Vec smo im dozvolili.Напредно.
Pogledajte prilog 237628
Жалосна садашњост; ако им дозволимо да чине што им је воља, биће још жалоснија будућност.
Nije to samo oluja nego i fascinacinja nacionlanom istorijom.Олуја је нешто на чему су они изградили свој модерни идентитет и никад је јавно нису доводили у питање.
Pa i smanjuje seSad će nek da ti kaže da se procentualno smanjujemanje više
Zavisi koji mesec uzmu kao referentan, verujem da se šteluje malo, kao i svaka statistika. A opet zavisi i koliko će njima porasti do sledećeg uporedjivanja.Pa i smanjuje se
Pri tom ovi je trenutna statistika za februar a u januaru je razlika bila 70e manja. Vec sledeci mesec ce bude manja razlika al to niko nece objavljivati jer nije dovoljno bombasticno.
Uz to, plata u februaru 2015. nije bila 410 nego manje: https://www.cekos.rs/prosecne-neto-zarade-plate-februar-2015-godine
Sto vise proveravas ovu statistiku to vise gresaka nadjes.
Evo ssd sam pogledao, ni za 2024 i 2023 nije uzeta srpska februarska plata, a kao racunaju neki trend. I ovakve stvari se stalno podmecu, dele i ne proveravaju jer govore ono sto ljudi zele da misle.Zavisi koji mesec uzmu kao referentan, verujem da se šteluje malo, kao i svaka statistika. A opet zavisi i koliko će njima porasti do sledećeg uporedjivanja.
I samo da se nadovezemУпоредба просечних плата у Хрватској и Србији од 2015. до 2025. Разлика је све већа.
Pogledajte prilog 237706
U principu prikazali su ono što su hteli i to je istina, razlika u evrima raste ali nedovoljno. 375e 2015 i 536 2025 nikako nije isto, čak ide i u korist nama uzimajući u obzir inflaciju. Ono što se izdvaja je npr visina minimalne plate od 750e što mu dodje 70% više od naše ali opet kod njih je to moguće bez većih posledica jer je bruto minimalna plata 970e što znači sa su porezi i doprinosi nekih 30%, doduše kod njih se to malo drugačije računa pa ide i do 40%, dok su kod nas 61%. Dakle ako bi uzeli naš minimalac od 450e kod njih, poslodavca bi koštalo sveukupno oko 590e, dok kod nas poslodavca košta oko 720e. Umesto da i mi to smanjimo kako bi suzbili sivu ekonomiju "na ruke" mi to ne diramo kao i gorivo, cepaj max ovima što rade na belo.Evo ssd sam pogledao, ni za 2024 i 2023 nije uzeta srpska februarska plata, a kao racunaju neki trend. I ovakve stvari se stalno podmecu, dele i ne proveravaju jer govore ono sto ljudi zele da misle.
U Ukrajini je odobren pozdrav "Slava Ukrajini". Banderovci su heroji, potpuno je rehabilitovan ceo kvislinški režim u Ukrajini za vreme WWII. Estonija isto odaje počast svojim borcima na strani nacista.Hrvatsku trenutno drma talas domoljublje povezan sa novim hitovima Thompsona i godisnjicom Oluje koja sledi.
Meni to deluje jako cudno. Radi se o genracijama rodjenom posle 1995.
Zamislimo da 1975. neku zemlju u Evropi da je trese pobednicka groznica zbopg II sv rata.
Kako to da je hrvatska elita uspela da nametne stanovnistvu permanentan patriotski zanos, sada kad nemaju nikakvu opasnost od Srba koji su sasvim porazeni i desetkovani?
Zasto se Hrvatska posle toliko godina u EU nije promenila?
Zar nam to ne govori mnogo o sustini EU?
Класично спиновање Шолакових медијаУпоредба просечних плата у Хрватској и Србији од 2015. до 2025. Разлика је све већа.
Pogledajte prilog 237706
Mozda je EU i u kognitivnoj krizi.U Ukrajini je odobren pozdrav "Slava Ukrajini". Banderovci su heroji, potpuno je rehabilitovan ceo kvislinški režim u Ukrajini za vreme WWII. Estonija isto odaje počast svojim borcima na strani nacista.
Thompson je izbacio novu pesmu "Slike Bleiburga". Potpuna revizija istorije i predstavljanje ubica kao žrtava komunističkog terora. Cela istočna Evropa se davi u tome.
Sve je dozvoljeno, ako je protiv Moskve. Bez obzira na moje negativne stavove prema Moskvi, znam da je Putin prepametan za EU birokrate. Mislim da je EU u najvećoj krizi od svog nastajanja. Ne samo ekonomskoj, nego i ideološkoj.
Nekoliko misljenja sa hrvatskih stranica.U Ukrajini je odobren pozdrav "Slava Ukrajini". Banderovci su heroji, potpuno je rehabilitovan ceo kvislinški režim u Ukrajini za vreme WWII. Estonija isto odaje počast svojim borcima na strani nacista.
Thompson je izbacio novu pesmu "Slike Bleiburga". Potpuna revizija istorije i predstavljanje ubica kao žrtava komunističkog terora. Cela istočna Evropa se davi u tome.
Sve je dozvoljeno, ako je protiv Moskve. Bez obzira na moje negativne stavove prema Moskvi, znam da je Putin prepametan za EU birokrate. Mislim da je EU u najvećoj krizi od svog nastajanja. Ne samo ekonomskoj, nego i ideološkoj.
Треба нас јебати, кад локални еу фанатици још само пушкама крену да нас терају на усташко приморје.Nekoliko misljenja sa hrvatskih stranica.
Dobar mi je taj Thompson!
Covjek ima srca i pjeva ono sto osjeca!
Voli svoju domovinu, a rodoljublje mu nije strani pojam pa ga se i ne stidi kao neki... ///!
kad bi bilo barem malo vise takvih pojava na nasojglazbeno-estradnoj sceni!!
Jos jednom, bravo Thompsone!
Thompson je tokom karijere do sada u više pjesama koketirao sa ustaštvom, ali nije to bilo straight.
Bile su to samo snažne aluzije. Nije izašao iz ormara.
Slušaš Thompsona, da, ima tu ustaških motiva, naziru se, snažno se naziru, ali ako popiješ dva piva, pa, misliš si, možda da to gledamo u kontestu vremena.
Možda je to takav, eto, malo, hajmo reći, siroviji način iskazivanja domoljublja.
Zamislimo da je 1991. Kada si u rovu, ne slušaš "E moj druže Beogradski" već "Čavoglave".
Najnovije pjesma "Slike Bleiburga" nije nastala 1991 ni 1995, već 2025.
A mi se iz 2025 nismo vratili u 1991, već je u njoj veliki come back 1945. Partizani, četverored, maršal krvnik itd…
I to sve bez metafore ili lirike, već bukvalno: "maršal krvnik, vojska NDH dobra, ustaše jednako Hrvati, Hrvatska nasljednica NDH".
Nema više ni mrve dvojbe i dvosmislenosti u Thompsonove stavove.
"Wink- wink, nudge- nudge" doba je prošlo.
Može li jače? Pa do koncerta ima dovoljno vremena…
Evo mog mišljenja: balkanac na kub, teška zaostala primitivna seljoberčina. Ubili ga njegovi kalašnjikovi i sl. sranja.
Al nije on kriv, kriva je rulja koja misli da je on neki heroj, a tip na njima zarađuje masne pare i pravi se da je velki Hrvat. Velki Hrvat, pogle mu ime:THompson- čist hrvatski, kaj ne? I sve ono sranje da bu u Australiju, pa čitam one izjave njegovih obožavatelja: "Ne idi legendo", "Hrvatski care"...ma fuuuuuj.
Jao pa ne valjda opet o njemu, kaj nije već sve rečeno .
Mislim, taj čovjek je zbilja talent, svoje 'rvatstvo je fino ukeširao (čovjek bu fino za novogodišnji nastup pospremio 50000 eura, prava sitnica, morti to podijeli 'rvatskoj sirotinji , not bloody likely), glas mu podsjeća na napore pri jednoj fiziološkoj radnji, a mase luduju. Svaka čast!
To su nasa urbana, mlada, evrotalibanska gospoda.Треба нас јебати, кад локални еу фанатици још само пушкама крену да нас терају на усташко приморје.