Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Mogu da plate statiste na skupu u Jagodini i šta će tačno time postići? Niko od integriteta se neće učlaniti u pokret. Mogu da privuku plagijatore i kupce diploma, a njih već imaju previše.

Stručnjake nemaju čime da ucene jer ti ljudi imaju izbora. I niko normalan ne planira u ovom trenutku da crta sebi metu tako što će javno podržati psihopatu.

Ovom režimu su dani odbrojani. Za mesec - dva će spakovati kofere i pobeći iz države, naročito kad krenu sankcije NIS-u u punom obimu da deluju.
Bio sam na skupu SNS ispred skupštine, pre par godina. To je bio skup pre onog propalog. Možda ih je bilo 30-40000.
Hteo sam da izvidim kakvo je raspoloženje druge polovine mog naroda.
Rekao bih da kod polovine, ili možda čak i više od polovine, nema tu nekog ushićenja, osećaja da radiš nešto korisno za narod i državu. Većinom su to bile mučene duše spuštenih glava, ili uznemirene što se nalaze tu gde se nalaze. Naravno bilo je u prvim redovima napaljenih, kao i uvek na svim javnim skupovima, ali to je neki procenat koji je danas verovatno još i manji.
Najgori dan u mom životu je 24.12.1996. pa sam u ovim starim godinama ovakvog razmišljanja....

da, totalno se slazem. krenulo je malo suludo, vidim po svom okruzenju.
niko sada vise nije "apolitican" i svi su moralne gromade, da vrlo lako dele etikete, sto me podseca na sve one sns njuske koje znam godinama.
tj vidi se plemenski uticaj isti kao kod navijaca i drugih grupa, sada im ovo stvara novi identitet i ego trip
Ljudima poput mene je to ogroman problem. U biti ja sam iskreno protiv SNS-a i Vučića kao celine. Naročito mi smetaju tehnike manipulacije koje koriste, Radikalske metode u obračunu sa protivnicima i najniži ljudski porivi koje provociraju svojim delovanjem, dalje potplaćivanje ljudi da ih čuvaju, da idu na proteste, ucenjivanje za glasove, dovođenje lažnih glasača... dakle komplet ta unutrašnja politika koju vode mi se gadi.

Ali s'druge strane podržavam ekonomsku i spoljnu politikom koju vode. Takođe podržavam i infrastrukturne (autoputevi, železnica, metro, Air Srbija, aeorodrom), građevinske projekte (BNV, ostalo) i projekte koji poboljšavaju imidž naše zemlje poput Expo-a.

Takođe ne izlazim na proteste, ali sam u firmi organizovao skupljanje pomoći za studente i lično donirao ne tako mala sredstva u hranu i druge potrepštine, i obzirom da su neki od mlađih kolega involvirani preko njih sam ta sredstva i prosledio.

Pored svega toga ne gledam režimske medije (blokirano mi je sve od RTS do Prve), ali gnušam se i medija poput N1, Nova i Danas...

Nažalost mislim da koliko god ja radio na tome svemu, neki, a možda i mnogi ostrašćeni će reći da to nije dovoljno i da ja zbog ovih stvari koje sam naveo nisam njihov nego SNS-ov. I to me iskreno mnogo boli.

Poslednja izmena:
Kako je to direktan uzrok nesrece?

U NS je jasno, drzava rekonstruisala, ministri se slikali, nema sta tu da se prica.

Za staracki dom sta, pozar je nastao jer je racun nekad bio u blokadi, jer je vlasnik u MUPu?

Svesni ste i sami koliko je to natezanje ali u ovom trenutki je jeres i pomisliti da mozda nije sve politicko pitanje.

I da se razumemo, meni je jasno da ce to biti politicko pitanje jer masa je u takvom naboju i sve je politika sad, kapiram da i treba tako sad kad se sve lomi.

Meni je samo bizarno kada me i pojedinci u nekoj regularnoj diskusiji ubedjuju da je to skroz normalno.
Da li se slazes da je donekle odgovorno ministarstvo za to sto je izdalo licencu starackom domu koji, po svemu sudeći, nije postovao propise?
Da li se slazes da je donekle odgovorno ministarstvo zato što nije izvrsilo inspekciju objekta ranije (da jesu, videli bi da je dom prihvatio vise lica nego što je to po licenci bilo dozvoljeno)?

Da li se slazes da je donekle odgovorno ministarstvo za to sto je izdalo licencu starackom domu koji, po svemu sudeći, nije postovao propise?
Da li se slazes da je donekle odgovorno ministarstvo zato što nije izvrsilo inspekciju objekta ranije (da jesu, videli bi da je dom prihvatio vise lica nego što je to po licenci bilo dozvoljeno)?
Omg, opet posle tragedije se ovo desava 🤦‍♂️ Tuzno, bas bas bas tuzno.

Po meni je problem sa staračkim domovima sistemski.
Prvo, nikad ne bih člana porodice ostavio u ono što nazivaju "domovima" a u stvari su prerađene kuće.

Ljudi koji ostavljaju bližnje da žive u takvim uslovima nemaju ni trunku saosećanja.

Ako tako gledaš na stvari onda nije kriva ni za NS jer vlast nije gradila. Lepo institucije su krive, nema licencu tj istekla, ima više ljudi nego što treba, nema nadzor, računi u blokadi... pitanje je kako je uopšte ta firma poslovala. Pa ja da propustim porez da platim ima da me zatvore u roku od 15 dana, a da ne pričam o glupom bzr-u gde ti traže za prodavca skoro isto kao za gradjevinca, a fora je samo da platiš. Nisu oni odgovorni za požar ali su krivi što je ta firma uopšte funkcionisala bez inspekcija te je delom odgovornost i na njima.
Vlast je direktno birala izvodjaca, vlast je direktno odredjivala rokove, vlast je direktno preuzela zasluge za uradjeni posao. Sam uzrok nesrece je bila lose uradjena armatura koju su radili izvodjaci koje su politicari birali, pod rokovima na koje su ih politicari terali, na projektu na kome su se politicari slikali.

Nikako nije ista stvar, bar po meni. Pri tom, ne znamo uopste sta je od tog navedenog tacno. I na kraju, jel uzrok pozaru to sto je licenca istekla?
Donekle, ali po meni daleko daleko manje nego u NS slucaju. Iz razloga iznad navedenih.

Vlast je direktno birala izvodjaca, vlast je direktno odredjivala rokove, vlast je direktno preuzela zasluge za uradjeni posao. Sam uzrok nesrece je bila lose uradjena armatura koju su radili izvodjaci koje su politicari birali, pod rokovima na koje su ih politicari terali, na projektu na kome su se politicari slikali.

Nikako nije ista stvar, bar po meni. Pri tom, ne znamo uopste sta je od tog navedenog tacno. I na kraju, jel uzrok pozaru to sto je licenca istekla?

Donekle, ali po meni daleko daleko manje nego u NS slucaju. Iz razloga iznad navedenih.
Ako je ministarstvo odgovorno, onda je jasno da jeste političko pitanje.

Са смрти Палме, локалног Тите, попустила је стега и постоји страх за будућност оријентације Палминих гласача.
Заборавља се да је Јединствена Србија била талац Палминих журки, тј. сарађивали су са СНС како би избегли одговорност за та оргијања и подвођење.

Da je starački dom tj firma poslovala po propisima onda ministarstvo ne bi bilo krivo, ovako firma radi, a ne poštuje 90% delatnosti koju obavlja propisa postavlja se pitanje kako i zašto i ko je to dozvolio.

Ljudima poput mene je to ogroman problem. U biti ja sam iskreno protiv SNS-a i Vučića kao celine. Naročito mi smetaju tehnike manipulacije koje koriste, Radikalske metode u obračunu sa protivnicima i najniži ljudski porivi koje provociraju svojim delovanjem, dalje potplaćivanje ljudi da ih čuvaju, da idu na proteste, ucenjivanje za glasove, dovođenje lažnih glasača... dakle komplet ta unutrašnja politika koju vode mi se gadi.

Ali s'druge strane podržavam ekonomsku i spoljnu politikom koju vode. Takođe podržavam i infrastrukturne (autoputevi, železnica, metro, Air Srbija, aeorodrom), građevinske projekte (BNV, ostalo) i projekte koji poboljšavaju imidž naše zemlje poput Expo-a.

Takođe ne izlazim na proteste, ali sam u firmi organizovao skupljanje pomoći za studente i lično donirao ne tako mala sredstva u hranu i druge potrepštine, i obzirom da su neki od mlađih kolega involvirani preko njih sam ta sredstva i prosledio.

Pored svega toga ne gledam režimske medije (blokirano mi je sve od RTS do Prve), ali gnušam se i medija poput N1, Nova i Danas...

Nažalost mislim da koliko god ja radio na tome svemu, neki, a možda i mnogi ostrašćeni će reći da to nije dovoljno i da ja zbog ovih stvari koje sam naveo nisam njihov nego SNS-ov. I to me iskreno mnogo boli.
Mozda je najbolje da odvagas?
Sta ti je vaznije: to sto podrzavas ili to sto ne podrzavas?
Hitler je takodje pravio dobre auto puteve, ali ispotavilo se da za ocenu Hitlera to nije bila presudna stvar.

Sem toga, velike sanse su da ce se opozicione partije ukljuciti u SNS projekte radi pljacke i kriminala, tako da ce se projekti koji ti se svidjaju nastaviti i baz SNS-a, pa nemas preterano da zalis zbog toga. Srbija ce i posle eliinacije SNS iz politike ostati bedna kolonija po kojoj svako pisha, pa ce same kolonijalne sile, traziti da se sve to nastavi.

Naravno, ako im to dopustimo.

Da je starački dom tj firma poslovala po propisima onda ministarstvo ne bi bilo krivo, ovako firma radi, a ne poštuje 90% delatnosti koju obavlja propisa postavlja se pitanje kako i zašto i ko je to dozvolio.
Odakle da ne postuje 90% propisa? Sta je uopste tacno od navedenih prestupa? Jel ista dobilo potvrdu vise od tviter glasine? Jel to uzrok pozara?

Ako ja pijan udarim nekoga kolima, jel krivo MUP jer me nije policajac zaustavio pre toga?

I evo, iako nisam zeleo o ovom konkretnom slucaju uopste ni da pricam koliko da konstatujem jednu drustvenu pojavu, opet moram da odgovaram na stvari koje uopste ne bi bile pitanja da nije ovakva situacija trenutno. Svaka pomisao na talasanje mora da se zaustavi.

Poslednja izmena:
Ko planira da putuje avionom, neka se pripremi na otkazivanje ili odlaganje letova jer uskoro ni jedna avio kompanija neće smeti da kupuje gorivo na Beogradskom aerodromu.

Odakle da ne postuje 90% propisa? Sta je uopste tacno od navedenih prestupa? Jel ista dobilo potvrdu vise od tviter glasine? Jel to uzrok pozara?

Ako ja pijan udarim nekoga kolima, jel krivo MUP jer me nije policajac zaustavio pre toga?
Banalizuješ jer nikako ne možeš da dokažeš da si u pravu. El je nadstrešnica pala jer se ministarstvo slikalo? Ako ništa nije tačno od navedenog zašto tužilaštvo kaže da nisu poštovani propisi? Zašto je oduzeta licenca za rad sada? Da li računi nisu u blokadi? Koliko je bilo lica, a koliko je dozvoljeno? Kako je uopšte funkcionisala firma bez računa, bez plaćanja mesečnih nameta, bez odgovarajućih inspekcija...? Dakle FIRMA NIJE TREBALA NI DA POSLUJE, a za to su odgovorni oni koji kontrolišu njen rad. Nisu direktno odgovorni za požar ali su odgovorni jer su nečinjenjem doveli do toga. Ti možeš pijan da udariš nekoga i MUP nije kriv ali ako pijan udariš nekoga, a nemaš vozačku dozvolu i pored toga normalno voziš i registruješ vozilo ili zaustave te pijanog ali te ne isključe iz saobraćaja već te puste da se vratiš kući i ti udariš nekoga da li je tu MUP delom odgovoran?

Sem toga, velike sanse su da ce se opozicione partije ukljuciti u SNS projekte radi pljacke i kriminala, tako da ce se projekti koji ti se svidjaju nastaviti i baz SNS-a, pa nemas preterano da zalis zbog toga.
Voleo bih da se bar neko jasno odredi oko toga, u smislu da nema problem sa projektima, već sa SNS-om. To bi već značajan pomak. A ja nisam za SNS i ne želim više da ubeđujem u to jer da jesam ne bi podržao studente.

Ko planira da putuje avionom, neka se pripremi na otkazivanje ili odlaganje letova jer uskoro ni jedna avio kompanija neće smeti da kupuje gorivo na Beogradskom aerodromu.

Odlicna vest.

Voleo bih da se bar neko jasno odredi oko toga, u smislu da nema problem sa projektima, već sa SNS-om. To bi već značajan pomak. A ja nisam za SNS i ne želim više da ubeđujem u to jer da jesam ne bi podržao studente.

Nema potrebe ukidati SNS projekte koij nisu ocigeldna pljacka. Mozda je Air Serbia takav projekat.
S druge strane Bgd na vodi je ocigledna pljacka i unistavanje Beograda i on m ora biti zaustavljen pre nego sto uniste i Sajam, Adi itd.
Expo je takodje ocigledna pljacka.

Treba imati u vidu da je SNS svoje projekte zapoceo u uslovima jeftinih kredita.
Mi sada imamo ogromnu zaduzenost. I to treba uzeti u obzir.

Prvo moramo da dodjemo u situaciju da imamo normalne medije i normalan izborni proces kao svi u okruzenju, cak i tzv Kosovo.

PS Jedna pikanterija. Neke osobe koje znam, iz okruzenja Jovane J. su zapocele korake za prelazak ka pobednickoj ekipi. Kazu da u stvari nikada i nisu bile za SNS i da su ih prevarili da daju podrsku Hulji prosle godine.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Banalizuješ jer nikako ne možeš da dokažeš da si u pravu. El je nadstrešnica pala jer se ministarstvo slikalo? Ako ništa nije tačno od navedenog zašto tužilaštvo kaže da nisu poštovani propisi? Zašto je oduzeta licenca za rad sada? Da li računi nisu u blokadi? Koliko je bilo lica, a koliko je dozvoljeno? Kako je uopšte funkcionisala firma bez računa, bez plaćanja mesečnih nameta, bez odgovarajućih inspekcija...? Dakle FIRMA NIJE TREBALA NI DA POSLUJE, a za to su odgovorni oni koji kontrolišu njen rad. Nisu direktno odgovorni za požar ali su odgovorni jer su nečinjenjem doveli do toga. Ti možeš pijan da udariš nekoga i MUP nije kriv ali ako pijan udariš nekoga, a nemaš vozačku dozvolu i pored toga normalno voziš i registruješ vozilo ili zaustave te pijanog ali te ne isključe iz saobraćaja već te puste da se vratiš kući i ti udariš nekoga da li je tu MUP delom odgovoran?
Da ne pisem opet:
Sam uzrok nesrece je bila lose uradjena armatura koju su radili izvodjaci koje su politicari birali, pod rokovima na koje su ih politicari terali, na projektu na kome su se politicari slikali.
Za ostalo:

Da su institucije radile posao taj dom za stare ne bi radio, pa samim time ne bi doslo do nesrece koja se desila.

U najmanju ruku bi bilo manje poginulih, jer je dom bio prenatrpan...

A simptomaticno je da institucije ne rade za SNS kadrove, dok kao sto Mariks kaze nas privatnike mogu da udare po dzepu i za najmanju sitnicu.

Ako se ne slazes sa time Defke, nema stvarno potrebe pricati dalje o tome sa tobom.

Da su institucije radile posao taj dom za stare ne bi radio, pa samim time ne bi doslo do nesrece koja se desila.

U najmanju ruku bi bilo manje poginulih, jer je dom bio prenatrpan...

A simptomaticno je da institucije ne rade za SNS kadrove, dok kao sto Mariks kaze nas privatnike mogu da udare po dzepu i za najmanju sitnicu.

Ako se ne slazes sa time Defke, nema stvarno potrebe pricati dalje o tome sa tobom.
Mi znamo da je SNS kadar i da je sve tacno vezano za licence, jer je neko na tviteru to rekao. I to se ni ne dovodi u pitanje, jer cini jedinu povezanost politike i nesrece, a to je sada bitnije od svega.

Mi znamo da je SNS kadar i da je sve tacno vezano za licence, jer je neko na tviteru to rekao. I to se ni ne dovodi u pitanje, jer cini jedinu povezanost politike i nesrece, a to je sada bitnije od svega.

Zasto je dobio licencu u trenutku kada mu je firma u blokadi?

Kako takav dom moze da posluje... ajde potrudi se malo osim da pljujes sve nas kako smo ostrasceni i citiramo twitter.

Vrh