Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Palo mi je na pamet, mozda i nisu bas zadovoljni svojim topom.
Plan je verovatno bio da se saceka da se ljudi skupe prilikom minuta cutnje. Da ce ucinak topa tada biti najaci, da se izazove stampedo i da bide vise desetina mrtvih. I zatim da Hulja uvede vanredno stanje.
Gledao sam ponovo video. Ljudi su bili prilicno prisebni.
Top se nije dobro pokazao.

Nije uveo vanredno stanje, sada ce ici na obesmisljavanje protesta, kao i do sada.
Nije dugo trajao zvuk. Možda ovo bila demonstracija sile kako bi zastrašili građane.

Siguran sam da će mnogi odustati od narednih protesta kako bi izbegli stampedo.

Nije dugo trajao zvuk. Možda ovo bila demonstracija sile kako bi zastrašili građane.

Siguran sam da će mnogi odustati od narednih protesta kako bi izbegli stampedo.
Mozda.
Ali ovo onda sledi Univerzitetu u slucaju poraza.

Владимир Ђукановић: На скупу у Београду била незадовољна маса која не зна где иде. Овде су углавном богати људи. Уколико неко неће да иде на факултет, не мора. Затворићемо те факултете и отворити нове

Dovesce strane privatne fakultete, domace ce zatvoriti, narocito one vezane za nauku. To im ne treba.
Zver je razjarena i samozadovoljna, osetili su krv, misle da su pobedili.
Studenti moraju naci snage da prosire protest sto je jako tesko s obzirom na mentalitet.

Studentski protesti su do sada verovatno imali za cilj da podstaknu rad institucija, ali sada je jasno da od toga nema nista, da mi nemamo institucije, sto sam ja jos odavno pisao.
Studentski protesti su imali cilj da probude ljude iz čamotinje, oslobode ih straha i podstaknu na borbu za uspostavljanje prema zakonima funkcionišućeg društva. Imajući u vidu polaznu tačku, način organizovanja i delotvornost strategija, oni su u tome uspeli. Štaviše, svojim zahtevima studenti su inicirali početak borbe, a hodočašćima slobode i solidarnosti trasirali put, u pravom i prenesenom smislu reči, kojim treba ići ka konačnom uspostavljanju države i društva. Mislim da je današnjim okupljanjem u Beogradu privedena kraju prva etapa borbe, u kojoj sa nalazimo.

Malodušni i gnevni imaju drugačiji pogled na stvar, ali mislim da je među probuđenima stvorena dovoljna kritična masa, da se borba kvalitetno nastavi. Studenti su i dalje tu, i imaju plan. Pa nemojmo da budemo bezobrazni, pa da višedecenijsku trulež očekujemo da nam neko pospremi za šest meseci. Život, to je borba neprestana. 😉

Pa nemojmo da budemo bezobrazni, pa da višedecenijsku trulež očekujemo da nam neko pospremi za šest meseci.
Mislim da to niko ne očekuje, ali očekivalo se da bar studenti izađu sa planom šta i kako dalje, pošto je očigledno da karnevalske šetnje i blokadni horovi neće ni malo da uzdrmaju režim.

Ja nisam ni otišao danas jer sam predpostavio kako će sve da se završi.

Lično bih očekivao od njih da postave jasne političke zahteve i da traže ostavku Vučića.

Da dodam još nešto za crnu stranu. Kladionice su bile pune, tržni centri su bili puni, lokali koji su radili prepuni... čak se i Vučić večeras hvalio koliko je ljudi posetilo galeriju. Toliko. Porotest protiv režima dok dajemo pare režimskim partnerima.

Pa bili su puni SNSovaca.

Ne budi MC/ Cotra, svi znamo ko je gde danas bio. Bar 300.000 pristojnih duša je danas radilo PROTIV Sekte.

Još ako se P..da hvalila da je danas Galerija bila posećena, pa odmah znam da je to bio orkestrirano ili upućeno svim SNSovcima da idu tamo da ne gledaju protestante i da se ne mešaju i ne kače sa njima.

Javni toaleti nisu radili kao ni MTS Dvorana pa su ljudi masovno odlazili u Mek i kladionice plus redovni posetioci.

Javni toaleti bar pored ovih gde sam Ja prošao su radili, doduše jeste bila ogromna gužva. Pored toga sam čuo masu klinaca koja se dogovara koji tiket će da odigra, a nisam zalazio u TC da vidim ko ih je posetio ali znam da su bili posećeni delom i od ljudi sa protesta. Nije to toliko bitno ali eto. Bitnije je da je mnogo ljudi bilo na ulicama ali bar nismo morali i tu satisfakciju da im damo.

Mislim da to niko ne očekuje, ali očekivalo se da bar studenti izađu sa planom šta i kako dalje, pošto je očigledno da karnevalske šetnje i blokadni horovi neće ni malo da uzdrmaju režim.

Ja nisam ni otišao danas jer sam predpostavio kako će sve da se završi.

Lično bih očekivao od njih da postave jasne političke zahteve i da traže ostavku Vučića.
Ako Psiho ispuni prvi zahtev sta ce biti sa njim ?
Pojednostavljeno, prvi zahtev = smena AV.
A ako traze direktno smenu, ispasce da hoce da ruse "demokratski" izabranu vlast.
Studenti su veoma pametni, budi siguran, nista ne brini.

Studentski protesti su imali cilj da probude ljude iz čamotinje, oslobode ih straha i podstaknu na borbu za uspostavljanje prema zakonima funkcionišućeg društva. Imajući u vidu polaznu tačku, način organizovanja i delotvornost strategija, oni su u tome uspeli. Štaviše, svojim zahtevima studenti su inicirali početak borbe, a hodočašćima slobode i solidarnosti trasirali put, u pravom i prenesenom smislu reči, kojim treba ići ka konačnom uspostavljanju države i društva. Mislim da je današnjim okupljanjem u Beogradu privedena kraju prva etapa borbe, u kojoj sa nalazimo.

Malodušni i gnevni imaju drugačiji pogled na stvar, ali mislim da je među probuđenima stvorena dovoljna kritična masa, da se borba kvalitetno nastavi. Studenti su i dalje tu, i imaju plan. Pa nemojmo da budemo bezobrazni, pa da višedecenijsku trulež očekujemo da nam neko pospremi za šest meseci. Život, to je borba neprestana.
Plus ujedinjene zemlje. Studentima je sa šetnjama kroz Srbiju i mitinzima uspelo ono što opozicija nije ni pokušala u poslednjih 35 godina, i ono što se Vučić pretvara da radi kad ide i drži mitinge po Srbiji. On to radi neiskreno i sa Olimpa, i narod to lako vidi i prepoznaje.

I kad povežeš Srbiju i pokažeš da smo svi isti, zajedno u istom sranju, onda Beograd bude premali za sve ljude koji žele da dođu i pomognu i daju podršku.
To se postiglo sa Slavijom, Novim Sadom, Nišom, Kragujevcom i svi mestima kroz koje se prošlo na tim putevima. Prosto brilijantno i deluje toliko jednostavno da se pitam što nam je trebalo toliko vremena.

Ako Psiho ispuni prvi zahtev sta ce biti sa njim ?
Pojednostavljeno, prvi zahtev = smena AV.
A ako traze direktno smenu, ispasce da hoce da ruse "demokratski" izabranu vlast.
Studenti su veoma pametni, budi siguran, nista ne brini.
Danas sam slusala zenu strucnjaka, mozda profesor, da li sa građevinskog ili tehnickog... kazu " ok, mozda je struka kriva za pad nadstresnice, ali nije kriva sto su ti ljudi bili na gradilistu koje nije imalo ni tehnicku ni upotrebnu dozvolu"

Bravo!

Imali su zanimljiv transparent ali ne mogu da se setim tacno "kad gradite struku ne pitate, a kad padne struku krivite" tako nekako

Razumem zasto su neki ljudi bili razocarani protestom, mada je on uspeo. Protest je trebao da pokaze koliko nas je zapravo, da to pokazu sistemu, nekome tamo.
S pravom su ocekivali da ce neko iz sistema kada vidi da je vecina proiv Hulje da stavi tacku na sve. Tako normalan covek rezonuje, tako je bilo u istoriji, u normalnim, drustvima.
I onda su videli da nece niko i da takvog nema. Nijednog. Nijednog coveka tamo nema.
Cak i kod Staljina i kod Hitlera bilo je u sistemu pukotina, javljale su se.
Ovde nema.

Sada je vecina shvatila ono sto su neki odavno znali, istinsku meru nase moralne, intelektualne i svake druge propasti.
I to je super. Sada vise ne smemo da sebi dozvolimo poraz.
Ne treba ocajavati. Sada svi znaju sve.

Jer, ovaj sisem je nastao pred nasim ocima, mi smo to dozvolili. Pocevsi od narodnog ushicenja tiradama Dr. Seselja kod MInmaksa, pa do s paznjom slusanih obracanja mladog viteza od Cipuljica. To je dakle trajalo godinama.

Ali to sve nije vazno. Studenti su sada sve pokazali i privukli normalne ljude, a to je sada oko 2/3 stanovnika. A pre 4 neseca je bilo 1/2 i manje.

Umesto da nas spase, sistem nas je znaci pocastio zvucnim topom.
Postavlja se pitanje sta su im Amerikanci kao tipicnoj client state jos prodali. Lasere za oslepljivanje, mikrotalasni top kojim se stvaraju teske opekotine.

Jer, surovost u suzbijanju prava sopstvenog stanovnistva jako se ceni u sobama Imperije.

Nacin borbe mora da se menja. Mislim da je bojkot TC Galerija + svih objekata u vlasnistvu radikala daleko efikasnije resenje. Nije tesko to bojkotovati, a pritom i ustedite.

Evo kako oni to vide. On je ponosan na njih za ovo sto su uradili.

"PONOSAN SAM NA POLICIJU I BEZBEDNOSNE SLUŽBE" Vučić poslao jasnu poruku posle protesta: Većinska Srbija ne želi obojenu revoluciju​

Poslednja izmena:
Meni veći dokaz za to koliko je ovaj skup uspeo ne treba od toga da je MC preobraćen. Čovek koga su ovde slali kod psihijatra (ne mogu reći da i meni nisu takve misli dolazile) zbog svoje negativnosti i nihilizma, nakon danas misli da je 2/3 naroda probuđeno. To onda u stvarnosti teži 99%.

Živ bio MC, ti si blago ovog foruma (ozbiljno mislim).

Malodušni i gnevni imaju drugačiji pogled na stvar, ali mislim da je među probuđenima stvorena dovoljna kritična masa, da se borba kvalitetno nastavi. Studenti su i dalje tu, i imaju plan. Pa nemojmo da budemo bezobrazni, pa da višedecenijsku trulež očekujemo da nam neko pospremi za šest meseci. Život, to je borba neprestana. 😉
Трла баба лан, само се заносите. Али журка је била лепа и расположење добро.:violina:

Следећи скуп се мора десити након расформирања Ћациленда. Овако је ненадлежни имао свој болесни перверзни safe space мехур и са њим маневарски простор за манипулације.
Али што се тиче планираног, остварење је невероватно.
Ово је сигурно највећи скуп људи у Србији икада. Оборен је и рекорд из 1989.

Vrh