Са ћацима и сличним појавама са људском формом мораш тако. Или се осиле.Šta je za zlatnu? Policija ne sme ovako da se ponaša, ko god da je u pitanju.
Pa sta znam, ja sam bas pre neki dan zaglavljen u koloni na Gazeli resio da merim trubljenje/minut i za nekih 15 minuta za divno cudo nije se culo nijednom. Nije da ljudi nikad ne trube al to je dovoljno retko da se zapravo okrenes kad se desava. Razlika u odnosu na Prag po kome sam isto solidno vozio mi je gotovo neprimetna iskreno. Pogotovo kad se uporedi sa tipa Bangalorom gde se truba u svako doba
Pa ne bih se složio. Kod mene se čuju non-stop dostavni kamioni (rikverc signali plus buka motora), autobus koji daje gas, kučići koji laju jer ih gazde ostavljaju ispred prodavnice (no to je posebna tema zbog koje su mnogi vlasnici kučića omrženi- zbog nekulturne manjine).Pa bas to, razlika izmedju Beograda i Praga/Beca sto se buke tice je minorna u odnosu na pomenuta mesta. A i tamo valjda zive ljudi.
Pa jel se roba u Beču/Pragu dostavlja teleportacijom ili su njihovi kamioni i autobusi bešumni? Kučiċi ne laju?Pa ne bih se složio. Kod mene se čuju non-stop dostavni kamioni (rikverc signali plus buka motora), autobus koji daje gas, kučići koji laju jer ih gazde ostavljaju ispred prodavnice (no to je posebna tema zbog koje su mnogi vlasnici kučića omrženi- zbog nekulturne manjine).
Trubljenje je ovde normalna reakcija, a u inostranstvu retko i čujem sirenu osim pandurskih kola i hitne pomoći.
Zatim su tu ljudi koji se deru dok pričaju na mobilni, pa oni koji slušaju sagovornika na spikerfon, pa oni koji slušaju muziku dok voze bajs, trče ili vežbaju (ne na sluške).
Ovde jedino štrče po tome deca (što je normalno) i Arapi ili Indijci.
Naravno tu su i Ameri koji imaju meni neku užasno iritantnu boju glasa.
Ima jedna razlika.То је медитеранско-оријентална заоставштина.
A tek kolko ima onih koji emocije kanalisu u jad, cemer, kukanje i tupave generalizacije.Srbi su bučni na poslu, bučni su u saobraćaju, bučni su u govoru, bučni su u pogledu komšiluka i življenja.
Kad se pusti muzika, mora da se odvrne, da svi čuju. I ko želi i ko ne želi. Ko ne želi da sluša, on je p..er. Nije Srbin, "ne zna da se veseli". Slušalice otpadaju jer "DA ČUJU BRALE SVI!!!" Slušalice su za p..ke i pomodarce.
Tako je u parku, tako je na poslu, tako je u saobraćaju (u kolima), tako je u autobusu, tako je noću u parku ispred zgrada ili u divljem noćnom klubu ili kafančugi koji su nikli ispod ili pored nečijeg kreveta bez ikakvog pitanja i bez ikakve intervencije nadležnih koje svi plaćamo.
U Srbiji te mnogi gledaju kao izroda ili stranca ako nisi upadljivo glasan u tim nekim situacijama. Zato što je mnogo mentola koji potiskuju ili negiraju emocije pa im onda glasna muzika (vesela ili tužna), trubljenje, urlanje i klepetanje dođu kao retke prilike da ih prožive i malo ispuste.
Zato ovde i vlada taj kult kafane i/ili kluba, jer su mnogima to jedine situacije gde makar na kratko dožive i ispuste nešto emocija. Inače ne d'o bog da se bave i obrađuju svoje emocije mimo kafane ili kluba. To je za p..ke, Balkanci to ne rade.
Код Слободана нису тукли особе са штакама.Evo sad čujem na vestima, sinoć čekali da onaj momak što je na štakama pešačio sa studentima, isprati devojku pa ga isprebijali.
Još jedan divan dan u dupetu kontinenta.
Ali hej, bar smo bolji nego Somalija i Slobina Jugoslavija.
Jesi li siguran da je ovo policija?Realno moze i u zlatnu stranu medalje ali rekoh ipak cu ovde:
Policija umlatila i privela lika iz cacilenda koji se seta sa pistoljem.
Jesam, zato i kazem, ne lici ovo na intere.Ниси се сусретао са интервентном?![]()
Јбг, сваком може да се деси да тако погреши. Неко купи оне геј патике, неко пије геј пиво...Joj meni Bira točeno baš leglo pre neko veče![]()
Ima dosta nervoznih (pa i bučnih) ljudi u Bg-u.
Pre neki dan me je neki tip silno psovao pred dvoje dece i ženom, sa kojima sam prelazio ulicu, zato što sam se osetio slobodnim da liku u kolima ispred njega, (koji uopšte nije registrovao semafor), pokažem da nam je zeleno. Jbg, krenuo lik branikom da mi se češe od biciklu deteta...
A ovom drugom se valjda baš, baš žurilo, pa ga je moja konverzacija sa likom ispred sputala da prozuji u svom moćnom četvorotočkašu smrdljivim Bulevarom gladnih.
Možda je i do mene problem. Tako jedna teta parkira nasred bicik. staze kad ostavlja dete u školu (a nakon toga ćaska sa drugom kevom jedno pola čuke), pa me kudi što je molim da se skloni da ne bi morao bajsom na ulicu. Razmazio sam se previše.
Odradilo je posaoЈбг, сваком може да се деси да тако погреши. Неко купи оне геј патике, неко пије геј пиво...