Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne sudi. Ne dao Bog nikom da doživi njegovu sudbinu...
,,Čemu rušilački protesti? Ovi koji ih podstiču sada, bili su na vlasti kada su naša deca stradala u 'Kontrastu'. Tada nije bilo protesta. Ni mi, roditelji stradale dece, ni tadašnja opozicija koja je danas na vlasti, nismo želeli proteste. Pustili smo da nadležni organi urade svoj posao"

Lepo sto ste pustili, zato nam se od tad vise ne ponavlja. Za ovu temu je i izjava i ovi koji je prenose.

Inace, nista nisu pustili, mozda je on pustio, ali drugi roditelji su se krvavo borili odnosno bore se i dalje. Sta ovaj kenja i spinuje da bi uplitao svoje bolesne politicke stavove u sve?

Branko Miladinovic se i dan danas bori i za dosta toga se izborio, a ovaj je pustio.

Ovaj prica da je pustio drzavu da radi posao, a roditelji poginule dece tuzili drzavu u Strazburu

Ceo spin se sada svodi na to da su oni nekada bili mirni i pustali nadlezne organe da rade svoj posao iako su se i tada desavale tragedije.

Nije se tad protestovalo i rusilo iako su oni bili opozicija i nisu bili zadovoljni vlascu.

Osim sto su rusili grad zbog hapsenja ratnih zlocinaca i masovnih ubica itd.

“Ni mi ni tadasnja opozicija…” posle ove recenice pametnom dosta.

виша политичка школа, нисам сигуран за име (али похађао ју је кратко мој покојни теча, наш вероватно најбољи и најпризнатији дипломата

Da je Vladislav Jovanović pokojni pomislio bih na njega, ovako ne mogu da se setim. 🤔

,,Čemu rušilački protesti? Ovi koji ih podstiču sada, bili su na vlasti kada su naša deca stradala u 'Kontrastu'. Tada nije bilo protesta. Ni mi, roditelji stradale dece, ni tadašnja opozicija koja je danas na vlasti, nismo želeli proteste. Pustili smo da nadležni organi urade svoj posao"

Porediti ubrzavanje gradnje i preskakanje procedura kako bi se političari što pre slikali i uzeli zaslugu za otvoreni javni objekat, sa propustima privatnika u najmanju ruku vređa inteligenciju.

I u slučaju privatnika je potreban nadzor, al nema tu težinu da ljudi apsolutno pobesne kao kad se sete ko se sve od zvaničnika slikao upravo ispod te nadstrešnice, uzimao zaslugu i upravo zato nije uporedivo.

Ono juče sklanjanje predsednika u stranačke prostorije je još jedan dokaz da on nije nikakav predsednik svih građana a danas vidim zataškavanje i relativizaciju da je podanik vlasti udario novinara euronewsa, čak i od samog euronewsa...

Sistem ne zakazuje...

Posle nastave u školskom dvorištu u Kaluđerici, učenik (identitet poznat redakciji) je jurio je sa nožem u ruci dvojicu školskih drugova (identitet poznat redakciji), preteći i pokušavajući da ih izbode iz za sada nepoznatih razloga.

Ispred jedne osnovne škole u Borči maloletnik (17) naoružan plastičnim pištoljem presretao je učenike i otimao im novac za užinom pod pretnjom.

Sve poskupelo, inflacija, gladan ide u skolu? Mozda.
Jutros oko pola 8 ispred pravnog fakulteta na stanici tramvaja 10 decko od 16 god se onesvestio i pao.
Dosli ljudi da mu pomognu da ustane.
Hoce imunitet da padne od gladi :( toliko nam dobro ide...

Ne mora nadstrešnica. Može i plafon u bolnici da ti padne na glavu.Upravo mi drugarica (doktorka) potvrdila da je ovo istina.

Srbija je postala opasna zemlja za zivot.
Treba pisati o svemu ovome na booking.comi slicnim sajtovima da sto manje turista dodje, da se nacini steta radikalima i da se zastite ljudi koji putuju kroz Srbiju, pa da idu nekim drugim putem.

Да ли је могуће?
Untitled I.png

Која дијагноза се поставља за ову болест?

Да ли је могуће?
Pogledajte prilog 219000
Која дијагноза се поставља за ову болест?
Dijagnoza je - bolescu odgovaraju na bolest. Ocigledno je da je srpsko drustvo potpuno zatrovano i da tu vise nema zdravog razuma i normalnosti.
Sutra ce morati da nabrajaju gde je sve u svetu neko pao u nesvest jer ce se i to politizovati.
Ludnica, obesmisljavanje svega. Vi bas zasluzujete jedni druge, presmesno je sto mislite da ste drugaciji.

Dijagnoza je - bolescu odgovaraju na bolest. Ocigledno je da je srpsko drustvo potpuno zatrovano i da tu vise nema zdravog razuma i normalnosti.
Upravo tako. u srpskom diskursu ponasanje Vodje, clanstva SNS, drzavnih medija i svih drzavnih institucija je potpuno normalno i prirodno.
Radi se neobicnom povratku u srpsko preindustrijsko, ruralno doba, saglasno idejama N. Pasica.

Upravo tako. u srpskom diskursu ponasanje Vodje, clanstva SNS, drzavnih medija i svih drzavnih institucija je potpuno normalno i prirodno.
Radi se neobicnom povratku u srpsko preindustrijsko, ruralno doba, saglasno idejama N. Pasica.
Tako i treba. Zamisli da ima demokratije da možeš da radiš šta hoćeš i kako misliš, potpuna anarhija. Nama je potrebna čvrsta ruka.

Ante Marković je bio poslednji premijer koji je mogao nešto da promeni u ovoj državi na bolje.

Posle njega potop.
Кренуо је кад су се појавили, Слоба и његова супруга, Фрањо Туђман који није знао да се поптише и да говори, и Стјепан Месић. Та чувена реченица "Мој посао је готов. Југославија је мртва" је било црвено светло и упозорење које народ није схватио на време...
Postoji reč u Jidišu (Yiddish) koja opisuje ovakvu osobinu karaktera - chutzpach.

Leo Rosten in The Joys of Yiddish defines chutzpah as "gall, brazen nerve, effrontery, incredible 'guts', presumption plus arrogance such as no other word and no other language can do justice to".

https://www.merriam-webster.com/thesaurus/chutzpah
Аха! Значи особа која нема образа, ни морални компас. Кратко речено: дебелокожац. Правац на Ф одељење Лазе Лазаревић, или у Губеревац.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Srbija je postala opasna zemlja za zivot.
Treba pisati o svemu ovome na booking.comi slicnim sajtovima da sto manje turista dodje, da se nacini steta radikalima i da se zastite ljudi koji putuju kroz Srbiju, pa da idu nekim drugim putem.
Nije postala. Opasna je od kad postoji kao samostalni entitet van SFRJ.

A tek će biti, jer se ništa ne ulaže u održavanje infrastrukture, a i ono što se ulaže je pranje novca.

Mostovi su nebezbedni, prevoze se opasne materije kroz nebezbedan tunel ispod Beograda, planira se prevoz kiseline za rudnik litijuma prugama iz kojih vagoni iskaču kao osigurači.

Turisti dođu da jedu, piju i da se zabave. Ne zanima ih politika. Čak i Severna Koreja ima turiste.

Sa druge strane, niko normalan ne želi da dođe ovde da živi.

Cene su kao u Nemačkoj, plate i očekivani životni vek su kao u Africi.

Tako i treba. Zamisli da ima demokratije da možeš da radiš šta hoćeš i kako misliš, potpuna anarhija. Nama je potrebna čvrsta ruka.

To sto moze da se kupi zvanje, pozicija diploma da se plati oprost od greha i zaboravi zlocin cini Srbiju atraktivnim za mladu generaciju koja masta o zivotu bez po muke, u skladu sa htenjima mlade generacije, ali i za veliki broj odraslih gradjana Bosne i CG koji dele moralne vrednosti srpskih radikala. Njima je ovde dobro, razumeli mi to ili ne. I sve vise dolaze.

Ja samo mislim da Ti imaš previše slobodnog vremena od kako si prodao taj tvoj projekat za milione i sada ne radiš ništa ;)

Što vreme sve više odmiče petooktobarska dešavanja u kojima sam učestvovao su mi sve milija i nekako nestvarna.
Bio sam veliki kritičar kasnije, posle tih zbivanja, loših poteza vlasti i povremeno se kajao što sam u tome učestvovao. Sad tek vidim koliko je tada snaga naroda, odlučnost i bes zbog svih dešavanja pretočen u jedan događaj koji je na trenutak doneo svetlo Srbiji.
Nažalost nisu uradili sve što su trebali, a to je lustracija o kojoj se tada mnogo govorilo, ali ništa. Najveća tekovina je početak demokratije, jer su između ostalog prerušeni radikali na izborima došli na vlast o čemu sada možemo samo da maštamo.
I da napomenem, krivi ste Vi koji ste 2012 glasali za Tomu, šta god sada pričali, učestvovali ste u dovođenju ove strašne hobotnice na vlast. Kao i čuveni "beli listići". Uživajte.
I da imali smo adekvatnu opremu za taj dan. "Pa kom opanci kom obojci".

A možda ste krivi Vi koji ste glasali za ljude koji 10+god ništa nisu uradili za unutrašnost pa je sad narod slep za bolje, "samo da se ne vrate žuti". Ne vidim neku razliku, sve što su radili oni rade i ovi sa usavršenijom tehnikom (a većinom i isti ljudi). A glasanje je valjda ljudsko pravo za smenjivanje vlasti ili je trebalo prošlima omogućiti da vladaju kao sada ovi pa i oni da se osile i ko zna šta bi bilo... Ljudi su glasali za tada najjaču opoziciju, isto kao i sada što glasaju samo što ima dosta bačenih glasova drugim opozicionarima koje ne prelaze ili jedva prelaze cenzus.

Vrh