Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Поступак, под службеним називом “међународно усвојење”, од стране највећег броја влада у свету кодификован је, као класична трговина. У земљама које су водиле истрагу, установљена је тешка злоупотреба у врху социјалних служби. Грантови којима су “даривани” високи чиновници у министарствима, крећу се до 30 000 долара по детету. Трафикинг, корупција, и свирепа злостављања деце код иностраних усвојилаца, допринели су да највећи број земаља у свету последњих година, одустане од праксе прекограничног усвојења. У Србији је концетрацијом овлашћења, “под једну шапу”, циљно и стратешки у социјалној заштити, монтиран кључ корупције и трафикинга. Ресорно министарство је оперативни партнер међународних трговаца. Послује као регрутни центар. Деца се по слову закона експедују као роба са бувљака.

Setimo se da je Srbija bila jedna od retkih, ili mozd ajedina zemlaj na svetu gde su se krale bebe u porodilistima.
Imamo smisla za trgovinu ljudima.
Srbija, najgore mesto na svetu.

Danas je OS Vladislav Ribnikar upucano dosta ljudi, pa i dece :(
A to je ipak jedna od boljih skola u gradu.
Ne znam zasto, ocito se nekome sve skupilo za prvi maj. Deca su najranjivija, sve se reflektuje na njih. I nemoc roditelja, i besparica, i drustvo, i nepravda... ne znamo sta je bio okidac. To je posao za istrazitelje.

Ne znas zasto? Ovo je posledica vladavine Aleksandra Vucica i kapitalizma u najgorem obliku koji se sprovodi kod nas. Ja sam pre sto godina rekao da ce se ovo desiti pre ili kasnije i da ce se kad krene desavati cesto.

Postali smo USA i uzeli sve najgore od njih, pa tako i ove stvari.

Nemam tv u stanu i ostao sam da spavam kod mojih pre neko vece i skapirao da Kristijan Golubovic ima svoju emisiju na tv-u. Alo, bre.

Ne znas zasto?

Koliki god klinac psiho bio, tesko je pobiti ovoliko ljudi sa sve namerom da to uradis. Treba ti pistolj.

Televizije sa nacionalnom frekvencijom promovisu pistolje i pucanje i ubijanje kroz svoje filmove, serije, pesme...

Ovo je za smenu Vlade i svih mogucih struktura u drzavi.

Milos ,,jel vi ne razlikujete fiktivne likove od stvarnih" Bikovic ima krv na rukama sada, kao i gomila ljudi.

Otkazi i prdekana.

Много је насиља у целом дискурсу овде, и то наравно долази са врха.

Пишу неки, узрочник је његов бес према наставници историје - ишао је и на такмичења из тог предмета - да ли због оцена, или због идеолошког неслагања... јбт?! Превише смо засолили свет мржњом и злим емоцијама. То је свуда око нас. Не ваља посао.

Milos ,,jel vi ne razlikujete fiktivne likove od stvarnih" Bikovic ima krv na rukama sada, kao i gomila ljudi.
Režim, RTS, Tužni vetar, Crni cerak, Klan, Željko Mitrović, Dragan Bjelogrlić, IDJ i svi slični toksični otpadi.

P.S.
Evo ga Bjelin, Kristijanov i Žeksov miljenik i naslednik:
KgXk9kpTURBXy9hNzU2ZWY2MjkwMGNlNTA3ODMzNmM4NTVkNDc1NTBmNy5qcGeRkwLNBLAA3gABoTAF

Zašto bismo bili na ulicama, kad je nikad bolje. Beograd se gradi™, ekonomija cveta, Nemci zavide:
ММФ избацио своја предвиђања за наредних 5 година, по њима Србија ће имати неочекивано добре резултате и престићи Хрватску

Koga boli pače za socio-ekonomsko stanje i živote običnih ljudi. Bitno je da vlast obara rekorde i da nas MMF hvali.

Sad će biti krivi svi-od "zle" učiteljice, oca koji drži pištolj na izvolte i malog psihopate, vidim i Nova već objavljuje njegovo puno ime i prezime, to ne rade ni kod punoletnih zločinaca, već daju inicijale.. samo neće biti kriva ova prokleta država i radikalski šljam i vlast koja nas uništava 10 godina promocijom svega najgoreg u ljudima, nasiljem i zlom u svakom obliku.. Kompletno državno rukovodstvo treba da podnese ostavke i nikada više glave da promole na svetlost dana.

I neka mu objave ime i prezime, ko ga j...

Lik je bolestan i društvo treba da zna ko je, šta je, i od čega boluje. Kao što se objavljuje ime onog silovatelja Igora Miloševića, da sutradan kad ga Vučićeva država (opet) pusti na slobodu, da ljudi znaju da ga prepoznaju.

Isto važi i za ovog malog bolesnika, pošto će i njega pustiti da slobodno šeta. Kad nema države i institucija (al bitno da obaramo rekorde i MMF nas hvali, a živećemo od sunca), mora narod sam da se postara i brani.

Poslednja izmena:
Распитао сам се: мали је штребер и добио је кеца из историје. Наставница је дивна жена и има двоје деце, била је разредна мојој рођаки, која је сад у Трећој, одмах поред.

Poslednja izmena:
Tuzno.
Istoriju sam uvek voleo, jer je zahtevna, puno detalja ima.
Ne zna svaki nastavnik da priblizi predmet deci, da im ucini zanimljivim, to je u nekim skolama bas problem.
Ja sam u osnovnoj imao bas krs nastavnika ali opet ucio sam. I matematicar bio krs, pa placao privatn casove.
U srednjoj je istoricarka bila bas dobra, da bi mi vrhunac bio kad mi je direktor firme bio Rados Ljusic, njega je bila milina slusati. Ziva enciklopedija srpske Istorije.

Ja znam roditelje koji samaraju i tuku decu ako donesu trojku od kuce. Na ulici razdragani i srdacni, kod kuce monstrumi. Za dvojku vec prete i ucenjuju dete da ce prati ulice i raditi kao djubretar ako ne poprave ocene i ako se to ponovi i sl.
Za keca se lomi namestaj po kuci.
Ogroman je pritisak na deci.
Neko je od roditelja kinjio ovog malog tokom praznika.
Uzeo pistolj i roknuo neduznu zenu.
Ko j3 kriv? Drzava? Vucic? Ambiciozni roditelji?
Ili svi po malo.

Poslednja izmena:
Evo sad kažu i da je bio izložen vršnjačkom nasilju i da je bio prebačen u drugo odeljenje... Žalosno.. Juče se nije radilo, to znači da je planirao "osvetu" od prošle nedelje...

Ne zna svaki nastavnik da priblizi predmet deci, da im ucini zanimljivim, to je u nekim skolama bas problem.
Eh, ne zna svaki... ne zna 90% njih i to je problem u 90% škola. Doduše, kapiram da i njih počne da boli uvo kad moraju da rade sa malim kretenima i kriminalcima-pripravnicima a za bedne plate i poniženja.

A ima ih i dosta koji tripuju da je njihov predmet najbitniji u univerzumu. Ovde se verovatno radilo o tome. Ova je mislila da nema života bez istorije, a ovaj mali, naučen da bude prvi u svemu i da ćaća radiolog može sve da sredi, je prso kad je naišao na nepremostivu prepreku (u vidu njenog inata) i onda je uzeo da reši stvari onako kako su ga naučili Bjela, RTS i Željko.

Vidi se čak i da je došao opremljen, 5 šaržera a pominje se i eksploziv. Sve u svemu, opičeno društvo, opičen nastavnik, opičen otac (što drži ta s'nja kući tako na izvolte), opičen mladunac.

Vidim da je vecinski stav da su i druge generacije gledale Ramba i Batu Zivojinovica pa nisu uzimale da pucaju.

Vecina ljudi se ne slaze da drzava i mediji imaju uticaj. Mali je psiho i dobio je keca i zbog toga je pucao. Vrsnjacko nasilje, toga je uvek bilo. Toeto, ne treba dalje tu ici sa nekim bumerskim pricama.

Najjaci argument je i mi smo gledali Ramba ili igrali GTA pa sta nam fali? 🤣 Pa ne znam odakle bih poceo da vam objasnjavam sta vam sve fali.

Poci cu od sebe, ja sam g***o i ipak mi ne pada mi na pamet da izlazim na ulicu jer narod Srbije nije ni zasluzio bolje. Sklonicu se sa strane.

Mali je psihopata, toga ima svuda i u svakom dobu i nije niko nista kriv, desava se jbg. Idemo dalje. Ne grizu ruku koja te hrani, treba danas uzeti sto evra od Vucica, odgledati Kristijanovu emisiju i novu epizodu Juznog vetra pre odlaska na koncert Crnog Ceraka.

I ranije su bile Bjele, Kristijani i slično, dečak po svemu pisanom nema veze sa tim već je emotivno nestabilan. Najlakše je svaliti sve na zadruge i Kristijane. Sve dolazi iz porodice. Sada imamo tu "slobodu govora", nastavnik ne sme vikati na decu, ne sme ih pipnuti, ne može se ponavljati razred... Deca imaju slobodu koju ranije nisu imale. "U moje vreme" nisi smeo da povisiš ton na nastavnika, a šamar si mogao od njega lako da dobiješ, znao si šta smeš šta ne smeš. Dodješ kući pa te još i roditelji prevaspitavaju, a sada roditelji prevaspitavaju nastavnike "ko sme moje dete da dira".

Aha, i ranije smo imali masakre i masovna ubistva po školama, kako da ne...

P.S.
A i ovaj mali je naučio da puca, barata pištoljem i puni šaržere čitajući bukvar... mda... kako da ne.

Poslednja izmena:
Ma koliko da si ljut, prespavas i prodje te manje vise. On se probudio, uzeo oruzje, municiju, stigao do skole i bio i dalje toliko besan da je ubijao....mali je psiho bez ikakve nade da bude deo drustva jednog dana.

Aha, i ranije smo imali masakre i masovna ubistva po školama, kako da ne...

P.S.
A i ovaj mali je naučio da puca, barata pištoljem i puni šaržere čitajući bukvar... mda... kako da ne.
Nije sigurno naučio da puca gledajući filmove. Kao što rekoh sve dolazi iz porodice. Ko ga je učio da puca, čije je naoružanje? Upravo jer si ranije znao šta smeš, a šta ne do ovoga nije dolazilo. Sada te truju svim i svačim, mržnja se oseća svuda, društvene mreže, sloboda, sve je dostupno... sve se to nakupi. Šta je sa onim likom koji je izbo one prolaznike pre neku godinu "jer mu niko nije lajkovao status"? Da tužimo fejs?

Nije sigurno naučio da puca gledajući filmove. Kao što rekoh sve dolazi iz porodice. Ko ga je učio da puca, čije je naoružanje? Upravo jer si ranije znao šta smeš, a šta ne do ovoga nije dolazilo. Sada te truju svim i svačim, mržnja se oseća svuda, društvene mreže, sloboda, sve je dostupno... sve se to nakupi. Šta je sa onim likom koji je izbo one prolaznike pre neku godinu "jer mu niko nije lajkovao status"? Da tužimo fejs?
A kako se sad ovo što si napisao uklapa u tvoje i tvrdnje tvog kolege sa Cene nekretnina, da je svega ovoga bilo i pre? Pošto sam sada pročešljao Gugl rezultate i arhive (a i moja sećanja) i nisam našao nikakve vesti o masovnim ubistvima u srpskim školama, od 2000 naovamo. A čak se ni 90ih to nije desilo. Dešavala su se donošenja i potezanja prangija, ali ne masovna ubistva.

A ajte sada vas dvojica, drvite i dalje kako nije to ništs novo i kako je uvek bilo tako... I kako niko od režima, društva, popularne (ne)kulture i "institucija" nije kriv za to.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Vrh