Razumem zasto su neki ljudi bili razocarani protestom, mada je on uspeo. Protest je trebao da pokaze koliko nas je zapravo, da to pokazu sistemu, nekome tamo.
S pravom su ocekivali da ce neko iz sistema kada vidi da je vecina proiv Hulje da stavi tacku na sve. Tako normalan covek rezonuje, tako je bilo u istoriji, u normalnim, drustvima.
I onda su videli da nece niko i da takvog nema. Nijednog. Nijednog coveka tamo nema.
Cak i kod Staljina i kod Hitlera bilo je u sistemu pukotina, javljale su se.
Ovde nema.
Sada je vecina shvatila ono sto su neki odavno znali, istinsku meru nase moralne, intelektualne i svake druge propasti.
I to je super. Sada vise ne smemo da sebi dozvolimo poraz.
Ne treba ocajavati. Sada svi znaju sve.
Jer, ovaj sisem je nastao pred nasim ocima, mi smo to dozvolili. Pocevsi od narodnog ushicenja tiradama Dr. Seselja kod MInmaksa, pa do s paznjom slusanih obracanja mladog viteza od Cipuljica. To je dakle trajalo godinama.
Ali to sve nije vazno. Studenti su sada sve pokazali i privukli normalne ljude, a to je sada oko 2/3 stanovnika. A pre 4 neseca je bilo 1/2 i manje.
Umesto da nas spase, sistem nas je znaci pocastio zvucnim topom.
Postavlja se pitanje sta su im Amerikanci kao tipicnoj client state jos prodali. Lasere za oslepljivanje, mikrotalasni top kojim se stvaraju teske opekotine.
Jer, surovost u suzbijanju prava sopstvenog stanovnistva jako se ceni u sobama Imperije.
Nacin borbe mora da se menja. Mislim da je bojkot TC Galerija + svih objekata u vlasnistvu radikala daleko efikasnije resenje. Nije tesko to bojkotovati, a pritom i ustedite.
Evo kako oni to vide. On je ponosan na njih za ovo sto su uradili.
"PONOSAN SAM NA POLICIJU I BEZBEDNOSNE SLUŽBE" Vučić poslao jasnu poruku posle protesta: Većinska Srbija ne želi obojenu revoluciju
Predsednik Srbije, Aleksandar VuÄiÄ, obratio se graÄanima iz Palate Srbija povodom danaÅ¡njih protesta u Beogradu.
informer.rs