Meni je neshvatljivo da silovanj emoze da se prijavi i procesuira posle 10 godina, kada za to vise nije moguce imati dokaze.
Svako moze da kaze: "Onaj me silovao pre 10 godina".
Takodje mislim, da normalan covek ne moze da izvrsi silovanje. Ne shvatam kako moze da ima erekciju dok se zrtva brani i vristi.
Silovatelji su umno poremecene osobe.
Eh... Bolje ne razmišljaj i ne pokušavaj da shvatiš. Možda gledaš previše filmova.
Bila sam silovana sa 11 godina. Ne da ne možeš da vrištiš i braniš se, nego toliko utrneš od straha (mada je to preblaga reč), da ne osećaš ni ruke, ni noge, ni glavu, bukvalno se pretvoriš u pihtiju, a glas nestane, nema ga. Nastupa potpuna paraliza od horora u kome si se našao.
Kada me je pustio i otišao, i krenula da uzmem telefon i pozovem majku (ne policiju, mala sam bila), tek onda sam primetila da mi ruke toliko drhte da bukvalno lete levo desno 30cm. Trebalo mi je jedno 15 min. da nabodem brojeve.
Takođe, zašto nije rekla 10 godina? Nije, nisi u njenoj situaciji bio, niti ćeš,
Silovanja su različita, napasnici su ovakvi ili onakvi, neki prete silom, neki perfidnom psiholškom manipulacijom. Takođe žrtve su različite, neke su fizički slabe, neke žrtve su deca (bukvalno), neke su psihološki "tretirane" unapred da i ne shvate šta ih je snašlo. Ne shvataš kako može da ima erekciju. Može jbg, ima teški oblik mentalnog poremećaja! Da nema, našao bi devojku i spavao sa njom, a ne bi išao po gradu i vrebao decu. Ne znaš zašto nije prijavila 10 godina? Meni je trebalo tačno 25 godina da imam "aha" momenat i odem na psihoterapiju i prvi put (osim policiji i roditeljima) naglas izgovorim šta mi je urađeno. A još par godina da kažem još nekome osim psihoterapeutu.
Moj savet ti je da, pre nego što onako izneseš svoje mišljenje, zastaneš za sekund, i upitaš sebe "Jel baš znam o ovome toliko?". Iskuliraj koji sekund, pa onda ako baš znaš o čemu pričaš, reci. Ako ne, probaj da se možda raspitaš, pročitaš, informišeš, pa donosi sud.