Ne govorimo mi ovde o tome da se ‘ne moze iskljuciti odgovornost svih’ (sa time se i ja slazem), ovde smo odmah nakon objavljivanja vesti zakljucili ko je odgovoran. Ako iole preispitujes tu presudu, ti ‘branis rezim’, ko sto pise ovaj teletabis gore.Takodje. Obostrano je.
Tako je, više povezanih lica sa blokiranim računima i sumnjivim radnjama. Ali to je normalno. Evo Ja ću da otvorim firmu, da me blokiraju odmah, ne plaćam nikome ništa i radiću bez problema jer to je tako normalno i uopšte ne moraš biti neko da bi tako radio.
90% je malo jer su poslovali neregularno, čak i pod drugom šifrom poslovanja, dakle nisu trebali da postoje.
Ja vidim da ljudi pominju institucije i da može biti tačno, a i ne mora. Tačno je da su institucije zakazale. Naravno da je najviše kriv vlasnik firme koji nije vodio računa o svemu ali je takodje tačno i da su mutne radnje tu. Ja sam obavezan da PP aparate održavam tj da ih na svakih 6 meseci licencirano preduzeće pregleda i da dozvolu za korišćenje inače pogadjaš - kaznica, da ne pominjem bzr. Ajde u 20 marki da ovi nisu ni to radili. Dakle iako nisu direktno odgovorni za ovaj požar da je sve bilo kako treba ova firma ne bi ni radila ili bi bar poslovala po propisima i požar bi bio sprečen. Naravno sve je to sad šbbkbb domenu, šteta je već načinjena ali se ne može isključiti na odgovornost svih. Naravno vlast će tvrditi kao i za nadstrešnicu, nisu oni odgovorni. Kažem, da je sve bilo kako treba možda vlast niko ne bi ni spominjao sem politički ostrašćenih ljudi ali činjenica je da nije bilo kako treba, a koliko pitanje je da li ćemo saznati pošto naše institucije rade svoj posao.
Nema mesta talasanju.