Slažem se!
Ako su protesti imali efekat da oslabe režim, to je uspelo.
Sad treba prebaciti stvar na redovan kolosek, jer svako dalje rastezanje ovog cirkusa samo stvara dodatne komplikacije.
Uostalom, ako je tako siguran u svoju organsku podrsku u narodu, zasto se Vucic plasi prelazne Vlade?
Imao sam jedan post, kao odgovor na isto pitanje koje si mi postavio, gde sam detaljno obrazložio zašto je ovo bezveze ideja. Barem iz moje perspektive.
Na žalost, Igor je taj post obrisao.
Ukratko, za mene je to gubljenje vremena jer neko ko ne može niokočega da se dogovori ni ovako, to neće moći ni u prelaznoj vladi.
Samim time, prelazna vlada je čisto gubljenje vremena i mrtva kobila od koje nema vajde.
Moj gut feeling je da on gubi i da se izbori odrze danas
Ok, tvoja procena, poštujem. Ali - gubi od koga?
Od Đilasa, Marinike i ovih kombi stranaka?
Ja ne vidim da će oni da ga pobede. Da postoji jedna partija koja je kredibilna i koja ima podršku u glasačkom telu, bio bih spreman da se složim sa tobom.
Ali takve partije nema. A većina njegovih glasova su glasovi PROTIV ovih koji bi trebali da ga pobede u tom tvom scenariju.
Zato se ja slažem sa tobom da će Vučić da padne na izborima, ali tek kad se kredibilna alternativa pojavi. Do tada će da vlada... ja taki vidim stvari.
Dugorocno, bolje i godinu, dve anarhije nego takvo stanje.
Sa ovim ne mogu da se složim.
Veruj mi, ne želiš anarhiju. Tu glave lete... tu se krv prosipa, tu se naplaćuju računi koje su zadužili babe i dede, da ne govorim posle. Tu se pije metak za pogrešan pogled, da ne govorim drugačiji stav. Tu se otima imovina, ljudi isteruju iz kuća, strašne su to stvari.
To je potpuni slom društva kao celine i iz takvog sloma, po prvilu, društvo ne može da se izvuče decenijama.
Da ne govorim da smo okruženi neprijateljima koji samo čekaju da se slomimo iznutra da sve svoje frustracije iskale na nevinima.
Ja znam da ti misliš da ja sada preterujem, ali to je anarhija. Možda toga nisi svestan.
Bolje Vučić nego anarhija.