Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Zasto je dobio licencu u trenutku kada mu je firma u blokadi?

Kako takav dom moze da posluje... ajde potrudi se malo osim da pljujes sve nas kako smo ostrasceni i citiramo twitter.
ne trudi se...uzaludno je...sve i da kažeš da je napolju sad zima, dobićeš kontra komentar da te oči varaju i da je napolju leto

Da ne pisem opet:

Sam uzrok nesrece je bila lose uradjena armatura koju su radili izvodjaci koje su politicari birali, pod rokovima na koje su ih politicari terali, na projektu na kome su se politicari slikali.
Armatura nije tada radjena već prilikom gradnje.

Odakle da ne postuje 90% propisa? Sta je uopste tacno od navedenih prestupa? Jel ista dobilo potvrdu vise od tviter glasine?
Šta nije tačno? Lepo sam te pitao. Imaš dokaze da je firma u blokadi godinama, da nema fin izveštaja, da ne plaća ni ono što treba da plaća, da se u trenutku nesreće nalazilo više ljudi nego što treba, da inspekcija nije bila odvajkada... Sve je javno dostupno. Šta tu nije tačno i imaš li neki dokaz da nije tačno?

SA druge strane ajde probaj ti, pošto nisi SNS kadar, da ne platiš namete za firmu jedan mesec pa da vidim koliko ćeš da radiš.

Meni su najmanje jasni ljudi koji tu ostavljaju članove porodice i još debelo plaćaju.

Zasto je dobio licencu u trenutku kada mu je firma u blokadi?

Kako takav dom moze da posluje... ajde potrudi se malo osim da pljujes sve nas kako smo ostrasceni i citiramo twitter.
Jel uopste ista nadlezna tela proveravaju i racune i licencu? Kakav je postupak izdavanja licence? Ne znamo al zakljucujemo.

Znaci dom je ipak imao urednu licencu, za dovoljan broj korisnika, ali eto pozar je nastao jer je racun u blokadi?

Na kraju smo dosli do toga da je za pozar krivo ministarstvo finansija.

Armatura nije tada radjena već prilikom gradnje.
Pa problem je sto u okviru rekonstrukcije nije radjena, iz svega navedenog.
Šta nije tačno? Lepo sam te pitao. Imaš dokaze da je firma u blokadi godinama, da nema fin izveštaja, da ne plaća ni ono što treba da plaća, da se u trenutku nesreće nalazilo više ljudi nego što treba, da inspekcija nije bila odvajkada... Sve je javno dostupno. Šta tu nije tačno i imaš li neki dokaz da nije tačno?

SA druge strane ajde probaj ti, pošto nisi SNS kadar, da ne platiš namete za firmu jedan mesec pa da vidim koliko ćeš da radiš.
Od svega navedenog, tacno je samo da je jedan racun u blokadi. A to moze da se zaobidje.

Jel uopste ista nadlezna tela proveravaju i racune i licencu? Kakav je postupak izdavanja licence? Ne znamo al zakljucujemo.

Znaci dom je ipak imao urednu licencu, za dovoljan broj korisnika, ali eto pozar je nastao jer je racun u blokadi?

Na kraju smo dosli do toga da je za pozar krivo ministarstvo finansija.

Firma u blokadi, dobije licencu
-> institucije ne rade posao

Firma posluje iako ne placa drzavi obaveze

Inspekcije i kontrole se ne sprovode

Prenatrpan dom za stare, gde se ne rade kontrole i firma je u blokadi godinama, nemaju ljude koji nocu paze ljude i ti si sada uzeo nama da solis pamet kako institucije nisu krive.

Bolje se drzi ekonomskih tema, kod politickih ti je kompas pokvaren.

Pa problem je sto u okviru rekonstrukcije nije radjena, iz svega navedenog.

Od svega navedenog, tacno je samo da je jedan racun u blokadi. A to moze da se zaobidje.
Pa ako nije radjena, pa nisu oni nadležni da je rade opet.

Tačno je da je račun u blokadi, imalo je 30 lica, a registrovano za 29, ne znamo ni kako je poslovalo... Da, sve je po propisima koliko vidim.

Firma u blokadi, dobije licencu

Firma posluje iako ne placa drzavi obaveze

Inspekcije i kontrole se ne sprovode

Prenatrpan dom za stare, gde se ne rade kontrole i firma je u blokadi godinama, nemaju ljude koji nocu paze ljude i ti si sada uzeo nama da solis pamet kako institucije nisu krive.

Bolje se drzi ekonomskih tema, kod politickih ti je kompas pokvaren.
Tačno je da je račun u blokadi, imalo je 30 lica, a registrovano za 29, ne znamo ni kako je poslovalo... Da, sve je po propisima koliko vidim.
Opet, znaci taj jedan covek vise je napravio svu razliku. Sve sto se odavde zakljucuje je iz cinjenice da je blokiran racun, a pitanje je da li je taj dom koji je dobio licencu uopste taj ciji je racun blokiran, jer ih je vlasnik sa sinovima imao vise.

Meni je jedan preduzetnicki racun bio blokiran godinama, i da nisam dizao stambeni kredit ko zna kad bi saznao za to. I sta sad, da se ne dao Bog dogodi nesreca u sadasnjoj firmi, pa neko vidi sta pisem na forumu, zavisno od toga koji post prvo procitaju bice "bahati napredni/opozicioni direktor jaci od zakona, ministarstvo finansija/zuto sudstvo mu omogucilo da posluje, ljudi stradali zbog toga" i niko to nece dovoditi u pitanje.

Jer, kao sto rekoh na pocetku, zna se ko je kriv cim se procita vest. Posle samo treba da se sklopi dovoljno (ili ne, realno nije ni vazno) ubedljiva veza.

Ja razumem zasto je to tako, ali ne razumem zasto me ubedjujete da treba da mislim da je normalno.

Pa ako nije radjena, pa nisu oni nadležni da je rade opet.
Jesu duzni da provere ako rade rekonstrukciju.

Jesu duzni da provere ako rade rekonstrukciju.
To je tvoje mišljenje. Oni kažu drugačije pa nema razloga da im ne verujemo.

Ja razumem zasto je to tako, ali ne razumem zasto me ubedjujete da treba da mislim da je normalno.
To što ti nerazumeš nije razlog da nas ubedjuješ da mi treba da mislimo da je sve to normalno.

Meni je jedan preduzetnicki racun bio blokiran godinama, i da nisam dizao stambeni kredit ko zna kad bi saznao za to.
Ovde se vidi koliko ne shvataš. I ja sam saznao za neki porez za jednu bivšu preduzetničku radnju da nisam platio tek kad sam tražio povrat PDV-a. I šta sad? To što sam ugasio firmu nije uticalo na moje poslovanje? Kako sam onda mogao da poslujem? Znaš li ako ti je jedan račun u blokadi u blokadi su svi koji glase na tu firmu. Suština je da ti ne bi mogao da posluješ da ti je račun u blokadi, a da ne pričamo o raznim inspekcijama i ne plaćanjima državnih nameta.

Opet, znaci taj jedan covek vise je napravio svu razliku.
Zar nisi tvrdio da je sve po propisima i da je sve twiter izmišljotina? Ni na jedno pitanje nisi odgovorio, a lepo sam ih postavio. Nisam ti ja drugi gde baciš par rečenica, napucaš sarkazmom pa ispadne da znaš o čemu pričaš. Ako imaš odgovor odgovori argumentovano, ako nemaš onda bolje ćuti.

Jer, kao sto rekoh na pocetku, zna se ko je kriv cim se procita vest. Posle samo treba da se sklopi dovoljno (ili ne, realno nije ni vazno) ubedljiva veza.
Niko nije rekao da su oni odgovorni za požar već da imaju odgovornosti svojim nečinjenjem, a to dalje ukazuje na korupciju i zakazale institucije. Ne kapiraš suštinu da mi ovde ne pominjemo požar već zatvaranje firmi zbog jedne kifle ili ft1p, a ovde cela firma posluje mimo zakona bez problema, problem je što se u baš takvoj firmi desilo to što se desilo i to se saznalo. To što ti ne želiš da nekad budeš u krivu je tvoj problem samo ne moraš da nas ubedjuješ da je tvoje razmišljanje uvek ispravno dokazivajući da je zemlja ravna. Moje nije, Ja bar nemam problem da to kažem.

Ako ja pijan udarim nekoga kolima, jel krivo MUP jer me nije policajac zaustavio pre toga?
Ako vozis pijan 100 puta i nisi u zatvoru neko je kriv dal policija dal tuzilastvo sve su to poluge vlasti. Ako pijan udaris nekoga i dobijes simbolicnu kaznu i opet ponovos to delo kriva je drzava itekako.
Evo na primer ako saobracajac ne sme na terazijama da intervenise iako isped kasine ceo dan stoje u kednoj traci parkirana kola od ekipice i onda vozac trole mora da skrene van svoje trake i udari te, kriva je drzava zato sto ohrabruje bezvlasce. Jer nisam ja tom istom saobracajcu zabranio da radi svoj posao nego je dobio onstrukcije od gore da te i te ne dira, a taj gore je deo drzave

Jel to Defke pojacao pisanje ovde nakon sto su ga banovali na tviteru?

1000021527.png

Ako vozis pijan 100 puta i nisi u zatvoru neko je kriv dal policija dal tuzilastvo sve su to poluge vlasti. Ako pijan udaris nekoga i dobijes simbolicnu kaznu i opet ponovos to delo kriva je drzava itekako.
Evo na primer ako saobracajac ne sme na terazijama da intervenise iako isped kasine ceo dan stoje u kednoj traci parkirana kola od ekipice i onda vozac trole mora da skrene van svoje trake i udari te, kriva je drzava zato sto ohrabruje bezvlasce. Jer nisam ja tom istom saobracajcu zabranio da radi svoj posao nego je dobio onstrukcije od gore da te i te ne dira, a taj gore je deo drzave
Jel se ovde zapalio dom 100 puta? Uredno su dobijali licencu i nisu imali prethodnih problema sa bezbednoscu. Blokiran racun je potpuno odvojen problem koji se pokusava predstaviti kao ultimativni dokaz da su u milosti drzave (inace su i vlasnik i jos par zaposlenih odma uhapseni).

To je tvoje mišljenje. Oni kažu drugačije pa nema razloga da im ne verujemo.
ok
To što ti nerazumeš nije razlog da nas ubedjuješ da mi treba da mislimo da je sve to normalno.
Ja vas i ne ubedjujem, u startu sam konstatovao da je uzaludno.
Ovde se vidi koliko ne shvataš. I ja sam saznao za neki porez za jednu bivšu preduzetničku radnju da nisam platio tek kad sam tražio povrat PDV-a. I šta sad? To što sam ugasio firmu nije uticalo na moje poslovanje? Kako sam onda mogao da poslujem? Znaš li ako ti je jedan račun u blokadi u blokadi su svi koji glase na tu firmu. Suština je da ti ne bi mogao da posluješ da ti je račun u blokadi, a da ne pričamo o raznim inspekcijama i ne plaćanjima državnih nameta.
Imali su vise povezanih firmi i domova, i uopste ne znamo dovoljno detalja. Najsumnjiviji deo je kako je dobijena licenca ako je racun u blokadi, ali ta dva procesa uopste ne moraju biti sinhronizovana. A zakljucilo se unapred da je zato sto je lik mup-ovac sns-ovac, jer se zna unapred ko je kriv.
Zar nisi tvrdio da je sve po propisima i da je sve twiter izmišljotina? Ni na jedno pitanje nisi odgovorio, a lepo sam ih postavio. Nisam ti ja drugi gde baciš par rečenica, napucaš sarkazmom pa ispadne da znaš o čemu pričaš. Ako imaš odgovor odgovori argumentovano, ako nemaš onda bolje ćuti.
Zar nisi ti tvrdio da 'ne postuju 90% propisa', a sad ispada da je bio jedan covek vise nego sto je dozvoljeno (ko zna kakve su okolnosti oko toga, kad su ga uveli i koja bi inspekcija to sprecila).
Niko nije rekao da su oni odgovorni za požar već da imaju odgovornosti svojim nečinjenjem, a to dalje ukazuje na korupciju i zakazale institucije. Ne kapiraš suštinu da mi ovde ne pominjemo požar već zatvaranje firmi zbog jedne kifle ili ft1p, a ovde cela firma posluje mimo zakona bez problema, problem je što se u baš takvoj firmi desilo to što se desilo i to se saznalo. To što ti ne želiš da nekad budeš u krivu je tvoj problem samo ne moraš da nas ubedjuješ da je tvoje razmišljanje uvek ispravno dokazivajući da je zemlja ravna. Moje nije, Ja bar nemam problem da to kažem.
Mozda ne pominjes ti, ali dovoljno ljudi pominje pozar kao direktnu posledicu (ne)delovanja institucija. I to su odmah znali, pre i ovo malo detalja sto se otkrilo.

Uostalom pogledaj nakon prvog posta o tome reakcije ovde: https://forum.beobuild.rs/threads/srbija-crna-strana-medalje.452/post-1382774

Od 7 do 10 ujutru, ovde je istraga vec zavrsena. Pa smo onda od presude dosli do dokaza, eto blokiran je racun i bio je jedan covek vise nego po licenci.

Ja naravno talasam i odma ide ‘znamo mi ciji si ti’. Ne sme se divergirati.

Ja vas i ne ubedjujem, u startu sam konstatovao da je uzaludno.
Takodje. Obostrano je.

Imali su vise povezanih firmi i domova, i uopste ne znamo dovoljno detalja. Najsumnjiviji deo je kako je dobijena licenca ako je racun u blokadi, ali ta dva procesa uopste ne moraju biti sinhronizovana. A zakljucilo se unapred da je zato sto je lik mup-ovac sns-ovac, jer se zna unapred ko je kriv.
Tako je, više povezanih lica sa blokiranim računima i sumnjivim radnjama. Ali to je normalno. Evo Ja ću da otvorim firmu, da me blokiraju odmah, ne plaćam nikome ništa i radiću bez problema jer to je tako normalno i uopšte ne moraš biti neko da bi tako radio.

Zar nisi ti tvrdio da 'ne postuju 90% propisa', a sad ispada da je bio jedan covek vise nego sto je dozvoljeno (ko zna kakve su okolnosti oko toga, kad su ga uveli i koja bi inspekcija to sprecila).
90% je malo jer su poslovali neregularno, čak i pod drugom šifrom poslovanja, dakle nisu trebali da postoje.

Mozda ne pominjes ti, ali dovoljno ljudi pominje pozar kao direktnu posledicu (ne)delovanja institucija. I to su odmah znali, pre i ovo malo detalja sto se otkrilo.

Uostalom pogledaj nakon prvog posta o tome reakcije ovde: https://forum.beobuild.rs/threads/srbija-crna-strana-medalje.452/post-1382774

Od 7 do 10 ujutru, ovde je istraga vec zavrsena. Pa smo onda od presude dosli do dokaza, eto blokiran je racun i bio je jedan covek vise nego po licenci.
Ja vidim da ljudi pominju institucije i da može biti tačno, a i ne mora. Tačno je da su institucije zakazale. Naravno da je najviše kriv vlasnik firme koji nije vodio računa o svemu ali je takodje tačno i da su mutne radnje tu. Ja sam obavezan da PP aparate održavam tj da ih na svakih 6 meseci licencirano preduzeće pregleda i da dozvolu za korišćenje inače pogadjaš - kaznica, da ne pominjem bzr. Ajde u 20 marki da ovi nisu ni to radili. Dakle iako nisu direktno odgovorni za ovaj požar da je sve bilo kako treba ova firma ne bi ni radila ili bi bar poslovala po propisima i požar bi bio sprečen. Naravno sve je to sad šbbkbb domenu, šteta je već načinjena ali se ne može isključiti na odgovornost svih. Naravno vlast će tvrditi kao i za nadstrešnicu, nisu oni odgovorni. Kažem, da je sve bilo kako treba možda vlast niko ne bi ni spominjao sem politički ostrašćenih ljudi ali činjenica je da nije bilo kako treba, a koliko pitanje je da li ćemo saznati pošto naše institucije rade svoj posao.

Natežete se sa likom kome 99% postova van jazbine "Cene nekretnina" čine postovi uzdizanja režima i kritikovanja i ismevanja svakoga ko se ne slaže sa režimom.

Mislim prelistajte i proverite i sami.

Sada sve zavisi od stanovnika Jagodine.
Beograd je sutra nebitan.

Vrh