Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Студенти преузимају будућност и довешће ствари на своје место. Информер будале и бескичмењаци из државних служби су појава која ће ишчезнути. Прошло је време дефетистичких генерација које гледају да пале преко.

Kada bi to odkorumpiralo sudsku vlast, preselio bih se ispred njihovog ulaza.
Ali neće. Zdravstvena ustanova prosleđuje medicinsku dokumentaciju tabloidu koji ih javno objavljuje, i nikom ništa.

Za par godina će studenti shvatiti u kakvom svinjcu živimo i da su ispali najveće moguće naivčine jer su pomislili da se ovde ikada išta može promeniti i da je vredno žrtvovanja.

Da su se sastali svi naši "vekovni neprijatelji" i smislili kako da nas kazne za sva nedela iz 90ih, sumnjam da bi bili ovako surovi koliko smo mi surovi jedni prema drugima.

Bravo za post. To je to.

Medjutim, studenti su najzdraviji deo populacije, mladi su i ne sanjaju u kakvom mentalnom i moralnom stanju su stariji od njih. Zato treba razumeti njihovu naivnost i idealizam.
Ipak su naneli stetu Hulji, sada znamo da vlada samo putem drzavnog aparata i kupovanjem ljudi, sada je to ogoljeno.
Bolje je sto zivimo u otvorenoj diktaturi jer je sada tenzija koju osecaju gradjani veca.

Александар Вучић и Ђуро Мацут разговарали са Мартом Кос: Спремни смо да убрзамо реформе, посвећеност европским интеграцијама апсолутни приоритет Србије

Prica se da je i Marta Kos na platnom spisku.

Poslednja izmena:
Rts nije preneo prilično oštar ton Marte Kos u pogledu šta su očekivanja, šta treba ispuniti, kao i da su sva ta neispunjenja o kojima je govorila ujedno i uzrok nezadovoljstva građana Srbije koje izražavaju na protrestima. Euronews je preneo taj deo njene izjave.

Uostalom da ne parafraziram... Marta Kos danas u Vladi Srbije:

"Radite sa nama na reformama, kako bi vaše članstvo bilo moguće. Radite sa nama na uspostavljanju nezavisnog pravosuđa koje može da se bori efikasno protiv korupcije. Radite sa nama na sprovođenju zakona i uspostavljanju institucija koje će omogućiti slobodne medije, gde će sva mišljenja biti zastupljena. Radite sa nama da se uspostavi izborni okvir koji će obezbediti da se volja srpskog naroda čuje i na osnovu nje odlučuje. Bez tih promena Srbija ne može da napreduje i znamo da ovo što tražimo je zapravo jako blizu onoga što traže ljudi koji protestuju na ulicama u Srbiji."

^^A šta očekuješ da zavrne ruku Vučiću...

Naravno da će izneti diplomatskim rečnikom. Radite sa nama, u suprotnom ne možete napredovati a sve to je na liniji onoga što nezadovoljni građani traže. Diplomatskim rečnikom se govori i kad si u poseti nekoj državi 3 dana pre nego otpočne rat.

Ovo je dobra izjava. A da će pumpanje biti lako i kratko ili da će EU zaboraviti na svoje interese, niko ovde nije zavaran da nam ti sad otvaraš oči.

Pritisak je urodio plodom isto koliko i jučerašnja "velika pobeda" ispred rts-a...

Obe su naravno realno male. Ali pobede... Borba je ovde dan za danom.

^^A šta očekuješ da zavrne ruku Vučiću...

Naravno da će izneti diplomatskim rečnikom. Radite sa nama, u suprotnom ne možete napredovati a sve to je na liniji onoga što nezadovoljni građani traže. Diplomatskim rečnikom se govori i kad si u poseti nekoj državi 3 dana pre nego otpočne rat.

Ovo je dobra izjava. A da će pumpanje biti lako i kratko ili da će EU zaboraviti na svoje interese, niko ovde nije zavaran da nam ti sad otvaraš oči.

Pritisak je urodio plodom isto koliko i jučerašnja "velika pobeda" ispred rts-a...

Obe su naravno realno male. Ali pobede... Borba je ovde dan za danom.

A možda da ga se odreknu umesto da slušamo 459. praznu i diplomatski odmerenu izjavu prema najkriminalnijem režimu u ovom delu Evrope?

Izvini što mi je muka da slušam ovo foliranje Evropske Unije dok se iza kulisa prave dilovi već 13 godina. Već mi je preselo da prave budalu od mene.

Svi mi možemo da budemo nezadovoljni intenzitetom pristizanja EU podrške... Ali šta je drugi izbor, hoće Zaharova više da nam pomogne?

Lepo je rekla - na nama je, radite pa nam se nekad negde možda putevi i sretnu. Šta hoćeš više? Sve ocekujemo od drugih a nesposobni smo sami. Studenti se jesu pokrenuli, građani ne baš dovoljno, ne baš da se vidi da nam gori pod nogama i u skladu sa opštom geopolitickom situacijom u kojoj se Evropa nalazi, izjava je kakva jeste... Nije došla ovde iz Evrope da hapsi vučića svakako.

Ka čemu odavde sve stremimo i koliko lutamo, dobro ih i imamo na našoj strani i za ovoliko. Izjava je jasna, na nama je.

Ma Zaharova nam drži stranu. Ne želim banalizaciju dijaloga. To sa Defketom nastavi.

Jasno kaže da nećemo napredovati ali sorry što ne mozemo mi da vam rušimo vlast jer jbg nema ratova kao 90tih... A malo imamo i drugih problema...

Da, situacija nije sjajna. Da imaju interese, ali šta nam je opcija 2? Baš me zanima? Pored ponavljajućeg cinizma ponudi mi opciju 2.

Европска Унија одавно није само савез земаља већ ентитет који убрзано тежи да се федерализује, што ће рећи да наш "европски пут" иде ка томе да предамо свој суверенитет управо овом Бриселу. Будући да тај Брисел одбија да формулише политику која је иоле хостилна према овом картелу на власти а камоли да ишта предузме против истог врло је јасно шта тај наш "европски пут" подразумева и каква нас онда будућност чека.

Да се Београд и 10% овако лоше понаша према Албанцима на Косову, да их напада, бије итд. брже боље би било реакције Брисела а када то ради над нама или када косовски Албанци то раде над Србима онда су им "везане руке".

Европски пут пропо, после оволико отворених поглавља и уступака смо даље од демократије и владавине права него што смо били пре почетка преговора а у далеко неповољнијој геополитичкој позицији

Potpuna banalizacija je da ih nemamo na našoj strani u smislu u kojem prikriveni rusofili žele da predstave da su protiv građana Srbije i da je s toga svejedno...

Zna se gde neke vrednosti ipak postoje a što mi kaskamo i lutamo, malo je i naš problem.

A šta je opcija 1, nisam uhvatio?

Ovo što radimo. Dugotrajno pumpanje, skrećemo pozornost. Pedaliramo u Strazbur, trčimo do Brisela. Svesni smo svega, ali to je put. Ako ništa ne ide, Evropa je za vučića, ostavljeni smo na cedilu, da stanemo ili šta je opcija 2?

Evropa nema vise te vrednosti na koje ljudi ovde misle.
Kao sto su nekada prokazivali Jevreje u okupiranoj Evropi, danas i ovde nasi doktori salju podatke o povredjenim studentima Informeru i Sluzbi.
To je srpski nacizam.
Tu bi trebalo da prestane svaka diskusija. To sto ima diskusije pokazuije nam da ljudi ne mogu da zamisle kako bi im bilo da su im pendrekom razbili zube ili vilicu.

EU jos uvek debelo podrzava Hulju. Oni nemaju nikakvog razloga da ga ne podrzavaju.
EU nije ni za ni protiv Srbije, EU nema principe, EU ima samo svoje interese, tj interese svog Kapitala..
HUlja savrseno zadovoljava te interese.

Intervencija Marte Kos je vise pacifikacija studenata nego pretnja Hulji.
U interesu EU je da studenti ne demonstrirtaju ispred ambasada evropskih zemalja.

U srednjim skolama koje su jos u strajku profesori sendvicari upucuju pretnje deci kako ce im se osvetiti ocenama i testovima.
To se desava u 1. i 3. gimnaziji npr.
Zlo ne dolazi samo odozgo od HUlje, ono dolazi od obicnih ljudi takvog mentalno sklopa.

Poslednja izmena:
Obrnuo sam pun krug, s obzirom da su me na ovom forumu rusofili prozivali da sam NATO izdajnik, evo sad sam i prikriveni rusofil postao.

Iskreno zabriga me šta su ti drugi govorili. 🙂 Prvo, ja ti nisam rekao da si ti rusofil, a zamena teze i bacanje fokusa na tvoj ego i šta su tebi drugi govorili, me zaobiđi jer me uopšte ne zanima. Fokusiraj se na ono što te pitam ili me zaobiđi ako ne umeš argumentovano da odgovoriš.

Izgubio sam volju da "argumentovano" diskutujem s tobom s obzirom da si bezobrazan i bacaš mi te perfidne prozivke, pa se potom praviš blesav.

Uživaj.

Evropa nema vise te vrednosti na koje ljudi ovde misle.
Kao sto su nekada progazivali Jevreje, ovde doktori salju podatke o povredjenim studentima Informeru i Sluzbi.
To je srpski nacizam.

EU jos uvek debelo podrzava Hulju. Oni nemaju nikakvog razloga da ga ne podrzavaju.
EU nije ni za ni protiv Srbije, EU nema principe, EU ima samo svoje interese, tj interese svog Kapitala..
HUlja savrseno zadovoljava te interese.

Intervencija Marte Kos je vise pacifikacija studenata nego pretnja Hulji.

E ja mislim da ih ima. I da nije crno belo. Ali uz sve rezerve o kojima sam govorio. Ipak je na nama u konačnici i pozvani smo da radimo u skladu sa onim što i jesu evropske vrednosti... A nerealna očekivanja od Evrope... tvoj post je više na njihovu adresu, onih koji takva očekivanja imaju. Ja ih nisam ni imao.

Jel ovo samo vaše puko razočaranje? Šta treba da se desi? Koja je opcija 2? Nisam dobio odgovor.

E ja mislim da ih ima. I da nije crno belo. Ali uz sve rezerve o kojima sam govorio. Ipak je na nama u konačnici i pozvani smo da radimo u skladu sa onim što i jesu evropske vrednosti... A nerealna očekivanja od Evrope... tvoj post je više na njihovu adresu, onih koji takva očekivanja imaju. Ja ih nisam ni imao.

Jel ovo samo vaše puko razočaranje? Šta treba da se desi? Koja je opcija 2? Nisam dobio odgovor.
nema opcije 2. Moramo da nastavimo.
Problem je u tome sto se neki prosv radnici, studenti, ucenici i donekle njihovi roditelji u tome "moramo" zrtvuju dok ostali ne zrtvuju bas nista.

Aman ljudi, šta vi uopšte želite od Evrope, Rusije ili bilo koga drugog?
Ovo što rade je sasvim dovoljno, naša zemlja, naša bag**, mi ih doveli, mi ima i da ih skidamo.
(Jedino Rusima zameram onaj FSB izveštaj)

Upravo moja poenta.

I kamo sreće što reče Kos da nema napretka i nema članstva, dok ne bude pomaka u svim oblastima koje je navela, to je po meni jasan pritisak. Ne mogu oni da pritiskaju vlast koja ni ne zeli u EU. Tu tek nemaju mehanizme.

Vrh