Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Bilo kako bilo, ako si pojedinac, i država odluči da ti zagorča život, uvek to može, i uradiće. Kako u Srbiji, tako i u svetu.

U slučaju Brejvika njihova država je odlučila da sve uradi "po pravilima". Okej, njihova odluka. Ali ovo što se desilo ovde, narod osuđuje i želi pravdu. A ako mali Kecman ne može da robija, vala može da ide iz ludare u ludaru. I isto tako, ako roditelji ne budu mogli da se osude na više od XY , država može i treba da se postara da ih u nekim stvarima pravno ograniči. Kad već ne može da se menja zakon pa da im se sudi retroaktivno. Ali postoje druge metode da se nateraju da plate ili da im se prosto ograniče neke druge slobode.
Sa ovim za malog psiha se slažem, to je težak presedan koji se kod nas nikada nije ni desio tako da je i prvi ovog tipa..

Dakle ključno je da drzava ovde bude maksimalno stroga i zbog pobijene nevine dece i njihovih roditelja kao i zbog potencijalnih budućih takvih malih psihopata poput one retardirane klinke iz starčeva koja je likovala kako ce kosta brzo izaći iz tog pritvora ili gde već sedi a ovi iz groba nikad...
Zato je ključno da nikad ne izađe na slobodu obzirom da je on upravo ukalkulisao da mu zakon ne moze nista i da nece odgovarati i to mu je verovatno bio pokretač krvavog pira osokoljen time da mu "ne moze niko nista" jer je mlađi mlaoletnik,
tako da ako tu sistem odigra pametno i zatvori ga u ludaru do kraja života - šalje jasnu poruku svim takvim bolesnicima šta ih čeka - da je i on to znao, kladim se da ne bi uradio to sto je uradio!

tesko mi je da poverujem da neko ima nesto protiv toga..

Pa jbt zamisli da mali psiho izadje kao da se nista nije desilo??? To nije samo pljuvanje u lice unesrecenim roditeljima - to je signal ostalim takvim izrodima: ubijajte slobodno ne moze vam niko nista!

Pa da. I pošto zakonski ne mogu da ga osude, niti da promene zakon pa da mu sude retroaktivno, onda ga lepo treba proglasiti ludim (što i jeste) i držati iza brave do kraja života.

Inače će da se desi da on izađe pa ga neko sačeka i naplati sve. A na državi jeste da spreči to. Pa ako ako to podrazumeva doživtnu ludaru, neka bude tako. Ne treba nam takav u društvu i populaciji.

Na državi je takođe da pošalje poruku da ko učini nasilne i poremećene stvari, čak i ako je dete (iznad 12 godina), snosiće odgovornost za to. A ne da mali degen pobije ljide i uništi živote, a onda da on šeta jer je "dete" a roditelji da šetaju jer "nisu oni pucali". Pa ne, ne ide tako. Jer onda možemo da ukinemo državu, jer takva država nema poente, onda je čak i grozna anarhija bolja od toga.

Nisam došao ovde da cepam dlake na pola s tobom oko zakona i pravosuđa u EU.
ko bre cepa dlake oko zakona i pravosudja u EU? de bre cepam dlake?
necu te zamram dalje, al ne mogu da ti ne skrenem paznju na to da je ovakav nacin vodjenja rasprave apsolutno isti kao na happyu i iskreno nisam ocekivao to od tebe

tako da ako tu sistem odigra pametno i zatvori ga u ludaru do kraja života - šalje jasnu poruku svim takvim bolesnicima šta ih čeka - da je i on to znao, kladim se da ne bi uradio to sto je uradio!
Није му место на слободи, али, како крај живота може бити за 80 и више година, то нам оваква заветовања чини бесмисленом. Мислим, знамо ли некога ко је био затворен 1940. а да је још тамо?

Кад смо код тога, за 9 година биће слободне убице из Похорске. Прође и 40 година, ето.

Није му место на слободи, али, како крај живота може бити за 80 и више година, то нам оваква заветовања чини бесмисленом. Мислим, знамо ли некога ко је био затворен 1940. а да је још тамо?

Кад смо код тога, за 9 година биће слободне убице из Похорске. Прође и 40 година.
Naravno da ne znamo jer se ovako nesto prvi put desilo...

Sto se tiče ubica iz pohorske,
upravo zbog takvih stvari sam pobornik doživotne robije za ubistva sa umišljajem ili zbog koristi bez mogućnosti pomilovanja!
dakle dva majmuna su hladnokrvno likvidirali dete i njegovu majku jer su mislili da mu ćale drži neke pare u kući, i sad kao oni treba da izađu napolje i rade šta?
nadam se da nece docekati izlazak...

šteta što u vreme ukidanja smrtne kazne ona nije zamenjena doživotnom (koja nije bila predviđena novim zakonom) već kaznom od 40 godina.

Najgore je što su smrtne kazne po zakonu zamenjivanje sa 20 godina robije, ali je onda država našla načina nekim pravnim egzibicijama da ih zameni sa 40.

Da.

Ovo što se desilo je presedan, vanredni događaj, izuzetna okolnost. Samim tim ga tako treba i tretirati.

Nisam za to da izađemo iz saveta Evrope ali varaš se ako misliš da kada bi se u Evropi desilo nešto ovako, a država htela da se u..re u život odgovornima, da ne bi imala kako. Naravno da bi imala. U pravu se sve može srediti i fingirati, pogotovu ako država reši da te skemba. Čak i u jednoj EU. Da se ne za....vamo mi.

Mora da im se odvali, pošto se radi o presedanu i skandalu. Naravno, sa njima da robijaju i svi drugi odgovorni.

Ja nisam video ovo pre, upamtio bih ovako nešto napisano da sam pročitao i verovatno podržao.

Ali u svakom slučaju, mali tenkre više ne sme nikad da izađe među društvo, a na državi je da izvede sve moguće i nemoguće finte da ostatak života provede iza rešetaka, bilo crnih bilo "belih".

Roditelji treba da odgovaraju za sve što pravno može da im se nakači i izvede, i da plate (materijalno i nematerijalno) za svoj doprinos svemu ovome.
Zatim treba da odgovaraju i vlasnici streljane, zatim oni koji su ćaletu izdali dozvolu za čak dve prangije, i nastavno osoblje ako se utvrdi da su znali a pravili se ludi (što jeste tradicija u toj školi).

I za kraj:

Ne iz face nego iz njihovih dela i nekih izjava.
Majka je pokušala da tenkreta izvuče iz pritvora/nadzora, da sa ćerkom napusti zemlju, a pred javnošću se ponašala kao da je nervira što mora da ide na neko tamo suđenje.
A ćale je debil koji ima određene pasije ali umesto da ih kanališe i odmeri, on je prelio to na svog sina. Nije mu bio dovoljan airsoft nego je hteo i pravu prangiju. Onda mu nije bila dovoljna jedna prangija nego je hteo i drugu. Onda mu nije bilo dovoljno ni to nego je i klincu pokazao i dao da rukuje svim tim.

A sad ovamo negiraju optužbe i kažu da ih je sve ovo iznenadilo. Pa ne ide tako rođače. Neka budu odrasle osobe i neka priznaju da su uprskali. Shvati, njihovi slobodni životi su gotovi, ako im ne presudi država, presudiće im neko od porodica žrtava. Bolje da budu ljudi i prihvate ono što im država dodeli, nego da ih posle po ulicama sačekuju ogorčeni.

A tebe su očigledno dobrano omađijali čim im daješ toliko kredita i poverenja, i toliko ih braniš. Verujem da ima tu i besa prema novinarima i državi, pa onda to pređe u stav da nisu roditelji ništa krivi. Krivi su brate, krivi su. Ćale neiživljeni neodgovorni debil koji ne ume da rukovodi svojim životom i opasnim stvarima, i majka koja je narcisoid te je živela kroz svog sina i htela da ga pretvori u čudo. I možeš ti da pričaš o pravu u tom slučaju, ali tu ima i elemenata psihologije i psihijatrije. A na tom polju sve okolnosti upućuju na to da se radi o feleričnim ljudima koji su izrodili debila, a kad je debil pobio druge, pokušali su to da otresu sa sebe umesto da se pomire sa sudbinom i preuzmu odgovornost.

A "srpski inat" teraš i ti braneći takve felere od ljudi i stajući na njihovu stranu. Kivan si na državu i medije, pa si odlučio da staneš u odbranu roditelja a svaku odbranu baziraš na "a kako mi to znamo?" Zvučiš kao advokat koji sve izvrće, na kraju ćeš da pitaš i kako znamo da je Kecman zvao majku pred ulazak u školu, a postoji zabeležen poziv u logovima. Ali ne, ti si odlučio da budeš njihov neformalni advokat i sve što naiđe u njihovom smeru odbacuješ sa "a kako znamo to?" Okej brate, ne znamo ništa pouzdano, sve je samo privid naših čula i oseta, i onda se zločin možda nije ni desio, ako ćemo već da pođemo tim putem, tom apsurdizacijom, relativizacijom i zamenom teza. Eto.

Kivan si na državu, i to potpuno razumem. Ali pošto znaš i sam da država neće robijati, sad bi iz svog INATA da sve svališ na nju a da roditelje predstaviš kao žrtve i pustiš ih da šetaju. Pa ne ide brate.
Ovo. Ja nisam tako recit kao Bender i nekad ljudi moje reci shvate pogresno ali sa svim ovim se slazem

U radikalskoj prćiji je potpuno normalno jer je to radikalska televizija

Kome da tuzi, njihovim pajtasima ?
A i ako im presude platice drzavnim parama, jer drzava samo sipa u tabloide.
Shvatite ljudi, da bi drzava postala iole normalna prvo treba pocistiti ovu bagru.
To ne znaci da cemo postati normalni, vec da je to samo neophodan uslov.

Ovo što se desilo je presedan, vanredni događaj, izuzetna okolnost. Samim tim ga tako treba i tretirati.

Presedan jeste, ali mi nismo precedentno pravo. 😊 princip zakonitosti i zabrane retroaktivnosti važe i dalje u krivičnom pravu. Na terenu politike možeš tražiti izlaz al upliv politike na teren prava nas onda u konačnici sve čini nesigurnim a to je preveliki društveni rizik. Da su norme toliko fleksibilne da ih primenjujemo po sopstevnom ćefu, od slučaja do slučaja, protiv toga se valjda borimo i kad neki sin glavonje dobije nanogicu a ubio je dete u saobraćajki...

Koliko tu zelim da mu bude suđeno kao i nekom ko zaštitu nema, tako želim doslednu primenu prava u svakoj situaciji...

Nisam za to da izađemo iz saveta Evrope ali varaš se ako misliš da kada bi se u Evropi desilo nešto ovako, a država htela da se u..re u život odgovornima, da ne bi imala kako.

Imamo slučaj masovnog ubistva u Utoji, Norveška. Evo videćemo kad prođe 21 godina da li Brejvik izlazi ili ne.

Ne iz face nego iz njihovih dela i nekih izjava.

To nisi ti rekao, nego Zion.. on je sve u faci pročitao... ti si dao psiho analizu...

Shvati, njihovi slobodni životi su gotovi, ako im ne presudi država, presudiće im neko od porodica žrtava.

Meni je to neshvatljivi, najgori vid krvne osvete. On čak nije uperen na neposrednog izvrsioca nego na roditelje. Meni je to stvarno poražavajiće. Pa ne mogu ceo život biti u zatvoru. Majci se sudi na slobodi. Naravno da kad budu na slobodi da treba da budu zaštićeni, a majku koja je sad na slobodi, da nikom ne padne na pamet da je pipne.

Haos kako se trasnferiše krivica i koliko je poražavajiće za jedno društvo, ako odobrimo i pristanemo na to da je normalno i prihvatljivo deliti svoju pravdu i to čak prema nedužnima...

Kao onaj bombaš što je digao i svoj stan al malo zahvatio i celu zgradu 😄 mislim ako se svetiš barem pikiraj odogvornog, neposrednog izvršioca, onog ko je ubio, a ne siriš krug, ne znaš gde udaraš... Mada sam generalno protiv bilo kakve osvete...

pa onda to pređe u stav da nisu roditelji ništa krivi

Rekao sam za majku da meni deluje da nije i da je prenapregnuta optužnica a za oca sam naveo gde vidim njegovu odgovornost, u 2 situacije, (čuvanje i obuka) ponavljam po milioniti put jer namerno čitaš pogrešno...

Kivan si na državu, i to potpuno razumem. Ali pošto znaš i sam da država neće robijati, sad bi iz svog INATA da sve svališ na nju a da roditelje predstaviš kao žrtve i pustiš ih da šetaju. Pa ne ide brate.

To šta vas par želite da čitate, a ja ne izgovorim. To je baš vaš problem, a ne moj. 🙂 Segmentirao sam dovoljno njihovu odgovornost.

Pitanje kako nesto znamo je važno. Jer ako znamo na osnovu njihovih zlih faca i Benderove psihoanalize, a bez da insistiramo na postojanju funkcionalnog društva, vladavine prava i zakonito sprovedenih sudskih postupaka, ne piše nam se dobro...

Krivi su brate, krivi su.

Ok ☺️

Bilo kako bilo, ako si pojedinac, i država odluči da ti zagorča život, uvek to može, i uradiće. Kako u Srbiji, tako i u svetu.

Problem je što se ti za to zalažeš, ali samo za one koje ti smatraš krivim, tj. da kroz takav tretman treba da prođu. Mimo zakona, jer je presedan 😄 Jako dosledan stav.

dakle ako je to tačno - matori je zapravo omogućio malom da izvrši to masovno ubistvo uz pomoć naravno te streljane, dakle maksimalno ih zakonski odrati!

Olako držao da mali do pištolja neće doći..

Prosto tvoje reči na terenu politike ili ubeđivanja porote deluju upečatljivo. I ja ti tu odajem priznanje. Dok god je moć takvih argumenata ograničena na tom terenu, ja s tim problem nemam.

Ali da, u skladu sa zakonom kazna. Svakako.

Zato je ključno da nikad ne izađe na slobodu obzirom da je on upravo ukalkulisao da mu zakon ne moze nista i da nece odgovarati i to mu je verovatno bio pokretač krvavog pira osokoljen time da mu "ne moze niko nista" jer je mlađi mlaoletnik,

Pročitaj moj odgovor Benderu od juče. Post počinje boldiranim citiranjem Bender Rodrigeza. Jeste dugačak, al žao mi je.

I ja sam tu dao odgovor na ovo na šta uzvičnicima vrištiš ponovo, danas.

Tako da je održivo, zakonito rešenje i predupredi sve buduće slične situacije a ni jedan od građanina ne oseća pravnu nesigurnost i selektivnu primenu prava.

Resenje se ogleda u oborivoj pretpostavci oko sticanja krivične odgovornisti, gde nije zakucana na 14 godina. I ni jedan klinac više ne moze dobiti siguran signal iz čitanja zakona... wooohooo nisam kriv!

Pročitaj moj odgovor Benderu od juče. Post počinje boldiranim citiranjem Bender Rodrigeza. Jeste dugačak, al žao mi je.

I ja sam tu dao odgovor na ovo na šta uzvičnicima vrištiš ponovo, danas.

Tako da je održivo, zakonito rešenje i predupredi sve buduće slične situacije a ni jedan od građanina ne oseća pravnu nesigurnost i selektivnu primenu prava.

Resenje se ogleda u oborivoj pretpostavci oko sticanja krivične odgovornisti, gde nije zakucana na 14 godina. I ni jedan klinac više ne moze dobiti siguran signal iz čitanja zakona... wooohooo nisam kriv!
Pa ono što sam ja pročitao u tom dugačkom postu se baviš matorim kecmanom pa posle daješ predloge kako da se promeni zakon ali to važi za buduće slučajeve,
nisam primetio da daješ rešenje za malog psiha osim da se on pusti na slobodu...
To što ti misliš da će izmene zakona da spreče buduće male psihopate, hoće malo morgen -
pazi da klinci nece da sednu i čitaju izmene i dopune zakona dok im se kosta šepuri na slobodi aha oće oće...
Kao što razni ološ zabole za postojeće zakone dok gleda kako radikali masovno krše iste i nikom ništa...

Ja to svakako podržavam naravno, ali to je trebalo ranije a sada neće rešiti ništa ako mali psiho izađe potpuno slobodan da se šepuri okolo nakon što je unesrećio toliko ljudi

A baš me zanima u domenu psihologije, ko će potpisati da je mali koji je hladnokrvno i planski lišio života toliko ljudi (dakle sa debelim predumišljajem) potpuno normalan i bezopasan po društvo...

Poslednja izmena:
Pa da. I pošto zakonski ne mogu da ga osude, niti da promene zakon pa da mu sude retroaktivno, onda ga lepo treba proglasiti ludim (što i jeste) i držati iza brave do kraja života.

I tu postoje neka pravila.

Jesi gledao u utisku nedelje da kod autizma svake dve godine treba da dokazuješ državi da i dalje imaš autizam da bi nastavio da primaš pomoć. 🙂

Slično je i kod invaliditeta pa tako i kod odsustva mogućnosti da upravljaš svojim postupcima, imovinom... povremno se rade procene i na osnovu toga donose odluke o nečijem lišenju posolovne sposobnosti i izuzetno, zatvaranju.

Uz to treba da si opasnost za sebe i druge i to je odredba koja moze najviše ovde da nam svima bude od koristi kao osnov za produženje njegovog zatvaranja....

ali ta opasnost mora biti konrektna, ne samo jer je psihoanaliza pokazala da si po prirodi psihopata. Psihopata kao procena, kao dijagnoza, bez spoljne manifestacije u vidu vršenja krivičnih dela, nije za zatvaranje. Sem u nekim distopijskim filmovima gde bi sve počelo kao plemenito Benderovo rešenje a zavrsilo se najgorom mogućom selekcijom i anarhijom 🙂

Otud precizna unapred propisana pravila, da nas sve štite od samovolje a ne jer ja volim da Kecman slobodno šeta sutra.

KK je sa 13 godina 2023. izvrsio neko delo i sviđalo vam se ili ne procena njegovog psihičkog zdravlja može pokazati neke 2041. da nema osnova da ga se dalje drži. Ceniće se ono što je zakonom propisano i tu je moguće menjati zakon i primeniti ga, ali kako sprečiti državu da sutra tako ne zatvori tebe?

Bez krivične presude, smatram da si opasnost, ok nisi pobio ljude, ali ja danas kao država smatram da taj uslov i nije preterano bitan, bitnije mi je jer te smatram da si opasan.

Zato ne moze olako da se ide sa rešenjima, a ne jer neko ovde voli malog Kecmana...

Za sad imamo osnova da ga držimo do daljnjeg, a da li će to biti i dozivotno, kad sve saberem u glavi kako pravo funkcioniše, i koje su vrednosti savremenim društvima bitna da ih štite = nije izgledno.

da se promeni zakon ali to važi za buduće slučajeve

To je neophodan uslov krivičnog prava.

Mi sve propisujemo unapred pa nas onda život iznenadi. 🙂

Ali da imamo sistem precedentnog prava moglo bi biti drugačije, ali Bender kaže da su Amerikanci budale. I sad ne znam, odlučite se. Mada i tamo u krivici naravno da ima unapred propisanih pravila i kazni, a ne presedana koji menjaju sve, al da ne širimo...

To što ti misliš da će izmene zakona da spreče buduće male psihopate, hoće malo morgen -
pazi da klinci nece da sednu i čitaju izmene i dopune zakona dok im se kosta šepuri na slobodi aha oće oće...
Kao što razni ološ zabole za postojeće zakone dok gleda kako radikali masovno krše iste i nikom ništa...

I šta je onda resenje... Da svi provrištimo na forumima? Kako ih onda sprečiti?

Jbt koliko strasti, truda i vremena ti ulažeš pokušavajući da opravdaš to dvoje kretena. Bukvalno počinjem da mislim da imaš neke veze sa njima ili sa samim slučajem.

Sa sve ovim "ne treba niko da je pipne dok je na slobodi". Pa nije trebao ni njen sin da pipne bilo koga pa eto. Izbrisa' deset života i uništi još 1000.

Ti si izgleda razvio neku vrstu empatije i sažaljenja prema njima pa što ih javnost, država i pravda, pa čak i mi blejači ispred dragstora više pritiskamo (nisam znao da je moje mišljenje i (ne)odobrenje toliko bitno), to si ti sve više na njihovoj strani i sve militantniji u njihovoj odbrani.

Možda bi bilo dobro da dodam da ne podržavam krvnu osvetu i slične agresivne plemenske prakse. Ali ne čudi me kada se one dese u društvima gde institucije i država ne funkcionišu. I ovde ne govorimo o ubistvu jednog deteta ili ne znam, polivanju žene sonom kiselinom. Govorimo o masarku devetoro dece i čoveka. Ko misli da to nema opasnosti da se završi krvnom osvetom ako roditelji ne budu osuđeni, ne znam šta da mu kažem, mnogo je naivan. Pogotovu nakon određenih poteza i odluka Kostinih nakon tragedije.

A Brejvik kad izađe, neće moći nigde da se zaposli. Ako se pak država umeša pa primora nekog da ga zaposli, onda je to stvarno žešća bolest mozga i znak da kao vrsta treba malo da se preispitamo oko nekih stvari. Svidelo se to nama ili ne, i koliko god bilo okrutno i tužno, neki ljudi, kada počine neke stvari, više nisu sposobni za život u zajednici. Kažem neki. Dakle najgore psihopate, antisocijalni poremećaji, narcisoidi... koji pokažu žešće, bolesne ideje i radnje i žešće nivoe agresije. I ne treba zbog njih par da ispašta preostalih 99%. Kakvi god tih preostalih 99% bili, ali ako NISU kao oni i makar su za trunku bolji, ne treba da ispaštaju. To isto važi i za Kecmana. A njegovi roditelji treba da robijaju određen broj godina što su doprineli da se ova tragedija desi.

Poslednja izmena:
Jbt koliko strasti, truda i vremena ti ulažeš pokušavajući da opravdaš to dvoje kretena

Nije, nego ti namerno pogrešno čitaš. 🙂

Bukvalno počinjem da mislim da imaš neke veze sa njima ili sa samim slučajem.

Paranoji jesi sklon. 😊 to stoji.

Sa sve ovim "ne treba niko da je pipne dok je na slobodi".

Majku ne treba niko da pipne jer nije ona nego njen sin ubio tolike ljude. Niti ga je ohrabrivala niti mu dala pištolj u ruke. Niti imala bilo kakva saznanja da će to da napravi. Ne dao bog da se kao roditelj nađeš u takvoj situaciji. A sinova izroda ima toliko.

Ti si izgleda razvio neku vrstu empatije i sažaljenja prema njima pa što ih javnost, država i pravda, pa čak i mi blejači ispred dragstora više pritiskamo, to si ti sve više na njihovoj strani i sve militantniji u njihovoj odbrani.

To je tvoja iskrivljena projekcija koja veze sa istinom nema.

Nije, nego ti namerno pogrešno čitaš.
Da da, biće da je to. Cela Srbija ih želi svo troje iza rešetaka, samo na ovom forumu videh jednog čoveka kako ih brani i stalno nam objašnjava kako ima tu još mnogo dimenzija i filozofskih nedoumica.
Paranoji jesi sklon. 😊 to stoji.
I šizofreniji.
Majku ne treba niko da pipne jer nije ona nego njen sin ubio tolike ljude. Niti ga je ohrabrivala niti mu dala pištolj u ruke. Niti imala bilo kakva saznanja da će to da napravi. Ne dao bog da se kao roditelj nađeš u takvoj situaciji. A sinova izroda ima toliko.
Ona je odgovorna za njega.
A vidim što se potresla zbog svega, i što je jede krivica i žal. Jede je samo što ona i sinčić neće moći na slobodu neko vreme. I to je to.
Sinova izroda ima toliko, ali oni nisu uradili sve ovo što su Kecman i njegovo dvoje retardiranih roditelja.

Ja podrzavam plemenske osvete. To je duh usadjivan u koren crnogorskog naroda.
Oko za oko, zub za zub.
Zamisli Bendere, neko te s 22 godine prebije a ti imas 14. Kazes mu kad ojacas i porastes, naci ces i prebices ga. U medjuvremenu treniras. :)

Ja podrzavam plemenske osvete. To je duh usadjivan u koren crnogorskog naroda.
Oko za oko, zub za zub.
Zamisli Bendere, neko te s 22 godine prebije a ti imas 14. Kazes mu kad ojacas i porastes, naci ces i prebices ga. U medjuvremenu treniras. :)
Kako onda objasnjavas podatak da je taj narod dobija najvise batina po glavi stanovnika u celoj Evropi?

Nego kako još tragaju za telom nesrećene devojčice... Jesi ih ona dvojica odvela na mesto ili taj jedan koji je bacio njeno telo, ako je jedan... Obično ih odvedu na lice mesta sa tužiocem...

Kako sad bageri danima rade... Raskopali pola brda, a telo je bačeno pre nekoliko dana... Malo deluje neshvatljivo...

Vrh