Pa da ih ima zašto bukvalno svaka prodavnica u mom kraju ima na A3 formatu da traže radnike? Ne mogu one čuvare da zadrže, nego se stalno rotiraju.
Problem je u poslovima gde imaš nepotrebnu hiperprodukciju kadrova. Eto znam devojku koja silom prilika radi u marketu, a završila učiteljski fakultet, ne može da se zaposli, neće u stranku. Primili je bez pitanja. Bar joj je plata sa nekim bonusima ista kao da radi to za šta se školovala, tako kaže. Isto momka koji je završio medicinu, radi kao kurur za buraza koji drži advokatsku kancelariju, izgoreo, neće da se cima i nervira, nego lagano po sudovima i sl. Dobro, to je neka druga priča, ali da neće on, ne bi imao pouzdanog čoveka za to.
A kad si spomenuo dostavu, bio sam skoro u pošti, sad mi u redu sa onim papirićima da je kao pokušana dostava, a naravno da nije, ne mogu ti kuriri da nose sve to, nego ostave tu ceduljicu. Ispred mene lik kome isto brza pošta kasni dve nedelje, ovaj ih
tovari, u fazonu, do sada bih sam doneo peške, a gospođa za šalterom mu kaže
hajdete molim Vas prijavite se da nam budete kolega, potrebni su nam dostavljači, full prijava itd.
Razumem zabrinutost, jer će AI vremenom menjati i kompleksnije poslove, ali poslova za te niskoplatežne pozicije koliko želiš, a mi u deficitu. Nikad AI neće moći da posloži flaše u marketu ili da dostavi paket bez ljudske podrške ili da iznese šut...