Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Олош и ба***!

Право у мету.
1745848644040.png

Hana Arednt, teoreticarka totalitarizma smatrala je da je nacizam bio omogucen ne toliko zalaganjem ekipe oko Hitlera koliko snagom miliona neutralnih, nezainteresovanih.

Hulja se nece zaustaviti. Ni vas letnji odlazak u Grcku nece pomoci.

Informer: Ovo su monstrumi, a ne naša deca.... I to predvođeni najvećim mrziteljima Srba i Srbije - Dinkom Gruhonjićem i Brajanom Brkovićem!​

Hulja se nece zaustaviti. Ni vas letnji odlazak u Grcku nece pomoci.
Нараво да се неће зауставити. Он хоће сукоб да би учврстио своју трулу власт, али му неће помоћи у томе. На крају ће ово да пукне и креће коначни обрачун са његовим отпадом, и ко преживи — причаће.

Нараво да се неће зауставити. Он хоће сукоб да би учврстио своју трулу власт, али му неће помоћи у томе. На крају ће ово да пукне и креће коначни обрачун са његовим отпадом, и ко преживи — причаће.
Ne verujem da ce doci do obracuna.
Nekom policajcu Radojicicevi ljudi su nedavno zgazili i ubili majku.
I nista. nema nezadovoljstva u policiji, verovatno Radojicic platio cutanje.
Jeftin je narod.

Koliko puta su bili pokradeni izbori, i sada je dokumentovano da su se spremili da pokradu u Zajecaru.
I ljudi i dalje veruju da mogu da smene kriminalce izborima.
Ljudi su glupi.

Huljin sistem radi kao sat, bez pukotina, bez problema. Policija udara u glavu, devojcice, bez zaljenja bez razmisljanja, sa neskrivenim zadovoljstvom. Studentu su razbili zube.
Hulja je video da je vecina nezainteresovana za promene, a oni koji to jesu da su preslabi.
Npr:
Медицински факултет у Нишу најавио предузимање мера против студената у блокади
Декански колегијум Медицинског факултета у Нишу саопштио је данас да ће та високошколска установа предузети „мере против свих неодговорних појединаца који својим поступцима и флагрантним кршењем закона покушавају да уруше углед ове високошколске установе и тиме угрозе одвијање наставног процеса и очување академске школске године“.

Damir Avdic 51

Nisam reakcionar ni cinik
Al' imam par riječi
Koje bi mogle zazvučat tako
Onima koji bi u antifašističku revoluciju
Pa skinite se više
Sa društvenih mreža
Neprijatelj unapred zna svaki vaš korak
Osim ako to nije sve od koraka

Organizacija mora biti hijerarhijski ustrojena
Čvrsta, nevidljiva i netranstparentna
Zaje*******ite donacije
Fondacije
Festivalčiće
I šta vam znači ono ”Prigovor savesti”?
“Hrana - ne oružje.”
“Knjige ne municija.”
Pa, čovječe, bolan
Oni će doć’ sa tenkovima

Imam 51
Dolazi ljeto
Neki će na more
A neki s' mora

Poslednja izmena:
Studenti su sve vreme prepušteni sami sebi.

Radnici EPS-a bi mogli olako da sruše ceo korumpirani sistem, ali niko iz javnog sektora nije otkazao poslušnost. Više morala ćeš pronaći u Las Vegasu.

Studenti su sve vreme prepušteni sami sebi.

Radnici EPS-a bi mogli olako da sruše ceo korumpirani sistem, ali niko iz javnog sektora nije otkazao poslušnost. Više morala ćeš pronaći u Las Vegasu.

Tako je. Za jedno popodne radnici EPS-a bi mogli sve da zavrse.
Ipak. ovo je pozitivan ishod, u teorijskom smislu, ako se izuzme tragedija nasih zivota, mislim na nasu propast i propast nase zemlje.
Priroda kaznjava nemoral.
Sada to egzaktno znamo.

Izgleda da ćemo ipak morati da čekamo da nas udari milosrdni asteroid u vidu finansijske krize da bi se Huljin korumpirani sistem uzdrmao. Tek kada lova presuši, možemo očekivati otkazivanje poslušnosti.

Izgleda da ćemo ipak morati da čekamo da nas udari milosrdni asteroid u vidu finansijske krize da bi se Huljin korumpirani sistem uzdrmao. Tek kada lova presuši, možemo očekivati otkazivanje poslušnosti.
da.
i jedini razlog sto nam do sada nije pustio krv su stranci koji ga drze na kratkom lancu.
Tako, da paradoksalno mozemo to da zahvalimo nasim kolonijalnim gospodarima.
Samo njima. U sistemu, u policiji i vojsci svi su nedvosmisleno uz njega.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Де де, мање мрачења. Ово је процес у једном смеру.
Управо тако. Веровало се да Слобу нећемо скинути, и ето, десило се. Исто ће бити и за ово. Све дође на своје.

1745856909647.png

Poslednja izmena:
NIgde lekari nisu cvece, ali kod nas vecinu lekara bas uopste ne zanima zdravlje pacijenta.

Студенти објавили да је завршена блокада РТС: „Конкурс је расписан, РТС је слободан“

studenti lazu sami sebe

Poslednja izmena:
Ne samo što ih ne zanima, nego što ne postoji način da ih kazniš zbog nemara. Zaštitnik pacijenata je nebitna institucija, a tužbom se ne može postići ništa.

Nije samo vlast kriva već i narod. Spomenuo sam u drugoj temi tasta koji ima razmišljanje "šta bre hoće taj hirurg, ako mu se ne svidja da radi za 1000e nek kopa kanale ako može da zaradi više", a sve to jer Vučko stalno ima taj neki narativ kako niko ne radi sem njega. Tastu bukvalno ženin život zavisi od lekara zbog bolesti, a i njegova ćerka tj moja žena šta je sve prošla i opet ima takvo razmišljanje. Uzajamno nepoštovanje, tast ih ne poštuje jer ne rade svoj posao kako treba dok sa druge strane ne bi ni dozvolio da imaju veću platu jer "ne rade svoj posao kako treba", a lekari njega ne poštuju jer ne poštuje on njih i tako u krug. Dobijemo ko preživi pričaće sistem.

Kada ne bismo imali potpuno korumpiranu sudsku vlast, i te psihopate koje rade po bolnicama bi dobro razmislile pre nego što ubiju pacijenta.

Ovako, nikom ništa.

Običan ljudski život je jeftin i to se svakim danom ponovo dokazuje.
MIslim da je sustina u potouno korumpiranoj sudskoj vlasti.
Zato je uspostavljanje rada institucija inajvazniji studentski zahtev.
Jer sudska vlast omogucava kaznjavanje za losa dela, a svaki sistem bez povratne sprege osudjen je na propast.

U svakoj drzavi, vlast najvise radi za vladajucu klasu, ali postoji neka korelacija sa interesima sire populacije. Ako je recimo u evropskoj socijaldemokratiji (koju je neoliberalizma unistio) taj odnos koreleacjia bio do 40% za interese stanovnistva, 60% za interese vladajucih, u Srbiji s emoze reci da drzavni aparat u 99% slucajeva radi za vladajucu bandu, pridruzene kapitaliste i kolonizatora, samo u 1% za stanovnistvo.

Nije samo vlast kriva već i narod. Spomenuo sam u drugoj temi tasta koji ima razmišljanje "šta bre hoće taj hirurg, ako mu se ne svidja da radi za 1000e nek kopa kanale ako može da zaradi više", a sve to jer Vučko stalno ima taj neki narativ kako niko ne radi sem njega. Tastu bukvalno ženin život zavisi od lekara zbog bolesti, a i njegova ćerka tj moja žena šta je sve prošla i opet ima takvo razmišljanje. Uzajamno nepoštovanje, tast ih ne poštuje jer ne rade svoj posao kako treba dok sa druge strane ne bi ni dozvolio da imaju veću platu jer "ne rade svoj posao kako treba", a lekari njega ne poštuju jer ne poštuje on njih i tako u krug. Dobijemo ko preživi pričaće sistem.
Niko nikog ovde ne postuje.

Otkad si se vratio kao Cotra a ne kao MC_ moj nivo poklapanja s onim što govoriš je porastao. Nekako danas i kad mračiš trezvenije to radiš ili sam ja ostario. 😁

Vrh