Ovo što se desilo je presedan, vanredni događaj, izuzetna okolnost. Samim tim ga tako treba i tretirati.
Presedan jeste, ali mi nismo precedentno pravo.
princip zakonitosti i zabrane retroaktivnosti važe i dalje u krivičnom pravu. Na terenu politike možeš tražiti izlaz al upliv politike na teren prava nas onda u konačnici sve čini nesigurnim a to je preveliki društveni rizik. Da su norme toliko fleksibilne da ih primenjujemo po sopstevnom ćefu, od slučaja do slučaja, protiv toga se valjda borimo i kad neki sin glavonje dobije nanogicu a ubio je dete u saobraćajki...
Koliko tu zelim da mu bude suđeno kao i nekom ko zaštitu nema, tako želim doslednu primenu prava u svakoj situaciji...
Nisam za to da izađemo iz saveta Evrope ali varaš se ako misliš da kada bi se u Evropi desilo nešto ovako, a država htela da se u..re u život odgovornima, da ne bi imala kako.
Imamo slučaj masovnog ubistva u Utoji, Norveška. Evo videćemo kad prođe 21 godina da li Brejvik izlazi ili ne.
Ne iz face nego iz njihovih dela i nekih izjava.
To nisi ti rekao, nego Zion.. on je sve u faci pročitao... ti si dao psiho analizu...
Shvati, njihovi slobodni životi su gotovi, ako im ne presudi država, presudiće im neko od porodica žrtava.
Meni je to neshvatljivi, najgori vid krvne osvete. On čak nije uperen na neposrednog izvrsioca nego na roditelje. Meni je to stvarno poražavajiće. Pa ne mogu ceo život biti u zatvoru. Majci se sudi na slobodi. Naravno da kad budu na slobodi da treba da budu zaštićeni, a majku koja je sad na slobodi, da nikom ne padne na pamet da je pipne.
Haos kako se trasnferiše krivica i koliko je poražavajiće za jedno društvo, ako odobrimo i pristanemo na to da je normalno i prihvatljivo deliti svoju pravdu i to čak prema nedužnima...
Kao onaj bombaš što je digao i svoj stan al malo zahvatio i celu zgradu
mislim ako se svetiš barem pikiraj odogvornog, neposrednog izvršioca, onog ko je ubio, a ne siriš krug, ne znaš gde udaraš... Mada sam generalno protiv bilo kakve osvete...
pa onda to pređe u stav da nisu roditelji ništa krivi
Rekao sam za majku da meni deluje da nije i da je prenapregnuta optužnica a za oca sam naveo gde vidim njegovu odgovornost, u 2 situacije, (čuvanje i obuka) ponavljam po milioniti put jer namerno čitaš pogrešno...
Kivan si na državu, i to potpuno razumem. Ali pošto znaš i sam da država neće robijati, sad bi iz svog INATA da sve svališ na nju a da roditelje predstaviš kao žrtve i pustiš ih da šetaju. Pa ne ide brate.
To šta vas par želite da čitate, a ja ne izgovorim. To je baš vaš problem, a ne moj.
Segmentirao sam dovoljno njihovu odgovornost.
Pitanje kako nesto znamo je važno. Jer ako znamo na osnovu njihovih zlih faca i Benderove psihoanalize, a bez da insistiramo na postojanju funkcionalnog društva, vladavine prava i zakonito sprovedenih sudskih postupaka, ne piše nam se dobro...
Krivi su brate, krivi su.
Ok
Bilo kako bilo, ako si pojedinac, i država odluči da ti zagorča život, uvek to može, i uradiće. Kako u Srbiji, tako i u svetu.
Problem je što se ti za to zalažeš, ali samo za one koje ti smatraš krivim, tj. da kroz takav tretman treba da prođu. Mimo zakona, jer je presedan
Jako dosledan stav.
dakle ako je to tačno - matori je zapravo omogućio malom da izvrši to masovno ubistvo uz pomoć naravno te streljane, dakle maksimalno ih zakonski odrati!
Olako držao da mali do pištolja neće doći..
Prosto tvoje reči na terenu politike ili ubeđivanja porote deluju upečatljivo. I ja ti tu odajem priznanje. Dok god je moć takvih argumenata ograničena na tom terenu, ja s tim problem nemam.
Ali da, u skladu sa zakonom kazna. Svakako.