Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 53.939
A pa znači nisi ni bio na protestu.Pa reci lepo tako.Šta te briga?
Nije dugo trajao zvuk. Možda ovo bila demonstracija sile kako bi zastrašili građane.Palo mi je na pamet, mozda i nisu bas zadovoljni svojim topom.
Plan je verovatno bio da se saceka da se ljudi skupe prilikom minuta cutnje. Da ce ucinak topa tada biti najaci, da se izazove stampedo i da bide vise desetina mrtvih. I zatim da Hulja uvede vanredno stanje.
Gledao sam ponovo video. Ljudi su bili prilicno prisebni.
Top se nije dobro pokazao.
Nije uveo vanredno stanje, sada ce ici na obesmisljavanje protesta, kao i do sada.
Mozda.Nije dugo trajao zvuk. Možda ovo bila demonstracija sile kako bi zastrašili građane.
Siguran sam da će mnogi odustati od narednih protesta kako bi izbegli stampedo.
Studentski protesti su imali cilj da probude ljude iz čamotinje, oslobode ih straha i podstaknu na borbu za uspostavljanje prema zakonima funkcionišućeg društva. Imajući u vidu polaznu tačku, način organizovanja i delotvornost strategija, oni su u tome uspeli. Štaviše, svojim zahtevima studenti su inicirali početak borbe, a hodočašćima slobode i solidarnosti trasirali put, u pravom i prenesenom smislu reči, kojim treba ići ka konačnom uspostavljanju države i društva. Mislim da je današnjim okupljanjem u Beogradu privedena kraju prva etapa borbe, u kojoj sa nalazimo.Studentski protesti su do sada verovatno imali za cilj da podstaknu rad institucija, ali sada je jasno da od toga nema nista, da mi nemamo institucije, sto sam ja jos odavno pisao.
Snimak je montiran, da si bio na protestu znao bi. I to nam je EU uključila top, nisu Rusi ej, podržavaju internet ratnike iz fotelje.
Mislim da to niko ne očekuje, ali očekivalo se da bar studenti izađu sa planom šta i kako dalje, pošto je očigledno da karnevalske šetnje i blokadni horovi neće ni malo da uzdrmaju režim.Pa nemojmo da budemo bezobrazni, pa da višedecenijsku trulež očekujemo da nam neko pospremi za šest meseci.
Ako Psiho ispuni prvi zahtev sta ce biti sa njim ?Mislim da to niko ne očekuje, ali očekivalo se da bar studenti izađu sa planom šta i kako dalje, pošto je očigledno da karnevalske šetnje i blokadni horovi neće ni malo da uzdrmaju režim.
Ja nisam ni otišao danas jer sam predpostavio kako će sve da se završi.
Lično bih očekivao od njih da postave jasne političke zahteve i da traže ostavku Vučića.
Plus ujedinjene zemlje. Studentima je sa šetnjama kroz Srbiju i mitinzima uspelo ono što opozicija nije ni pokušala u poslednjih 35 godina, i ono što se Vučić pretvara da radi kad ide i drži mitinge po Srbiji. On to radi neiskreno i sa Olimpa, i narod to lako vidi i prepoznaje.Studentski protesti su imali cilj da probude ljude iz čamotinje, oslobode ih straha i podstaknu na borbu za uspostavljanje prema zakonima funkcionišućeg društva. Imajući u vidu polaznu tačku, način organizovanja i delotvornost strategija, oni su u tome uspeli. Štaviše, svojim zahtevima studenti su inicirali početak borbe, a hodočašćima slobode i solidarnosti trasirali put, u pravom i prenesenom smislu reči, kojim treba ići ka konačnom uspostavljanju države i društva. Mislim da je današnjim okupljanjem u Beogradu privedena kraju prva etapa borbe, u kojoj sa nalazimo.
Malodušni i gnevni imaju drugačiji pogled na stvar, ali mislim da je među probuđenima stvorena dovoljna kritična masa, da se borba kvalitetno nastavi. Studenti su i dalje tu, i imaju plan. Pa nemojmo da budemo bezobrazni, pa da višedecenijsku trulež očekujemo da nam neko pospremi za šest meseci. Život, to je borba neprestana.![]()
Danas sam slusala zenu strucnjaka, mozda profesor, da li sa građevinskog ili tehnickog... kazu " ok, mozda je struka kriva za pad nadstresnice, ali nije kriva sto su ti ljudi bili na gradilistu koje nije imalo ni tehnicku ni upotrebnu dozvolu"Ako Psiho ispuni prvi zahtev sta ce biti sa njim ?
Pojednostavljeno, prvi zahtev = smena AV.
A ako traze direktno smenu, ispasce da hoce da ruse "demokratski" izabranu vlast.
Studenti su veoma pametni, budi siguran, nista ne brini.
Трла баба лан, само се заносите. Али журка је била лепа и расположење добро.Studentski protesti su imali cilj da probude ljude iz čamotinje, oslobode ih straha i podstaknu na borbu za uspostavljanje prema zakonima funkcionišućeg društva. Imajući u vidu polaznu tačku, način organizovanja i delotvornost strategija, oni su u tome uspeli. Štaviše, svojim zahtevima studenti su inicirali početak borbe, a hodočašćima slobode i solidarnosti trasirali put, u pravom i prenesenom smislu reči, kojim treba ići ka konačnom uspostavljanju države i društva. Mislim da je današnjim okupljanjem u Beogradu privedena kraju prva etapa borbe, u kojoj sa nalazimo.
Malodušni i gnevni imaju drugačiji pogled na stvar, ali mislim da je među probuđenima stvorena dovoljna kritična masa, da se borba kvalitetno nastavi. Studenti su i dalje tu, i imaju plan. Pa nemojmo da budemo bezobrazni, pa da višedecenijsku trulež očekujemo da nam neko pospremi za šest meseci. Život, to je borba neprestana.![]()