Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Drugarica mi je bila u skoli kod Aleksica i nju je takodje vredjao da ima kantu i da trazi drugu profesiju, sto je naravno i uradila. Ali jadno da to pricas devojcicama od 14-15 godina, koje su u pubertetu i nesigurne u svoj izgled, Plus seksizam. Ne znam za silovanje ali matori je obicna st***.

Jadno je da pričaš i dečacima, tako nešto ili slicno tome da ih ubijaš u pojam da nikad neće uspeti u sportu koji treniraju, da vršiš pritisak, da se osećaju nesigurno, samo kako bi mogao da ostvariš neke skrivene motive...

Loših ljudi ima svuda, nažalost...

Što se silovanja tiče i sam sam bio žrtva silovanja, nisam bio toliko mali, znao sam da su sva obeležja bića krivičnog dela ostvarena, ali su okolnosti bile takve da nije bilo mnogo brižnih ljudi koji bi pokazivali razumevanje, većina bi mi se smejala i ismejalava moje seksualne prakse pa bi se podrazumevalo da ništa bolje nisam ni mogao da očekujem...

Zapravo sve ono što biste bili puni osećaja za devojke (neki od vas, naravno da ne mislim da su svi licemeri) ovde bi vas bolelo uvo... Šta, muško je, još peder, šta radi po parkovima noću...

Za devojke ste naučili do sada, da ne pitate šta radi u mini suknji noću i slično, što reče Srbljanovićka jednom - može i gola da hoda ulicom 🙂 to nije poziv da je siluju i ja se potpuno slažem sa njom, al za mene nit očekujem, nit mi treba ičija podrška...

Sam sam se sa tim izbatrgao, ne preterano dugo jer žalim tu osobu i iako sam znao da mogu da ga prijavim, nisam želeo da ga prijavim jer ga žalim i znam da bi naišao na ismevanje i nerazumevanje. I ne želim mu da trune u zatvoru, s obzirom na njegov bes i buru nezadovoljstva koje je moje odbijanje izazvalo, a trebalo je da bude obrnuto, da ja budem ljut jer on hoće na silu... al eto on je bio maksimalno ljut, time je hteo da prikrije da je on pogrešio i onda je napravio scenu jer na silu nije uspeo da ide koliko je zamislio... Nisam bio zbunjen i paralisan i ćutao svoje "ne" nego sam ga gurao od sebe i jasno i verbalno i fizički stavio do znanja da ne želim ništa s njim i da poštuje to da ne želim... Ali svi bi to ismevali, kako sam naivan, tako mu i treba, šta radi na takvim mestima itd. Zabriga me da on odgovara, srećan sam što nisam on i meni je to bila dovoljna satisfakcija.

Bilo mi je gadno što je na silu to uradio, al šta da se radi... ima i gorih načina, uz oružje i slično... Ipak sam muško pa nije trajalo dugo, fizički sam pružio jasan otpor... Tako da svako reaguje kako smatra da treba... Meni satisfakcija suda tu nije trebala, svašta se događa, nisam usamljen, svakako bih pre da sam ovo što jesam u svakom smislu, nego da sam on... Njega sam iskreno žalio i to mi je bilo dovoljno...

Ostao sam bez teksta... dugo razmisljam sta da ti odgovorim, legendo, trebace mi vremena da se presaberem :(

Hvala vam, ja sam to stavio ad akta, skroz je iza mene, stvarno sam sagledao iz svih uglova i prevazišao... zaista ne pišem to kao vapaj za podršku, prevazišao sam, nego želim da vam osvetlim priču i iz tog ugla, ali u svakom slučaju hvala još jednom 🙂

Dugo sam razmisljao sta da ti napisem, ali da to ne bude neki ofrlje odgovor.

U mojoj porodici, ne tako davno, ima 10-tak godina, malo je falilo da trudna zenska osoba bude silovana u sred bela dana u liftu, a u pitanju je jedan od urbanijih i prometnih delova grada, a pored je Komercijalna banka sa cuvarom ispred.
Ludake cak ni to ne odvraca od zle namere, sto znaci da idu na sve ili nista, kamikaza mindset.

Psihopata je neki bio u pitanju.
Ova zemlja je puna tempiranih bombi koje slobodno setaju ulicom.
Svakako uvek treba drzati cetvore oci.

Ja se jos secam da je nekog dekicu u busu opljackao neki lik, oteo mu novcanik i poceo da trci. Ja sam tad izasao iz busa, ali mi trebalo tek 5 sekundi da skontam o cemu se radi. Niko nije pojurio za lopovom. Jedno 250-300 metara sam imao pun trk, sprint bukvalno, i po sporednim ulicicama, zamalo ga izgubih iz vidokruga, tek posle 200-og metra ga nalazim, sustizem i derem se "stani, lopov" medjutim niko ga nije zaustavio.
Posto je video da cu ga stici, okrece se i baca novcanik, tad i ja stajem, uzimam isti i vracam ga. Posle vidim da para nema, samo licna dokumenta.
Pustio sam ga da pobegne, valjda misleci da je to to, stvar je vracena.
Ovo cak i nisam spominjao nikome, mozda najvise dvoje ljudi. A taj jedan mi rece: "Sto ne gledas svoja posla? Mogao je izvaditi pistolj ili noz". Ali ja ne razmisljam mnogo, reagujem instiktivno. Ne treba mi priznanje niti nagrada.

I kad otvorim neke novine, citam neki decko u Nisu pao na ulici, a ima epilepsiju, ljudi to nisu prepoznali, bar neki, vec ga iznapusavali i izvredjali gov*netom narkomanskim. To me bas pogodilo kao coveka. I da sam bio licno prisutan tamo, i da je to moje dete, tukao bih ih metalnom stanglom jer su nevaspitani i bez odsustva empatije. Da osete kako to boli koliko i nekoga boli pogan jezik i neodmeren stav.
Prilicno smo otisli u ku*rac kao drustvo, ali ima ljudi jos. Nisu svi jajare i cinkarosi.

Ako je neko u problemu, svako je duzan da pomogne, ako ne moze, makar je obavezan da pozove policiju ili hitnu a ne stav "Ma nisu to moji problemi".
Isto kao kada neko hoda ulicom, a vidi kako tri lika siluju devojku, a plasi se d uleti da spreci, ne bi li dobio noz u stomak ili nogom u glavu, duzan je odmah da pozove policiju. Ne uradi li to, indirektan je saucesnik u tome. To se ne uci u skolama, da sa pravima idu i obaveze.

Noki, razumem tvoje probleme i svaka ti cast na autovanju i ispovesti. Veoma cenim to. Ja sam ipak drugaciji, niti prastam, niti zaboravljam, sto bas i nije hriscanski, pogotovo kad su ogromne nevolje u pitanju.

Poslednja izmena:
Kod mene je jedna devojcica od 15god bila silovana, izgledala je ko da ima 20 al nije to bitno. Bitno je da je to odmah prijavila i policija je isto veče privela počinioca. U slučaju Mike, iako neki ovde žele da robija 300 godina, ne mogu da shvatim da je neko bio silovan. Razumem da nisu svi istih psihičkih shvatanja ali da je to uradio 10 20 devojaka i da su SVE ćutale i pritom nastavljale da pohadjaju istu školu narednih koliko godina meni ne pije vodu. Deluje mi da su devojke iskorišćene, obećavani kule i gradovi, najbolje filmske uloge, mega zvezde, svetske uloge... i da su zbog toga ćutale i zbog toga treba da odgovara.

Meni je neshvatljivo da silovanj emoze da se prijavi i procesuira posle 10 godina, kada za to vise nije moguce imati dokaze.
Svako moze da kaze: "Onaj me silovao pre 10 godina".

Takodje mislim, da normalan covek ne moze da izvrsi silovanje. Ne shvatam kako moze da ima erekciju dok se zrtva brani i vristi.
Silovatelji su umno poremecene osobe.

O laznim opozicionarima: (zapravo skoro svim opozicionarima)

18. марта на седници Одбора за правосуђе гласало се за истакнуте правнике, односно за кандидате који ће бити чланови Високог савета судства и Високог савета тужилаштва. Седницом је председавао Владимир Ђукановић члан СНС-а. Ипак, професора Правног факултета Николу Бодирогу, широј јавности познатог као потписника петиције из 2017. године за председничку кандидатуру Александра Вучића, за члана Високог савета судства није предложио нико од чланова владајуће већине, него баш опозиционар Гајић.
Професор Бодирога, на том Одбору добио је неопходних 12 гласова. Поред посланика Народне странке, раме уз раме с Гајићем, за њега су гласали и адвокати Владимир Ђукановић и Светозар Вујачић, као и још девет чланова владајуће већине (СНС, СПС, СВМ и ПУПС).

Hvala @centarfor na podeljenom iskustvu.

Vezano za krađu novčanika i slične situacije kad neko trpi nejednak tretman, diskriminaciju, nasilje, smatram da se treba umešati i reagovati tako da situaciju ne napraviš gorom po tebe ili ljude oko tebe... U suprotnom pozovi policiju. Ne treba se junaciti previše, ali imaj u vidu da je karakteristika mnogih ljudi da se umešaju i pomognu, to ide instinktivno... Takođe situaciju treba prepoznati, što nije uvek lako, jer su nekad sekunde u pitanju i nisi svestan šta se događa...

Što se tiče Mariksa, je ne mogu đuture za polaznice te škole da tvrdim ovo ili ono, svaki slučaj je za sebe... Naveo sam da je veoma teško dokazati silovanje samo na osnovu iskaza oštećene pogotovo posle 7 godina...

Meni je neshvatljivo da silovanj emoze da se prijavi i procesuira posle 10 godina, kada za to vise nije moguce imati dokaze.
Svako moze da kaze: "Onaj me silovao pre 10 godina".

Mogućnost pokretanja krivičnog postupka za osnovni oblik silovanja zastareva protekom 15 godina od dana kad je silovanje izvršeno... Što vreme više odmiče, teže je dokazati, zapravo ključno je reagovati odmah.

Ranije su ti rokovi bili kraći, uvek se primenjuje zakon koji je važio u vreme kad je delo izvršeno, ukoliko je bolji po izvršioca. Dakle, uvek se primenjuje krivični zakon bolji po izvršioca, aktuelni ili ranije važeći kad je delo izvršeno ako je u međuvremenu zakon menjan...

Takodje mislim, da normalan covek ne moze da izvrsi silovanje. Ne shvatam kako moze da ima erekciju dok se zrtva brani i vristi.
Silovatelji su umno poremecene osobe.

Da, razmišljao sam o tome... i meni je to nezamislivo, postići erekciju uz upotrebu sile... Svakako je navedeni primer teška patologija, ali zaboravljaš 2 stvari...

1. Da si u tom primeru naveo samo jedan od oblika izvršenja, jedan najklasičniji primer...

2. S tim u vezi može biti silovan aktivan muškarac baš kao što sam ja bio silovan... Dakle da uprostim, meni nije neko penetrirao u guzu nego je besprizorna tetka uprkos mom ne, na kvarno, krenula da me oralno "zadovoljava" tako što je čvrsto uhvatila moj penis i stavila ga u usta iako sam je gurao i na kraju odgurao ali čim je ostvarena oralna penetracija na silu, to je silovanje...

Imaj u vidu da kad imaš agresivnog bolesnika sa tvojim penisom u njegovim ustima ne želiš baš da ga spucas pesnicom u glavu ako bi time mogao da povrediš i sebe i ono što ti je na sebi kao muškarcu, najvažnije 😉

Inače penis mi je bio u punoj erekciji jer sam je postigao za jednog drugog momka sa kojim sam hteo da budem, sedeli smo na klupi, u polulezećem stavu, negde oko 2 izjutra, letnje vreme, a ovaj je prišao na kvarno iako sam mu još ranije rekao da ne prilazi, da ne želimo ništa sa njim, da nas ostavi na miru... Ali na tim mestima se momci okipljaju radi sexa i ne sklanjaš se samo jer ima nekog okolo, ali to ne znači da si svakom dao dozvolu da se pridruži. I tu imaš pravo da biraš sa kim ćeš biti...

Tako da ovo što sam ja doživeo može da se okarteriše kao lakši oblik i svakako nisam doživeo to tragično, ali sam imao osećaj gađenja i pružao sam otpor dok tu raspalu i agresivnu, stariju tetketinu nisam skinuo sa one stvari i pobegao sa tim drugim likom... To nije dugo trajalo ali je bez pristanka i silovanje je isto. To što ja to nisam tragično doživeo i brzo prevazišao je moja stvar, ne treba nas ni stavljati u kalupe "očekivanih rekacija"... Da svako mora da ne znam kako odboli i ne znam kako preživi... Žene su tu osetljivije i to razumem...

Ja sam kao muškarac navikao na netradicionalne seksualne prakse gde prihvatam da su neprijatna iznenađenja moguća... Ipak ja to nisam hteo, lik je bio gadan, prethodno je bio upozoren da ne želim... Pokazivao mi je bio neke svoje slike na telefonu, nekih 10tak min pre cele radnje, gde se oblačio kao žena sa nekom veštačkom perikom, koma lik... Prijatno sam ga odbio već tada...

Dalje, sad više ne govorim o svom primeru. Silovanje takođe može postojati i kad sile nema nego samo pretnja i žrtva nije dužna da se brani i vrišti ako opravdano veruje da bi ovaj manijak mogao da joj naudi, nisu sve situacije takve da može da se pruži otpor, a i zrtva ga pruža u skladu sa mogućnostima... Imaj u vidu i to da je u većini evropskih zakonodavstava dovoljno da kaže da ne želi, samo odsustvo pristanka je dovoljno za postojanje dela...

Sa aspekta dokazivanje je lakše dokazati ako ima tragova borbe, ali nije neophodan uslova za postojanje dela...

Citiraću ponovo članak koji je Vox91 ostavio na koji sam se bio osvrnuo, dakle na konkretan članak sam se bio osvrnuo, a ne na svako silovanje na svetu koje se nekome dogodilo, ili šta se dogodilo Mileni Radulović ili Ivi Ilinčić, njihove iskaze nisam pročitao... Da ne bude zabune da relativizujem silovanje...

"Jakovljević je pitao oštećenu da li je nekada na filmu videla kako izgleda silovanje, kao i da li je nju Aleksić šamarao, vezao, tukao, čupao i slično na šta je ona odgovorila da nije bila vezana, ali da je imala osećaj kao da ne može da ode, i dodala da nije Aleksića gledala kao silovatelja već da mu je verovala, jer je od devete godine išla kod njega na časove glume.

Tokom silovanja je, kako navodi, imala osećaj da je zarobljena i da nema mogućnost da pobegne
, dodajući da se plašila godinama da priča o tome, kao i da je bilo stid i sramota svega što se desilo.

Oštećena I.V. će iskaz nastaviti 12. maja za kada je zakazano sledeće suđenje."

Kao što sam ranije naveo neka vrsta manipulacije i zloupotrebe odnosa autoriteta i poverenja prema jednoj mladoj osobi koja psihofizički i emocionalno tek stasava se može okarakterisati kao seksualno uznemiravanje, za tako nešto svakako ima osnova, silovanje je ovde prenategnuto, barem sa aspekta dokazivanja... Jednostavno je tako sviđalo se to nekom ili ne...

hmm. na osnovu cega je moguce nekoga optuziti za silovanje posle 15 godina, ako isto nije snimljeno?
Mislim, materijalnih dokaza nema? Kako je moguca osuda bez materijalnih dokaza?
Svako moze da optuzi.
Recimo ja sad mogu da tebe optuzim da si me silovao pre 4 godine.

sto se tice te gospodje za koju tvrdis da je izvrsila penetraciju, nad tobom, pa nisi li ti izvrsio penetraciju u njena usta?

Ne znam šta sad to menja, šta tačno tim pitanjem želiš da kažeš? Da li je penetracija iz ovog ugla ili onog ugla gledano, ja nisam želeo i odbijao sam je... Ne znam šta ti tu nije jasno kad sam sve detaljno objasnio...

A vezano za prvo pitanje, upravo se o tome radi, da je prostor za zloupotrebu preveliki i moguće je samo na osnovu iskaza a bez materijalnih dokaza, dokazati silovanje, ali je teže, pogotovo kad prođe dosta vremena...

I uvek imaj u vidu da na osnovu takvog iskaza i okolnosti slučaja sudija mora biti van razumne sumnje da se silovanje dogodilo... Izuzetno važna stvar od koje zavisi da li će presuda biti osuđujuća ili ne... Veće su šanse da bude ovo drugo ako je iskaz okosnica celog slučaja... Međutim veći broj iskaza igra ulogu, jer je sudija tu manje u sumnji da su se sve one baš dogovorile da krenu protiv njega lažima...

Povuci cu se trajno iz ove diskusije, smara me ova nekompletna LGBTIQ+ prica.
Nekom se kaze da ne prilazi, pa se caska 10 minuta, gledaju slike na fonu, na kraju tvoj penis nevoljno zavrsava u njegovim ustima. Noki, daj, molim te, pisi malo realnije i budi sveukupan, bez izostavljanja bitnih delova i cinjenica.
I vas je bilo dvojica. Dovoljno vremena da se uputi direkt, krose ili lakat u glavu. Pre bilo kakvog seksualnog odnosa.
Mogli ste ga izlomiti ko konja samo da ste hteli.
Zna se ko ti se svidja a ko ne, to se odmah proceni. I dal ima hemije, privlacnosti i energije.
Pravo da ti kazem, sam si kriv. Ne znam ni gde se to dogodilo, pretpostavljam u Banjickoj sumi koja godinama vazi nocu za leglo homoseksualaca i narkomana, gde cesto po stazama se nalaze kondomi i maramice.
Davno sam pre 15 godina trcao tom stazom sa drugarom koji je trener kik boksa, po danu, u prepodnevnim casovima, tad je to jos bilo normalno mesto, dok ga kasnije nisu upropastili.
Skoro je jedna zena bila silovana dok je cekala bus na stanici koje je tik uz obod te sume.

Suma sumarum:
Ja sam imao utisak kod prvog upisa da je doslo do nekog nevoljnog seksa i da ti je neko eventualno stavio noz pod grlo, i da si ti bio pasivac, a silovatelj aktivac, sto ovde nije slucaj.

Poslednja izmena:
Ti si dečko ograničen, ako misliš da je silovanje samo to što si ti zamislio da treba nekom da se dogodi...

To kao prvo, a kao drugo, između ostalog sam i ispričao sve baš da bi ljudi poput tebe i napisali takav komentar... Da bi se videli dvostruki aršini, što ne kažeš devojci da je mogla kroše da udari, ova jedna kaže da je bila paralisana, što njoj ne napišeš da je kriva...

Iz tebe samo mržnja prema LGBT isplivava kad si u stanju da napišeš da sam kriv iako sam ponovio više puta da sam pružio jasan otpor i fizicki i verbalno... Na posletku je on hteo da se tuče i unosio se, a ja sam gledao samo da pobegnem... Kakve veze ima da li sam ja pasivan, bilo koja neželjena penetracija je silovanje i odvratno mi je bilo al tad nisam mogao da ga udarim kad je već krenuo to da radi, tj. nabio glavu, jako je i čvrsto to uradio, dok sam ja bio u poluležećem polozaju, nisam ga ni očekivao, niti dao bilo kakav znak da želim... To što nisam sve u istom postu objasnio nije razlog da budeš toliko plitak, mada je za očekivati od tebe svakako 🙂

Nisam plitak. Ti si musko, a zensko je zensko. NIJE ISTO.
I vas je bilo dvojica, mogli ste da ga savladate.
Izvini druze, ako sam pogresio, verovatno je to zato sto te ne poznajem licno, a ne znam ni kako izgledas, i dal si ikad u zivotu isao na fer posle skole.

P.s. nemam nikakvu mrznju prema LGBT. Za tvoju informaciju, par mladjih momaka mi je kroz salu nudilo oralni sex, naravno kulturno su odje*bani bez ikakve mrznje. A poznajem ih svakako.
Znaju oni veoma dobro da volim zene i nista drugo.

I plitak i ograničen. Voli koga hoćeš zabriga me... Sam si mi se 3 puta do sad javio u porukama, ja tebi ni jednom, ni jednom nisam pokrenuo razgovor sa tobom... Muškarci poput tebe mi nemaju ništa intrigantno, inteligentno i zanimljivo... a to koga ti voliš i sa kim bi se sve tukao, tvoja stvar... Samo me zaobiđi dalje...

Nemoj dovoditi ljude ovde u zabludu sa svojim nekompletnim i neuverljivim pricama. Neiskren i manipulant si, znas i sam.
Takvi se nanjuse na kilometar.

Javljaš se privatno i sam započinješ gay tematiku a onda kao ju, kao odvratna tema... Latentan si ti u najmanju ruku, samo meni poptuno nezanimljiv...

Ne znam šta je tebi uverljivo, ja sam ispričao kako je bilo da si malo mućnuo tom glavom znao bi da ne možeš da nekog udariš pesnicom u glavu kad ti to radi jer se brineš šta može dalje da uradi... Rekao sam da je bio agresivan ludak, ne znam šta mu se mota po glavi... a svoju alatku bih da imam sačuvanu i da je upotrebljavam još... Pružio sam maksimalan otpor iz te pozicije, znao je da ga ne želimo blizu nas... Iskoristio je trenutak podlo i pokvareno dok sam uživao sa ovim drugim...

Jadan si mnogo. Pružao sam otpor otkad me je čvrsto stegao za penis, već tad je bilo jasno da neću. Gurao sam mu glavu. Rekao sam da sam relativno brzo prevazišao i da nisam ne znam koliko patio ali da mi je trebalo neko vreme jer želiš da imaš kontrolu nad tim stvarima i treba vremena da taj gadan osećaj prođe... S druge strane shvatam da može da se dogodi svašta na takvim mestima al to je isto kao kad bi za nekog ko je šetao Harlemom rekao da je kriv što su ga ubili...

Neoprezno jeste, to sam već napisao, ali ne mogu biti kriv, nije moje bivstvovanje na klupi sa drugim momkom, poziv da mi svako radi šta hoće... ali kažem drago mi je da je usledio i ovakav komentar baš da istakne to licemerstvo dok su nam puna usta ravnopravnog društva, ravnopravnih polova itd.

Tako da izvini što sam te razočarao što nije bio nož pod vratom i u guzu, stvarno izvini...

Za nož nisam ni insinuirao, a prvobitno nisam objasnio da je oralni sex jer isprava nisam želeo da idem u detalje, i samo je to bi razlog zašto sam kasnije ispričao, a ne da bih manipulisao...

Jadan si, nema šta tebe da trigeruje nečije iskustvo toliko, mnogo jadno...

Javljaš se privatno i sam započinješ gay tematiku a onda kao ju, kao odvratna tema... Latentan si ti u najmanju ruku, samo meni poptuno nezanimljiv...
Mislio sam da se sprdas sa mnom, zato sam ti se javio na privatnu poruku, kad si mi odgovorio na onoj temi i spomenuo sve ono vezano za gay okupljanja koja ti organizujes u tvom stanu u NS uz pivo i masturbaciju.
Nisam znao da si se ti autovao prosle godine u 2022. godini na onoj temi Parada Ponosa, nov sam na forumu i neupucen. Skoro su mi drugi forumasi skrenuli paznju da je ovo klasican drugosrbijanski forum, sa LGBT i levicarima, pa da budem spreman da se ne sokiram i zaprepastim vise u buducnosti.
Sad smo valjda nacisto, u redu?

Voleo bih da Igor ne obriše sve ovo, dragoceno je i koristiće zajednici u celini... i MC_ i još više centarfor komentar...

Da ljudima posle ne bude čudno kad se Dule Savić smeje... Ovaj se ne smeje nego je iznerviran što nisam propatio više 🙂 umesto da mu rekacija bude, ako je stvarno drugar kakvim se predstavljao - uh, dobro je da je lakši oblik, ne on je razočaran što nije teži... Doveo sam ga u zabludu, jer nisam juče ispričao da je oralni sex, nego posle jednog dana, sjajno...

Ti si druze isao na problematicno mesto... hazarder si, posle se cudis sto ja ovako reagujem. S pravom ovako reagujem.
Da je neka druga LGBT osoba bila u opasnosti da bude silovana, bez problema bih stao u njegovu/njenu zastitu, i rizikovao svoj zivot i doveo ga u opasnost.
Kako tebe da branim od nekoga kada ti ides tamo gde su potencijalne nevolje i opasnosti? Tebe da branim? Zaboravi.
Ti sve ovo veoma dobro znas, a pravis se lud, i to mnogo... svoj slucaj si naduvao, napravio slona od muve.
Ovo mi je dobra skola za ubuduce, hvala ti sto si mi otvorio oci.

Да, она је уз Гангулу, можда и највећи фијук на власти (сад кад се Вулин кландестинизовао).

Vrh