Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Deca su vlasnistvo drzave do 18og rodjendana
Tenkre, međutim ne znam šta je cilj.

Pomisliš hoće glupostima da skrenu pažnju. Očajni su. Ali ovo može samo još više da razbesni narod.

Kao i ovaj prekid polugodišta. Ne znam šta će tačno reakcija biti, ali očekujem eksploziju nezadovoljstva kod srednjoškolaca, a i roditelja.

Tražim logiku, a vrv su u opakoj panici i prave greške. Sloba 2.0.

Tenkre, međutim ne znam šta je cilj.

Pomisliš hoće glupostima da skrenu pažnju. Očajni su. Ali ovo može samo još više da razbesni narod.

Kao i ovaj prekid polugodišta. Ne znam šta će tačno reakcija biti, ali očekujem eksploziju nezadovoljstva kod srednjoškolaca, a i roditelja.

Tražim logiku, a vrv su u opakoj panici i prave greške. Sloba 2.0.

Ovolike sumanute izjave i odluke u kratkom roku su stvarno nestvarne.
Prvo umanjenje smrti ljudi od premijera, vredjanje omladine od Vucka, nagli prekid nastave i sad izjava djuke da su deca vlasnistvo drzave.

Apsurdistan.

Novak je bukvalno čovek čiji glas se u ovoj zemlji najozbiljnije sluša i to od najširih masa. Kao inteligentan čovek ima i odgovornost da ne lupa gluposti i daje bilo kakve zapaljive izjave. Ali svima je jasno koga je on ovde podržao. Šta mislite da li se nepomeniku ovo dopada? Da li se dopada njegovoj kontrolisanoj opziciji čiji je jedini zadatak da preuzmu svaku vrstu pobune i prema potrebi je ili eskaliraju ili ugase? Ne bi me čudilo da ovo konstantno dezavuisanje Novaka ne dolazi upravo od njih. Čovek nije morao ništa da kaže a rekao je i onom ko želi da razume,sve je jasno. Po meni svaka mu čast.
Oh, ne, samo da ne bude ZAPALJIVO. Sta god radio, samo da se zapaljivost izbegne!

Jer inace nije zapaljivo kad odbijas vakcinu i ceo svet blene u tebe kao jednu od najpoznatijih licnosti na svetu u jednom od najkontroverznijih momenata u sportu ikada, ili kad na tom istom turniru godinu kasnije pokazes na glavu, srce i muda. Nije zapaljivo kad viknes iz svog glasa na sred centralnog terena u Londonu, citiram:"PUSITE MI KURRRAAAAAAAAC".

Ali da kazes da je vreme da autoritarna strahovlada koja ljusti poslednji sloj koze sa ledja TVOJIH sugradjana-sidje sa vlasti, ili bar prekine sa takvim ponasanjem-na primer. To je ZAPALJIVO.
Kad je to u pitanju-onda treba student kriptografije da tumaci izjave. Koje su dosle nakon mesec dana pazljivog PR razmatranja. Mekse od bebinog govneta.

Sto ne kazes posteno-ja volim tenis i Djokovica i doneo mi je mnogo lepih trenutaka i bas me briga sto sedi na dve stolice.

A neki ostali, kao na primer ja, cemo da ga mazemo govnima. Ne, nego, kao...znas...ne kapirate vi...to je visa matematika...cetvorodimenzioni sah...

А напад на његову породицу? Ту је Ђоковић и те како рањив, како због путера на глави ћалета и стрица,тако и због његовог схватања шта је породица.

Боље да се није оглашавао али не видим неког простора за пљувачину човека јер тачно се види та растрзаност. Бар у његову људску снагу не сумњам, доказао је то пред највећим зликовцима света и тиме је стао уз раме Алију, ако не и изнад њега.

Да сам на његовом месту исто бих добро размислио да ли да се мешам у овај муљ. Притом ,сигуран сам да вуче трауме од 2008е и оне националне срамоте и пораза који је био намерно дозвољен.
Pa to i jeste cela poenta. Nismo mi(neki) kivni na njega sto ne kapira situaciju ili sto iskreno voli SNS. To bi bilo, iako tupavo, legitimno. Mi smo kivni jer znamo da ne voli, ali se plasi da oplete po njoj zbog interesa. Ne znamo sta imaju o njemu, njima, da li cuti zbog benefita ili zbog pretnje-verovatno oboje.

I? Sta? Ima sta da izgubi? Pa tad se razdvaja zito od kukolja. Strpace mu oca u zatvor? Pa nek ga strpaju. Uzece mu neke posede ovde? Podici ce krivicnu prijavu? Pa? Nek podignu. I da je golja koji je karijeru zavrsio i sve prokockao-nek istupi i te udarce podnese kao covek. Umesto toga, zakljucao se u golubarnik u Monaku, sedi na milijardi i cuti.

Srecom pa studenti koji bleje u hladnim prostorijama nemaju sta da izgube. Ovi sto ih nose na haubama nemaju sta da izgube. Onaj profesor koji javno drzi cas napolju pred kamerom-zasticen kao beli medved, nedodirvljiv. Ali nemoj samo Nolo i Jokic da se zamere pa da se iz fioke izvuce predmet za batu, ko bi to preziveo...

Ja cu i sutra kad ustanem gledati highlight novog tripl dabla. Al takodje cu da kazem da je debeljko jajara, i to je to.

Врло је јасно коме се обраћа. Нема потребе да цепамо длаку, и да га прозивамо. Свака част бившим спортистима (најскорији пример је Иван Миљковић), али проблем са активним спортистима је у томе што се плаше да ће својим деловањем угрозити финансирање спорта у Србији у целини. Тренутно режим држи све њих као таоце, јер испада као да им Вучић лично даје паре, а реално је најлакше да им укине финансирање. То би онда значило да стотине и хиљаде оних спортиста из неког другог и трећег ешалона има да настрада. Размислите мало и о томе.
Evo upravo sam razmislio.

Zakljucak: kad vlast padne i institucije prorade, i finansiranje ce se vratiti. Ukidanje finansiranja sporta je svakako daleko manje zlo od ukidanja ljudskih prava, sloboda, a na kraju i zivota. I dok je to finansiranje i ukidanje istog potencijalno, ovo drugo je aktuelno, odvijalo se, odvija se i intenzivira se.

Opravdanost straha i postupaka vodjenih tim strahom: 1/10.

A ako ces onako, prost, narodski odgovor?

Presmesna izjava.

Vrh