Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pumpaj 🎈🎈🎈

1000017624.png

Имао је и он неких чуднијих мишљења и ставова, али то су мишљења и ставови оног старог предратног доба укорењени у 19. веку. Мада му је критика 99% на месту.

Bendere, ti si meni beskrajno simpatičan.
Strašan kapacitet, nadam se da ćeš jednog dana naučiti da taj silni talenat kanališeš u nešto produktivno, za sebe, svoju porodicu, društvo u celini.

Ваљда лојалисти нису толико глупи и луди
Evo u ovoj jednoj izjavi vidi se sva opasnost na koju ja sve vreme ukazujem.
Kolega unapred odgovornost za eventualno nasilje alocira na vlast - a i vrapcima je više jasno da vlasti najmanje odgovara bilo kakvo nasilje.
Kada bi neko hteo da napravi haos, a taj neko bi bio spolja, taj bi računao na ovakve stavove.

I sve je jasno kao dan, čisto ko suza, motivi, tehnike, sled događaja - ne treba ti doktorat da to vidiš.
Ali džaba. "Lojalisti"..... "Videli smo ih za volanom"...

Jbg, nema razuma, nema pameti, nema staloženosti.
Neko mnooogo pametan je smislio onaj slogan "pumpaj".
Samo da ne primeni nasilne metode "pumpanja", ne dao Bog.

Poslednja izmena:
Pucacemo sami na sebe da bi se protesti produzili i digli na visi nivo, kako ne razumes Dosljak sta nam porucuje?

Nije kriv on sto se ovo pise po forumu, krivi smo mi. Mada nismo ni mi nego @Igor .

Premalo se prica o zenama na ovim protestima jer vise zena studira nego muskaraca.

Vidi se ta zenska ruka iza svega ovoga, mi bi vec upali u skupstinu i ne bi uradili nista.

Kada su plenumi i direktna demokratija, narod bira najlogicnija i najbolja resenja i ekstremi sa obe strane, kao i placenici, ne mogu da dodju do izrazaja sa svojim glupavim idejama.

Protesti bi odavno bili ovako uspesni da je narod upravljao njima, a medju narodom je vise zena nego muskaraca.

Pucacemo sami na sebe da bi se protesti produzili i digli na visi nivo
Da da, s tim što bi to pucanje bilo po principu "neki ćete da poginete a neki ćemo da preživimo".
Pa će nečije dete da ostane na asfaltu u lokvi krvi, a pucači će da se uglavljuju u prelaznu vladu.
Blago ovo društvu na logici koju ovde plasiraš. Bravo!

Nije kriv on sto se ovo pise po forumu, krivi smo mi. Mada nismo ni mi nego @Igor .
Igor je svoje uradio... Jeste primetili da me nije bilo mesec dana?
Evo me sad ponovo, da vas pitam šta bi sa onim "gotov je, ustala je Sremčica".
Jedini odgovor koji dobijam je "Pumpaj!"
Jbg, ako treba pumpati, onda nije gotov... kao što sam vam pre mesec dana i pričao da neće biti gotov.
Može da se pumpa do kukovog leta, neće biti gotov.

Biće gotov kad se dese druge stvari.

Имао је и он неких чуднијих мишљења и ставова, али то су мишљења и ставови оног старог предратног доба укорењени у 19. веку. Мада му је критика 99% на месту.
Tako je. On je bio covek svog vremena, jako konzervativan.
Ali biti konzervativan ne znaci biti Hulja.
Evo, Hulja ima savremen odnos prema zenama i LGBT manjinama, pa sta mi imamo od toga.

Jbg, ako treba pumpati, onda nije gotov... kao što sam vam pre mesec dana i pričao da neće biti gotov.
Može da se pumpa do kukovog leta, neće biti gotov.

Biće gotov kad se dese druge stvari.
Pala je Vlada, kako to ako nije gotov?

Smena predmetne institucije magom ceremonijalnih nadleznosti nije ni bila deo zahteva, ali ce verovatno na kraju biti posledica.

Све је беспредметно. Вучић сада једино може да одлучи о судбини самог себе, најближих сарадника и капитала неколико стотина људи са врха мафијашке хоботнице. Ево, има још месец и по дана да размисли натенане о томе. А, о судбини свих нас, он се не пита ич.

На протестима је све више људи, енергија међу студентима је никада већа (потенциометар је одврнут на макс, и ту се трајно заглавио). У потпуној обустави је све више школа (највећи градови наравно, али Неготин, Ужице, Чачак, Зрењанин... па тамо скоро да не ради ниједна школа), а наставници, ђаци и родитељи у тим школама одавно превазишли страх од губитка посла, наставе, оцена, дела плате, па чак и године. Остали делови друштва само чекају тренутак када ће их студенти позвати да дају свој допринос, претпостављам за око месец дана, et voila...

Poslednja izmena:
I šta onda?

Sve ovo što je dobro napisao treba odmah da se zanemari i zapljune zato što je o nekim drugim životnim stvarima imao čudne poglede?

Naprotiv, to je još jedan razlog da se njegova knjižica uvrsti u lektiru i o njoj detaljno diskutuje na časovima..šta je dobro, šta loše, koje su pouke..

Perkan se čak ni ne cima da porekne da bi nas sve ra ta ta prvom prilikom... 😀
Šalimo se malo... neka, lepo je to... :)

Pala je Vlada, kako to ako nije gotov?
Pao je osećaj da je sve dozvoljeno, pala je carska bolest.
Dobio je pesnicu u nos za sva sranja u ovih 12 godina.
Video je da se prosto ne isplati praviti se mangup na sranja kojima predsedava.
Ja se nadam da je iz toga nešto naučio.

Ali to nije dovoljno da padne.
Nema kritične mase na ulicama, na kraju krajeva većina naroda to i ne želi jer se boji vakuma koji bi nastupio.
Studenti su već počeli da jure sopstveni rep sa zahtevima koje ne mogu jasno da artikulišu. A narod na ulicama je narod koji inače glasa za opoziciju plus deca koja se super provode, plus "mrzim pedera" sloj koji će ladno zapaliti sopstvenu kuću da istera miša iz rupe... sve u svemu, malo, nedovoljno... a vreme prolazi, svaki dan je sve teže.

Pričali ste ovde pre mesec dana da su protesti sve masovniji.
Pa eto, jesu li masovniji?

Sve to ide jednom opravdanom krahu ideje obaranja vlasti mimo izbora.
Žao mi je momci, znam da vam kvarim žurku big time, ali to je prosto činjenica.
Ovo je bilo očigledno od samog početka. To što vi ne želite da pogledate realnosti u oči ne znači ništa.... realnost ostaje realnost.

Poslednja izmena:
Остали делови друштва само чекају тренутак када ће их студенти позвати да дају свој допринос, претпостављам за око месец дана, et voila...
Ja uopste nisam siguran u ovaj deo.
Da je tako, ubrzano bi nastajali novi politicki pokreti i stranke, barem na lokalu ali to nije slucaj.
Taj drugi deo drustva nije zainteresovan.

I šta onda?

Sve ovo što je dobro napisao treba odmah da se zanemari i zapljune zato što je o nekim drugim životnim stvarima imao čudne poglede?

Naprotiv, to je još jedan razlog da se njegova knjižica uvrsti u lektiru i o njoj detaljno diskutuje na časovima..šta je dobro, šta loše, koje su pouke..

Tako je. Ljudi nisu pakovanja iz prodavnice pa da ih uzmemo u ruku i gledamo da li nam se svidjaju, pa ih odbacimo, ako nisu idealna roba.
Rajs je Svajcarac. Rajs je rodjen u 19. veku. Rajs je ziveo u svom kontekstu.
Zene su dobile pravo glasa u Svajcarskoj tek 1971.

Čestitam Miroslave! Osvojili ste zlatnu medalju kao prva apologeta Rusije, Srbije i Belorusije. 🥇🥇🥇

1000017626.png

Rajs je bukvalno pijani stric gastarbajter na slavi, opstemestasko proseravanje o 'divljim balkancima' iz 'uredjenog sveta', samo je valjda prvi stavio to na papir pa postao Biblija.

Rajsov stav o ženama oslikava germansko (švajvarsko) patrijarhalno shvatanje društva iz tog perioda. Ako je precizno pogodio mane Srbije, ne znači da nije pokupio i ono najgore iz svoje sredine.

Uostalom švajcarska je jako kasno uvela biračko pravo za žene. Zatucanost se održala dugo, ali je poražena. Ovo naše još nije poraženo.

Propalo je sve moj Goje, ostalo nam je jos da pucamo na sebe da iscupamo stvar 🥲

To su one metode koje zapad koristi i koristio je protiv nas 90ih, a oni sada ruse svog najposlusnijeg slugu, pa ne samo da cemo mi pucati sami na sebe nego ce i zapad organizovati da mi pucamo sami na sebe da bi time oni pucali sami na sebe jer bi time uzdrmali rezim dragog im Vucica.

I sve to u trenucima dok ovo napreduje iz dana u dan i tek se zahuktava. Ali eto, propalo je pa cemo morati da masakriramo sami sebe. A sve to je pokrenuto od zapada koji ce pucati sam na sebe.

Rajs je bukvalno pijani stric gastarbajter na slavi, opstemestasko proseravanje o 'divljim balkancima' iz 'uredjenog sveta', samo je valjda prvi stavio to na papir pa postao Biblija.
Koje budalaštine.

Čovek proveo I svetski rat sa nama i posle toga nastavio da živi u Srbiji iz ljubavi prema narodu.

O kakvom "proseravanju iz uređenog sveta" ti govoriš?

Skenirao nam karakter i opisao negativne pojave vladajuće klase do tančina.

Lopovluk, pokvarenost, korupciju. Sve isto kao i danas.

Istina boli, ali je istina..

Vrh