Tako je buraz, obilaznica recimo ne postoji, to je fatamorgana.Ne postoji način da se napiše konkretan odgovor jer nema gotovih kapitalnih infrastrukturnih projekata u Beogradu nakon Pupinovog mosta.
Ispravio sam ti komentar.
Tako je buraz, obilaznica recimo ne postoji, to je fatamorgana.Ne postoji način da se napiše konkretan odgovor jer nema gotovih kapitalnih infrastrukturnih projekata u Beogradu nakon Pupinovog mosta.
Ispravio sam ti komentar.
u prsvu si, veoma mi je tesko da sledim taj savet kad stalno cujem neke gluposti koje su uradili, a koje me nervirajudo tada mozes cotra zavrsis neku visu skolu
ili na primer da imas reading goal sveke godine po 50 knjiga
ili da nadjes svalerku
ima i drugih stvari sem da razmisljas o vucicu
Tako je buraz, obilaznica recimo ne postoji, to je fatamorgana.
![]()
Pretučen Aleksandar Jovanov, mladić koji je na štakama pešačio sa studentima po Srbiji
Aleksandar Jovanov, mladić koji je na štakama prepešačio preko 1000 kilometara sa studentima, pretučen je sinoć u Zrenjaninu.nova.rs
Ћаци не капирају да овакав приступ прави само контраефекат. Разоткривају свој нацизам и глупост и своје противнике стављају у службу добра.
![]()
Pretučen Aleksandar Jovanov, mladić koji je na štakama pešačio sa studentima po Srbiji
Aleksandar Jovanov, mladić koji je na štakama prepešačio preko 1000 kilometara sa studentima, pretučen je sinoć u Zrenjaninu.nova.rs
Ћаци не капирају да овакав приступ прави само контраефекат. Разоткривају свој нацизам и глупост и своје противнике стављају у службу добра.
Znaci ipak ima nesto posle Pupinovog mosta? Mozda ipak chatGPT gresi a mozda si ti to i bez njega trebao da znas?Jedan od najsporijih infrastrukturnih projekata u Srbiji ikad koji je počeo da se gradi mnogo pre ove vlasti, tako da oni ne mogu ni da uzmu zaslugu za isti.
Eto to smo dobili zadnjih 15 godina, 50km puta oko grada.
Ponavljam, ovaj grad tone u svakom smislu osim u bukvalnom (srećom nismo Venecija), a ti si odlučio da udaraš kontru na sto prvoj temi čisto onako.
Inače ne mislim da si bot već samo da si kontraš kritikama, ali to je u slučaju Beograda skoro pa ista stvar.
SNS kao da svaki dan postavlja jedno pitanje gradjanima Srbije, posebno onima u javnim preduzecima, tuzilastvima, sudovima i policiji.SNS junaci biju čoveka na štakama. Paravojska dobila instrukciju da pojača represiju.
Inače zašto su mediji kao Nova i N1 pozitivna pojava uprkos pristrasnosti, ovakvu vest da njih nema, verovatno niko ne bi preneo.
I bukvalno na neki način tone, odnosno krivi se zbog neodržavanjaJedan od najsporijih infrastrukturnih projekata u Srbiji ikad koji je počeo da se gradi mnogo pre ove vlasti, tako da oni ne mogu ni da uzmu zaslugu za isti.
Eto to smo dobili zadnjih 15 godina, 50km puta oko grada.
Ponavljam, ovaj grad tone u svakom smislu osim u bukvalnom (srećom nismo Venecija), a ti si odlučio da udaraš kontru na sto prvoj temi čisto onako.
Inače ne mislim da si bot već samo da si kontraš kritikama, ali to je u slučaju Beograda skoro pa ista stvar.
Znaci ipak ima nesto posle Pupinovog mosta? Mozda ipak chatGPT gresi a mozda si ti to i bez njega trebao da znas?
Jel ovde pricamo sta je zavrseno u poslednjih 15 godina ili ko uzima zasluge za to?
Jel vidis o cemu pricam? Ja navedem da je zavrsena obilaznica, kao prostu cinjenicu koja jeste unapredila infrastrukturu grada u poslednjih 15 godina, ti odma prelazis na teren ko je to 'stvarno' napravio i dal je dovoljno brzo. Ti si to odma protumacio kao SNS propagandu koja mora da se nekako opovrgne. Zato necu da odgovaram dalje jer nemam vremena da 50 puta danas objasnjavam koliko je to osteceno razmisljanje.
Zato pliz i ti i svako nalik tebi ko namerava da odgovara na ovo, samo lepo prihvatite 'agree to disagree', ustedite meni vreme a sebi dostojanstvo.
Tako je buraz, malopre je nije nista od Pupinovog mosta, sada je samo obilaznica, pa kad se navede nova autobuska i zeleznicka one su bezveze a i to je zbog BnV, pa kad se navede brza priga do NS onda pala je nadstresnica, pa kad se navede klinicki centar to je tu bilo itd itd. I to je malo jer valjda treba jedan kapitalni projekat godisnje minimum, zato se i zovu kapitalni projekti. Mogu da simuliram ovu konverzaciju 20 postova unapred koliko je predvidiva, sto je i razlog sto ne zelim da odgovaram dalje ali si uporan.Ja ne znam kako ti je ikakvo dostojanstvo ostalo kad za grad od skoro dva miliona ljudi ti jedino možeš da navedeš gotovu obilaznicu za period od 15 godina (koja se pritom gradi 25), samo da bi udarao kontru.
I onda mrtav ladan nastaviš da veruješ da se mi približavamo Beču. Možda, ali brzinom kojom se Zemlja približava suncu, pa ćemo možda i stići dotle za jedno 3 miljarde godina.
Za ostalo si u pravu al ovo su antiprojektipa kad se navede nova autobuska i zeleznicka one su bezveze a i to je zbog BnV
Морам да улетим овде, јер сам ја тај који је често наводио просту чињеницу да град Београд од 2012. године нема нити један капиталан пројекат из свог буџета, што је потпуно невероватно, али је и истинито. Сви капитални пројекти (којих дефинитивно има, али у срамотним размерама) су реализовани из републичке или неке приватне касе. Град Београд није урадио ништа капитално већ 13 година!Tako je buraz, malopre je nije nista od Pupinovog mosta, sada je samo obilaznica, pa kad se navede nova autobuska i zeleznicka one su bezveze a i to je zbog BnV, pa kad se navede brza priga do NS onda pala je nadstresnica, pa kad se navede klinicki centar to je tu bilo itd itd. I to je malo jer valjda treba jedan kapitalni projekat godisnje minimum, zato se i zovu kapitalni projekti. Mogu da simuliram ovu konverzaciju 20 postova unapred koliko je predvidiva, sto je i razlog sto ne zelim da odgovaram dalje ali si uporan.
Mozda, ali taj Prokop se gradi 50 godina, znaci nekakav konsenzus struke pola veka prakticno je da je ipak potreban.Za ostalo si u pravu al ovo su antiprojekti
U to vec ne ulazim, verujem da je tacno. Ja samo pricam o finalnom rezultatu, dal je Beograd samo nazadovao i da nista nije uradjeno ili je ipak nesto uradjeno.Морам да улетим овде, јер сам ја тај који је често наводио просту чињеницу да град Београд од 2012. године нема нити један капиталан пројекат из свог буџета, што је потпуно невероватно, али је и истинито. Сви капитални пројекти (којих дефинитивно има, али у срамотним размерама) су реализовани из републичке или неке приватне касе. Град Београд није урадио ништа капитално већ 13 година!
Hvala za ovo. Ja sam bio ubedjen da nasa Stela ima kukuruznu krupicu. Potpuno je drugaciji ukus nego belgijska, plus je jeftinija.Ево шта је, мени лично, један од већих животних проблема у Србији:
![]()
Већ сам познат овде по пљувању Ђубрети пива на сва звона, али ево прилике да се омасови свест о томе како нас заправо лажу и продају нам течну сточну храну. Што се мене тиче, само крафт и чешка пива, па нек кошта шта кошта.
ЈПМ!!!
Шта мене брига за њихове кругове? Они се сваког дана смањују, и у њима остаје само најтврдокорнији олош. Такви ме не занимају и никад ме неће занимати. Ни не желим да сви буду на истој страну са мном.U njihovim krugovima mozda i nije kontraefekat
Od 'nista od Pupinovog mosta' do sad vec 5 projekata, uz navodjenje da 'nisu takli' celu listu projekata od kojih je nekoliko zapravo 'taknuto' i pomereno sa mrtve tacke u kojoj bleje decenijama.Prokop nije njihov i iznuđeno zbog bnv lopovluka da ga dovedu u funkciju jer su staru stanicu uništili.
Autobuska nije gotova i iznuđeno zbog bnv lopovluka - i jer su staru stanicu uništili.
Finalni rezultat isti broj stanica kao i ranije, samo gore rešenje - "NEŠTO JE URAĐENO".
KCS ok, prihvatam, nije mi pao na pamet kao infrastruktura, ali može da se uključi u to, dakle imamo rekonstrukciju KCS i obilaznicu kao pozitivne stvari zadnjih 15 godina, neverovatan uspeh, u periodu najvećeg rasta Evrope zadnjih ne znam koliko decenija mi smo uspeli da izgradimo jednu zgradu i 50km puta. NEŠTO JE URAĐENO.
Stvari koje su najavljivali (neke i više puta) da će uraditi poslednjih 15 god u Beogradu, a nisu ni takli dosad:
- Metro
- Pogon za prečišćavanje otpadnih voda
- Četiri javne garaže
- Most na Adi Huji
- Tunel ekonomski BDS
- Novi savski most (ovo su zapravo počeli, ali samo sa skidanjem onoga što već imamo, gradnje još nema)
- Most kod Vinče
- Kanalizacija u Borči
- Izgradnja nove Luke Beograd
- Izgradnja novog lučnog terminala u Krnjači
- Pešački most Ada NBG
- Širenje tramvajske mreže za 44 km
- Širenje trolejbuske mreže
- Rekonstrukcija Studentskog trga u pešačku zonu
- Rekonstrukcija Kneza Miloša
- Beogradska filharmonija
- Izgradnja opere
- Gondola
- Verovatno još 50 stvari koje sam zaboravio da navedem jer ko će ispratiti toliko baronisanje
Saobraćaj nazadovao
Javni prevoz nazadovao
Urbanizam nazadovao
Vitalna infrastruktura se ne gradi, ono što imamo nazaduje tj. propada
Jedino što rade su asfalt i popločavanje jer drugo NE UMEJU, a i to rade 10x duže nego što bi trebalo svaki put, a nekad i ponavljaju 5x istu stvar jer opet NE UMEJU (primer Trg Republike)
95% gradnje u BG su predimenzionisane stambene zgrade i to poklanjaju zemljište svojim drugarima investitorima i dele kajmak, a mi nek crknemo u haosu koji nastaje posledično
Zaključak: Beograd se približava Pragu.
Propada u odnosu na sta? Na stanje pre 10, 20, 30 godina? Srecom ziveo sam ovde i tad pa se secam.Grad propada sve više, a ti samo nastavi da držiš povez preko očiju.
Inflacija gluposti.
Joj meni Bira točeno baš leglo pre neko večeМоја агенда је да ширим истину о "пиву" које се код нас производи и продаје, а заправо је сточна храна. Сигуран сам да сам некоме барем пробудио радозналост, а можда и променио куповне навике (част штексу и разбибризи, који су то већ и знали). Осим тога, имам и агенду да оцењујем пицерије позитивно, само ако не служе Бира Ђубрети, па можда и ту успем да преобратим макар неког корисника.