Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

nisam mislio na saranje gradkog mobilijara i fasada u boje futbalskih klubova. Znam da to rade.
Nego sam rekao da konkretno ona koregrafija na Kalisu mi ne smeta ukoliko iza sebe nisu usvinjili sve zivo.

Imaju stadione i klubske objekte pa nek tamo prostiru boje. Nije ta tvrđava njihovo vlasništvo pa da je boje i preuređuju kako im se... ćefne.

Ajde bre, ceo grad u službi navijača i hostel-turista...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539227#p539227:2fzfqs50 je napisao(la):
astrodule » 20 May 2018 02:10 pm[/url]":2fzfqs50]...Kažu da je dobra i ova nova Bjelogrlićeva krimi serija....

Nisi gledao "Senke nad Balkanom"?
OK, obavezno uzmi i pogledaj... mada ne znam kako će da bude kada se gledan u cugu, epizoda za epozodom.
Po meni, definitivno najbolja, najkompletnija domaća serija u poslednjih 25 godina.

Ali ovo na Kalisu je bilo privremnog karaktera, trajalo 10 minuta zbog titule, a verujem da su to radili malo i zbog final four-a u basketu da se pokazu pred strancima...
Naravno da drzava ne bi dozvolila jos i Kalis da farbaju u crveno belo.

Relja, niko nikoga ne prisiljava nešto da gleda, ali kada dva kanala sa nacionalnom frekvencijom emituju istu glupost-šta je to? Ne pamtim da su bilo kakav naš dogadjaj u isto vreme prenosila dva kanala, pa će iskorak da naprave ni manje ni više nego Hari i Megan. Čak je i one voditelje u studiju pomalo bilo blam šta komentarišu, prosto se videlo kao da im je stigla naredba "sa strane" da se to emituje. Miloradovićka došla iz Londona sa BBC da bude voditelj, kakva petljancija oko potpuno nebitne stvari za nas. Napisa jedan čovek u komentarima ispod da su isto u Švedskoj prenosila dva kanala, i još dva danska :shock: Ma svet je zaglibio potpuno, kad se tolike mase time zaludjuju. Globalizacija i jasno nametanje jednog kulturnog modela. Opet kažem, neka idu i takvi programi, ali nacionalnoj televiziji je glavni zadatak da brine o našoj kulturi i tradiciji, da radi na njenoj prezentaciji i promociji. Nama je sve naše bezveze, došli smo u fazu da nas je svega našeg sramota, a da se svakom stranom smeću divimo. Može RTS još mnooogo toga da izbunari i prikaže, ali još je veća šteta što više ne snimaju tv drame poput Glave šećera, Sve će to narod pozlatiti i Svirača. Toliko ima dobrih komada naših pisaca, prosto je greota to ne ekranizovati. Pa više putopisa po Srbiji, zemlja nam je prelepa, a nemamo pojma šta sve imamo. Sećam se da su jednom reprizirali staru putopisnu emisiju Karavan-bio sam klinac, ali sam je pažljivo pratio, sećam se i te kraljevske muzike u špici. Koliko je i Jelena Genčić uradila emisija o istoriji i umetnosti. Veliki problem je što ne uspevaju da naprave i nove dobre emisije za klince. Koliko sam kao mali samo gutao Metlu bez drške, Pazi sveže obojeno, a posebno omiljenog Rašu pronalazača i šešir bez dna..jadna ova deca danas, od njihovih crtaća bih se pre uplašio..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539189#p539189:38fmkn36 je napisao(la):
neven_k » Sun May 20, 2018 11:15 am[/url]":38fmkn36]Ako su isarali zgrade treba poslati racun Crvenoj zvezdi.

Pa nije Zvezda staratelj tim ljudima. Ko je napisao nek se nadje i kazni.

Nerviraju i mene ti navijači (ultrasi) za mnoge stvari ali stvarno se svašta piše ovde. Još će ispasti Žalgirisovi i Fenerovi navijači sam kulturni krem Evrope, a ne zna se ko je ludji medju njima. Sportisti se dočekuju tolike godine na balkonu, Grobari su pravili razne proslave titula, po ulicama Mančestera, Barselone, Istanbula se slavi titula ove godine, tek će se po ulicama Liverpula slaviti ali smeta ovo sinoć. Opustite se, jedan grad delimično i čine ovakve proslave.

Pa ja ne znam da su navijači iz Litvanije i Turske pravili neke incidente za ovih par dana. Jesu urlali non stop, čak i u prevozu ljudima u facu i kasno noću pod prozorima, ali nisam čuo da su pravili bilo kakve fizičke incidente. S druge strane, naši ne mogu čak ni da proslave svoju pobedu a da ne naprave neku štetu, što namerno što slučajno. A povrh svega toga još i ovo šaranje fasada i zapišavanje Kalemegdana.

Što se tiče ''starateljstva'' nad navijačima, svi odlično znamo da sve njih kontrolišu uprave klubova i država. Možda papir kaže jedno, ali praksa pokazuje drugačije. A činjenica da se malo malo kad god je neka iole veća utakmica pola grada pretvara u raznu zonu i da moraju da se dovlače stotine policajaca iz cele Srbije govori da se svima njima itekako povlađuje i da se ceo grad u stvari stavlja njima u službu.

Nije ovde ovako samo sad za Final Four i par puta godišnje za druge veće utakmice. Ovako je svake druge nedelje. Kad god neka kopačka kroči na travu Marakane ili JNA odma mora da se diže pola grada i pola celog MUPa na noge.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539243#p539243:dwjj92kv je napisao(la):
Vox91 » 20 May 2018 03:52 pm[/url]":dwjj92kv]...Ne pamtim da su bilo kakav naš dogadjaj u isto vreme prenosila dva kanala, pa će iskorak da naprave ni manje ni više nego Hari i Megan.

Ja pamtim... i to ne samo na dva kanala.
Svaku konferenciju za novinare Aleksandra Vučića :laugh:

Uuuuu da, kad god Presveti izađe pred novinare, uvek se može računati da će to da prenose bar: Studio B, Pink i Pink 3. A i RTS voli ponekad da se učepi.

Inače i dalje se dobro sećam kad je Psihopata napravio vanrednu koferenciju za novinare da bi isprozivao RTS što ga jedanput u istoriji nije stavio kao prvu vest u Dnevniku.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pSEfUBWDsAc[/youtube]

Opasna je ta psihopatija, pogotovu kad se urkrsti sa kompleksima i traumama iz detinjstva.

Ma naravno da ih država toleriše. Vodja i vodjini ostaviše toliki narod bez posla, smanjuju plate i penzije, predaće Kosovo, privatizuju sve i svašta, ali eto svemoćni nema snage da se izbori sa navijačima i izgura privatizaciju klubova. To je za njega jadnog najteže da uradi..Lakše je zavoditi vanredno stanje svaki čas i dovlačiti gomilu policije zarad debila na tribinama.

Joj, hajde da bar ovde ne pominjemo psiha, valjda postoji prećutna saglasnost da se paralelni prenosi njegovih bljuvotina i obraćanja svekolikom srpstvu izuzimaju iz konkurencije..

Sad smo otišli u off, pa nek Igor prebaci gde misli da treba.

Previše se mistifikuju navijačke grupe. Suštinske postoje te podgrupe koje nisu legalizovane, odnosno nisu nigde zavedene kao grupe gradjana. Manje više se zna koje su to podgrupe, kod Grobara su prilično razjedninjene a na Severu su jedinstvene (može se reći i da vlada jednomulje). Njihove vodje i ti "istaknuti ljudi tribine" su uključeni u razne kriminalne aktivnosti, koje je uglavnom široj javnosti prezentovao Insajder. Dobro što je Insajder to prikazao i otkrio, medjutim prikazao ih je kao prvoklasne mafijaške bosove. Javnost je to primila vrlo lako, posebno jer su često u centru pažnje sa čestim tučama i ostalim sranji... Ali oni su samo na dnu piramide u tom kriminalnom svetu (videti npr. Dunjić), oni su obezbedjenje a nisu vlasnici splavova, njihove prodaje droge ne mogu da se mere sa ozbiljnim dilerima. Zato mi je smešno kad se priča kako država treba na njih da udari. Država kada bude odlučila da udari stvarno na organizovani kriminal i tu piramidu kriminala, ovi će se sami srušiti i sve te njihove kriminalne aktivnosti. Ovako, ako udariš na njih, odlomićeš kamen a ti moraš ceo breg da srušiš.

Osim njih, ostalo su klinci koji su se primili na tu ultras priču početkom ove decenije. To je bi neki trend očigledno i ugasio se posle odredjenog vremena. Zanimljivo da se na severu ugasio kad je Zvezda počela da belezi neke solidnije rezultate. I to je propala do te mere, da od nekada minimum 5000 ljudi na Severu, sad nema ni 1000.

Naravno i mene nerviraju idiotizmi poput- pravda za Uroša, Grobare, minuti ćutanja za Dunjića i ostale mutave, mešanje u rad kluba van Skupštine ili Nadzornog odbora, selektivno pamćenje za razne stvari, jeftini nacionalizmi i svašta još. Medjutim, oni su najvećem broju ljudi samo opravdanje za to što nemaju kulturu navijanja, odlaska na stadion, plaćanja članarine.

Oni su vojska. Paravojska. Nisu glave operacije, nisu ti koji izdaju naređenja. Ali jesu ti koji ih izvršavaju, i ti koji razbijaju glave kad treba da se naplati neki dug, ubedi neki neistomišljenik, dižu ratna huškanja, napadaju ambasade, zastraši neki svedok i sve drugo što spada u redovne aktivnosti organizovanog kriminala. Samim tim, oni jesu deo problema i treba udarati (i) na njih.

Да документујем само ранији пост.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539227#p539227:303x4rs0 je napisao(la):
astrodule » Ned Maj 20, 2018 3:10 pm[/url]":303x4rs0]Ja sam stao na Boljem životu. Posle toga mislim da sam samo gledao (i mogu danas da gledam) Otvorena vrata i Složnu braću. Rode sam odgledao jednom (i to ne do kraja) i ne bih ih ponovo gledao. Kažu da je dobra i ova nova Bjelogrlićeva krimi serija.
Rode su odlična serija, gledala sam je skoro na YT.
Malo stariji bi se morali sećati fantastične serije "Grlom u jagode" Rajka Grlića i Srđana Karanovića (odlična ocena), a nakon čega je Srđan Karanović snimio takođe fantastičan film "Jagode u grlu" sa istom glumačkom postavom kao epilog serije. Toplo preporučujem.
https://www.imdb.com/title/tt0172007/
https://www.imdb.com/title/tt0089361/?ref_=fn_al_tt_1

Od kada nemam TV aparat nemam šta postaviti kao "crnu stranu medalje" u ovom kontekstu. O Beogradu se informišem na Beobuildu, o političkim zbivanjima na YT. Za ostala dešavanja sama se pobrinem opet preko interneta i ličnih kontakata.

Ali ima jedna crna strana naše prestonice, neko bi rekao sitnica a za mene krupnica. Možda fotografija nije za ovu temu, nisam znala gde da je postavim do ovde:

Ako gvirnete kroz otvor videćete splet silnih el. kablova. Vidi se kako su poklopac pričvrstili žicom veoma vešto, nema šta.

Ja dok sam setao gledam majku i dijete koji su prolazili pored takvog stuba i dijete pravo rukom na zice unutra, no vidjela majka pa ga odma odvukla i objasnjava sta i kako, eh.

Sveznajuci gospodin vlasnik Informera na naslovnoj stranici svojih cenjenih svetskih novina je objavio da je u 2017god. u Srbiji ukradena struja u vrednosti od 8.4 milona evra. Prema mnogim nezavisnim i alternativnim podacima taj iznos je mrvica u odnosu na stvarni. Zasto gospodin vlasnik javno ne iznese imena tih likova ako vec sve zna, ako zna sta Engleska kraljica svaki dan doruckuje i ruca i sta svaki ponaosob svetski mocnik misli i sprema Srbiji?

http://informer.rs/vesti/srbija/383207/ ... 1527626555

@Небојша кад сам видео у твом посту насловницу Информера, осим што ми се слошило, помислио сам да ћеш писати о Вуку Јеремићу пошто његова слика доминира на овој насловници.

Заправо не о ВЈ већ о текстовима који су се истовремено појавили на Информеру, Пинку, Ало... Сад није да браним ВЈ, можда ту има и истине, али заправо то што се ови напади јављају истовремено на више медија, а да се при том у опште не помиње у другачијим медијима, чак ни на РТС-у нити о томе има помена у било ком страном медију само говори о томе да је неко одлучио да покрене кампању против некога ко би могао да макар мало угрози рејтинг Вође. Генрално смета ми што је код нас овако кампањско писање честа појава, некад на Пинку, Информеру и остатку групе а некад и на другој страни. Неко нешто плати и може да спинује шта год хоће, а неко ко покушава да се објективно информише из ових текстова не може ништа да сазна. Чак и да је све истина, нарано да не могу да је прихватим кад је на овакав начин изнесена.

Технологија је значајно напредовала, вести се шире енормном брзином, али до праве вести је теже доћи него икад. Дезинвормације су преплавиле цео етар, па се од шуме не види дрво.

Prvi smo u Evropi a i sire koliko placamo gorivo :laugh:
Ako bi cenu goriva stavili u kontekst sa prosecnim platama mogli bi samo da placemo :o
Dizel nam je apsolutno najskuplji a benzin negde oko evropskog proseka !
Drzavni zvanicnici tvrde da oni nemaju veze sa formiranjem cena goriva osim za onih 60% cene koji se odnose na akcize i PDV gde masno zahvataju i nemaju mere... :mrgreen:

Cena dizela Srbija 1.41 Evra litar !!!
Cena benzina Srbija 1.288 Evra litar

............... Bezolovni benzin ............ Dizel gorivo
Zemlja
Austrija.............. € 1.080 ................. € 0.990
Belgija .................€ 1.325 ................. € 1.220
Bugarska.............. € 1.013 ................. € 0.992.
Češka ...................€ 1.069€ ................. € 1.021
Danska ..................€ 1.488 ................. € 1.260
Finska..................€ 1.358 ................. € 1.172
Francuska............. € 1.295 ................. € 1.124
Nemačka................€ 1.390 ................. € 1.100
Grčka....................€ 1.382 ................. € 1.120
Mađarska................€ 1.062 .................. € 1.062
Italija................... € 1.483 ................. € 1.326
Holandija...............€ 1.576 ................. € 1.233
Poljska ...................€ 0.965 ................. € 0.933
Rumunija.............. € 1.140 .................. € 1.120
Slovačka ................€ 1.173 .................. € 1.012
Španija.................. € 1.134 .................. € 1.031
Švedska .................€ 1.313 .................. € 1.283
V Britanija..............€ 1.317 .................. € 1.333

C Gora...................... € 1.19 ................. € 1.07
Bosna ....................... € 0.80 .................. € 0.80
Hrvatska.................... € 1.20 .................. € 1.13

Srbija......................... € 1.288 .............. € 1.41

izvor http://autozona.rs/gorivo/cena-goriva/evropa
http://www.bankar.me/2018/04/23/cijene- ... -evropi-5/

Prosao kroz Studentski park i nisam mogao da nadjem upaljac da upalim pljugu. Otisli smo u k***** definitivno.

Bolestan covek. Cenu hleba doktira on za svoju krezubu sirotinju koja ga drzi na vlasti.

Vrh