Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Nisam baš to imao u vidu ali i to.

Ali ovo se bas i ne moze porediti.
U Amsterdamu su Arapi napali Jevreje zbog brojnih zlocina izraelske vojske koje su vrsili i u trenutku nasilja (ne opravdavam prebijanje navijaca koji se bukvalno boje za zivot).

Kod nas je navijacka bag** isprebijala ljude bez razloga. Taj problem vec 25 godina ne mozemo da resimo. Desice se opet neki Bris Taton, pa ce par babuna da zaglavi potpuno nesrazmerno dotadasnjoj sudskoj praksi zbog pritiska neke zapadne zemlje. I onda opet Jovo nanovo.

Ali ovo se bas i ne moze porediti.
U Amsterdamu su Arapi napali Jevreje zbog brojnih zlocina izraelske vojske koje su vrsili i u trenutku nasilja (ne opravdavam prebijanje navijaca koji se bukvalno boje za zivot).

Kod nas je navijacka bag** isprebijala ljude bez razloga. Taj problem vec 25 godina ne mozemo da resimo. Desice se opet neki Bris Taton, pa ce par babuna da zaglavi potpuno nesrazmerno dotadasnjoj sudskoj praksi zbog pritiska neke zapadne zemlje.

Baš tako.

Još se Gradonačelnica Amsterdama bavila samom utakmicom, većali su i rizikovala su (bili su u kontaktu sa savezom i ambasadom Izraela), Osama bin Šapić se nikada nije bavio ovakvim stvarima.
+ ni UEFA nije dala odlaganje, nacionalna vlast (desničarska), odnosno ministri i predsednik vlade te večeri se nisu odazivali pozivima Gradonačelnice (koja pripada Zelenima, GroeneLinks) i koja je tražila pomoć i u međuvremenu su sukobi eskarilali.

A i nisu baš Pristalice Palestine prve počele, već Izraelci koji su veče pre skidali Palestinske zastave i napadali taksiste. Naravno, ne opravdavam nasilje sa obe strane.

Bitan je kontekst.

A i realno, zašto bi Delije tukle nekog iz Štutgarta?

Kod nas je navijacka bag** isprebijala ljude bez razloga. Taj problem vec 25 godina ne mozemo da resimo. Desice se opet neki Bris Taton, pa ce par babuna da zaglavi potpuno nesrazmerno dotadasnjoj sudskoj praksi zbog pritiska neke zapadne zemlje. I onda opet Jovo nanovo.
Gledam danas Pink, Vucicevic komentarise sukob neke dve grupe u Bg na vodi, evo vidimo bagru huligansku na jednoj strani i običan miran narod koji obavlja svakodnevne aktivnosti na drugoj strani.

Ovo što se desilo jeste za svaku osudu. Srećom pa ovaj momak nije prošao sa bitnim povredama, malo mu se zavrtelo u glavi zbog udaraca malo i zbog šoka da mu se to desilo, verovatno delom i straha pa su mu, moguće, i zatrokirali mišići u nogama, i nije mogao da ustane i posle nekoliko pokušaja (verujem da je neko na forumu iz medicinske struke pa da nam može stručno objasniti zašto momak ima poteškoća da dođe k sebi), ali mislim da neko ko dolazi na utakmicu u Srbiju, Grčku, Tursku ili tako neku lokaciju koja nije poznata po karnevalskoj atmosferi uoči utakmice, i gde se suparnički navijači ne grle i ne slave zajedno sa domaćim, gde se sukobi ozbiljnijeg intenziteta dešavaju i među domaćim navijačima, pa čak i među pripadnicima iste navijačke grupe, neko ko dolazi na takvu lokaciju sa strane da podrži svoj tim kao navijač, trebao bi u najmanju ruku da bude svestan da je u danu utakmice najbolje da sedi u hotelu i da na utakmicu ode taksijem, a da se posle utakmice odmah vrati nazad u hotel takođe taksijem. A onda sutra lagano da obilazi grad, kada više domaći navijači nisu opasnost. Ovako su sami preuzeli ogroman rizik da se švrljaju po gradu, a znali su gde dolaze, i da nisu na Islandu ili na Farskim ostrvima.

Poslednja izmena:
Tako je Dejane, cak mislim da mu se najvise ustvari zavrtelo od soka i straha, manje od udaraca besne rulje. Verujem da samo zlonamerni mogu da tvrde drugacije. Da je od udaraca samo, pa ustao bi covek bar iz treceg pokusaja.

Odlican je i predlog da provede ceo dan u hotelu, nema veze sto je mozda prvi i verovatno poslednji put posetio nasu zemlju. Glup je jer nije uzeo dodatan slobodan dan, kako bi upoznao grad i potrosio pare u istom dan posle, a ne da kao bu**** na sam dan utakmice seta. Vidi se da je nenornalan, hteo je mozda i da oseti atmosferu pred utakmicu, stvarno svasta. Po meni je trebalo da angazije i obezbedjenje da stoji ispred hotela, covek nikada ne moze biti dovoljno oprezan.

I na kraju slazem se, znao je gde dolazi, sam je kriv. Ogorman rizik je preuzeo na svoju ruku, bolje da je isao da pere prozore u Njujorku ili u istocnu Ukrajinu ako mu je do adrenalina i rizika, ali mozda je vec obe stvari obavio. A znas kako je, potrebno je coveku sve vise i vise adrenalina kada krene tim putem.

Tako je Dejane, cak mislim da mu se najvise ustvari zavrtelo od soka i straha, manje od udaraca besne rulje. Verujem da samo zlonamerni mogu da tvrde drugacije. Da je od udaraca samo, pa ustao bi covek bar iz treceg pokusaja.

Odlican je i predlog da provede ceo dan u hotelu, nema veze sto je mozda prvi i verovatno poslednji put posetio nasu zemlju. Glup je jer nije uzeo dodatan slobodan dan, kako bi upoznao grad i potrosio pare u istom dan posle, a ne da kao bu**** na sam dan utakmice seta. Vidi se da je nenornalan, hteo je mozda i da oseti atmosferu pred utakmicu, stvarno svasta. Po meni je trebalo da angazije i obezbedjenje da stoji ispred hotela, covek nikada ne moze biti dovoljno oprezan.

I na kraju slazem se, znao je gde dolazi, sam je kriv. Ogorman rizik je preuzeo na svoju ruku, bolje da je isao da pere prozore u Njujorku ili u istocnu Ukrajinu ako mu je do adrenalina i rizika, ali mozda je vec obe stvari obavio. A znas kako je, potrebno je coveku sve vise i vise adrenalina kada krene tim putem.
Tako je. Srbi su poznati pre svega po gostoprimstvu. Ovi likovi nisu i ne mogu da budu Srbi, sto se mene tice.

Da li ste primetili da medju Ruskinjama nema tih sa usnama.
Ухх, ниси био у Русији. Рускиње су апсолутне рекордерке по проценту хијалуронки. У урбаним центрима оне су можда и 50% од свих жена у репродуктивном добу.
Код нас су дошли скоро искључиво другорусијанци, хипстери и прозападни Руси из два највећа града и међу њима има мање таквих риба. Но, ми не залазимо по напуцаним бг местима а тамо исто доминирају руске хијалуронке.

Та пластика је најприсутнија и посткомуњарским материјалистичким друштвима и по југу Италије. По остатку света то није значајан проценат жена.

Vreme je da se ponovo naoružavamo kao 90ih.

Ухх, ниси био у Русији. Рускиње су апсолутне рекордерке по проценту хијалуронки. У урбаним центрима оне су можда и 50% од свих жена у репродуктивном добу.
Код нас су дошли скоро искључиво другорусијанци, хипстери и прозападни Руси из два највећа града и међу њима има мање таквих риба. Но, ми не залазимо по напуцаним бг местима а тамо исто доминирају руске хијалуронке.

Та пластика је најприсутнија и посткомуњарским материјалистичким друштвима и по југу Италије. По остатку света то није значајан проценат жена.
Onda je Rusija stvarno propala zemlja, ako im je to ideal lepote.
Nikako ne razumem potrebu da se od usana prave cevapcici.

Vrh