Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Da, ali u Americi šerife bira narod.
I generalno su organi reda podložniji smenama i sankcijama nego u Srbiji.

Kad se sve sabere i oduzme, mislim da smo tu negde. U Murici si u opasnosti da ti prospu mozak jer si imao sendvič u rukama a oni mislili da je granata. U Srbiji ti se to neće desiti ali će te isprebijati. I u Murici će neko odgovarati za to pa će makar tvoji bližnji dobiti odštetu ( bar nešto 😄 ) a u Srbiji ćeš ostati osakaćen ali bar živ. 😄 Ali niko neće odgovarati.

1000015903.png

Kakav cirkus građani finansiraju kroz porez.

U svakom slučaju uz malo lobiranja mogu da se 'izboksuju' sankcije EU vladajućem režimu ako pokradu izbore i pokušaju represijom da ih potvrde, kao Lukašenko 2020. godine.

Eto prilike i za politički azil ko želi da se pridruži Višekruni u Amsterdamu.

Искрено, полицијска бруталност је у другим државама вишеструко већа него код нас. Код нас је већа корупција и подаништво режиму. У америци свако насеље и свака држава имају своје засебне полиције, шерифе, ренџере, патроле аутопутева, државне трупе и сл.
Nisam siguran u to. Desi se poneki zeznut slucaj koji odjekne u svetu ali u proseku......ne, mislim da policijska brutalnost nije veca nego kod nas. Osim mozda po africi i Indiji

Poslednja izmena:
Искрено, полицијска бруталност је у другим државама вишеструко већа него код нас. Код нас је већа корупција и подаништво режиму. У америци свако насеље и свака држава имају своје засебне полиције, шерифе, ренџере, патроле аутопутева, државне трупе и сл.
Да, али народ тамо бира, док је овде обрнуто. Тамо можеш да тужиш општину, милицију, градске оце и остале за оно што ти је милиционер урадио, док овде нико не одговара ни за шта. Пандур је човеку урнисао мошницу коју су морали да ампутирају, и ништа се није десило. У Америци би га народ линчовао, а ако преживи, летео би наглавачке из полицијске станице, а градски оци, или округ би морао да плати одштету. У Америци бар имаш неку шансу да све изнесеш на чистац, и јавиш у медијима, док је то овде немогућа мисија, нажалост. Оно што хоћу да кажем је да тамо постоји бар нека правда, док је то код нас мисаона именица.
Da, ali u Americi šerife bira narod.
I generalno su organi reda podložniji smenama i sankcijama nego u Srbiji.

Kad se sve sabere i oduzme, mislim da smo tu negde. U Murici si u opasnosti da ti prospu mozak jer si imao sendvič u rukama a oni mislili da je granata. U Srbiji ti se to neće desiti ali će te isprebijati. I u Murici će neko odgovarati za to pa će makar tvoji bližnji dobiti odštetu ( bar nešto 😄 ) a u Srbiji ćeš ostati osakaćen ali bar živ. 😄 Ali niko neće odgovarati.
200w (5).gif

Poslednja izmena:
Mi smo evropska zemlja i ne znam sta ima da se poredimo sa divljacima iz Amerike.

Истина, бирају се шерифи у селима и варошицама. Код нас би Јутка и Палма били шерифи.
Друга ствар је што они немају толико исполитизован правосудни систем. Код нас је све рецидив комунистичког система где је партија контролисала цео државни апарат и то се теоретисало као демократска контрола народа над влашћу, а у пракси је било тло погодно за непотизам и корупцију.
Опет, полиција је бруталније поступала против демонстраната у Француској, Немачкој и Холандији.

Опет, полиција је бруталније поступала против демонстраната у Француској, Немачкој и Холандији.
Brutalnije nego nasa policija prema nasim demonstrantima 2020. godine? Jesi siguran?

To sto ne izadju i ne masakriraju ljude sa kucicima koji naprave krug po gradu, jel treba im se divimo zbog toga?

Kakvo je ponasanje demonstranata u drugim drzavama, kolika je steta, spremnost na tucu, koji je broj zapaljenih automobila, razlupanih izloga...?

O cemu mi ovde pricamo uopste, bacenoj farbi?

Uostalom, na kraju, savrseno me i zabole. Nama ovde treba da bude dobro i nije opravdanje za bilo sta ako ima toga i Norveskoj.

Ma divna je naša policija, brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić ubili od batina tokom iznuđivanja iskaza, vratili ga porodici u zavarenom limenom sanduku, a ovog dedu juče osakatili..

Milinica.

Ne znam šta da vam kažem ljudi, bez institutcija sistema nema ni države.

Nama su svi tužioci, sudije i policajci partijski poslušnici i pokrivaju jedni druge.

Trebao bi nam još jedan Haški tribunal da se razračuna sa tolikom količinom kriminalaca jednom kada se promeni vlast.

Brutalnije nego nasa policija prema nasim demonstrantima 2020. godine? Jesi siguran?

To sto ne izadju i ne masakriraju ljude sa kucicima koji naprave krug po gradu, jel treba im se divimo zbog toga?

Kakvo je ponasanje demonstranata u drugim drzavama, kolika je steta, spremnost na tucu, koji je broj zapaljenih automobila, razlupanih izloga...?

O cemu mi ovde pricamo uopste, bacenoj farbi?

Uostalom, na kraju, savrseno me i zabole. Nama ovde treba da bude dobro i nije opravdanje za bilo sta ako ima toga i Norveskoj.
Буквално у Француској буде мртвих.

Tamo ima svasta, znas i sam.

I i dalje ne opravdava njihovu policiju, a narocito ne opravdava nasu zato sto toga ima i tamo.

Ovde cak ni 5.10.2000 nije izgledao ovako:

U ovakvim dogadjajima ce nazalost uvek neko nastradati po zakonu verovatnoce i ne mora od strane policije uopste.

Vrh