Hehehe, pa šta ti misliš, kome bi bilo teže da se advokatima uvedu fiskalni računi-strankama, ili advokatima?jel advokati imaju fiskalni
Znači niste. Pozdrav za moje revolucionare u foteljama.Jesi li ti u štrajku i ne radiš već mesec dana, u znak podrške studentima i prosvetarima?
Hehehe, pa šta ti misliš, kome bi bilo teže da se advokatima uvedu fiskalni računi-strankama, ili advokatima?
Bilo bi ti onda kao kod notara, druže moj - odmah za svaki pravni savet i uslugu platiš po računu punu tarifu, a ne da se čekamo mesecima/godinama da se plati za obavljen posao, pa na kraju još pola cene...
Malo samo neka se razmišlja..
Ja mislim da je Perkan u pravu. Da nije Vučića mi bi sad gledali crno bele televizore, izbio bi treći sveCki rat, čovek ne bi hodao po mesecu... evo sad će i leteći automobili još malo.@Perkan
Smeta li ti korupcija u Srbiji?
Teže bi bilo advokatima jer advokati najviše vole da izbegavaju porez i rade nelegalno. Bukvalno ne možeš do advokata ako bar nema od tebe 500e za jedan dan. Neka advokati uvedu fiskale pa da vidimo kome će biti teže, a ne da glume neke morale, a prvi gledaju kako da ti skinu kožu s ledja. Argument na nivou "pa kome bi bilo teže da se poštuju propisi parkiranja, lakše je meni da se parkiram bahato i nikome ne plaćam nego nekome ko bi platio za tu uslugu."Hehehe, pa šta ti misliš, kome bi bilo teže da se advokatima uvedu fiskalni računi-strankama, ili advokatima?
Bilo bi ti onda kao kod notara, druže moj - odmah za svaki pravni savet i uslugu platiš po računu punu tarifu, a ne da se čekamo mesecima/godinama da se plati za obavljen posao, pa na kraju još pola cene...
Malo samo neka se razmišlja..
Normalno da nam ne bi bilo teže, samo bismo više zarađivali, kao i notari koji imaju fiskalne kase, a ne znaju šta će sa lovom..Teže bi bilo advokatima jer advokati najviše vole da izbegavaju porez i rade nelegalno. Bukvalno ne možeš do advokata ako bar nema od tebe 500e za jedan dan. Neka advokati uvedu fiskale pa da vidimo kome će biti teže, a ne da glume neke morale, a prvi gledaju kako da ti skinu kožu s ledja. Argument na nivou "pa kome bi bilo teže da se poštuju propisi parkiranja, lakše je meni da se parkiram bahato i nikome ne plaćam nego nekome ko bi platio za tu uslugu."
Kada bi više zaradjivali odavno bi uveli kase ali im to ne odgovara jer bi bila jedinstvena cena za svakog. Ovako više zaradjuju jer em ne plaćaju poreze, em klepaju kako koga hoće i nikome ne odgovaraju za to, dobar dan 100e, vidi ovog baju lepo obučen dobar dan 300e, u al ću ovog da zavrnem za 1000e, a nema šanse da dobije. Da, vidim narod se pobunio kada je bilo reči o fiskalnim kasama, a ne advokati koji su plakali kao mala deca. Još jedan primer "bitno je da je meni dobro, a drugi nek se snalaze" i pravičnosti u Srbiji, a kao zagovaramo pravnu državu i solidarnost. Eto uvedite fiskalne kase i kome neodgovara zarada neka bude notar.Normalno da nam ne bi bilo teže, samo bismo više zarađivali, kao i notari koji imaju fiskalne kase, a ne znaju šta će sa lovom..
E jbg, mi smo tražili u Halo oglasima...Stoga, advokata tražite po preporuci, a ne na ulici.
Manje nego lekari, inženjeri, programeri...Sve je to vrlo prosto.. Da li je skupo, ili ne, može se diskutovati.. Ipak, obzirom na to šta je sve potrebno preživeti i ispolagati da bi se dospelo u tu profesiju, status i ulogu advokature u društvu, ne bih rekao da su cene astronomske.