Cotra
Advanced
- Učlanjen(a)
- 21.10.2024.
- Pohvaljen
- 7.083
Cak i u SFRJ sudovi nisu bili toliko poslusni kao danas u Srbiji, izuzimajuci prvih 10 godina od 2. sv rata..Не знам шта је фасцинантно, а и овакве ствари нису плод добре организованости него тога да су довољно дуго власт да су своје људе угурали свуда, а оне који нису њихови застрашили радикалским, џукачким методама разрачунавања са неистомишљеницима. Огромна већина напредњачких кадрова су ноторни имбецили и кад крене распад, биће брз и експлозиван, али је нереално очекивати да то почне тек тако кад вучић 13 година ради на томе да смањи шансу за било какав сценарио непослушности. Константно понављање истих ствари и кењање по народу и прозивке за морал су дегутантни пошто слепо извршавање наредби није никаква карактеристика Срба, већина запослених рецимо у белосветским корпорацијама или државним бирократијама ради ствари на исти начин чак и у земљама које су уређеније од наше.
Setimo se slucaja koji je V. Draskovic opisao u knjizi "Sudija", u kojoj pomenuti sudija (Ilija Radulovic) nije hteo da osudi ljude koji su snimljeni tajno kako vredjaju Tita jer to nije bilo po zakonu. Taj jedan jedini sudija se dakle bio postavio iznad partije i Tita braneci zakon.
I to se desavalo sedamdesetih godina.
Mi danas nemamo tuzioca koji bi odmah pokrenuo postupak protiv Hulje, jer dela postoje.
Nijednog.
Zasto ponavljam? Da bih razbio matricu magijskog razmisljanja ovde.
Da bih podsetio gradjane u kakvom svinjcu zivimo.
"Ako snazno pozelimo HUlja ce nestati, a mi odosmo u Grcku".
"Gotov je, idemo na izbore" (kojih nema)