Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Питам се, да ли је ово последица онако слабог и јадног протеста у Бг-у?

Ако је "народ" у Београду реаговао у мери као да је повод нека стандардна аферица а не људски животи што ни он не би спиновао, манипулисао и лагао, такође рутински?
Vreme za reagovanje nije nakon tragedije, već pre nje, na izborima. Samo tada ima efekta. Ovakav tip vlasti, ne bi pao da je svojim potezima, indirektno doveo do smrti 1000 ljudi. Narod je umoran i izgubio je svaku nadu i veru u veliku promenu i dovođenje nekoga, ko bi im to vratio. Mali broj ljudi ima volje da se bori, što zbog prljavosti protivnika, što zbog slabe i haotične opozicije.

Не знам брт. Сутра је можда ww3 a цели запад једна од страна у сукобу. Сама чињеница да то није трип неког оца Тадеја или тако нешто већ реална могућност нам говори да не живимо баш у најсрећнијем времену.

Ја бих заправо гађао неку од земаља у Индокини у развоју. Њих као да маше тренутни вектори сукоба и имаш огромну светину (и природу) као неку врсту штита, а опет не превише бројну и културолошки страну као у Индији нпр.

Ovo je odlicna ideja.
Treba stimulisati napustanje Srbije jer je i to neki oblik nepristajanja.

И ја видео малопре. Пуштају контра-вест овој о 15. жртви. Овага нема ни по Орвелу, но по Хакслију.

Воде нас најгори монструми који не презају ни од чега а медији их прате у стопу. У питању су хиљаде људи који не заслужују да проведу више ни један дан на слободи до краја живота.

Pustanje kontra vesti pokazuje da Nepomenik i njegovi savetnici smatraj da je sprski um nestisljiv.
Ubacis jednu iedeju i njim izguras prethodnu ideju.

Država ipak dobila dozvolu da gradi na privatnim parcelama za Ekspo: Kako je zakon to dozvolio​

Gradnja je predviđena na 167 katastarskih parcela u Surčinu. Konkretno, obuhvaćene su 92 cele parcele, kao i delovi 75 katastarskih parcela.
Kako se vidi iz rešenja, od ovih 167 parcela, jedna je u privatnoj svojini Dragoljuba Markovića. Sedam parcela su delom u javnoj svojini Republike Srbije. Delom su u privatnoj svojini Agroindustrijske korporacije Beograd i još četiri fizička lica.

Sta da vam kazem, uzmite potvrde iz katastra za svoje stanove dok nije kasno....

Treba stimulisati napustanje Srbije jer je i to neki oblik nepristajanja.
Ne treba tu nikakva stimulacija. Sami ljudi odlučuju gde će živeti. Granice nisu otvorene ali su zato porozne, neko može otići a neko ne može.

Države u Evropi su krenule da se dele na one u koje neko želi doći da živi, i na one u koje (skoro) niko ne želi.

Sve projekcije o broju stanovnika u 2100. godini u Evropi idu u prilog takvoj podeli.

Mi smo na žalost država u koju niko ne želi doći da živi.

Imamo 'gastarbajtere' ali oni ne kupuju nekretnine, ne uče jezik, ne dovode svoje žene i ne upisuju decu u naše škole. Tu su dok ima posla, kada ga više nema otići će i to je to.

Sa druge strane severna i zapadna Evropa mogu da privuku ljude iz celog sveta koji će se tu trajno naseliti. To su i jedine države koje imaju neku budućnost. Niko nema dovoljan natalitet, tako da jedino imigracijom može da opstane država.

tumblr_03c5940a81a1b60ce10a38ab8bb3a88f_650f9a83_1280.jpg

Sa druge strane severna i zapadna Evropa mogu da privuku ljude iz celog sveta koji će se tu trajno naseliti. To su i jedine države koje imaju neku budućnost. Niko nema dovoljan natalitet, tako da jedino imigracijom može da opstane država.
Tu bi se pre reklo opstanak firmi. Jer to vise nece biti drzave kakve ih danas znamo.
Recimo GB ili Holandija sa arapskom vecin om.

Interesantan je Island. Primaju li ljude uopste?

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Ne bih se složio samo opstanak firmi, mislim da je u pitanju opstanak države.

Kultura će se promeniti ali će se standard, obrazovanje i sve ostalo održati. Neće Skandinavija i zapadna Evropa zbog imigranata postati Bliski istok po bilo kom objektivnom kriterijumu ni tada kao što nisu ni sada.

To je po meni svakako bolje od sudbine koja će Srbiju da zadesi.

Vreme za reagovanje nije nakon tragedije, već pre nje, na izborima. Samo tada ima efekta. Ovakav tip vlasti, ne bi pao da je svojim potezima, indirektno doveo do smrti 1000 ljudi. Narod je umoran i izgubio je svaku nadu i veru u veliku promenu i dovođenje nekoga, ko bi im to vratio. Mali broj ljudi ima volje da se bori, što zbog prljavosti protivnika, što zbog slabe i haotične opozicije.
Слободни демократски избори у Србији са странкама које заступају интересе сопственог народа не постоје овде већ дуже од 85 година, условно 110.

Опозиција се свим својим потезима пре и након последњих избора показала као потпуно неспособна, корумпирана и ненародна.

Pogledajte prilog 220124
Za crnu medalje je i nase novinarstvo. Svi do jednog su samo prekopirali ovaj jedan te isti tekst u kome pise ova uzasna, dvosmislena recenica:

,,Nezvanično, telo osobe nađeno je pored vagona, a sumnja se da je gorelo nekoliko njih.".

Слободни демократски избори у Србији са странкама које заступају интересе сопственог народа не постоје овде већ дуже од 85 година, условно 110.

Опозиција се свим својим потезима пре и након последњих избора показала као потпуно неспособна, корумпирана и ненародна.
Da, pre 110 godina smo imali poslednje slobodne izbore.

Da, pre 110 godina smo imali poslednje slobodne izbore.
Зато написах условно, тј релативно тадашњим нивоима демократије у развијеном свету. Тада смо по проценту грађана са правом галаса били у самом светском врху а где смо сада по политичким слободама, поштовању својине, слободе кретања и нивоу демократије?

А по утицају војних кругова нисмо били ништа бољи или гори од других тадашњих суверених држава. За црну руку стоји да су де факто контролисали власт али само до 1906е, већ до балканских ратова су били само нека врста сувереног ентитета у војсци који се заправо највише жртвовао за виши, заједнички циљ слободе.

Њихово елиминисање је велика грешка краља и заправо је плод притисака запада. Постојање дубоке државе је луксуз који могу да имају само једна или две државе у свету. Пуцањ у Аписа је по мом уверењу био пуцањ у сувереност Срба. Тада је народ изгубио макар и минималу контролу над династијом а династија одређени ниво слободе одлучивања у односу на велике силе. Иронично, Александру је тај метак у Аписа рикошетирао и вратио се њему.

Верујем и да се слично десило 2003е. године. Једним ударцем две муве. Одметнути премијер и војно-безбедносна структура, ако хоћете и криминална, која није под контролом инсталираног режима капут. А тачно годину дана касније - погром на КиМ.

Poslednja izmena:
А по утицају војних кругова нисмо били ништа бољи или гори од других тадашњих суверених држава. За црну руку стоји да су де факто контролисали власт али само до 1906е, већ до балканских ратова су били само нека врста сувереног ентитета у војсци који се заправо највише жртвовао за виши, заједнички циљ слободе.
Makedonci ili Albanci imaju sasvim drugacije misljenje o delovanju Crne Ruke.

• Sviđa mi se
Добро и? Заступали сопствене и српске интересе а не њихове. Нису цвећке. То знамо. По "Старој Србији" смо и ми и бугари и грци радили којешта. Недао нам бог да су били цвећке, Србије не би било до 1915е а можда и пре.

Данас смо једнима дали цркву а другима државу.

Али одајем признање западним службама и домаћим егзекуторима. Како су нам продали фору да је проблем спрега служби и криминала. Дакле то нам продаје ЦИА која се заснива на томе. А народ вероватно никада неће скапирати да је једини почетак реинтеграције Косова био могућ кроз сарадњу криминалних структура, баш као што је дезинтеграција спроведена преко Звонка и осталих.

Добро и? Заступали сопствене и српске интересе а не њихове. Нису цвећке. То знамо. По "Старој Србији" смо и ми и бугари и грци радили којешта. Недао нам бог да су били цвећке, Србије не би било до 1915е а можда и пре.
Samo hocu da kazem da je jednima sloboda, drugima ropstvo.
Ne moze se objektivno reci ko je oslobodioc.
Ova gornja formulacija ti je bolja. Crna Ruka se borila za nase interese.
Bili su relevantni za to sve do 1913.

Atentat u Sarajevu je kazu, bio pokusaj Apisa da sebe dovede ponovo u centar zbivanja, sa katastrofalnim posledicama.

Ali, ovo je bila digresija, mi imamo gorih problema danas.
Istorija je sda sekundarna stvar.

Sto se tice kriminalaca, sve sluzbe ih koriste.

• Sviđa mi se
Jednostavno nema izgovora za promašenu politiku 90ih i poprilično promašenu politiku nakon 5. oktobra pa do danas.

Vrh