Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Rajs je bukvalno pijani stric gastarbajter na slavi, opstemestasko proseravanje o 'divljim balkancima' iz 'uredjenog sveta', samo je valjda prvi stavio to na papir pa postao Biblija.

ja ne znam kakva je ta percepcija o stricevima gasterbajterima, vecina koja znam su u fazonu, u srbiji se zivi, sa strane se robuje :D

Остали делови друштва само чекају тренутак када ће их студенти позвати да дају свој допринос, претпостављам за око месец дана, et voila...
Pa što ih ne zovu odmah? Što čekamo mesec dana?
A što bi "ostali slojevi društva" uopšte čekali da ih neko zove?

Ti samo projektuješ sopstvene želje... pa si još i nelogičan, jer nema logičnog odgovora na pitanja gore.

Перкане, одговор је јасан - зато што тако треба. Рекли студенти, ми слушамо.

ja ne znam kakva je ta percepcija o stricevima gasterbajterima, vecina koja znam su u fazonu, u srbiji se zivi, sa strane se robuje :D
Pa ide red toga, a red onog ‘e kod nas u Funfziegzeineru ti za ovo odma stigne kazna pa se ti češi’. Ko i Arčibald, divni ste al vam ništa ne valja.

Pa ide red toga, a red onog ‘e kod nas u Funfziegzeineru ti za ovo odma stigne kazna pa se ti češi’. Ko i Arčibald, divni ste al vam ništa ne valja.

pazi, imam par gastosa koji su u tom fazonu, i mene smara ta njihova proseravanja, ali oni su u pravu.
razlika je samo, sto oni meni kenjaju iz ceske i beca, a ovaj je kenjao odavde

Čovek živeo u Srbiji i dao tačnu dijagnozu, nije iz Švajcarske pisao.

Sram te bilo, želja mu je bila da mu se srce izvadi i sahrani sa poginulim srpskim vojnicima na Kajmakčalanu, što je i urađeno nakon njegove smrti, a gde je bilo dok Bugari u Drugom svetskom ratu nisu oskrnavili kosturnicu.

Samo da se nešto zapljune i omalovaži, mozga bez..

Perkane, je l cujes kako nesto puca?

Puca nam k za tvoje misljenje, kao i misljenje voljenog ti vodje sekte
Meni ništa ne znači da li vam puca za mojim mišljenjem...
Primećujem migraciju iz faze ismejavanja u fazu besa... ide to svojim tokom, ništa tu nije iznenađujuće.

Meni je jedino bitno da većini građana u Srbiji puca k... za ovom revolucijom.
Jer, da nije tako, milioni sa vilama i motikama bili bi na ulicama... ali nisu.
Ovako imamo jednu generaciju studentarije koja je pronašla alternativu izolovanosti bitisanja kroz društeve mreže u jednom seksi pokretu borbe za više ciljeve, gde imaš fizičku interakciju sa ljudima, a ne blejiš po ceo dan u telefon. Imamo profesore i nastavnike koji su bestidno zloupotrebili decu. Imamo sluđenu opoziciju koja u svoja dva kamiona pristalica očajnički nekako pokušava da se infiltrira među studente i nešto ušićari iz toga. Imamo psiho sloj "mrzim ga iz dna duše" koji bi da zapale sve, samo da ga vide kako visi... I imamo vlast koja se guši u korupciji ali ima legitimitet i neće da dozvoli da im se neko sa ulice ušeta u fotelje.

Rešenje nije revolucija, nego osnivanje patriotske opozicije koja mora da siđe u narod, dobije podršku i na izborima pobedi Vučića. Nebitno koji su izborni uslovi, treba dva miliona glasova i stvar će biti završena vrlo ubedljivo i brzo.

To je jedini ispravan put, sve ostalo su neozbiljne prečice koje donose samo štetu i haos.

Перкане, одговор је јасан - зато што тако треба. Рекли студенти, ми слушамо.
Ne dao bog da ti zatreba, pa da te neki od tih studenata mora da operiše.
Vidim da olako prihvataš da teletabis bez životnog iskustva i znanja vodi državu, ali ne verujem da si toliko neoprezan da takvom daš svoje zdravlje u ruke.

Poslednja izmena:

Sram te bilo, želja mu je bila da mu se srce izvadi i sahrani sa poginulim srpskim vojnicima na Kajmakčalanu, što je i urađeno nakon njegove smrti, a gde je bilo dok Bugari u Drugom svetskom ratu nisu oskrnavili kosturnicu.

On je covek verovatno imao iskrene namere, ali to ne cini njegova proseravanja nista manje opstemestasenjem, niti one koji se na to loze manje plitkim.

oke, aj definisi mi sta se proseravao, i daj mi primer sta je trebalo da uradi a da nije proseravanje

Vidim da olako prihvataš da teletabis bez životnog iskustva i znanja vodi državu
Misliš na ove?
politicki-sloj-jpg.123917

Inače malo je starija slika, iz 2020. Nisam u zadnje vreme pravio novi kolaž SNS govana bez mozga. A i realno kad bi ih sve ubacio, trebala bi mi slika 5000x5000.

Dobar ti je ovaj kolaž ! :)
Da se smrzneš!

Ali ne, nisam mislio na njih.
Mislio sam na studente.
Ovo barem imaju nešto kilometraže u životu (ili bar većina ima)... ako ništa drugo, znaju da ne treba gurati prst u utičnicu.

A ova deca ni to...
Ajd bre Bendere, lepo ti ovo slažeš, ali mašaš (namerno) poentu.
Jer realno nemaš kontraargument - imaš samo kolaž SNS njuški snimljenih u pogodonom momentu da izgledaju još grđe nego što jesu.
Fin je to propagandni štos za mimove ali nije za ozbiljnu diskusiju.

Pao je osećaj da je sve dozvoljeno, pala je carska bolest.
Dobio je pesnicu u nos za sva sranja u ovih 12 godina.
Video je da se prosto ne isplati praviti se mangup na sranja kojima predsedava.
Ja se nadam da je iz toga nešto naučio.
Mislim da je verovanje da on sam sada moze da reformise sistem koji je izgradio oko sebe, cak i kada bi iskreno to zeleo, naivnije od verovanja u prelazne vlade.

Cela ekipa oko njega je tu bas zato sto je on car koji moze sve da im zavrsi. Ako mu oduzmes to, osipaju se i ti ljudi.
Ali to nije dovoljno da padne.
Nema kritične mase na ulicama, na kraju krajeva većina naroda to i ne želi jer se boji vakuma koji bi nastupio.
Sta znaci 'kriticna masa'? Da se skupi 200k ljudi i da on izadje i kaze 'e pa dobro, necu vise, neka neko drugi vlada'? Mislim da niko ne ocekuje takav scenario.

Mase ima sasvim dovoljno da ga natera na do sada nevidjene ustupke i poteze. Svaki od tih dodatno kruni sistem, koji ni do sada nije stajao bas sjajno.

Ne treba zaboraviti da je u Decembru 2023. SNS imao najlosiji izborni rezultat od kada je dosao na vlast. Tri najveca grada su sacuvali samo sibicarskom kombinatorikom (i gluposcu opozicije) Mislim da je sasvim racionalno ocekivati da bi im danasnji rezultat bio jos gori. To i on indirektno priznaje jer vise o izborima ne prica, samo o novom mandataru.
Pričali ste ovde pre mesec dana da su protesti sve masovniji.
Pa eto, jesu li masovniji?
Pa, jesu.

Ti si izgleda postavio ocekivanja koja su veca od vecine nas koji na protestima zapravo ucestvujemo. Na Slaviji je bilo vise ljudi nego kad se rusio Milosevic. U NS i KG su bili najveci skupovi ikada odrzani u tim gradovima. Tvoja zamerka je valjda sto nismo jurnuli svi na Skupstinu, sto je sa druge strane ono cega kazes da se najvise i plasis. Nije jasno sta je poenta.

Ja se slazem sa tobom da on mora pasti na izborima, ali ne znam odakle ti uverenje da on danas te izbore dobija, i da mu nekako sanse rastu sto ovo duze traje. Meni se cini da je bas suprotno.

oke, aj definisi mi sta se proseravao, i daj mi primer sta je trebalo da uradi a da nije proseravanje
Pa bukvalno evo oni podvuceni pasusi koje je Hitachi postavio. Ubaci maltene bilo koju zemlju na svetu umesto Srbije tu i pasus i dalje vazi. I onda kao 'uh, zna nas u dusu' a ono ko horoskop, opsta mesta.

A koji su tvoji argumenti?

Perkan:
Zapad drži Vučića, njime kontroliše i sabotira Srbiju

Isto Perkan:
Zapad finansira i podržava studente da bi napravio građanski rat i uništio Srbiju

Realno, ti pričaš nebuloze od prvog posta ovde, prepun si mržnje prema svima nama, foliraš se tu da si došao da pričaš i moliš se za nas i ostale Srbe i šta ti ja znam. A u realnosti si još jedna dijabola koja se naložila na sve što su joj prosuli razni neradnici i prodavci magle sa neta. I došao si na forum da se svađaš i vređaš ljude koje prezireš, i da ispustiš malo pritiska ovako verbalno dok ne dođe taj građanski rat koji priželjkuješ, pa da poput pravog Slobiste uzmeš taj Kalaš i kreneš da "rešavaš" mase na ulici i da "spasavaš nebesku Srbiju" kako ti to verovatno vidiš u svojoj survanoj glavi.

Vau, svaka ti čast brate, uspeo si u životu. Dostigao si mudrost i prosvećenje kakvo svi mi ostali možemo samo da sanjamo. Zavidim ti. Ti si moj idol.

Evo javiću Miroljubu Petroviću da ti izradi i dodeli orden.
Ovo barem imaju nešto kilometraže u životu... ako ništa drugo, znaju da ne treba gurati prst u utičnicu.
Ma naravno...

Poslednja izmena:
Mislim da niko ne ocekuje takav scenario.
Pa kakav scenario očekuješ? Da 20k ljudi obori Vučića?
Jbg, izvini, to je za mene potpuno nerealno.
To i on indirektno priznaje jer vise o izborima ne prica, samo o novom mandataru.
Dobro, ako je tako, što opozicija odbija izbore?
Malo kontradikcija, zar ne?
Ajd sad, udri, traži vanredne izbore i pobedi ga... ali jok...
Na Slaviji je bilo vise ljudi nego kad se rusio Milosevic. U NS i KG su bili najveci skupovi ikada odrzani u tim gradovima
Za KG i NS se slažem, mislim da za Slaviju ovo nije tačno... ni izbliza.
ali ne znam odakle ti uverenje da on danas te izbore dobija
Koliko god je jedan dao stanovništva popizdeo na ovu vlast, imaš sa druge strane drugi deo stanovništva koji je popizdeo na metode i neopreznost ove prve grupe. Kako će to da se manifestuje na izborima, ja ne znam. Gut feeling mi je da će Vučić da izađe gornji a opozicija donja u toj priči. Ostaje da se vidi, na kraju krajeva ja sam uveren da će dobiti manje nego što inače dobija, ali postizborna kombinatorika je čudo, posebno kad je začinjena lepim svotama novca.

Ja sam tvrdim da revolucija nije put.
A ospice dobijam na ove izlive iracionalnost koje se lepo vide u raznim postovima.
Ozbiljno sam uplašen saznanjem dokle su ljudi spremni da idu da eliminišu neistomišljenika. Iznenadio me bes, ne prema Vučiću nego prema sugrađanima, članovima porodice, koji ne bi ovako da srljaju. To je meni triger da ovde rešetam ove kvazi revolucionare.

Da ne zaboravim:
A u realnosti si još jedna dijabola koja se naložila na sve što su joj prosuli razni neradnici i prodavci magle sa neta
Anger... polako, ide to svojim tokom ;)

Ozbiljno sam uplašen saznanjem dokle su ljudi spremni da idu da eliminišu neistomišljenika. Iznenadio me bes, ne prema Vučiću nego prema sugrađanima, članovima porodice, koji ne bi ovako da srljaju
Samo da neko ne zapuca... to mi je noćna mora...
Svi ovo protesti, polako sve to ide jedinom mogućem logičnom završetku. Vidim, novi slogani se pojavljuju, osećaju da je stvar beznadežno rasplinjena i da gube momentum, pa treba pumpati, krvave ruke više nisu dovolje... i sve je to ok, nek ide svojim tokom, glupe ideje glupo završavaju, vazda bilo vazda biće.
Samo da neko ne zapuca... :(

Srbija nije uredjeno drustvo, Srbija vise nije ni drzava.
Upravo zato sto nema kazne su stvari ovakve.
Sistemi koji prezivljavaju poseduju u sebi povratnu spregu - kaznu i nagradu.
Kazna za losa dela, nagrada za dobra.
U omrznutom socijalizmu je bilo kazne, zato je narod mrzeo socijalizam. Moj komsija za privredni kriminal bio 8 godina u zatvoru.

Srbija nema taj mehanizam, taj cudesni izum evolucije.
Srbi veruju da su posebni, da mogu bez toga. To je upravo zato sto decu niko ne uci osnovne moralne zakone. Roditelji se dive laganju - dete se snalazi, bice od njega Predsednik. Pogledajte SPC, tu bandu u mantijama.

"Nama zakoni ne trebaju" bilo je misljenje nekih u 19. veku.
Ipak smo uveli zakone, cak i ustav, ali cisto zato sto svi imaju, nikada nismo razumeli cemu to sluzi.

Poslednja izmena:
Коначно нешто лепо из Србије. Хлеб коме истиче рок трајања за 10 година! Таман на Исусов долазак.
1739877731317.png

Бонус:

Зато смо довде догурали јер се вечито тражи длака у јајету. Треба да будемо срећни што смо имале овакве великане, и револуционаре у биткама и ратовима који су били уз нас, и бранили ову државу, а не да их блатимо због пар ситница. Треба да нас је стид због тога.

Vrh