Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Нисам гледао РТС, али ми је другар рекао како његов ћале мисли " блокадери подметнули пожаре, јер како да их буде оволико". После сам мало ушао на шизо групе телеграма и нашао сличну причу кроз 30ак секунди. Сад да ли је горе што су уопште то помислили, или што су толко глупи да се сете како је било 1389 степени пре неки дан, нзм.
Прсли смо као народ просто, деценија дупле истине, алтернативних гледања и осталих начина за лагање је помутила мозак људима.

Ја сам као млађи одржавао људима дворишта, ливаде и тако неке парцеле, кошење, резање дрвећа и тако.
Сваке године у априлу/мају сам покосио јако кратко како вих вилом ударао по земљи и скупљао смеће, колико год да је та земља далеко од прометног пута у њој се задесе 3-4 колица лименки, стаклених уничића, опушака и других ствари које могу да направе пожар по суши.
Верујем да је то највећи извор пожара, посебно у тим забаченијим местима. Мада и то и паљење било чега лети је само одраз необразовања.

Пале, бре, ко ненормални. Ја сам једини у крају кога попреко гледају и љуте се на мене што им пребацујем и негодујем кад пале. Сви пале.

Мештани пале своје откосе, лишће и грање, и често убаце и разно ђубре. На њивама и воћњацима пале стрњику (мислим да сваке године неколико људи умре палећи стрњику). Викендаши такође пале свашта, мада нешто ређе. Али, најгори су ми мајстори који после одрађеног посла, све за собом спале (џакове цемента, пластичне канте...)

Poslednja izmena:
Пале, бре, ко ненормални. Ја сам једини у крају кога попреко гледају и љуте се на мене што им пребацујем и негодујем кад пале. Сви пале.

Мештани пале своје откосе, лишће и грање, и често убаце и разно ђубре. На њивама и воћњацима пале стрњику (мислим да сваке године неколико људи умре палећи стрњику). Викендаши такође пале свашта, мада нешто ређе. Али, најгори су ми мајстори који после одрађеног посла, све за собом спале (џакове цемента, пластичне канте...)
Савршен начин да се још више загади ваздух. У другим земљама је то кажњиво, док код нас то пролази. Бамбус држава.

1000045077.jpg

Pratim sve moguće desničarske telegram kanale i čudi me da se još uvek niko nije setio da optuži migrante za požare.

Prođoh večeras pored Ćacilenda. Ono je nadrealno. Napravili su od grada brazilsku favelu. Još ne mogu da dođem k sebi i da poverujem da ono stvarno postoji.
Ne bih da budem taj lik ali većina nacije starije od 34 god. je sasvim okej sa tim i ništa im tu čudno ne izgleda.

Ja sam baš i ekstremno što za kulturu što za nacionalni identitet al svadbarske šatore nakon ovih treba zabraniti.

Da je većina ok s tim ne bi 15.3. u Beogradu na protestu bilo 400.000 ljudi, i to sa sve sabotažama i blokiranjima dolazaka iz drugih delova zemlje.

I ne bi se ovih meseci budila i dizala mesta koja su čak i Miloševića i 5. oktobar prespavala.

A da je ovo ludara, cirkus, zoološki vrt od zemlje, to jeste. Ali ne znači da svi podržavaju to.

Da je većina ok s tim ne bi 15.3. u Beogradu na protestu bilo 400.000 ljudi, i to sa sve sabotažama i blokiranjima dolazaka iz drugih delova zemlje.

I ne bi se ovih meseci budila i dizala mesta koja su čak i Miloševića i 5. oktobar prespavala.

A da je ovo ludara, cirkus, zoološki vrt od zemlje, to jeste. Ali ne znači da svi podržavaju to.
Imam ogroman uzorak srpskih lobanja i nažalost znam koliko su seljaci odsečeni od realnosti - od severa do juga.

Imam i ja redovnog kontakta sa nekima na selu, i u nekim mestima se odavno otvoreno pljuje po režimu i ne krije se mišljenje. Ali nije to poenta. Poenta je da jedan solidan deo Srba svakako ne smatra normalnim ovo što nam se dešava. I ima tu i mladih, i starijih, i prosvećenijih i prostodušnijih, ima svega. Problem su režim i ovaj deo kromanjonaca, koji se čvrsto drže i spremni su pre da uruše celu zemlju nego da se sklone.

Vrh