Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Idite u Stepojevac, parkirajte auto i sedite i gledajte ljude, takvi su i danas kao na ovom gore snimku.

A Stepojevac je na pola puta od centra Beograda do Lazarevca, a Lazarevac spada pod Beograd.

Ne kazem da na snimku nesto fali ljudima nego ovi danas u 2024. tu istu odecu nose, verovatno dodatno zakrpljenu.

u mojoj gimnaziji nije bilo toliko sa strane, malo iz prigradskih naselja, malo ovih bogatih sto su dolazili sa skuterom u skolu, vecina ljudi iz uzeg centra jbg

jbg kad si elitista :p

@Beki

XbMBV6T.jpeg

Topola, vašar 2022.

Ovde mogu diskutovati sa nekim ko je prošao pakao 90-ih, sad zaista ne bih pisao traktate. Lepo sam napisao da je bilo mnogo grešaka dosovaca, ali sve je to neuporedivo sa ovim monstruoznim sistemom. Nažalost Vašim pogrešnim glasanjem ste pomogli tome 2012 godine. I nećete ove skinuti izborima.

Svidjali se nama ili ne, naši su. Bili su nam dobri kad su nas oslobadjali, a sada nam ne valjaju (i pored loših odluka koje rade ali tako su naučeni). Treba pričati jezikom koji razumeju ili sačekati da prodje njihovo vreme. Nije cela Srbija samo Beograd, a to mnogi ne razumeju.

S nekim ljudima možeš da pokušaš da pričaš na svakom jeziku, oni opet nikad neće razumeti neke stvari i opet neće promeniti ni trunku svojih stavova.

Ko mi ne veruje, neka proba da priča sa nekim Ravnozemljašem i lovcima na HAARP i Kemtrejlse. A puna ih je Srbija sada, zato i navodim baš to kao primer. Pre ćeš kravi objasniti Pitagorinu teoremu nego nekom zadrtom Srbendi koji se loži na Vučića i sulude teorije zavere promeniti stav oko bilo čega.

Možda zato što krava nema ego i komplekse, dok su ih Srbende prepune. I zato se na ovim prostorima sve smatra slabošću, pa i slušanje drugih, uvažavanje mišljenja, korigovanje stavova, rad na sebi, rečii izvini, hvala, u pravu si, možda grešim...

Ovde mogu diskutovati sa nekim ko je prošao pakao 90-ih, sad zaista ne bih pisao traktate. Lepo sam napisao da je bilo mnogo grešaka dosovaca, ali sve je to neuporedivo sa ovim monstruoznim sistemom. Nažalost Vašim pogrešnim glasanjem ste pomogli tome 2012 godine. I nećete ove skinuti izborima.
Ja sam 90ih imao 10-15god pa nešto znam nešto i ne. Neka bude da sam Ja kriv za ovu vlast ali Ja sam samo priglupi ljud iz unutrašnjosti. Koji je izgovor rasnih Beogradjana? Sa druge strane ko zna kakav bi sistem uspostavili oni drugi da nisu smenjeni, možda bi bilo isto, možda još gore, možda bolje, zato i služi smena vlasti. Da Eva nije ponudila Adamu jabuku... ko zna, da ne idem dalje sa primerima i relativizujem.

Tadic je takodje bio prigrabio sebi vise vlasti nego sto mu je sledovalo.
Premijer Cvetkovic je bio kao neka Ana Brnabic.
To je osnovna zelja nasih politicara. Apsolutna vlast.

Postoj kontinuitet propasti, kriminala i propadanja izmedju vlasti 2000. - 2012. i sadasnje vlasti radikala.
Kadrovi iz DS-a koji su danas u radikalima su spona izmedju ta dva perioda.

Sadasnja propast Srbije i jadna buducnost koja nam sledi su odraz istorijske nuznosti, neke vrste politicke inercije.
Srbija jer kao brod koji ide u pogresnom smeru i ne moze tako lako da se okrene.
Srbija je zato propala, za Srbiju nema nade. To nije emotivan nego racionalan zakljucak.

Inače, ja ne bih (toliko) zamerao ljudima koji su 2012. glasali da se promeni garnitura, da znam da su onda isto tako 4 ili koliko već godina kasnije (Srbija godišnje ima više izbora nego godišnjih doba) glasali opet za promenu garniture i osveženje.

Ali znam da ima puno ljudi u Srbiji koje 2012. nije mrzelo da odu do birališta da kazne Tadića, Dinkića, Đelića, Cvetkovića... a mrzelo ih je 2014, 16, 18, 20... da odu i opet glasaju za promenu i osveženje, odnosno da glasaju protiv SNSa. E to već zameram. Ako je neko bio vredan i voljan da 2012. veruje da je potrebna promena i pranje političke scene, onda to treba da uradi opet par godina kasnije. A najlakše je da svi sedimo kod kuće i kukamo "jbt kako je sve s..nje, svi su isti, sve nas kontroliše svetska vlada, sve je uzalud!" Ima na ovom forumu par takvih izgubljenih slučajeva - od defetista, preko cinika, pa sve do relativizera - pa treba svako da ih dobro pogleda i zapita se da li želi tako da provede ostatak života. Ako je već sve što je potrebno za promenu da se mrdne do birališta i glasa protiv. A kad bi dovoljan broj ljudi glasao protiv, pao bi i SNS ili bi se sveo na 50% i onda bi se trudili da budu što bolja vlast i dodvore se narodu. A ovako sa 80% mogu da nam rade šta hoće. A onda to vide isti slabići među Srbima pa kažu "pa da, eto, vidite šta nam rade i kako nas drže... znači sve je uzalud". I onda to SNS pročita.I onda opet u krug i u krug, jedno hrani drugo.

Не знам да ли ми је више досадно фаталистичко катастрофизирање Србије која је пропала или навијачке делузије о Србији која гази ЕУ по економији и достигнућима

Ma opušteno, pa ti bar uvek možeš da skreneš i svedeš temu na komuniste i SFRJ.

Vučić i to voli i pozdravlja. Njemu to takođe ide na ruku.

Sve što deli narod u tabore, i što ga tera da lupa tikvu o prošlost dok ignoriše sadašnjost, ide Vučiću i SNS na ruku.

A za Srbiju ne treba brinuti, sad smo BBB- i svi naši problemi su postali zanemarljivi. Samo nebo nam je granica.

Poslednja izmena:
Inače, ja ne bih (toliko) zamerao ljudima koji su 2012. glasali da se promeni garnitura, da znam da su onda isto tako 4 ili koliko već godina kasnije (Srbija godišnje ima više izbora nego godišnjih doba) glasali opet za promenu garniture i osveženje.

Ali znam da ima puno ljudi u Srbiji koje 2012. nije mrzelo da odu do birališta da kazne Tadića, Dinkića, Đelića, Cvetkovića... a mrzelo ih je 2014, 16, 18, 20... da odu i opet glasaju za promenu i osveženje, odnosno da glasaju protiv SNSa. E to već zameram. Ako je neko bio vredan i voljan da 2012. veruje da je potrebna promena i pranje političke scene, onda to treba da uradi opet par godina kasnije. A najlakše je da svi sedimo kod kuće i kukamo "jbt kako je sve s..nje, svi su isti, sve nas kontroliše svetska vlada, sve je uzalud!" Ima na ovom forumu par takvih izgubljenih slučajeva - od defetista, preko cinika, pa sve do relativizera - pa treba svako da ih dobro pogleda i zapita se da li želi tako da provede ostatak života. Ako je već sve što je potrebno za promenu da se mrdne do birališta i glasa protiv. A kad bi dovoljan broj ljudi glasao protiv, pao bi i SNS ili bi se sveo na 50% i onda bi se trudili da budu što bolja vlast i dodvore se narodu. A ovako sa 80% mogu da nam rade šta hoće. A onda to vide isti slabići među Srbima pa kažu "pa da, eto, vidite šta nam rade i kako nas drže... znači sve je uzalud". I onda to SNS pročita.I onda opet u krug i u krug, jedno hrani drugo.
Ovo. Ili da mi neko zamera na izboru, a da nikada nije glasao. Dosta ima spavača i dalje, "ne mogu da idem do birališta, hladno je", "nemam za koga da glasam", "badava glasam, sve je isto", "izborima nećemo ništa promeniti"... Ne može ni da se skupi 50% svih glasača na izborima. To je upravo primer koji sam opisao iz svog mesta. Mi smo i dalje bili pod DS-om 2012te kada je cela država smenila vlast ali kada narodu prekipi nema tih kupljenih i uslovljenih glasača koji mogu da nadglasaju većinski narod i to ovi znaju. Zato se i dodvoravaju penzionerima i ostatku Srbije. Ali, najlakše je kukati i kriviti nekog drugog.

Mnogi ljudi ne glasaju posle 2012. jer znaju da SNS nece dati vlast cak iako izgubi na izborima. To se i desilo u nekim opstinama ove godine.
Ljudi dakle nece da se smaraju na izborima jer znaju da je ishod izbora irelevantan. Oni i ne ocekuju od SNS da prizna izborne rezultate.

Ponasanje opozicionih politicara (npr Dobrice ili Djilasa) u potpunosti je odbilo ljude. Tome treba dodati direktno kupljenu opoziciju kao sto su Zavetnica ili M Bastac.

Haha ajde prvo da izgube... posle decembarskih izbora videli smo dovoženje glasača iz Nove Varoši, iz Bosne, videli prepravljane zapisnike, snimljeni ljudi kako isped biračkog mesta plaćaju, o ljudima koji ispred biračkog mesta imaju duple biračke spiskove da ne pričam.
I onda neko ima srama da kaže ajde prvo da izgube pa ćemo da vidimo šta dalje.
Usput upoređuje Tadića sa Vučićem, Cvetkovića sa Brnabić. Pa kad su isti smeni sad Vučića i Brnabić kao što si iz prvog pokušaja smenio Tadića i Cvetkovića.

Poslednja izmena:
U nekim opstinama je opozicija pobedila pa ipak je SNS na vlasti. Npr u Nisu u, Starom Gradu, Novom Beogradu, Cacku i jos ponegde.

Kako to?

Kako to da svaki put gde opozicija predje 50% volsebno SNS dobije 51%?

I sada, kad ljudi jasno gube zivote zbog Sns kradje opozicija nema odgovor. Nemam ni ja odgovor, ali ja ne smaram ljude da glasaju za mene.

СНС има јачи мотив за опстанак на власти него опозиција да их смени.
Користе се све могуће методе, добро су организовани и имају планове за све ситуације. Опозиција је у све изборе ушла крајње аматрски што демотивише гласаче.

U nekim opstinama je opozicija pobedila pa ipak je SNS na vlasti. Npr u Nisu u, Starom Gradu, Novom Beogradu, Cacku i jos ponegde.
Nestvarno koliko je to sličan šablon - za Bastaća kao opoziciju, je mogao da glasa samo isti dementni soj, koji glasa i za Acu&Co

Fina starogrčka reč μωρός (mōrós). 😊

Mene i dalje zanima epilog Marko Bastać - Lazar Lešnjak kumstva, to je kao na filmu bilo... samo bez epiloga...

Nikad neću zaboraviti kad je Lešnjak rekao u intervjuu za pink "Čak su u jednom trenutku predložili da bih mogao i oralno da ih zadovoljim!".

Kad hoćeš kumu baš da napakostiš onda izmišljaš takve stvari. Sa kakvom mi sve mafijom imamo posla. 😄 sa kesom na galavi, muči vezanog kuma... najluđi triler obrti, za 5 dana svi sve zaborave... samo ja pamtim 😎

I to je kao sitno građevinska mafija i to 100% prođe, a narko mafija sa onom mlevilicom mesa, tu su kao malo više za*ebali pa su neposredni izvrsioci koliko toliko odgovarali a mastermajnderi i ko je držao konce, kontrolisao i dozvoljavao sve to... do njih nikada nećemo doći... iako znamo ko su ali rade nesmetano, vladaju nesmetano, gostuju nesmetano itd

Haha ajde prvo da izgube... posle decembarskih izbora videli smo dovoženje glasača iz Nove Varoši, iz Bosne, videli prepravljane zapisnike, snimljeni ljudi kako isped biračkog mesta plaćaju, o ljudima koji ispred biračkog mesta imaju duple biračke spiskove da ne pričam.
I onda neko ima srama da kaže ajde prvo da izgube pa ćemo da vidimo šta dalje.
Usput upoređuje Tadića sa Vučićem, Cvetkovića sa Brnabić. Pa kad su isti smeni sad Vučića i Brnabić kao što si iz prvog pokušaja smenio Tadića i Cvetkovića.

I sa svima njima nema ni 50% glasaca. Za neobavestene, i DS je placao glasove i radio svasta, samo nisu imali vremena da se usavrse ;) a ti veruj u sta hoces. Uostalom, oni sve to rade zato sto izbori nisu relevantni zar ne?

Sa kakvom mi sve mafijom imamo posla. 😄
Mafija a pogotovu kad je ispovezuješ s Kopolinim portretom iste, deluje još i kao neko društvu časti i odanosti.

Ovdašnji mulj su samo slinci; ljudi u pokušaju, koji će dete da prodaju za inscipijent funkciju, u teatru laži; za par šuški u koverti; da im neki stranački brt, završi zaposlenje za šurnjaju. 😊

Kako to?

Kako to da svaki put gde opozicija predje 50% volsebno SNS dobije 51%?

I sada, kad ljudi jasno gube zivote zbog Sns kradje opozicija nema odgovor. Nemam ni ja odgovor, ali ja ne smaram ljude da glasaju za mene.
Kad budemo imali organizovanu opoziciju da i preletaci ne cine razliku onda ce biti promena. Sad sam pogledao to za Nis, oni su uz pomoc Ruske stranke dobili vecinu za jedan glas 31 vs 30. I taj Nis treba da bude primer kako lako pobediti vlast samo kada bude adekvatne vecine.

Uostalom i ne morate da glasate kao sto i ne glasate samo ne morate da nas ubedjujete kako sve nema smisla i kako su drugi krivi za sve.

Mislim da se idealizuje 'šta bi bilo kad bi bilo' da SNS nije nikada došao na vlast.

I dalje ne bismo bili član EU.

I dalje bi strane banke bile jače od vrhovnog suda.

I dalje bismo plaćali hranu skuplje nego Nemci.

I dalje niko visoko obrazovan iz Afrike, Azije, Južne Amerike ne bi izabrao Srbiju umesto Kanade, Amerike, Engleske, Švedske, Finske itd.

I dalje bi ljudi trajno odlazili iz države.

I dalje bismo bili u demografskoj krizi.

Ono što smatram Vučićevom greškom jeste što se nije povukao sa vlasti na vreme i prepustio vruć krompir nekom drugom.

I prethodna vlast je krala pa niko nije u zatvoru, ne bi ni njegova ekipa bila.

A mogao bi da se vrati na vlast kasnije kada bi mu se konkurencija raspala kao i prošli put.

Vrh