StariPosmatrač
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 2.714
De ćeš jaču instituciju od Vučića...
Ко би рекао да ће ови наставити све то, само много безочније, бруталније, усавршеније?
Oni već sutra mogu da spakuju kofere i da se odsele u Dubai, novca imaju za do kraja života.kako nas pakao čeka i da nikad neće sjahati.
Radikali su bili pojedinacno najjaca stranka na svim parlamentarnim izborima nakon 5. Oktobra sem 2008. (kad su bili drugi). Kako to nije legitimna opcija?Mnogo, ali mnogo njih bi reklo. Neki od vas kao da su se juče rodili i nisu imali iskustva sa radikalima. Ja sam klinac bio na faksu tad i sećam se da sam pomislio kad su uzeli vlast kako nas pakao čeka i da nikad neće sjahati.
Da se ne foliramo sad kako su oni bili legitimna opcija, ljudi su glasali za njih da vide leđa žutima i sad nam se to sveti.
Mnogo, ali mnogo njih bi reklo. Neki od vas kao da su se juče rodili i nisu imali iskustva sa radikalima. Ja sam klinac bio na faksu tad i sećam se da sam pomislio kad su uzeli vlast kako nas pakao čeka i da nikad neće sjahati.
Da se ne foliramo sad kako su oni bili legitimna opcija, ljudi su glasali za njih da vide leđa žutima i sad nam se to sveti.
Ovo treba precizirati.Opet ostaju isti problemi kao i pre 30+ godina, poraz je što se suštinski u glavama nismo pomerili za milimetar.
Radikali su bili pojedinacno najjaca stranka na svim parlamentarnim izborima nakon 5. Oktobra sem 2008. (kad su bili drugi). Kako to nije legitimna opcija?
Sve je to lepo nego šta ćeš kad sutra na tvoje dete padne neka nadstrešnica, uruši se neki tunel...? Da li ćeš i tada reći "nema veze, bitno da se gradi"? Meni je samo žao što nije pala kada su se slikali na otvaranju pa da malo okusite kako je to. Ej, poginula su DECA, nedužna, ni život im nije počeo! Ako se gradi, neka se gradi planski i kvalitetno, a ne daj da samo završimo da se pohvalimo kako smo uradili, pa ako padne na nekog jbg bitno da smo uzeli parče kolača. Grozim se što ovo moram i da pišem.Isti je rezon i pre tragedije, ovo je samo ulje na vatru. Pre 10-ak dana napisah post o razvoju Beograda i da mi se cini da to ide u dobrom pravcu, ista agresija je bila. Neko opsterasireno licemerje, neka usiljena energija koncentrisana da se opisuje jezivo los zivot i jos jezivije losa vlast a cini mi se da nije toliko lose. Ne vidim to zaista, vidim podizanje standarda zivota. Znam mnogo ljudi koji ne mogu da smisle Vucica a jako jako dobro zive i vidim da preteruju. Interesantno, najmanje se bune ljudi koji zaista tesko zive po ruralnim i nerazvijenim sredinama unustrasnjosti a najvise beogradjani gde je najvise novca i svega ostalog. Slican fenomen je prisutan u demografiji, natalitet je najmanji u velikim urbanim sredinama pa se daju izvuci neki zakljucci iz toga.
Ove price kriminalna vlast, kradu...pa da nije takva svaka vlast ne bi ovi dosli. Da je vlast te neke gradjanske kvaziurbane Srbije bila dobra, strucna, odgovorna, patriotska, da nije krala...pa sto bi je iko menjao. Kod svake vlasti (pogovo srpske jer imamo lopovski mentalitet) ce biti isto samo je pitanje koliko ce dati narodu. Vucic danas da ode iza njega ostaje mreza puteva (kad se uskoro zavrse svi) sto je vec vise nego sto je bilo ko uradio. Pa u Drvaru je otvorio fabriku za Srbe povratnike da od necega zive, ja mislim da kvaziurbani ne znaju ni gde je Drvar.
Rasturenu vojsku su podigli, jacaju srpsku poziciju u Cg, gaje jake veze sa Rs...meni dosta da ne budem protiv njih da bih isao u neku novu neizvesnost sta ce i kakvi ce biti ti neki novi. Mozda budu bolji, ne kazem, to bi bilo najbolje.
Ja eto nisam očekivao toliki pakao. S obzirom u kakvom smo paklu živeli mi po unutrašnosti teško da je moglo gore. E sad drugi je problem što naš narod voli, posebno penzioneri, nekog "jakog vodju", ostalo im od Tita. Drugi problem je što su mladi upali u taj neki sistem "nemam za koga da glasam, mrzi me, sve je isto" pa ne dolazi do do smenjivanja vlasti, kakva god ona bila.Mnogo, ali mnogo njih bi reklo. Neki od vas kao da su se juče rodili i nisu imali iskustva sa radikalima. Ja sam klinac bio na faksu tad i sećam se da sam pomislio kad su uzeli vlast kako nas pakao čeka i da nikad neće sjahati.
Takva nam je politika odvajkada. Niko naučen, školovan i sa uspehom u svojoj profesiji ne želi u politiku. Jedan deo jer je politika sodomizovana (samo bag** i kriminalci) drugi je što ako si kvalitetan i pošten možeš da zaradiš više tj ne moraš da kradeš, treći i najmanji deo je idealizam "za bolje sutra".U poslednjih 12 godina na vlasti sa manjim ili većim ovlašćenjima su bili ili su još uvek: Zorana Mihajlović, Mlađan Dinkić, Siniša Mali, Goran Vesić, Gangula, Goran Knežević, Nenad Popović, Jelena Trivan, Kena, Rasim Ljajić, Ivica Dačić, dinastija Krkobabić, Velja Ilić, Drašković.
Honorable mention: DJ Žeks
Mnoge sam i zaboravio, još više ih ima za koje nisam nikad ni čuo ali su tu. Sa dodatkom Julina, Bate Gašića, Đuke i ostale bulumente predvođene Vođom, čine kompaktnu masu koja vlada već 34 godine, neprekidno.
Ja ne vidim razliku. Vidim samo da su oni vlast, koriste istu za bogaćenje tj. kradu od nas ostalih koji nismo vlast.
Fedualni poredak iz srednjeg veka gde šta god radio ako si kmet bićeš kmet.
Kako je Gangula postao zamenik gradonačelnika i predsednik gradskog odbora DS? Zbog obrazovanja, sposobnosti? Prepoznali kvalitet u njemu?
Kamo sreće da je bio jedini, takvi slučajevi se broje hiljadama.
Taj koji ga je doveo u politiku je jedan od "vođa" opozicije 10 godina i sutra će izabrati bolje saradnike. 100% sigurno!
Isto kao što Psiho nakon što je postavio Grčića da mu vodi EPS, Slinu da vodi policiju, Tomu Monu da vodi građevinu, pa kad se desi sranje onda kuka nad zlom sudbinom.
Jbg, ne znate da organizujete posao jer nikad u životu niste radili gde se od vas očekuju rezultati, već ste uvek i u svakom trenutku radili za svoj džep i za taj trenutak. Zato i prolazimo kako prolazimo.
Po meni, niko ne bi mogao da bude na tako visokim funkcijama ko nije radio u realnoj ekonomiji u operativi minimum 15 godina.
Ako nikad nisi radio operativan posao, jednostavno nemaš kapacitet da organizuješ posao i upravljaš tako velikim sistemima kao što je država.
Tako je.
Ja verujem da postoji mentalna smetnja, neka vrsta endemskog problema u Srbji, bas vezano za upravljanje, management.
Od porodice do zgrade i sve do firme, opstine i drzave.
Sto je sistem kopleksniji, problem je sve veci.
Upravljanje nije cilj po sebi nego je sredstvo dominacije i licng bogacenja.
Ako to sagledate, njihove kadrovske odluke bice vam potpuno jasne.
Njihova politika bice vam potpuno prozirna.
Cak i po privatnim firmama je cesto tako.
Glavni cilj je licna dominacija, upravljanje je tu sporedno.
Nekada moze da ispadne dobro, uglavnom nije.