ne bih mogao. Pre bih napravio na jutjubu svoj kanal. A i primio bi me neki TV Šabac sigurno.

I ne radi se uopste o tome da li sam ja neka moralna gromada koja bi se zrtvovala zarad zdravlja svoje nacije.
Ostavimo to po strani, ako nista drugo, ne bih mogao tamo da radim iz svojih, sebicnih razloga. Ne bih mogao da trpim da mi ona krava bude urednik, da sa takvim ljudima radim, sedim pored njih na nekim sastancima.

Cak i kad bi racionalizovao sve to i rekao sebi, Studio B je uvek bio u sluzbi gradske vlasti, imas svoju emisiju, ne guraj nos u tudje stvari, moras da prehranis porodicu itd. Opet sam siguran da bi im posle mesec dana maksimalno rekao svima da puse kuvac i da bih otisao.

SKANDAL! KOMENTATORI RTS NAVIJALI ZA HRVATE!
RUSIJA 2018 ● 0
Komentatori Javnog servisa u toku prenosa meča Argentina - Hrvatska zdušno su večeras navijali za reprezentaciju Hrvatske

Na meču drugog kola grupe D između Argentine i Hrvatske komentator Radio televizije Srbije Miloš Krivokapić navijao je protiv "Gaučosa", a isto tako zdušno je bodrio "kockaste".

Ne pamtimo kada su poslednji put komentatori Javnog servisa sa ovako srčanosti i emocije navijali za reprezentaciju Srbije, kao što su to činili večeras u korist Hrvatske.

Ovo je još jedan dokaz da žuti Bujke i njegova ekipa podržavaju Hrvatsku, dok su u redakciji Informera svi redom navijali za Argentinu.

http://informer.rs/sport/rusija-2018/38 ... -za-hrvate

Koliko je njima dobro je*******o te hahahahaha

Vrh