Разлика између Београда и унутрашњости је сада на врхунцу, буквално две државе.A možda ste krivi Vi koji ste glasali za ljude koji 10+god ništa nisu uradili za unutrašnost pa je sad narod slep za bolje, "samo da se ne vrate žuti". Ne vidim neku razliku, sve što su radili oni rade i ovi sa usavršenijom tehnikom (a većinom i isti ljudi). A glasanje je valjda ljudsko pravo za smenjivanje vlasti ili je trebalo prošlima omogućiti da vladaju kao sada ovi pa i oni da se osile i ko zna šta bi bilo... Ljudi su glasali za tada najjaču opoziciju, isto kao i sada što glasaju samo što ima dosta bačenih glasova drugim opozicionarima koje ne prelaze ili jedva prelaze cenzus.
Ne zezam tj i ne sećam se za koga sam glasao 2012te samo znam da nisam za Tadića hteo sam da mu pomognem da ne trči više maratone da se znoji dok ostali nemaju šta da jedu.mariks nemo se vadis sada... mislim toma grobar, dal me zezas
Ne zezam tj i ne sećam se za koga sam glasao 2012te samo znam da nisam za Tadića hteo sam da mu pomognem da ne trči više maratone da se znoji dok ostali nemaju šta da jedu.
Naravno, ne znamo kako bi bilo. Za to i služi smena vlasti, da svako zna da niko nije nezamenjiv i da se budalaštine ne praštaju olako. Nisu ni oni prošli radili sve sjajno i ima se štošta zameriti, a nisu ni sve loše. Evo i sada imaš kakvu takvu krizu pa se hendluje nekako. Najveći problem su matorci koji ne znaju za promenu vlasti.Ima se vlastima u prvoj deceniji nakon Slobe mnogo šta zamerati, ali sam negde siguran da smo imali priliku da nas radikali vode kroz tranziciju i svetsku ekonomsku krizu, bilo bi duplo gore.
Objektivno je taj period stabilizacije vlasti > tranzicija >SEKA >oporavak bio jako težak za nas zbog spleta objektivnih okolnosti i van naše kontrole, dok je SNS vlast imala i sreću da nisu doživeli nijednu ozbiljniju recesiju na nivou Evrope i da se mnogo štampalo, da su pare bile jeftine itd.
Naravno, pljačkaške privatizacije i debilne investicije kao FIAT treba da budu na stubu srama i krivične odgovornosti, ali ne može mi niko reći da bi Toma i Vučić radili bolje i poštenije.
Možda su sada dve države ali tada su bila dva sveta. Ljudi iz unutrašnjosti su dolazili u Beograd da vide kako izgleda novi asfalt, kako svetle ulična svetla, kako izgledaju automobili koji nisu yugo iz 80tih godina...Разлика између Београда и унутрашњости је сада на врхунцу, буквално две државе.
To ti kažem, dosta toga se promenilo u svesti naših matoraca. Mene i oca bukvalno majka razdvaja svaki put.ja sam glasao za tadiju 2012, ofc, vec sam zavrsio fax, a za tomu su bila predanja po kgu i okolini.
ono sto je zanimljivo da me je rodjena majka terala 2008 da izadjem na glasanje, to mi je prvo glasanje u zivotu, i bila u fazonu glasaj za ds tada, nemoj radikali da pobede, bice rata?! da bi ona 2012 glasala za tomu na primer, i posle za vucka jos godinu dve, dok nisam poceo da urgiram da nece me vidjati vise
Evo i sada imaš kakvu takvu krizu pa se hendluje nekako
Lazović je izašao u javnost da saopšti kako Železnička stanica Prokop u Beogradu nema upotrebnu dozvolu, a Most na Adi je tu dozvolu dobio 2019. godine, dakle osam godina nakon otvaranja za saobraćaj. Lazović je imao osam celih godina da ukaže na situaciju sa Mostom na Adi, ali je propustio to da uradi. Pretpostavka je da mu to prosto nije politički odgovaralo, ili je svih ovih godina bio slep i glup, pa se odjedanput 7. novembra 2024. godine probudio ovako pametan i progledao.
Strašne zločine je pravio taj Tadić, trčao maraton, mazio krave, pio šampanjac na stadionu (doduše izvinio se i platio kaznu) i možda najveć greh koji mu Srbadija nikad nije oprostila - zavrtao rukave na košarkaškoj utakmici Partizana. Pokušao je da se izvadi dovođenjem najvećeg sponzorstva u istoriji našeg sporta, ali mu nije vredelo. Hvala Bogu da smo ga skinuli pa sada možemo uživati u modernoj i bogatoj državi.
Šta znam, dva rata, razne sankcije, neke zemlje EU u recesiji zvaničnoj ili ne... Evo sad i Tramp.
Сад су тек два света. А да не претерујемо мало за то пре? Мислим, мој паша је ту из твог краја, возио је новог пасата почетком двехиљадитих, а није баш богаташ ни у вароши. Сада су тамо још већином крнтије, а возни парк на Новом Београду изгледа скоро као у западној Европи. Опет, то је место које солидно стоји у садашњој Србији, а одеш у нпр. Врање... па то је данас већ Трећи свет.Možda su sada dve države ali tada su bila dva sveta. Ljudi iz unutrašnjosti su dolazili u Beograd da vide kako izgleda novi asfalt, kako svetle ulična svetla, kako izgledaju automobili koji nisu yugo iz 80tih godina...
Опет, то је место које солидно стоји у садашњој Србији, а одеш у нпр. Врање... па то је данас већ Трећи свет.
I da dodam. Sada neko napiše "Vi ste krivi" bez da je ikada kročio van BG-a u unutrašnjost, a da to nije Kopaonik ili Zlatibor. Nije badava izreka "što južnije to tužnije". Ili kad krenu priče "znaš li ti koliko BG učestvuje u BDPu na osnovu cele Srbije?". Pa ok ali koliko stanovnika živi u Beogradskim opštinama, a koliko van? Koliko je firmi u Bgu, a koliko van? Nije masovna selidba unutrašnjosti u BG badava. Dole gubimo teritoriju iz tog razloga. A takva je svima svest, "ako se ne tiče mene lično, ne tiče me se", a zato kad te dotakne onda "nisam kriv Ja, već neko drugi".
Ubacio sam i zvezdu, ali se praviš da nisi primetio.pojednostavljujes stvari, i naravno ubacujes partizan, koga zabole za partizan
Ubacio sam i zvezdu, ali se praviš da nisi primetio.
Elem, pošto sam ja pojednostavio, daj sad ti spisak Tadićevih grehova. Konkretno, ne kao ovaj matriks "bilo je lošije"
Ne znaju tamo ljudi koliko šta košta. Da odeš tamo sa Patek-om misliće da je neki kinez ali zato znaju cenu parizera Republika je plaćala mnogo toga i pre i sad.Значи, овај једе пред камерама паризер у патикама које коштају као исправан "југо" и зато влада?
ОК, тако сам и мислио.
Још занимљивије - све веће објекте који се зидају у Београду сада плаћа Република, дакле и унутрашњост. Нпр. држава је узела кредит за Нови српски мост. Мост на Ади је плаћао Београд. Само напред.
Moj ćale svojevremeno skupljao radnike u KGu Bilo je jedno mesto gde su čekali ljudi da idu da fizikališu, a tu je bilo i bivših profesora. Meni nije bila ideja da idem za BG ali šta ćeš, muka natera. Ti nisi znao ni za table od Batočine do KGakrivi ste ja kao sa koreni iz toplicu i iz sumadije. mislim ja znam kako su moji ziveli pod komunizmom (mnogo bedno), ali su pod dsom ziveli malo bolje. tj ceo taj jug, je jbg jug.. nema se ali smo zilavi. fora je u tome sto ja od kako sam svestan za sebe i sta sam hteo da studiram/radim bila je ideja da se ide za bg.
e sada sta je interesantno, od vecine prijatelja, koji smo dosli za bg, pola je ostalo, a pola je nastavilo van zemlje (iako su imali super pare)
edit: naravno za*******, ali od tih koji su kenjali, najvise mi ide na k onaj marko vidojkovic i sva ta bag** koja je je spamovala i hejtovala i svuda, i kao uvek pravi se pametna