Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

jel advokati imaju fiskalni
Hehehe, pa šta ti misliš, kome bi bilo teže da se advokatima uvedu fiskalni računi-strankama, ili advokatima?

Bilo bi ti onda kao kod notara, druže moj - odmah za svaki pravni savet i uslugu platiš po računu punu tarifu, a ne da se čekamo mesecima/godinama da se plati za obavljen posao, pa na kraju još pola cene...

Malo samo neka se razmišlja..

ok pito informativno
ja sam placao sve odma na ruke

nikad racun nisam dobio

a kome je teze ne znam, menu samo to deluje nemoralno

Hehehe, pa šta ti misliš, kome bi bilo teže da se advokatima uvedu fiskalni računi-strankama, ili advokatima?

Bilo bi ti onda kao kod notara, druže moj - odmah za svaki pravni savet i uslugu platiš po računu punu tarifu, a ne da se čekamo mesecima/godinama da se plati za obavljen posao, pa na kraju još pola cene...

btw isti argument koriste ljudi koji ne placaju porez na izdavanje stana xD

Gde si Vox Ganglijo

IMG_0183.jpeg

Mislim da ni milion ljudi u Beogradu nece smetati Hulji dokle god ima RTS i policiju.

Treba ih provocirati blokadom expa i bgd na vodi.

Darko se prevrće u grobu...
Jel ovo Politika ekspres, Odjeci i reagovanja?

dno dna...

Ma Politika je takva već 4-5 godina.
Sada samo više upada u oči jer su od Ribnikara i oni stavljeni u medijski stroj za odbranu režima pa su tada počeli i otvoreno SNS ovski naslovi i tekstovi.

Ali između redova i u drugim rubrikama su takvi još negde od Korone.

I neopisivo su spori, o čemu god da se piše. Jedino su za Vođu brzi i preduzimljivi, ostalo sve ide sa dva dana zakašnjenja. I uopšte ne izveštavaju o nekim stvarima, okače po 3-4 vesti iz rubrike i to je to.

Smeće bre od novina.

Vidi, botčić u ovakvom danu pokušao da napravi sranje na temi i podelu 🤣

@Perkan
Smeta li ti korupcija u Srbiji?
Ja mislim da je Perkan u pravu. Da nije Vučića mi bi sad gledali crno bele televizore, izbio bi treći sveCki rat, čovek ne bi hodao po mesecu... evo sad će i leteći automobili još malo.

Teže bi bilo advokatima jer advokati najviše vole da izbegavaju porez i rade nelegalno. Bukvalno ne možeš do advokata ako bar nema od tebe 500e za jedan dan. Neka advokati uvedu fiskale pa da vidimo kome će biti teže, a ne da glume neke morale, a prvi gledaju kako da ti skinu kožu s ledja. Argument na nivou "pa kome bi bilo teže da se poštuju propisi parkiranja, lakše je meni da se parkiram bahato i nikome ne plaćam nego nekome ko bi platio za tu uslugu."

Teže bi bilo advokatima jer advokati najviše vole da izbegavaju porez i rade nelegalno. Bukvalno ne možeš do advokata ako bar nema od tebe 500e za jedan dan. Neka advokati uvedu fiskale pa da vidimo kome će biti teže, a ne da glume neke morale, a prvi gledaju kako da ti skinu kožu s ledja. Argument na nivou "pa kome bi bilo teže da se poštuju propisi parkiranja, lakše je meni da se parkiram bahato i nikome ne plaćam nego nekome ko bi platio za tu uslugu."
Normalno da nam ne bi bilo teže, samo bismo više zarađivali, kao i notari koji imaju fiskalne kase, a ne znaju šta će sa lovom..

To što notari deru i mahom parazitiraju ne menja činjenicu da deru i mnogi advokati.

Napominjem "mnogi", dakle ne mislim da su baš svi advokati isti. Nisu.

Nije mi dobro kad vidim šta neke profesije rade sat vremena ili pola sata, a dobiju pare koje mnogi ne dobiju za ceo dan. Pritom ne kažem to jer želim da dinari iz njihovog džepa pređu u moj. Ne želim tuđe. Ali bi mogli malo više da prelaze iz njihovih džepova u zajednički budžet, ne bi li nam svima bilo malo bolje. A to je nemoguće dokle god advokatski kartel ucenjuje društvo i izglasava zakone po kojima su svi dužni da plaćaju harače osim njih koji plaćaju samo delić.

Znam, znam... sad sam verovatno komunjara zbog ovoga što sam napisao...

Normalno da nam ne bi bilo teže, samo bismo više zarađivali, kao i notari koji imaju fiskalne kase, a ne znaju šta će sa lovom..
Kada bi više zaradjivali odavno bi uveli kase ali im to ne odgovara jer bi bila jedinstvena cena za svakog. Ovako više zaradjuju jer em ne plaćaju poreze, em klepaju kako koga hoće i nikome ne odgovaraju za to, dobar dan 100e, vidi ovog baju lepo obučen dobar dan 300e, u al ću ovog da zavrnem za 1000e, a nema šanse da dobije. Da, vidim narod se pobunio kada je bilo reči o fiskalnim kasama, a ne advokati koji su plakali kao mala deca. Još jedan primer "bitno je da je meni dobro, a drugi nek se snalaze" i pravičnosti u Srbiji, a kao zagovaramo pravnu državu i solidarnost. Eto uvedite fiskalne kase i kome neodgovara zarada neka bude notar.

Ne znam sa kim se neki ovde svađaju i na koga su besni, a ne znam ni odakle te priče iz crtanih filmova.

To da je dobar dan 500 evra možda važi kod Borovića i sličnih, velika većina do solidne zarade može da dođe ako isporučuje kvalitet.. Normalnim advokatima ništa ne znači da nekoga oderu ni za šta, ili da ne urade posao kako treba, jer ih takav klijent nikome više neće preporučiti, a od preporuke se živi i to nam je jedina "reklama", obzirom da je advokatima reklamiranje zabranjeno.

Dakle, ako ne radiš kako treba, nećeš ni imati klijente.. a ti što vas oderu za glupost nisu advokati, već pilićari - namestili ste im se, pa vas očerupali jer ne znaju kada će im nova žrtva prekoračiti prag kancelarije.

Stoga, advokata tražite po preporuci, a ne na ulici.

A što se tiče zarade, pa sad, ako ja za nekoga treba da stavim svoju glavu gde on ne bi ni nogu, to mora da košta.. Kvalitet košta..

Advokatska tarifa je javno dostupan dokument, pa zato i pogledajte šta koliko košta pre nego što odete kod advokata. Ako vam naplaćuju više od propisanog-idite kod drugog.

Sve je to vrlo prosto.. Da li je skupo, ili ne, može se diskutovati.. Ipak, obzirom na to šta je sve potrebno preživeti i ispolagati da bi se dospelo u tu profesiju, status i ulogu advokature u društvu, ne bih rekao da su cene astronomske.

Ništa nam više od propisane tarife ne treba, zato slobodno mogu uvesti kase, pa će se lepo plaćati nakon svakog predatog podneska, ili ročišta, platiće se putni troškovi za odlazak na suđenje u drugi grad, platiće se naknada za odsustvo iz kancelarije, sve do sitnih crevaca po tarifi...teško da bi u tom slučaju advokati bili na gubitku, naprotiv..

Ja nisam navodio iznose.
Stoga, advokata tražite po preporuci, a ne na ulici.
E jbg, mi smo tražili u Halo oglasima...

Mda...
Sve je to vrlo prosto.. Da li je skupo, ili ne, može se diskutovati.. Ipak, obzirom na to šta je sve potrebno preživeti i ispolagati da bi se dospelo u tu profesiju, status i ulogu advokature u društvu, ne bih rekao da su cene astronomske.
Manje nego lekari, inženjeri, programeri...

Vi generalno često imate problem da priznate da i vaš esnaf ima mana i ljigavštine. Okej, s jedne strane to je znak međusobnog poštovanja a i samopoštovanja. Ali jedno je imati samopoštovanja a drugo je negirati opštepoznate činjenice.

Od kad znam za sebe, advokati deru za količinu rada koji obavljaju, a kad god se u javnosti pokrene priča da bi mogli malo više od toga da vraćaju zajednici, uvek usledi uvređenost, bes, inat i militantizam koji se može meriti samo sa nekim religijskim fanaticima i fundamentalistima.

Uostalom, kad smo kod toga, jedino su popovi možda podjednako militantni kad se povede priča o vraćanju zajednici. Zato i oni među jednim delom naroda uživaju sve rastuće poštovanje i simpatije (ironičan sam, naravno).

Poslednja izmena:
Svakom svoja muka najteza. Sta se onda bunimo sto su se politicari nakrali. Znate li Vi sta sve treba lagati, podmicivati, gurati se u politiku zbog statusa, drustva… da bi dosao do tog iznosa.

Neka Vam vase “jedinstvene” tarife kojima derete narod ali bar uvedite kase, a ne da se busate u pravdu, a prvi bezite od nje.

Ovo je bas za crnu stranu medalje. Hocu da je meni dobro, a drugima jbg.

Vrh