Pa to i jeste cela poenta. Nismo mi(neki) kivni na njega sto ne kapira situaciju ili sto iskreno voli SNS. To bi bilo, iako tupavo, legitimno. Mi smo kivni jer znamo da ne voli, ali se plasi da oplete po njoj zbog interesa. Ne znamo sta imaju o njemu, njima, da li cuti zbog benefita ili zbog pretnje-verovatno oboje.
I? Sta? Ima sta da izgubi? Pa tad se razdvaja zito od kukolja. Strpace mu oca u zatvor? Pa nek ga strpaju. Uzece mu neke posede ovde? Podici ce krivicnu prijavu? Pa? Nek podignu. I da je golja koji je karijeru zavrsio i sve prokockao-nek istupi i te udarce podnese kao covek. Umesto toga, zakljucao se u golubarnik u Monaku, sedi na milijardi i cuti.
Srecom pa studenti koji bleje u hladnim prostorijama nemaju sta da izgube. Ovi sto ih nose na haubama nemaju sta da izgube. Onaj profesor koji javno drzi cas napolju pred kamerom-zasticen kao beli medved, nedodirvljiv. Ali nemoj samo Nolo i Jokic da se zamere pa da se iz fioke izvuce predmet za batu, ko bi to preziveo...
Ja cu i sutra kad ustanem gledati highlight novog tripl dabla. Al takodje cu da kazem da je debeljko jajara, i to je to.
Ne, nego ti očekuješ Mesiju.
Đoković je zbog svojih uverenja završio u zatvoru. Tačnije, zatvorili su ga zbog njegovog mišljenja.
Jedini uporediv sa njim u istoriji sporta je Ali.
E sad, on treba da rizikuje da mu neko zatvori oca zbog čega, koga? Tebe?
Šta si ti to uradio da bi se neko za tebe žrtvovao?
Izvoli navedi na forumu tvoju žrtvu za društvo. Dostavi odluku o pritvoru, kaznu, snimke batinaša ispred tvoje kuće, pretnje na telefon, bilo šta što bi ti dozvolilo da kenjaš po liku koji je uradio 10000000 puta više za ovo društvo nego ti.
Ovo je najveći problem u našem društvu, da li zaostavština komunizma, turaka, mentaliteta ili čega već, jbm li ga. To konstantno očekivanje da neko drugi nešto uradi za nas. Od EU koja će da nam sredi državu, Rusije koja će da oslobodi Kosovo, kladionice koja će da obezbedi život bez rada, pa sve Đokovića koji će da sruši vlast.
Đoković može da uradi šta god hoće, može da podrži Vučića, može da ćuti, može da podrži studente kao što je podržao, može da izvadi pimpek na Andrićevom Vencu i da kaže sad je moj red, i u svakom slučaju je Car i uradio je za ovo društvo više nego bilo ko na ovom forumu i za to od mene ima samo zahvalnost. Oni koji od njega očekuju više su samo energetski/materijalni vampiri koji od drugih očekuju da im sređuju život.
Đoković i da nije uradio ništa u svom životu pozitivno za Srbiju, i dalje nije problem u ovoj državi jer makar nije uradio ništa negativno.
Ovako on deluje kao bogati rođak koji deli šakom i kapom, a vi delujete kao grozomorna rodbina koja mumlja sebi u bradu vidi ga kakav je i kako bi vi drugačije da ste na njegovom mestu.