Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ko se ne slaze?
Postavljanje pitanja i analiziranje je sta tacno? Napad na ustav i poredak foruma?
Sve sto pisem je iskljucivo iz razloga jer mi je cinjenica da se tako nesto upotrebi toliko bolesna da ne mogu zdravim razumom da je prihvatim bez analiziranja svega.
Prvo jer nigde u svetu nisam nasao da postoji slican slucaj.
Zapravo je to prihvatanje istine na prvu Bez ikakvih pitanja, analiziranja i logike ono sto nas je dovelo do ove situacije. Smeta nam kad Vucicu veruju na prvu ali osudjujemo ako nama ne veruju na prvu.

Sve sto pisem je iskljucivo iz razloga jer mi je cinjenica da se tako nesto upotrebi toliko bolesna da ne mogu zdravim razumom da je prihvatim bez analiziranja svega.
Uh pa ti bi onda umro od muke kad bih počeo da ti listam šta su sve vlade radile svojim ljudima. Često bez dovoljno odgovaranja za to.

Ko se ne slaze?
Postavljanje pitanja i analiziranje je sta tacno? Napad na ustav i poredak foruma?
Prvo jer nigde u svetu nisam nasao da postoji slican slucaj.
Jel ovo neka za*******? Nisi naisao na slican slucaj?
Na istom mestu pandur izvadio pistolj i ubio decaka na protestu. Prosle godine konjica jurila devojke po zavucenim ulicama oko Slavije. Tri coveka sedela na klupi, blejacki, naisao kordon policije i pregazio ih bez razloga. Coveka prebili, odstranjen mu testis. Svog kolegu pandur otvorio i poslao ga na operaciju oka. Sekund pre glavom pod kacigom udario zenu u glavu dok je gledala na drugu stranu.

Jel ovo neka za*******? Nisi naisao na slican slucaj?
Na istom mestu pandur izvadio pistolj i ubio decaka na protestu. Prosle godine konjica jurila devojke po zavucenim ulicama oko Slavije. Tri coveka sedela na klupi, blejacki, naisao kordon policije i pregazio ih bez razloga. Coveka prebili, odstranjen mu testis. Svog kolegu pandur otvorio i poslao ga na operaciju oka. Sekund pre glavom pod kacigom udario zenu u glavu dok je gledala na drugu stranu.
Kakve to veze ima sa sonicnim oruzjem o kojem sam pricao?

@Bender Rodriguez znam da se radi svasta, ima i dosta teorija zavere, ima i istine.
Video sam gde rasteruju ljude sa necim sto ima jasan zvuk, ali ovde kod nas je slucaj skroz drugaciji i misticniji. Meni ovakva tehnologija zvuci kao naucna fantastika, nesto iz buducnosti...

Mene i dalje bole uši. 5 dan...

Ja sam bio na samom početku KM na Slaviji, i da, tu se nije pomerila masa i da, delovalo je da je završena 15 min tišina pre vremena od Terazija ka nama...

Ipak čuo sam i huk nalik avionu koji se približava pre samih glasova a zatim i izmešan. Nije mi ta masa zvučala prirodno nego praćena zvukom koji se stopio. Pomislio sam odmah kakav ekefekat kao da sam u IMAX sali. Kao da gledam film. Masa od Terazija koja se zvučno približavala mi je zvučala kao specijalni efekat. Ja mislim da je to jer je zvuk mase bio stopljen sa hukom koji je proizveden.

Slavija je već otvoren prostor i talasi se drugačije šire...

Efekat je bio 😯 fascinantan kako se lepo raširio zvuk, a ne strašno. 🫨😨 Jer nije bilo tog kanjon efekta, i niko se nije uplašio.

Znam da će nekima zvučati da samo dodajem na čitavu sprdačinu koja se stovrila. Ali čim kreneš detaljno da opišeš doživljaj u riziku su da ne zvučiš kul nego kao teoretičar zavere. :jbg

Tako da meni je delovalo da je uzrok zvuka i pometnje van same mase i nekako stopljen s njom al iz moje pozicije nikako nisam mogao da zasigurno tvrdim da je tako.

@Bender Rodriguez znam da se radi svasta, ima i dosta teorija zavere, ima i istine.
Video sam gde rasteruju ljude sa necim sto ima jasan zvuk, ali ovde kod nas je slucaj skroz drugaciji i misticniji. Meni ovakva tehnologija zvuci kao naucna fantastika, nesto iz buducnosti...
Obično stvari koje vidimo danas u upotrebi postoje već 20-30 godina kao prototipovi i eksperimenti, samo što mora da prođe neko vreme dok se one testiraju, usavrše, minijaturizuju, učine praktičnim i uvedu u serijsku proizvodnju.

Recimo mali dronovi koji mogu da lebde i kreću se kao helikopteri su pravljeni i testirani još 80ih. Ali je moralo da prođe još neko vreme i da neke druge tehnologije (baterije, rotori, elektronika, materijali, "jeftinoća") "sustignu" razvoj da bi te sprave postale isplative, praktične i efikasne, te primamljive i svetskim vojskama, a posle i civilima. I dok su nam 2000ih izgledali kao nešto futuristički, već sredinom 2010ih su postali neizostavan prizor svuda. U roku od par godina, svuda po svetu su se pojavili civilni dronovi.

Naravno nije isto razvijati sonično oružje i dron, ali nije ni toliko različito. U oba slučaja se dešava da se već zna šta je potrebno da to zaživi, samo se čeka da neki element odnosno tehnologija sustigne ideje, pa da se implementira i komercijalizuje. Ljudi već odavno znaju kako rade talasi raznih vrsta. Znaju kako da manipulišu njima. Znaju da objasne razne nekada bizarne fenomene - npr infrazvuk na granici čujnosti, Karmanov vorteks, kvadratasti talasi u okeanu... sve su to nekada bile neshvatljive misterije a sada su dobro poznati i donekle ili potpuno objašnjeni fenomeni. E kad čovek zna da objasni neki fenomen, zna i kako da ga reprodukuje. Druga stvar koja mu tada fali je tehnologija. Kad tehnologija uznapreduje, onda može i da reprodukuje. Zvuci u fazama, savršena mašinska sinhronizacija, ogromna snaga, novi materijali, i vrv još ponešto što više znaju profesionalci, su neki od elemenata potrebnih za sonično super-oruđe ogromnih dometa.

Za sonična oružja ja sam čuo još pre 10ak godina, i znao sam da će da idu dalje u tome kao što idu npr i u razvoju elektromagnetnih topova (topova koji koriste magnete da ubrzaju mehanički projektil). Tako da kad sam dan posle otkrio da se sumnja na neko sonično oruđe, nimalo me nije iznenadilo. Čak ni to što živim u Srbiji. Jer Srbija tehnološki kaska za nekim stvarima u smislu da nisu dostupne običnim ljudima svakodnevno, ali ne u smislu da mi ovde ne znamo šta sve postoji od tehnike i šta može da se kupi i koristi. Posle sam proverio i sve raspoložive varijante LRADa, video fotografije istih uređaja na kamionetima američkih policija pre par godina i uopšte više nisam imao sumnje šta je bilo, niti mi je delovalo kao naučna fantastika ili neki "black project". Vortex cannon mi je već malo drugačija priča, ali opet ništa za šta ne mogu da zamislim da je već prošlo testiranje a sada prolazi usavršavanje, minijaturizaciju i pripremu za puštanje na tržište.

Poslednja izmena:
Taj LRAD je izgleda profi varijanta ovog
Da li je zvuk stigao samo do pola, a odatle se nastavila samo panicna reakcija koja je oslabila do slavije? Sve su to pitanja.
Pa i zvuk je svakako morao oslabiti.
Zvuk se realno ne cuje na snimku sa kanicom o kojem se takodje raspravlja ovde.
Pa ne čuje se ali se čovek pita šta je ovo bilo?

I šta je moglo biti?
Ako ne cujete zvuk na onom snimku od minut i po onda ili slusate na losim zvucnicima ili niste pojacali dovoljno ili ne cujete te frekvencije.

Poslednja izmena:
Клип од пола сата истраживања, вреди погледати

inace, saopstesnje firme koja proizvodi zvucni top, kojim se nigora primena istog, Hlja moze da okaci macku o rep, jer se zna da ovakve firme imaju obavezu da daju "plausible deniability" kupcu.

inace, saopstesnje firme koja proizvodi zvucni top, kojim se nigora primena istog, Hlja moze da okaci macku o rep, jer se zna da ovakve firme imaju obavezu da daju "plausible deniability" kupcu.
Režimska glasila jedva dočekala da prenesu njihovu objavu na X.

Samo su izostavili da spominju crtu (koju je Hulja napljuvao) kao "an independent, non-partisan civil society organization committed to developing democratic culture and civic activism" i pozivaju se na EarShotovu analizu da je u pitanju Vortex Cannon (koju je Hulja osporio).

naravno, jasno je ovo. kupac je država koja je platila njihove proizvode 700k.
te dve stvari automatski onemogućavaju transparentan stav od strane prodavca.
sigurno neće reći jeste ta država je koristila naš proizvod kako bi izvršila teroristički napad na svoj narod.

Mene i dalje bole uši. 5 dan...

Ja sam bio na samom početku KM na Slaviji, i da, tu se nije pomerila masa i da, delovalo je da je završena 15 min tišina pre vremena od Terazija ka nama...

Ipak čuo sam i huk nalik avionu koji se približava pre samih glasova a zatim i izmešan. Nije mi ta masa zvučala prirodno nego praćena zvukom koji se stopio. Pomislio sam odmah kakav ekefekat kao da sam u IMAX sali. Kao da gledam film. Masa od Terazija koja se zvučno približavala mi je zvučala kao specijalni efekat. Ja mislim da je to jer je zvuk mase bio stopljen sa hukom koji je proizveden.

Slavija je već otvoren prostor i talasi se drugačije šire...

Efekat je bio 😯 fascinantan kako se lepo raširio zvuk, a ne strašno. 🫨😨 Jer nije bilo tog kanjon efekta, i niko se nije uplašio.

Znam da će nekima zvučati da samo dodajem na čitavu sprdačinu koja se stovrila. Ali čim kreneš detaljno da opišeš doživljaj u riziku su da ne zvučiš kul nego kao teoretičar zavere. :jbg
Описао си од а до ш мој доживљај. Стајао сам на дну београдске и тишину је прекинуо звук који је деловао као звук масе пуштен преко звучника.

naravno, jasno je ovo. kupac je država koja je platila njihove proizvode 700k.
te dve stvari automatski onemogućavaju transparentan stav od strane prodavca.
sigurno neće reći jeste ta država je koristila naš proizvod kako bi izvršila teroristički napad na svoj narod.
Svi beže od negativnog PR-a.

Snimci iz Beograda su se proširili po svetu jer niko nije do sada video da se sonično oružje/štagod koristi na takav način protiv mirnih demonstranata.
I naročito što se država odbija da prihvati bilo kakvu odgovornost.

Civilna društva su odmah uvidela koliki je potencijal za zloupotrebu takvih uređaja.
Mislim da će širom sveta uslediti pritisak na vlade da se upotreba istih zabrani.

Snimci iz Beograda su se proširili po svetu jer niko nije do sada video da se sonično oružje/štagod koristi na takav način protiv mirnih demonstranata.
sve smo prvi radili!
hahah šalu na stranu, al bukvalno smo svima otkrili rupu na saksiji ovim.
genesis teško da će u budućnosti imati bilo kakvog drugog kupca osim belorusije, s.koreje i recimo afričkih zemalja koje će ovaj brilijantni acin izum dočekati raširenih ruku.

Иначе, на свим мрежама је активност суптилнијих ботова огромна. Вредно се ради на релативизацији, скретању пажње, разводњавању, прављењу људи лудим (гејслајт), итд... Рачунају на то да доста људи не може да поверује да би овакву ствар неко урадио сопственом народу.

genesis teško da će u budućnosti imati bilo kakvog drugog kupca osim belorusije, s.koreje i recimo afričkih zemalja koje će ovaj brilijantni acin izum dočekati raširenih ruku.
Zaboravio si Tursku. Njihov Hulja je sigurno naručio jedno 160 komada čim je video snimke sa protesta. Pokazalo se da je LRAD vrlo korisna alatka za terorizam na velikim okupljanjima.

Na nekom koncertu bi sigurno bilo mnogo žrtava.
Na protestu u Beogradu su ljudi bili psihički spremni na mogućnost uletanja automobila u masu, batinaša iz Ćacilenda sl.

Рачунају на то да доста људи не може да поверује да би овакву ствар неко урадио сопственом народу.
Ja mislim da čak ni proizvođač nije mogao da poveruje da bi nešto tako moglo pasti nekome na pamet. Do sada su bile velike kontroverze čak i kada je to sredstvo korišćeno na legalan način - uz prethodno upozorenje preko megafona protiv nasilnih demonstranata.

Ovo što se desilo u Beogradu je nezabeleženo do sada.

Иначе, на свим мрежама је активност суптилнијих ботова огромна. Вредно се ради на релативизацији, скретању пажње, разводњавању, прављењу људи лудим (гејслајт), итд... Рачунају на то да доста људи не може да поверује да би овакву ствар неко урадио сопственом народу.
brate mili ovo je ko da hoćeš da me ubediš da jutros nisam popio kafu kad sam ustao, a ja znam da sam je lično izmuzao iz aparata...msm o čemu pričamo, ako ja kao svesno biće, a siguran sam i razumno, znam šta sam u određenom trenutku čuo, a onda kako sam u skladu s tim odreagovao i osećao se, gde se bilo ko guzi i pokušava da me ubedi da to nije tako? msm ok, je l fora u tome da me sad ubediš u to da je napolju u 10:03h u stvari mrak a ne prepodne? bukvalno koji moj krasni više
izvinjavam se adminu ali postaje mi sve delulu

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
brate mili ovo je ko da hoćeš da me ubediš da jutros nisam popio kafu kad sam ustao, a ja znam da sam je lično izmuzao iz aparata...msm o čemu pričamo, ako ja kao svesno biće, a siguran sam i razumno, znam šta sam u određenom trenutku čuo, a onda posledično u skladu s tim odreagovao i osećao se, gde se bilo ko guzi i pokušava da me ubedi da to nije tako? msm ok, je l fora u tome da me sad ubediš u to da je napolju u 10:03h u stvari mrak a ne prepodne? bukvalno koji moj krasni više
Ниси ти циљ пропаганде него људи који нису то доживели из прве руке, нарочито они који нису ни били на протесту и нису јасно одредили своју страну у целој причи. Плус се маторима даје прича коју ће да врте пошто колико год да воле жвалавог, већина њих ипак не жели да гледа како им сопствени народ гине у стампеду. Већ сам од неколико чуо да нема шансе да је жвалави то урадио пошто му такав потез не иде у прилог...

brate mili ovo je ko da hoćeš da me ubediš da jutros nisam popio kafu kad sam ustao, a ja znam da sam je lično izmuzao iz aparata...msm o čemu pričamo, ako ja kao svesno biće, a siguran sam i razumno, znam šta sam u određenom trenutku čuo, a onda posledično u skladu s tim odreagovao i osećao se, gde se bilo ko guzi i pokušava da me ubedi da to nije tako? msm ok, je l fora u tome da me sad ubediš u to da je napolju u 10:03h u stvari mrak a ne prepodne? bukvalno koji moj krasni više
Eto, to je upravo najveća opasnost od LRAD-a i sličnih uređaja.
Hulja je okrivio okupljene da su izveli uvežbani performans, RTS-a je inicialno okrivio "naguravanje i tenzije" za pokretanje ljudi.

Da. I ja sam primetio.
Odvratni, cinicni, perfidni, takvi su high end botovi. Nisu to nikakvi prosti sendvicari.
Bez trunke srama, bez trunke ljudskosti u sebi.
U svom psihoptaskom, narcisoidnom delirijumu vide nas kao bubasvabe.
Izgaraju od zelje da vide kako Hulja gazi mlade ljude.
Da li je normalno, da toliko mrze mladost ove zemlje?

Vraticu se na situaciji iz NDH.
Mnogi Srbi nisu mogli da poveruju da drzava to radi svojim gradjanima.
SNS je zapravo po organizaciji veoma slican ustaskom pokretu.

Poslednja izmena:
Vrh